Softwarelicentieovereenkomst voor Boot Camp (USB-stick)

Lees de softwarelicentieovereenkomst voor Boot Camp (USB-stick).

Uw rechten om deze update te gebruiken zijn onderworpen aan de voorwaarden van de softwarelicentieovereenkomst die op deze update volgt en bij de update hoort.

Lees dit document door en scrol naar beneden. Onderaan staat een knop 'Accepteer en download'. Door deze update te downloaden of te gebruiken, accepteert u de voorwaarden van de softwarelicentieovereenkomst.

LEES DE VOORWAARDEN VAN DEZE SOFTWARELICENTIEOVEREENKOMST ('LICENTIE') ZORGVULDIG DOOR VOORDAT U DE APPLE SOFTWARE DOWNLOADT OF GEBRUIKT. HET DOWNLOADEN OF GEBRUIKEN VAN DE APPLE SOFTWARE BETEKENT ACCEPTATIE VAN DE VOORWAARDEN VAN DEZE LICENTIE. ALS U NIET AKKOORD GAAT MET DE VOORWAARDEN VAN DEZE LICENTIE, MAG U DE APPLE SOFTWARE NIET DOWNLOADEN OF GEBRUIKEN.

BELANGRIJKE OPMERKING: voor zover deze software kan worden gebruikt om materialen te reproduceren, wordt deze alleen aan u in licentie gegeven voor de reproductie van materiaal waarvoor u geautoriseerd bent of wettelijke toestemming hebt om het te reproduceren.

1. Algemeen. De software, documentatie en alle lettertypen die bij deze Licentie horen, ongeacht of deze op schijf, in het alleen-lezengeheugen, op andere media of in enige andere vorm (gezamenlijk de Apple software) zijn geleverd, worden aan u in licentie gegeven, niet verkocht door Apple Inc. ('Apple') uitsluitend voor gebruik onder de voorwaarden van deze Licentie, en Apple behoudt zich alle rechten voor die niet uitdrukkelijk aan u zijn verleend. De rechten die hierin worden verleend, zijn beperkt tot de intellectuele eigendomsrechten van Apple en zijn licentiegevers op de Apple software en Apple en/of de licentiegever(s) van Apple behouden het eigendom van de Apple software zelf. De voorwaarden van deze Licentie zijn van toepassing op alle door Apple geleverde software-upgrades die het oorspronkelijke Apple softwareproduct vervangen en/of aanvullen, tenzij een dergelijke upgrade vergezeld gaat van een afzonderlijke licentie, in welk geval de voorwaarden van die licentie van toepassing zijn.

Eigendoms- en intellectuele-eigendomsrechten in en op al het materiaal dat wordt weergegeven door of waartoe toegang wordt verkregen via de Apple software, behoort toe aan de respectieve eigenaar van het materiaal. Dergelijk materiaal kan worden beschermd door auteursrechten of andere intellectuele-eigendomswetten en -verdragen, en kan onderworpen zijn aan de gebruiksvoorwaarden van de derden die dergelijk materiaal leveren. Deze Licentie verleent u geen enkel recht om dergelijk materiaal te gebruiken.

2. Toegestaan gebruik van Licentie en beperkingen.

A. Onder voorbehoud van de voorwaarden van deze Licentie wordt u een beperkte, niet-exclusieve licentie verleend om één exemplaar van de Apple software te installeren en te gebruiken op één computer van het merk Apple. Deze Licentie staat niet toe dat de Apple software op meer dan één computer tegelijk aanwezig is en u mag de Apple software niet beschikbaar stellen via een netwerk waar deze door meerdere computers tegelijkertijd kan worden gebruikt. U mag één kopie van de Apple software maken in machineleesbare vorm, uitsluitend voor reservekopiedoeleinden; op voorwaarde dat de reservekopie alle auteursrecht- of andere eigendomsvermeldingen bevat die in het origineel opgenomen zijn.

B. U bent ermee bekend en stemt ermee in dat het u niet is toegestaan en dat u anderen niet in staat zult stellen om de Apple-software of enig deel daarvan te kopiëren (behalve in zoverre dit expliciet is toegestaan onder deze licentie), te decompileren, van ontwerp te herleiden, te ontmantelen, te wijzigen, te ontsleutelen, aan te passen, te trachten de broncode te herleiden van of afgeleide werken te creëren op basis van de genoemde software of delen daarvan.

