iMac (24-inch, M1, 2021, vier poorten) - Ventilatoren

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• 2,5-mm dopschroevendraaier

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Ondersteuningswiggen

• Torx T3-schroevendraaier

Belangrijk

De twee ventilatoren moeten tegelijk worden vervangen.

Verwijderen

1. Gebruik de T3-schroevendraaier om de twee T3-schroeven (923-05558) (1) te verwijderen uit elk van de twee ventilatoren.

2. Gebruik de 2,5-mm dopschroevendraaier om de twee 2,5-mm zeskantschroeven (923-05573) (2) te verwijderen uit het moederbord.

3. Leg de behuizing neer op de achterkant met de bovenkant naar je toe.

4. Gebruik een ESD-veilig pincet om het lipje van de polyesterfolie los te trekken van de connector van de ventilatorkabel.

5. Gebruik het zwarte staafje om de vergrendelingshendel van de connector van de ventilatorkabel omhoog te klappen.

6. Open het ESD-veilige pincet en steek één pootje onder de ventilatorkabel. Schuif nu voorzichtig de punt van het ESD-veilige pincet in de richting van de ventilator onder de ventilatorkabel om de lijm tussen de ventilatorkabel en het moederbord los te maken.

•  Voorzichtig

• Houd het pincet evenwijdig aan het oppervlak van moederbord om schade te voorkomen.

• Raak de kleine onderdelen op het moederbord niet aan.

7. Gebruik het zwarte staafje om de ventilatorkabel te ondersteunen. Schuif nu het uiteinde van de ventilatorkabel uit de connector.

•  Voorzichtig: Let erop dat je de ventilatorkabel niet buigt of verdraait.

8. Herhaal stap 1 tot en met 7 voor de andere kant van het moederbord om de andere ventilatorkabel te verwijderen.

9. Zet de computer rechtop.

10. Gebruik de 2,5-mm dopschroevendraaier om de zeven 2,5-mm zeskantschroeven te verwijderen uit het moederbord.

• (923-05573) (1–3)

• (923-05556) (4–7)

• Opmerking: Als je een behuizing met een VESA-montageadapter repareert, houd je de computer plat op de VESA-ondersteuningswig. Keer de computer nu om zodat het moederbord aan jouw kant zit.

11. Kantel het moederbord (1) omhoog. Schuif nu de rechter ventilator onder het moederbord vandaan (2).

12. Houd het moederbord nog omhoog (1) en schuif nu de linker ventilator onder het moederbord vandaan (2).

Montage

1. Kantel het moederbord (1) omhoog. Schuif nu de rechter ventilator op zijn plaats onder het moederbord (2).

2. Houd het moederbord nog omhoog en schuif nu de linker ventilator op zijn plaats onder het moederbord.

• Opmerking: zorg dat de schroefgaten in de ventilator en het moederbord precies boven de schroefgaten in de behuizing zitten.

3. Leg de behuizing neer op de achterkant met de bovenkant naar je toe.

4. Schuif het uiteinde van de ventilatorkabel in de connector van de ventilatorkabel. Klap vervolgens de vergrendelingshendel omlaag.

5. Druk het lipje van de polyesterfolie op de connector van de ventilatorkabel.

6. Druk op de ventilatorkabel om deze vast te maken aan het moederbord.

7. Herhaal stap 4 tot en met 6 om de andere ventilator terug te plaatsen.

• Belangrijk: Als je nieuwe ventilatoren installeert, schuif je de uiteinden van de ventilatorkabels in de connectors op het moederbord. Verwijder nu de afdekstrips van de ventilatorkabels voordat je de ventilatorkabels vastdrukt op het moederbord.

8. Draai de computer zodat het moederbord aan jouw kant zit.

9. Gebruik de T3-schroevendraaier om de twee T3-schroeven (923-05558) terug te plaatsen in elk van de twee ventilatoren.

10. Gebruik de 2,5-mm dopschroevendraaier om de negen 2,5-mm zeskantschroeven terug te plaatsen in het moederbord.

• (923-05573) (1–5)

• (923-05556) (6–9)

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien: