No alt supplied for Image

macOS Big Sur - Technische specificaties

Algemene vereisten

• OS X 10.9 of hoger

• 4 GB geheugen

• 35,5 GB vrije opslagruimte (macOS Sierra of hoger)*

• Voor een aantal features is een Apple ID vereist; onderworpen aan bepaalde voorwaarden.

• Voor een aantal features is een compatibele internetprovider nodig; hieraan zijn mogelijk kosten verbonden.

Hardware­vereisten voor Mac

Voor meer informatie over je Mac‑model klik je op het Apple symbool linksboven in je scherm en kies je ‘Over deze Mac’. De volgende Mac-modellen zijn compatibel met macOS Big Sur:

• MacBook (2015 of nieuwer)

• MacBook Air (2013 of nieuwer)

• MacBook Pro (eind 2013 of nieuwer)

• Mac mini (2014 of nieuwer)

• iMac (2014 of nieuwer)

• iMac Pro (2017 of nieuwer)

• Mac Pro (2013 of nieuwer)

Meer informatie over compatibiliteit en waar je vindt welk model Mac je hebt

Specifieke vereisten

Siri

Vereist een breedbandinternet­verbinding en een microfoon (ingebouwd of extern).

Hé, Siri

Ondersteund door de volgende Mac-modellen:

• MacBook Pro (2018 of nieuwer)

• MacBook Air (2018 of nieuwer)

• iMac Pro (2017 of nieuwer)

Dicteren, Stembediening en Dictafoon

Vereist een microfoon (ingebouwd of extern).

Spotlight-suggesties

Vereist een breedband­­­internet­­verbinding.

Vingerbewegingen

Vereist een Multi‑Touch-trackpad, Force Touch-trackpad, Magic Trackpad of Magic Mouse.

Force Touch vereist een Force Touch-trackpad.

VoiceOver vereist een Multi‑Touch-trackpad, Force Touch-trackpad of Magic Trackpad.

Photo Booth

Vereist een FaceTime- of iSight-camera (ingebouwd of extern) of een USB Video Class-camera (UVC).

FaceTime

Audio­gesprekken vereisen een microfoon (ingebouwd of extern) en een breedband­internet­verbinding.

Video­gesprekken vereisen een ingebouwde FaceTime-camera, iSight-camera (ingebouwd of extern) of USB Video Class-camera (UVC) en een breedband­internet­verbinding.

Apple TV

Video afspelen met High Dynamic Range (HDR) wordt ondersteund door de volgende Mac-modellen:

• MacBook Pro (2018 of nieuwer)

• iMac Pro (2017 of nieuwer)

• Mac Pro (2019) met Pro Display XDR

Soundtrack afspelen in Dolby Atmos wordt ondersteund door de volgende Mac-modellen:

• MacBook Air (2018 of nieuwer)

• MacBook Pro (2018 of nieuwer)

Sidecar

Ondersteund door de volgende Mac-modellen:

• MacBook (2016 of nieuwer)

• MacBook Air (2018 of nieuwer)

• MacBook Pro (2016 of nieuwer)

• Mac mini (2018 of nieuwer)

• iMac (eind 2015 of nieuwer)

• iMac Pro (2017 of nieuwer)

• Mac Pro (2019)

Ondersteund door alle iPad-modellen met ondersteuning voor Apple Pencil:

• 12,9‑inch iPad Pro

• 11‑inch iPad Pro

• 10,5‑inch iPad Pro

• 9,7‑inch iPad Pro

• iPad (6e generatie of nieuwer)

• iPad mini (5e generatie)

• iPad Air (3e en 4e generatie)

Continuïteit-camera

Vereist een iPhone of iPad met iOS 12 of hoger.

Tekenen met Continuïteit en Markeren met Continuïteit

Vereist een iPhone met iOS 13 of hoger of een iPad met iPadOS 13 of hoger.

Handoff

Vereist een iPhone of iPad met Lightning-connector of USB‑C en iOS 8 of hoger.

Instant Hotspot

Vereist een iPhone of iPad met mobiel internet, een Lightning-connector of USB‑C en iOS 8.1 of hoger. Persoonlijke hotspot moet worden ondersteund door je provider.

Universeel klembord

Vereist een iPhone of iPad met Lightning-connector of USB‑C en iOS 10 of hoger.

Automatische ontgrendeling

Vereist een Apple Watch met watchOS 3 of hoger of een iPhone 5 of nieuwer.

Goedkeuren met Apple Watch

Vereist een Apple Watch met watchOS 6 of hoger of een iPhone 6s of nieuwer met iOS 13 of hoger.

Apple Pay op het web

Vereist MacBook Pro of MacBook Air met Touch ID, iPhone 6 of nieuwer met iOS 10 of hoger, of Apple Watch met watchOS 3 of hoger.

