iPhone 13 mini - TrueDepth-camera

Voordat je begint

Waarschuwing

• Lees Batterijveiligheid en volg de richtlijnen voor werkplekken en de omgang met batterijen voordat je begint.

• De TrueDepth-camera bevat een of meerdere lasers. Als je de TrueDepth-camera uit elkaar haalt, beschadigt of als je geen originele Apple onderdelen gebruikt, kun je blootgesteld worden aan schadelijke infrarode laserstralen die letsel aan de ogen of de huid kunnen veroorzaken.

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• 5,4-inch reparatiehouder

• ESD-veilig pincet

• Pluisvrije of nitrilhandschoenen

• Nylon sonde (zwart staafje)

Voorzichtig

Voor deze procedure moet 'Configuratie TrueDepth-camera' worden uitgevoerd. Om 'Configuratie TrueDepth-camera' uit te voeren, heb je het volgende nodig:

• Een Mac met de nieuwste versie van Apple Service-hulpprogramma (ASU). Je moet ook de bronbestanden 'iPhone-reparatie – TrueDepth-camera' installeren. Deze staan in het venster 'Bronbestanden' van Apple Service-hulpprogramma.

• Het apparaat moet de nieuwste versie van iOS gebruiken.

• Internettoegang

• Een Lightning-kabel

Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid en Apple Service-hulpprogramma (ASU) op een Mac hebt geïnstalleerd, lees je hoe je de configuratieprocedure voor de TrueDepth-camera kunt starten op support.apple.com/self-service-repair.

Opmerking: in deze procedure worden afbeeldingen gebruikt van een iPhone 13 mini zonder mmWave-antenne. De reparatie-instructies zijn echter hetzelfde als voor een iPhone 13 mini met mmWave-antenne.

Verwijderen

1. Plaats de behuizing in de reparatiehouder met de Lightning-connector naar de uitsparing gericht.

2. Doe de handschoenen aan om vervuiling van de cameralenzen te voorkomen.

3. Houd de twee flexkabels van de TrueDepth-camera voorzichtig bij elkaar en til de camera weg van de rand van de behuizing. Schuif de TrueDepth-camera vervolgens naar links om deze te verwijderen.

Montage

1. Doe de handschoenen aan om vervuiling van de lenzen van de TrueDepth-camera te voorkomen.

2. Inspecteer de TrueDepth-cameramodule om te controleren of het aardingsschuim en de aardingsveren intact zijn. Als het schuim of een van de veren ontbreken of beschadigd zijn, vervang je de TrueDepth-cameramodule.

3. Kantel de bovenrand van de TrueDepth-cameramodule onder de rand van de behuizing, zoals in de afbeelding. Laat de camera in de behuizing zakken. Schuif vervolgens het lipje aan de rechterkant van de TrueDepth-camera onder het afdekplaatje van de camera. Gebruik het zwarte staafje of je vinger om de uitlijning van de camera aan te passen.

•  Voorzichtig: de bovenrand van de TrueDepth-camera moet onder het lipje van de behuizing vallen.

• Belangrijk: het is mogelijk dat het afdekplaatje van de camera voor jouw model op dit moment niet op zijn plaats zit. In dat geval zorg je dat de buitenranden van de TrueDepth-camera mooi in het midden van de behuizing liggen.

4. Volg montagestappen 3 tot en met 13 in Bovenste luidspreker of 3 tot en met 20 in Bovenste luidspreker (mmWave-antenne). Ga vervolgens verder naar stap 5.

5. Gebruik een ESD-veilig pincet om de beschermende afdekkingen van de TrueDepth-camera te verwijderen.

•  Voorzichtig: raak de voorkant van de TrueDepth-cameramodule niet aan nadat de beschermende afdekkingen zijn verwijderd.

6. Inspecteer de TrueDepth-cameramodule. Controleer of de bovenrand van de camera-eenheid onder het lipje van de behuizing is geplaatst.

•  Voorzichtig: Als de TrueDepth-camera niet goed is geplaatst, gebruik je het zwarte staafje om dit te corrigeren.

Plaats het volgende onderdeel terug om de montage te voltooien:

Voorzichtig