C. Uw rechten onder deze Licentie worden automatisch beëindigd zonder kennisgeving van Apple als u zich niet houdt aan de voorwaarden van deze Licentie. Bovendien behoudt Apple zich het recht voor om deze Licentie te beëindigen als er een nieuwe versie van de besturingssysteemsoftware van Apple of de Apple software wordt uitgebracht die niet compatibel is met de Apple software.

3. Overdracht. U mag de Apple software niet verhuren, leasen, uitlenen, verkopen, herdistribueren of in sublicentie geven. Het is u echter toegestaan eenmalig al uw rechten met betrekking tot de Apple software ingevolge deze licentie blijvend over te dragen aan een derde, op voorwaarde dat (a) de overdracht betrekking heeft op de gehele Apple software, inclusief alle componenten, originele media, documentatie en deze Licentie; (b) u noch volledige noch gedeeltelijke kopieën van de Apple software, inclusief kopieën die worden bewaard op een computer of opslagapparaat, behoudt en (c) de derde die de Apple software ontvangt, de voorwaarden van deze Licentie leest en zich ermee akkoord verklaart. Alle componenten van de Apple software worden geleverd als onderdeel van een pakket. Het is niet toegestaan een of meer van deze componenten van het pakket te scheiden en als zelfstandige apps te verspreiden.

4. Toestemming voor gebruik van gegevens. U stemt ermee in dat Apple en haar dochterondernemingen diagnostische, technische en gerelateerde informatie mogen verzamelen, onderhouden, verwerken en gebruiken, inclusief maar niet beperkt tot informatie over uw computer, systeem- en applicatiesoftware en randapparatuur, die periodiek worden verzameld om de levering van software-updates, productondersteuning en andere diensten aan u (indien van toepassing) met betrekking tot de Apple software te vergemakkelijken en om te controleren of de voorwaarden van deze Licentie worden nageleefd. Apple mag deze informatie gebruiken, zolang deze in een vorm is die u niet persoonlijk identificeert, om onze producten te verbeteren of om diensten of technologieën aan u te leveren.

5. Beëindiging. Deze Licentie is van kracht totdat deze wordt beëindigd. Uw rechten onder deze Licentie worden automatisch beëindigd zonder kennisgeving van Apple als u zich niet houdt aan de voorwaarden van deze Licentie. Bij beëindiging van deze Licentie dient u al het gebruik van de Apple software te staken en alle volledige of gedeeltelijke kopieën van de Apple software te vernietigen. Artikel 6, 7, 8, 11 en 12 van deze Licentie blijven van kracht na een dergelijke beëindiging.

6. Geen softwareondersteuning van derden. Apple heeft, als onderdeel van het Apple softwarepakket, voor het gemak toegang verleend tot bepaalde software van derden. Voor zover de Apple software software van derden bevat, heeft Apple geen expliciete of impliciete verplichting om technische of andere ondersteuning te bieden voor dergelijke software. Neem rechtstreeks contact op met de juiste softwareleverancier of fabrikant voor technische support en klantenservice met betrekking tot de software en producten.