Bellen

Vereist een iPhone met iOS 8 of hoger en een actief abonnement.

Sms

Vereist een iPhone met iOS 8.1 of hoger en een actief abonnement.

Woning

Vereist een iPhone met iOS 12 of hoger en een geconfigureerde Woning-app.

AirDrop

Voor AirDrop naar iOS- en iPadOS-devices is een iPhone of iPad met Lightning-connector of USB‑C en iOS 7 of hoger vereist.

AirPlay

Voor synchrone AirPlay-weergave is een Apple TV (2e generatie of nieuwer) vereist.

AirPlay voor webvideo vereist een Apple TV (2e generatie of nieuwer).

Peer-to-peer AirPlay vereist een Mac (2012 of nieuwer) en een Apple TV (3e generatie rev. A, model A1469 of nieuwer) met Apple TV-software 7.0 of hoger.

Time Machine

Vereist een extern opslag­apparaat (afzonderlijk verkrijgbaar).

Meer informatie over Time Machine

Routes voor de elektrische auto in Kaarten

Vereist een iPhone met iOS 14 en een compatibele elektrische auto.

Kentekentoegang in Kaarten

Vereist een iPhone met iOS 14 of een iPad met iPadOS 14.

Boot Camp

Boot Camp-installaties van Windows 10 mogelijk op ondersteunde Mac-modellen.

Meer informatie over Boot Camp

Exchange-ondersteuning

Vereist Microsoft Office 365, Exchange 2016, Exchange 2013 of Exchange Server 2010. Installatie van de meest recente Service Packs wordt aanbevolen.

Windows-migratie

Ondersteunt OS X 10.7 of hoger en Windows 7 of hoger.

App Store

Uitsluitend beschikbaar voor gebruikers van 13 jaar en ouder in de VS en andere landen en regio’s.

Foto’s

De verbeterde retoucheertool wordt ondersteund door de volgende Mac-modellen:

• MacBook Pro (15-inch of 16-inch model, 2016 of nieuwer)

• iMac (Retina 5K, 2014 of nieuwer)

• iMac (Retina 4K, 2017 of nieuwer)

• iMac Pro (2017 of nieuwer)

• Mac Pro (2013 of nieuwer)

Standaard meegeleverd

Apps

• Aandelen

• Agenda

• App Store

• Apple Books

• Apple News

• Automator

• Berichten

• Contacten

• Dictafoon

• Dvd-speler

• FaceTime

• Foto’s

• Fotolader

• Herinner­ingen

• Kaarten

• Launchpad

• Lettertype­catalogus

• Mail

• Mission Control

• Muziek

• Notities

• Photo Booth

• Plaknotities

• Podcasts

• QuickTime Player

• Rekenmachine

• Safari

• Schaakspel

• Siri

• Systeem­voorkeuren

• Teksteditor

• Time Machine

• TV

• Voorvertoning

• Woning

• Woordenboek

• Zoek mijn

Hulpprogramma’s en features

• Activiteiten­weergave

• AirPort-configuratie­programma

• Audio/MIDI-configuratie

• Bluetooth-bestands­uitwisseling

• Boot Camp-assistent

• ColorSync-hulp­programma

• Console

• Digitale-kleurenmeter

• Grapher

• Migratie-assistent

• Schermtijd

• Schijf­hulp­programma

• Screenshot

• Scripteditor

• Sidecar

• Sleutelhanger­toegang

• Systeem­informatie

• Terminal

• VoiceOver-hulp­programma

Talen

• Arabisch

• Catalaans

• Deens

• Duits

• Engels (Australië)

• Engels (VK)

• Engels (VS)

• Fins

• Frans

• Frans (Canada)

• Grieks

• Hebreeuws

• Hindi

• Hongaars

• Indonesisch

• Italiaans

• Japans

• Koreaans

• Kroatisch

• Maleis

• Nederlands

• Noors

• Oekraïens

• Pools

• Portugees

• Portugees (Brazilië)

• Roemeens

• Russisch

• Slowaaks

• Spaans

• Spaans (Latijns-Amerika)

• Thai

• Traditioneel Chinees

• Traditioneel Chinees (Hongkong)

• Tsjechisch

• Turks

• Vereenvoudigd Chinees

• Vietnamees

• Zweeds

* Als je een upgrade uitvoert vanaf macOS Sierra of hoger, vereist de upgrade naar macOS Big Sur 35,5 GB vrije opslag­ruimte. Als je een upgrade uitvoert vanaf eerdere releases, vereist de upgrade naar macOS Big Sur tot 44,5 GB vrije opslag­ruimte.

Sommige features zijn mogelijk niet in alle landen of regio’s beschikbaar. Bekijk het volledige overzicht.

iCloud vereist een Apple ID, een actieve internet­verbinding en software die up‑to‑date is. Lees meer over specifieke vereisten voor iCloud