macOS Catalina - Tekniske spesifikasjoner

Generelle systemkrav

• OS X 10.9 eller nyere

• 4 GB minne

• 12,5 GB tilgjengelig lagringsplass (OS X El Capitan 10.11.5 eller nyere)*

• Enkelte funksjoner krever en Apple ID. Vilkår gjelder.

• Enkelte funksjoner krever en kompatibel internettleverandør. Kostnader kan påløpe.

Maskinvarekrav for Mac

Du finner detaljer om Mac-modellen din ved å klikke på Apple-symbolet øverst til venstre på skjermen og velge Om denne maskinen. Følgende Mac-modeller er kompatible med macOS Catalina:

• MacBook (tidlig 2015 eller nyere)

• MacBook Air (midten av 2012 eller nyere)

• MacBook Pro (midten av 2012 eller nyere)

• Mac mini (sent 2012 eller nyere)

• iMac (sent 2012 eller nyere)

• iMac Pro (2017)

• Mac Pro (sent 2013 eller nyere)

Mer om kompabilitet og hvordan du identifiserer Mac-modellen din

Funksjonskrav

Siri

Krever bredbåndstilkobling.

Hei Siri

Støttes på følgende Mac-modeller:

• MacBook Pro (2018 eller nyere)

• MacBook Air (2018 eller nyere)

• iMac Pro

Diktering, Talekontroll og Taleopptak

Krever en mikrofon (innebygd eller ekstern)

Spotlight-forslag

Krever bredbåndstilkobling.

Bevegelser

Krever en Multi-Touch-styreflate, Force Touch-styreflate, Magic Trackpad eller Magic Mouse.

Force Touch-bevegelser krever en Force Touch-styreflate.

VoiceOver-bevegelser krever en Multi-Touch-styreflate, Force Touch-styreflate eller Magic Trackpad.

Photo Booth

Krever FaceTime- eller iSight-kamera (innebygd eller eksternt) eller USB-videokamera (UVC).

FaceTime

Lydsamtaler krever en mikrofon (innebygd eller ekstern) og bredbåndstilkobling.

Videosamtaler krever innebygd FaceTime-kamera, iSight-kamera (innebygd eller eksternt) eller USB-videokamera (UVC) og bredbåndstilkobling.

Apple TV

Avspilling av HDR-video (High Dynamic Range) støttes på følgende Mac-modeller:

• MacBook Pro (2018 eller nyere)

• iMac Pro (2017)

• Mac Pro (2019) med Pro Display XDR

Avspilling av Dolby Atmos-lyd støttes på følgende Mac-modeller:

• MacBook Air (2018 eller nyere)

• MacBook Pro (2018 eller nyere)

Sidecar

Støttes på følgende Mac-modeller:

• MacBook (2016 eller nyere)

• MacBook Air (2018 eller nyere)

• MacBook Pro (2016 eller nyere)

• Mac mini (2018 eller nyere)

• iMac (sent 2015 eller nyere)

• iMac Pro (2017 eller nyere)

• Mac Pro (2019)

Støttes på alle iPad-modeller som støtter Apple Pencil:

• 12,9-tommers iPad Pro

• 11-tommers iPad Pro

• 10,5-tommers iPad Pro

• 9,7-tommers iPad Pro

• iPad (6. gen. eller nyere)

• iPad mini (5. gen)

• iPad Air (3. gen.)

Kontinuitet-kamera

Krever en iPhone eller iPad med Lightning-kontakt og iOS 12 eller nyere.

Kontinuitet: merking og skisser

Krever en iPhone med iOS 13 eller en iPad med iPadOS.

Handoff

Krever en iPhone eller iPad med Lightning-kontakt og iOS 8 eller nyere.

Instant Hotspot

Krever en iPhone eller iPad med tilkobling til mobilnettverk, Lightning-kontakt og iOS 8.1 eller nyere. Krever Delt internett-tjeneste fra operatøren.

Universelle utklipp

Krever en iPhone eller iPad med Lightning-kontakt og iOS 10 eller nyere.

Automatisk opplåsing

Støttes av Mac-modeller som ble lansert sommeren 2013 eller senere.

Krever en Apple Watch med watchOS 3 eller nyere eller en iPhone 5 eller nyere.

Godkjenn med Apple Watch

Støttes av Mac-modeller som ble lansert sommeren 2013 eller senere.

Krever en Apple Watch med watchOS 6 eller nyere eller en iPhone 6s eller nyere med iOS 13.

Apple Pay på nettet

Krever MacBook Pro med Touch Bar, iPhone 6 eller nyere med iOS 10 eller nyere, eller en Apple Watch med watchOS 3 eller nyere.

Telefonsamtaler

Krever en iPhone med iOS 8 eller nyere og et aktivert operatørabonnement.

SMS

Krever en iPhone med iOS 8.1 eller nyere og et aktivert operatørabonnement.

Hjem

Krever iPhone med iOS 12 eller nyere og en konfigurert Hjem-app.

AirDrop

AirDrop til iOS- og iPadOS-enheter krever en iPhone og iPad med Lightning-kontakt og iOS 7 eller nyere.

AirPlay

Skjermbilde over AirPlay krever Apple TV (2. gen. eller nyere).

AirPlay for nettvideo krever en Apple TV (2. gen. eller nyere).

Maskin-til-maskin-AirPlay krever en Mac (2012 eller nyere) og en Apple TV (3. gen. rev. A, modell A1469 eller nyere) med Apple TV-programvare 7.0 eller nyere.

Time Machine

Krever en ekstern lagringsenhet (selges separat).

Finn ut mer om Time Machine

Power Nap

Støttes på følgende Mac-modeller:

• MacBook (tidlig 2015 eller nyere)

• MacBook Air (midten av 2012 eller nyere)

• MacBook Pro med Retina-skjerm (midten av 2012 eller nyere)

• Mac mini (sent 2012 eller nyere)

• iMac (sent 2012 eller nyere)

• iMac Pro (2017)

• Mac Pro (sent 2013 eller nyere)

Boot Camp

Tillater Boot Camp-installeringer av Windows 10 på Mac-modeller som støttes.

Finn ut mer om Boot Camp

Exchange-støtte

Krever Microsoft Office 365, Exchange 2016, Exchange 2013 eller Exchange Server 2010. Installasjon av nyeste Service Pack anbefales.

Windows-overføring

Støtter OS X 10.7 eller senere og Windows 7 eller senere.

App Store

Kun tilgjengelig for personer som er 13 år eller eldre, i USA og mange andre land og områder.

Dette følger med

Apper

• Aksjer

• App Store

• Automator

• Bildeoverføring

• Bilder

• Bøker

• DVD-spiller

• FaceTime

• Fontbok

• Forhånd­svisning

• Hjem

• Huskelapper

• Hvor er?

• Kalender

• Kalkulator

• Kart

• Kontakter

• Launchpad

• Mail

• Meldinger

• Mission Control

• Musikk

• News

• Notater

• Ordbok

• Photo Booth

• Podkaster

• På­minnelser

• QuickTime Player

• Safari

• Siri

• Sjakk

• Systemvalg

• Taleopptak

• TextEdit

• Time Machine

• TV

Verktøy og funksjoner

• AirPort-verktøy

• Aktivitets­monitor

• Bluetooth-filutveksling

• Boot Camp-assistent

• ColorSync-verktøy

• Digital fargemåler

• Diskverktøy

• Grapher

• Konsoll

• Lyd- og MIDI-oppsett

• Nøkkelring­tilgang

• Overførings­assistent

• Prosedyre­redi­gering

• Sidecar

• Skjermbilde

• Skjermtid

• System­informasjon

• Terminal

• VoiceOver-verktøy

Språk

• Arabisk

• Dansk

• Engelsk

• Engelsk (Australia)

• Engelsk (Storbritannia)

• Finsk

• Forenklet kinesisk

• Fransk

• Fransk (Canada)

• Gresk

• Hebraisk

• Hindi

• Indonesisk

• Italiensk

• Japansk

• Katalansk

• Koreansk

• Kroatisk

• Malayisk

• Nederlandsk

• Norsk

• Polsk

• Portugisisk

• Portugisisk (Brasil)

• Rumensk

• Russisk

• Slovakisk

• Spansk

• Spansk (Latin-Amerika)

• Svensk

• Thai

• Tradisjonell kinesisk

• Tradisjonell kinesisk (Hongkong)

• Tsjekkisk

• Tyrkisk

• Tysk

• Ukrainsk

• Ungarsk

• Vietnamesisk

*Hvis du oppgraderer fra OS X El Capitan 10.11.5 eller nyere, krever macOS Catalina 12,5 GB tilgjengelig lagringsplass for å oppgradere. Hvis du oppgraderer fra en eldre versjon, krever macOS Catalina opptil 18,5 GB tilgjengelig lagringsplass.

Enkelte funksjoner er ikke tilgjengelige i alle land og områder. Klikk her for å se hele listen.

iCloud krever Apple ID, en aktiv internettfor­bindelse og oppdatert programvare.Mer om spesifikke funksjonskrav for iCloud