Over de update 1.0 van de USB-C-multipoortadapter

De update 1.0 van de USB-C-multipoortadapter verbetert de compatibiliteit en betrouwbaarheid van je Apple USB-C digitale AV-multipoortadapter of Apple USB-C VGA-multipoortadapter. Deze update wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

De update voorbereiden

1. Voor deze update is OS X El Capitan v10.11.4 vereist. Gebruik de Mac App Store of software-update om de meest recente versie van OS X te downloaden.

2. Sluit de USB-C-multipoortadapter aan op de USB-C-poort van de Mac. Controleer of de USB-C-oplaadkabel is aangesloten op de adapter en is aangesloten op een voedingsbron met behulp van de USB-C-lichtnetadapter.

3. Koppel alle externe apparaten (zoals beeldschermen, USB-sticks en harde schijven) en vaste netwerkverbindingen los van de USB-C-multipoortadapter.

De update installeren

1. Nadat je de adapter hebt aangesloten, geeft het updateprogramma twee opties weer via een waarschuwing in de rechterbovenhoek van het beeldscherm: 'Installeer' en 'Niet nu'. Klik op 'Installeer'.

2. Volg de instructies op het scherm om de update te installeren.

3. Wanneer de installatie is voltooid, klik je op de knop 'Herstart' die wordt weergegeven.

De MacBook wordt opnieuw opgestart en het Apple logo en de voortgangsbalk worden weergegeven. De Mac werkt vervolgens de USB-C-multipoortadapter bij. Het duurt enkele minuten voordat de update is voltooid.

Wanneer de update is voltooid, wordt de Mac opnieuw opgestart in OS X.

Belangrijk: Schakel de computer niet uit en koppel de adapter niet los tijdens deze update.

De update controleren

Nadat de MacBook opnieuw is opgestart, kun je controleren of de update van de USB-C-multipoortadapter is geslaagd:

1. Klik op het Apple-menu en kies 'Over deze Mac'.

2. Klik op 'Systeemoverzicht'. Het venster 'Systeeminformatie' wordt weergegeven.

3. Selecteer 'USB' onder 'Hardware' aan de linkerkant van het venster.

4. Klik onder de USB-apparaatstructuur op de naam van de USB-C-multipoortadapter.

5. De details van de adapter worden rechtsonder weergegeven. Als het getal naast versie 2.33 is, is de update geslaagd.