7. Vrijwaring van garanties. U ERKENT EN GAAT ER UITDRUKKELIJK MEE AKKOORD DAT HET GEBRUIK VAN DE APPLE SOFTWARE OP UW EIGEN RISICO IS EN DAT HET VOLLEDIGE RISICO MET BETREKKING TOT BEVREDIGENDE KWALITEIT, PRESTATIES, NAUWKEURIGHEID EN INSPANNING BIJ U LIGT. VOOR ZOVER MAXIMAAL IS TOEGESTAAN DOOR DE TOEPASSELIJKE WETGEVING, WORDT DE APPLE SOFTWARE GELEVERD IN DE STAAT WAARIN DEZE OP HET MOMENT VAN LEVERING VERKEERT, MET ALLE FOUTEN EN ZONDER ENIGE VORM VAN GARANTIE, EN APPLE EN DE LICENTIEGEVERS VAN APPLE (AAN WIE VOOR DE DOELEINDEN VAN ARTIKEL 7 EN 8 GEZAMENLIJK GEREFEREERD WORDT ALS 'APPLE') WIJZEN HIERBIJ ALLE GARANTIES EN VOORWAARDEN MET BETREKKING TOT DE APPLE SOFTWARE AF, HETZIJ EXPLICIET, IMPLICIET OF WETTELIJK, MET INBEGRIP VAN, MAAR NIET BEPERKT TOT, DE IMPLICIETE GARANTIES EN/OF VOORWAARDEN VAN VERKOOPBAARHEID, BEVREDIGENDE KWALITEIT, GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL, NAUWKEURIGHEID, STIL GENOT EN NAVOLGING VAN RECHTEN VAN DERDEN. APPLE BIEDT GEEN GARANTIE TEGEN VERSTORING VAN UW PLEZIER AAN DE APPLE SOFTWARE, DAT DE FUNCTIES IN DE APPLE SOFTWARE VOLDOEN AAN UW EISEN, DAT DE WERKING VAN DE APPLE SOFTWARE ONONDERBROKEN OF FOUTLOOS ZAL ZIJN, OF DAT DEFECTEN IN DE APPLE SOFTWARE ZULLEN WORDEN GECORRIGEERD. DE INSTALLATIE VAN DEZE SOFTWARE KAN VAN INVLOED ZIJN OP DE BRUIKBAARHEID VAN SOFTWARE, APPS OF DIENSTEN VAN DERDEN. U ERKENT VERDER DAT DE APPLE SOFTWARE EN DIENSTEN NIET BEDOELD OF GESCHIKT ZIJN VOOR GEBRUIK IN SITUATIES OF OMGEVINGEN WAARIN HET NIET OF TE LAAT WERKEN VAN, OF FOUTEN OF ONNAUWKEURIGHEDEN IN DE INHOUD, GEGEVENS OF INFORMATIE DIE DOOR DE APPLE SOFTWARE OF DIENSTEN WORDEN VERSTREKT, KUNNEN LEIDEN TOT DE DOOD, PERSOONLIJK LETSEL, OF ERNSTIGE FYSIEKE OF MILIEUSCHADE, MET INBEGRIP VAN MAAR NIET BEPERKT TOT DE WERKING VAN NUCLEAIRE FACILITEITEN, VLIEGTUIGNAVIGATIE- OF COMMUNICATIESYSTEMEN, LUCHTVERKEERSLEIDING, LEVENSONDERSTEUNENDE SYSTEMEN OF WAPENSYSTEMEN. IN GEEN GEVAL ZAL MONDELINGE OF SCHRIFTELIJKE INFORMATIE OF ADVIES DAT GEGEVEN WORDT DOOR APPLE OF EEN GEAUTORISEERDE VERTEGENWOORDIGER VAN APPLE EEN GARANTIE CREËREN. INDIEN DE APPLE SOFTWARE DEFECT BLIJKT, DRAAGT U DE VOLLEDIGE KOSTEN VAN NOODZAKELIJK ONDERHOUD, NOODZAKELIJKE REPARATIE OF NOODZAKELIJKE CORRECTIE. IN SOMMIGE RECHTSGEBIEDEN ZIJN UITSLUITING VAN IMPLICIETE GARANTIES EN BEPERKINGEN VAN TOEPASSELIJKE WETTELIJKE RECHTEN VAN EEN CONSUMENT NIET TOEGESTAAN, WAARDOOR DE BOVENSTAANDE UITSLUITING EN BEPERKINGEN MOGELIJK NIET OP U VAN TOEPASSING ZIJN.

8. Beperking van aansprakelijkheid. VOOR ZOVER NIET BIJ WET VERBODEN, IS APPLE IN GEEN GEVAL AANSPRAKELIJK VOOR PERSOONLIJK LETSEL OF ENIGE INCIDENTELE, SPECIALE, INDIRECTE OF GEVOLGSCHADE, INCLUSIEF, MAAR NIET BEPERKT TOT, SCHADE DOOR WINSTDERVING, VERLIES VAN GEGEVENS, BEDRIJFSONDERBREKING OF ENIGE ANDERE COMMERCIËLE SCHADE OF VERLIEZEN, VOORTVLOEIEND UIT OF VERBAND HOUDEND MET UW GEBRUIK OF ONMOGELIJKHEID OM DE APPLE SOFTWARE TE GEBRUIKEN, WAT DE OORZAAK OOK IS EN ONGEACHT DE THEORIE VAN AANSPRAKELIJKHEID (CONTRACTUEEL, DOOR EEN ONRECHTMATIGE DAAD OF ANDERSZINS) EN ZELFS ALS APPLE OP DE HOOGTE IS GEBRACHT VAN DE MOGELIJKHEID VAN DERGELIJKE SCHADE. IN SOMMIGE RECHTSGEBIEDEN IS DE BEPERKING VAN AANSPRAKELIJKHEID VOOR PERSOONLIJK LETSEL OF INCIDENTELE SCHADE OF GEVOLGSCHADE NIET TOEGESTAAN, WAARDOOR DEZE BEPERKING MOGELIJK NIET OP U VAN TOEPASSING IS. In geen geval zal de totale aansprakelijkheid van Apple jegens u voor alle schade (anders dan vereist door toepasselijke wetgeving in gevallen van persoonlijk letsel) het bedrag van vijftig dollar ($ 50,00) overschrijden. De voorgaande beperkingen zullen zelfs van toepassing zijn als de bovengenoemde compensatie zijn wezenlijke doel niet bereikt.

