MacBook Pro (14-inch, 2021) - Trackpad en trackpadflexkabel

Voordat je begint

Waarschuwing

Lees Batterijveiligheid en volg de richtlijnen voor werkplekken en de omgang met batterijen voordat je begint.

Verwijder het volgende onderdeel voordat je begint:

Gereedschap

• Verstelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm)

• ESD-veilig pincet

• Afstandsstukjes

• Kapton-tape

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Post-its (3 x 3 inch)

• Torx T5-bitje

• Torx T5-schroevendraaier

Belangrijk

Voor deze procedure kan een set opvulstukjes nodig zijn, die alleen wordt geleverd bij een vervangende trackpad. Dit onderdeel kan niet apart worden besteld.

Verwijderen

1. Open het beeldscherm onder een hoek van 90 graden. Zet de computer op de rand van de tafel met het beeldscherm naar beneden.

2. Gebruik de T5-schroevendraaier om de acht buitenste T5-schroeven (923-06941) en de twee binnenste T5-schroeven (923-06941) te verwijderen.

3. Pak de batterijafdekking aan de randen vast. Til de afdekking vervolgens van de bovenbehuizing.

4. Trek de trackpadflexkabel voorzichtig los van de batterij.

5. Til de computer van de tafel en voer de flexkabel van de trackpad door de opening in de bovenbehuizing. Laat de trackpad plat op tafel liggen zodat de opvulstukjes blijven zitten.

• Belangrijk: als de opvulstukjes eruit vallen, moeten ze op de oorspronkelijke locaties worden teruggeplaatst. Als je niet meer weet waar ze moeten zitten, vervang je ze. Een vervangende set opvulstukjes is alleen leverbaar met een vervangende trackpad.

6. Zet de computer op de rand van de tafel met het beeldscherm naar beneden.

7. Plaats de batterijafdekking op de batterij. Druk de zwarte lipjes in de clips op de bovenbehuizing totdat ze vastklikken.

• Belangrijk: als je de bestaande trackpad terugplaatst maar de flexkabel beschadigd is, ga je verder met stap 8. Als je de bestaande trackpad en flexkabel terugplaatst of een vervangende trackpad installeert, ga je verder naar 'Montage'.

8. Klap de vergrendelingshendel van de connector van de trackpadflexkabel omhoog (1). Schuif het uiteinde van de trackpadflexkabel uit de connector (2).

Montage

Belangrijk

Als je de bestaande trackpad terugplaatst maar de flexkabel vervangt, ga je verder met montagestap 1. Als je nieuwe opvulstukjes voor de trackpad installeert of opvulstukjes wilt terugplaatsen die eruit zijn gevallen, ga je naar montagestap 2. Ga anders verder met montagestap 3.

1. Schuif het uiteinde van de vervangende trackpadflexkabel in de connector op de trackpad (1). Klap vervolgens de vergrendelingshendel omlaag (2).

2. Gebruik een ESD-veilig pincet om de opvulstukjes voor de trackpad te plaatsen. Leg vier langere opvulstukjes op de buitenste schroefgaten. Leg daarna twee kleinere ronde opvulstukjes op de middelste schroefgaten.

• Belangrijk: een vervangende trackpad wordt geleverd met drie formaten opvulstukjes (0,200 mm, 0,250 mm en 0,300 mm). Begin met het opvulstukje van 0,250 mm. Gebruik dunnere of dikkere opvulstukjes om de uitlijning aan te passen.

3. Pak de batterijafdekking aan de randen vast en til de afdekking van de bovenbehuizing.

4. Leg de trackpad plat op tafel met de flexkabel van de trackpad van je af gericht.

• Belangrijk: zorg dat de opvulstukjes goed op de trackpad zijn geplaatst.

5. Leid de flexkabel terug door de opening in de bovenbehuizing.

6. Laat de computer langzaam over de trackpad zakken en houd de schroefgaten in de bovenbehuizing boven de schroefgaten in de trackpad. Laat het beeldscherm over de rand van de tafel hangen.

7. Leg de flexkabel van de trackpad plat neer.

• Belangrijk: bevestig de flexkabel nog niet aan de batterij.

8. Leg de batterijafdekking op de batterij en druk de zwarte lipjes in de clips op de bovenbehuizing totdat ze vastklikken.

9. Gebruik de T5-schroevendraaier om de vier buitenste T5-schroeven (923-06941) licht vast te zetten in de buitenste schroefgaten om de trackpad in lijn te brengen.

10. Draai de computer om. Plaats vier afstandsstukjes in de hoeken van de trackpad. Zet elk stukje vast met Kapton-tape.

11. Leg de computer op zijn kant met het beeldscherm geopend. Gebruik de T5-schroevendraaier om de vier buitenste T5-schroeven goed vast te draaien.

12. Zet de computer weer rechtop. Controleer of de bovenzijde van de trackpad op de juiste hoogte zit door een post-it langs de bovenrand van de trackpad te plakken. De post-it moet mooi aansluiten op de bovenbehuizing.

13. Controleer of de onderzijde van de trackpad op de juiste hoogte zit door twee op elkaar geplakte post-its langs de onderrand van de trackpad te plakken. De post-its moeten mooi aansluiten op de bovenbehuizing.

14. Als de hoogte van de trackpad goed is, ga je verder met stap 15. Als de randen van de trackpad hoger of lager zijn dan de bovenbehuizing, verwijder je de post-its, de afstandsstukjes en de Kapton-tape. Zet de computer op de rand van de tafel met het beeldscherm naar beneden. Gebruik de T5-schroevendraaier om de vier buitenste T5-schroeven te verwijderen en herhaal stappen 2 tot en met 6 onder 'Verwijderen'. Herhaal vervolgens montagestappen 1 tot en met 12.

• Belangrijk

• Als de trackpad hoger ligt dan de bovenbehuizing, installeer je de dunnere opvulstukjes van 0,200 mm.

• Als de trackpad lager ligt dan de bovenbehuizing, installeer je de dikkere opvulstukjes van 0,300 mm.

15. Zet de computer op de rand van de tafel met het beeldscherm naar beneden.

16. Gebruik de T5-schroevendraaier om de overige zes T5-schroeven (923-06941) terug te plaatsen.

17. Plaats het Torx T5-bitje in de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm. Stel de schroevendraaier in op 16 Ncm.

18. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 10–34 Ncm met het T5-beveiligingsbitje om alle tien T5-schroeven vast te zetten met 16 Ncm. Draai elke schroef aan totdat de momentschroevendraaier klikt.

19. Pak de batterijafdekking aan de randen vast en til de afdekking van de bovenbehuizing.

20. Druk voorzichtig in de lengterichting op de flexkabel van de trackpad zodat deze vastplakt aan de batterij.

• Belangrijk: als je een vervangende trackpadflexkabel installeert, verwijder je de plakstrip voordat je de flexkabel aan de batterij bevestigt.

21. Leg de batterijafdekking op de batterij en druk de zwarte lipjes in de clips op de bovenbehuizing totdat ze vastklikken.

22. De computer omdraaien. Steek het platte uiteinde van een zwart staafje onder de afstandsstukjes om de afstandsstukjes en Kapton-tape van de trackpad te verwijderen.

Plaats het volgende onderdeel terug om de montage te voltooien: