Als de rechterkant van uw Mac-scherm vervormd is in Windows 10

U moet mogelijk bijgewerkte grafische besturingsbestanden van AMD voor Windows installeren.

Mac-modellen met AMD Radeon-graphics ondervinden mogelijk een van deze twee problemen:

• Na installatie van Microsoft Windows 10 flikkert de rechterkant van het scherm en is het scherm vervormd wanneer Windows wordt uitgevoerd. Op een extern beeldscherm kan het hele scherm vervormd zijn.

• Het installatieprogramma van Windows 10 meldt dat uw Mac niet klaar is voor deze versie van Windows 10, omdat er een oud grafisch besturingsbestand van AMD op staat.

Werk de grafische besturingsbestanden van AMD bij

Om het probleem op te lossen, werkt u de grafische besturingsbestanden van AMD voor Windows bij. Als deze al up-to-date zijn, gebruikt u de onderstaande oplossing totdat AMD een nieuwere versie van zijn grafische besturingsbestanden voor uw Mac-model aanbiedt.

Of verlaag de resolutie van het betreffende beeldscherm

Als er nog geen bijgewerkte grafische besturingsbestanden van AMD beschikbaar zijn voor uw Mac-model, kunt u het probleem op een extern beeldscherm omzeilen door de resolutie van het beeldscherm te verlagen of een beeldscherm met een lagere resolutie te gebruiken. Deze stappen werken voor de meeste beeldschermen, met uitzondering van het Apple Pro Display XDR en LG UltraFine 4K- en 5K-beeldschermen:

1. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en kies vervolgens 'Beeldscherminstellingen'.

2. Klik op 'Geavanceerde beeldscherminstellingen'.

3. Kies in het menu met beeldschermen het betreffende beeldscherm.

4. Klik op 'Eigenschappen van beeldschermadapter' voor het betreffende beeldscherm.

5. Klik op de knop 'Alle modi weergeven'.

6. Kies een beeldschermresolutie van ten hoogste 3840 x 2160.

7. Klik op 'OK' en klik nogmaals op 'OK' om uw wijzigingen te bewaren.

Meer informatie

Om na te gaan welke grafische processor uw Mac gebruikt, kiest u het Apple-menu  > 'Over deze Mac' en zoekt u vervolgens naar alle exemplaren van 'Radeon' op het tabblad 'Overzicht' of het tabblad 'Beeldschermen'.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.