9. Exportbeperking. U mag de Apple software niet gebruiken of anderszins exporteren of opnieuw exporteren, behalve zoals toegestaan door de wetgeving van de Verenigde Staten en de wetten van het rechtsgebied waarin de Apple software is verkregen. In het bijzonder, maar zonder beperking, mag de Apple software niet worden geëxporteerd of opnieuw geëxporteerd (a) naar landen of regio's waarop een embargo van de VS rust of (b) naar iemand die voorkomt op de lijst van Specially Designated Nationals van het Amerikaanse ministerie van Financiën of op de lijst van geweigerde personen of entiteiten van het Amerikaanse ministerie van Handel. Wanneer u de Apple software gebruikt, verklaart en garandeert u dat u zich niet in een dergelijk land of regio bevindt of op een dergelijke lijst staat. U stemt er ook mee in dat u deze producten niet zult gebruiken voor doeleinden die verboden zijn door de Amerikaanse wetgeving, inclusief maar niet beperkt tot de ontwikkeling, het ontwerp, de fabricage of de productie van raketten of kernwapens, chemische of biologische wapens.

10. Overheidseindgebruikers. De Apple software en bijbehorende documentatie zijn 'commerciële artikelen', zoals die term is gedefinieerd in 48 C.F.R. §2.101, bestaande uit 'commerciële computersoftware' en 'documentatie van commerciële computersoftware', zoals deze termen worden gebruikt in 48 C.F.R. §12.212 of 48 C.F.R. §227.7202, indien van toepassing. In overeenstemming met 48 C.F.R. §12.212 of 48 C.F.R. §227.7202-1 tot en met 227.7202-4, voor zover van toepassing, worden de commerciële computersoftware en de documentatie van commerciële computersoftware in licentie gegeven aan eindgebruikers van de Amerikaanse overheid (a) alleen als commerciële items en (b) met alleen die rechten die worden verleend aan alle andere eindgebruikers overeenkomstig de voorwaarden in deze overeenkomst. Niet-gepubliceerde rechten blijven voorbehouden onder de auteursrechtwetten van de Verenigde Staten.

11. Rechtsgeldigheid en scheidbaarheid. Deze Licentie is onderworpen aan en wordt geïnterpreteerd in overeenstemming met de wetten van de staat Californië, met uitsluiting van de beginselen van het conflictenrecht. Deze Licentie zal niet onderworpen zijn aan het verdrag van de Verenigde Naties inzake internationale koopovereenkomst en betreffende roerende zaken. De toepassing van dit verdrag wordt expliciet uitgesloten. Als om welke reden dan ook een bevoegde rechtbank oordeelt dat een bepaling, of een deel daarvan, niet-afdwingbaar is, blijft de rest van deze Licentie volledig van kracht.

12. Volledige overeenkomst; heersende taal. Deze Licentie vormt de volledige overeenkomst tussen u en Apple met betrekking tot de Apple software en vervangt alle eerdere of gelijktijdige afspraken met betrekking tot dergelijke onderwerpen. Geen enkele aanpassing of wijziging van deze Licentie is bindend tenzij deze in schriftelijke vorm en ondertekend door Apple is. Elke vertaling van deze Licentie wordt gedaan voor lokale vereisten en in het geval van een geschil tussen de Engelse en een niet-Engelse versie is de Engelse versie van deze Licentie van toepassing, voor zover niet verboden door de lokale wetgeving in uw rechtsgebied.

EA0590 12/10/09

Door deze update te downloaden of te gebruiken, accepteert u de voorwaarden van de softwarelicentieovereenkomst.

Accepteren en downloaden