Open Directory opnieuw instellen op macOS Server met de commandoregel

Als je DNS niet juist is geconfigureerd, kun je Terminal-commando's gebruiken om een Open Directory-hoofdserver of -replica te verwijderen.

Open Directory-gegevens verwijderen

Als je Server niet kunt gebruiken om een Open Directory-hoofdserver of -replica te verwijderen, gebruik je Terminal. Je kunt alle servergegevens verwijderen die te maken hebben met Open Directory, inclusief gebruikers en groepen.

Hierdoor worden geen gegevens verwijderd in andere services die deze gebruikers en groepen bevatten. De gegevens worden wel ontoegankelijk, zelfs als je dezelfde naam gebruikt om een nieuwe gebruiker aan te maken. Dit komt doordat de gegevens zijn gekoppeld aan de GUID van een gebruiker.

Wanneer je een gebruiker configureert, genereer je een nieuwe GUID. Als je gebruikers toegang wilt bieden tot deze gegevens, exporteer je gebruikers en groepen voordat je je Open Directory wist. Gebruik de standaardinstellingen voor exporteren om de GUID's op te nemen.

Voordat je deze stappen uitvoert, controleer je of je een volledige reservekopie van je server hebt:

1. Sluit de Server-app.

2. Gebruik deze opdracht in Terminal:

sudo slapconfig -destroyldapserver

3. Herstart de computer.

Als je de Open Directory-structuur niet kunt repareren, herhaal je deze stappen voor alle bestaande replica's. Nadat je deze stappen hebt uitgevoerd, is Open Directory ingesteld op 'Uit'. Je kunt vervolgens de Server-app gebruiken om de structuur opnieuw te configureren.