MacBook Pro (13-inch, M1, 2020) - Plakstrip voor flexkabel van Touch ID-kaart

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Opmerking: Om toegang te krijgen tot de flexkabel van de Touch ID-kaart, voer je eerst stappen 1 tot en met 5 voor het verwijderen van de geluidskaart uit.

Gereedschap

• ESD-veilig pincet

• Ethanoldoekjes of IPA-doekjes

• Nylon sonde (zwart staafje)

Belangrijk

Voor deze procedure heb je een nieuwe plakstrip voor de flexkabel van de Touch ID-kaart nodig. Een vervangende plakstrip wordt meegeleverd bij vervangende onderdelen.

Demontage

1. Gebruik een ESD-veilig pincet om de plakstrip op de flexkabel van de Touch ID-kaart voorzichtig los te maken. Gooi de plakstrip weg.

2. Gebruik ethanol- of IPA-doekjes om eventuele lijmresten plakstrip te verwijderen van de flexkabel van de Touch ID-kaart.

•  Voorzichtig: Zorg dat je de flexkabel niet beschadigt.

Montage

1. Pak met een ESD-veilig pincet het lichtblauwe uiteinde van een L-vormige plakstrip vast (hier zit geen lijm). Verwijder de strip van het vel.

2. Plaats de strip mooi in het midden van de L-vorm van de flexkabel.

• Opmerking: Als de strip niet in het midden zit, maak je de plakstrip los en plaats je deze opnieuw op de flexkabel van de Touch ID-kaart.

3. Druk met een ESD-veilig pincet zacht op een uiteinde van de plakstrip. Houd de plakstrip op zijn plaats terwijl je deze aandrukt op de Touch ID-kaart.

4. Gebruik een ESD-veilig pincet om de lichtblauwe beschermstrook te verwijderen van de plakstrip.

5. Druk het uiteinde van de flexkabel van de Touch ID-kaart in de connector. Druk vervolgens op de kabel om deze vast te maken aan de geluidskaart.

6. Druk 15 seconden lang op het L-vormige gedeelte van de flexkabel.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien: