iPhone 12 mini - Camera

Voordat je begint

Waarschuwing

Lees Batterijveiligheid en volg de richtlijnen voor werkplekken en de omgang met batterijen voordat je begint.

Verwijder het volgende onderdeel voordat je begint:

Gereedschap

• 5,4-inch reparatiehouder

• ESD-veilig pincet

• JCIS-bitje

• Pluisvrije of nitrilhandschoenen

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Momentschroevendraaier (grijs, 0,55 kgf cm)

Voorzichtig

• Raak de TrueDepth-cameramodule of nabijgelegen onderdelen niet aan om beschadiging van de lenzen te voorkomen.

• Vermijd de aardingsveren op het afdekplaatje van de camera en de behuizing.

Belangrijk

Als je dit onderdeel vervangt, wordt aanbevolen de Reparatie-assistent uit te voeren om de reparatie te voltooien. De Reparatie-assistent is beschikbaar op het apparaat nadat je alle montagestappen hebt voltooid.

Demontage

1. Plaats de behuizing in de reparatiehouder met de Lightning-connector naar de uitsparing gericht.

2. Gebruik een momentschroevendraaier met het JCIS-bitje om de twee kruiskopschroeven uit het afdekplaatje van de camera te verwijderen. Leg de schroeven aan de kant.

3. Gebruik een ESD-veilig pincet om de linkerkant van het afdekplaatje van de camera omhoog te kantelen zoals getoond. Schuif het afdekplaatje van de camera vervolgens uit de behuizing. Bewaar het afdekplaatje om het later weer te monteren.

4. Til het uiteinde van de bovenste flexkabel van de camera uit de connector.

• Opmerking: de ene flexkabel van de camera ligt over de andere.

5. Til het uiteinde van de onderste flexkabel van de camera uit de connector.

6. Verwijder de camera's uit de behuizing.

Montage

1. Doe de handschoenen aan om vervuiling van de cameralenzen te voorkomen. Houd vervolgens de vervangende camera's vast met de lenzen omlaag gericht en verwijder de beschermende afdekking van de cameralenzen.

2. Plaats de camera's in de behuizing.

3. Druk het uiteinde van de onderste flexkabel van de camera op de connector.

4. Druk het uiteinde van de bovenste flexkabel van de camera op de connector.

5. Druk de camera's zachtjes in de behuizing.

6. Het afdekplaatje van de camera bevat lipjes die in de uitsparingen onder de rand rechts van de behuizing passen. Controleer de lipjes en aardingsveer op het afdekplaatje op beschadiging voordat je deze terugplaatst.

7. Houd het afdekplaatje vast met een ESD-veilig pincet en schuif de lipjes van het afdekplaatje in de uitsparingen. Laat het afdekplaatje vervolgens op de camera's zakken.

•  Voorzichtig

• Raak de aardingsveren niet aan terwijl je het afdekplaatje van de camera installeert.

• Zorg dat de uitsparingen voor de schroeven in het afdekplaatje van de camera zijn uitgelijnd met de schroefgaten van de behuizing. Een niet-uitgelijnd afdekplaatje van de camera kan de beeldkwaliteit van het beeldscherm aantasten.

8. Gebruik de grijze momentschroevendraaier en het JCIS-bitje om twee nieuwe kruiskopschroeven (923-04991) in het afdekplaatje van de camera aan te brengen.

Plaats het volgende onderdeel terug om de montage te voltooien:

Belangrijk

Nadat je alle montagestappen hebt voltooid, is de Reparatie-assistent beschikbaar op het apparaat en wordt deze aanbevolen om de reparatie te voltooien. Lees hoe je de Reparatie-assistent start.