Verhinderen dat gebruikers ingebouwde Apple apps verwijderen

Lees hoe je ingebouwde Apple apps zoals Mail en Agenda herstelt op een beheerde iPhone, iPad of iPod touch en voorkomt dat gebruikers ze verwijderen.

Dit artikel is bedoeld voor systeembeheerders. Als je een ingebouwde Apple app op je persoonlijke iPhone, iPad of iPod touch hebt verwijdert, lees je hier hoe je deze herstelt.

Verhinderen dat gebruikers ingebouwde Apple apps verwijderen

In iOS 11 of nieuwer kun je MDM (Mobile Device Management) gebruiken om te voorkomen dat gebruikers ingebouwde apps op apparaten onder supervisie verwijderen.

Als je deze beperking wilt gebruiken, schakel je 'Sta verwijderen van apps toe' uit en herstart je het apparaat om de instelling te activeren.

Neem contact op met de MDM-aanbieder voor verdere instructies.

Een door een gebruiker verwijderde ingebouwde Apple app herstellen

Als je gebruikers toegang geeft tot de App Store, kunnen ze ingebouwde apps herstellen.

In iOS 11.3 of nieuwer kun je MDM gebruiken om ingebouwde apps te herstellen.