Mac OS X v10.7: kan geen verbinding maken met een Open Directory-server van Mac OS X v10.6

Een Mac OS X v10.7 Lion-client kan mogelijk geen verbinding maken met een Open Directory-server van Mac OS X v10.6.

Dit kan gebeuren als Lion authenticatie gebruikt voor het koppelen met een Open Directory-server van Mac OS X v10.6 die ook gekoppeld is aan Active Directory via een magische driehoek.

Je kunt Mac OS X v10.7-clients verbinding laten maken door geen authenticatie voor het koppelen met de server te gebruiken of door de volgende commando's in Terminal uit te voeren.

Voer deze commando's uit op de Open Directory-hoofdserver en -replica's van Mac OS X v10.6:

Opmerking: deze commando's schakelen GSSAPI-authenticatie uit voor de LDAP-server op de Open Directory-hoofdserver en -replica's van Mac OS X v10.6. De servers gebruiken vervolgens CRAM-MD5-authenticatie.

sudo rm /usr/lib/sasl2/openldap/libgssapiv2.2.so sudo rm /usr/lib/sasl2/openldap/libgssapiv2.la

Start de server opnieuw op nadat je deze wijziging hebt aangebracht.

Als je de oorspronkelijke instellingen wilt herstellen, voer je deze commando's uit:

cd /usr/lib/sasl2/openldap sudo ln -s ../libgssapiv2.2.so sudo ln -s ../libgssapiv2.la

Start de server opnieuw op nadat je deze wijziging hebt aangebracht.