macOS Mojave - Tekniset tiedot

Yleiset vaatimukset

• OS X 10.8 tai uudempi
  • 2 Gt muistia
  • 12,5 Gt käytettävissä olevaa tallennustilaa (OS X El Capitan 10.11.5 tai uudempi)*
  • Jotkin ominaisuudet vaativat Apple ID:n. Ehtojen alainen.
  • Jotkin ominaisuudet vaativat internet-yhteyden sopivalta palveluntarjoajalta. Saattaa olla maksullinen.

Macin laitteisto­vaatimukset

Saat lisätietoja Mac-mallistasi klikkaamalla ensin näytön vasemmassa yläkulmassa Omenavalikko-kuvaketta ja valitsemalla sitten Tietoja tästä Macista. Nämä Mac-mallit ovat yhteensopivia macOS Mojaven kanssa:

• MacBook (alkuvuosi 2015 tai uudempi)
  • MacBook Air (vuoden 2012 puoliväli tai uudempi)
  • MacBook Pro (vuoden 2012 puoliväli tai uudempi)
  • Mac mini (loppuvuosi 2012 tai uudempi)
  • iMac (loppuvuosi 2012 tai uudempi)
  • iMac Pro (2017)
  • Mac Pro (loppuvuosi 2013; vuoden 2010 puolivälin ja vuoden 2012 puolivälin mallit, joissa on suositellut Metal-yhteensopivat näytönohjaimet)

Ominaisuuksiin liittyvät vaatimukset

Siri

Vaatii laajakaista­yhteyden ja mikrofonin (sisäisen tai ulkoisen).

Hei Siri

Tuetaan seuraavissa Mac-malleissa:

• MacBook Pro Touch Barilla (2018)
  • iMac Pro (2017)

Sanelu ja Sanelin

Vaatii mikrofonin (sisäisen tai ulkoisen).

Spotlight-ehdotukset

Vaatii laajakaista­yhteyden.

Eleet

Vaativat Multi‑Touch‑ohjauslevyn, Force Touch ‑ohjauslevyn, Magic Trackpadin tai Magic Mousen.
Force Touch ‑eleet vaativat Force Touch ‑ohjauslevyn.
VoiceOver-eleet vaativat Multi‑Touch-ohjauslevyn, Force Touch ‑ohjauslevyn tai Magic Trackpadin.

Photo Booth

Vaatii FaceTime- tai iSight‑kameran (sisäisen tai ulkoisen) tai UVC-kameran.

FaceTime

Äänipuhelut vaativat mikrofonin (sisäisen tai ulkoisen) ja laajakaista­yhteyden.
Videopuhelut vaativat sisäisen FaceTime-kameran, iSight-kameran (sisäisen tai ulkoisen) tai UVC-kameran sekä laaja­kaista­­yhteyden.

Jatkuvuuskamera, Handoff, Instant Hotspot ja universaali leikepöytä

Tuetaan seuraavissa Mac-malleissa:

• MacBook (alkuvuosi 2015 tai uudempi)
  • MacBook Pro (2012 tai uudempi)
  • MacBook Air (2012 tai uudempi)
  • Mac mini (2012 tai uudempi)
  • iMac (2012 tai uudempi)
  • iMac Pro (2017)
  • Mac Pro (loppuvuosi 2013)

Jatkuvuuskamera vaatii iPhonen tai iPadin, jossa on Lightning-liitin ja iOS 12 tai uudempi.
Handoff vaatii iPhonen tai iPadin, jossa on Lightning-liitin ja iOS 8 tai uudempi.
Instant Hotspot vaatii iPhonen tai iPadin, jossa on mobiili­yhteys, Lightning-liitin ja iOS 8.1 tai uudempi. Vaatii Personal Hotspot -palvelun operaattorisi kautta.

Automaattinen lukituksen avaus

Tuetaan Mac-malleissa, jotka on julkaistu vuoden 2013 puolivälissä tai myöhemmin.
Vaatii Apple Watchin, jossa on watchOS 3 tai uudempi, ja iPhone 5:n tai uudemman.

Apple Pay verkossa

Tuetaan seuraavissa Mac-malleissa:

• MacBook (alkuvuosi 2015 tai uudempi)
  • MacBook Pro (2012 tai uudempi)
  • MacBook Air (2012 tai uudempi)
  • Mac mini (2012 tai uudempi)
  • iMac (2012 tai uudempi)
  • iMac Pro (2017)
  • Mac Pro (loppuvuosi 2013)

Vaatii MacBook Pron, jossa on Touch Bar, iPhone 6:n tai uudemman, jossa on iOS 10 tai uudempi, tai Apple Watchin, jossa on watchOS 3 tai uudempi.

Puheluiden soittaminen

Vaatii iPhonen, jossa on iOS 8 tai uudempi, ja aktivoidun operaattori­sopimuksen.

Tekstiviestit

Vaativat iPhonen, jossa on iOS 8.1 tai uudempi, ja aktivoidun operaattori­sopimuksen.

Koti

Vaatii iPhonen, jossa on iOS 12 tai uudempi ja käyttöön otettu Koti-appi.

AirDrop

Seuraavat Mac-mallit tukevat AirDropia Mac-tietokoneiden ja iOS-laitteiden välillä:

• MacBook (alkuvuosi 2015 tai uudempi)
  • MacBook Pro (2012 tai uudempi)
  • MacBook Air (2012 tai uudempi)
  • Mac mini (2012 tai uudempi)
  • iMac (2012 tai uudempi)
  • iMac Pro (2017)
  • Mac Pro (loppuvuosi 2013)

AirDrop iOS-laitteisiin vaatii iPhonen tai iPadin, jossa on Lightning-liitin ja iOS 7 tai uudempi.

AirPlay

AirPlay-peilaus vaatii Apple TV:n (2. sukupolvi tai uudempi). Tuetaan seuraavissa Mac-malleissa:

• MacBook (alkuvuosi 2015 tai uudempi)
  • MacBook Air (vuoden 2012 puoliväli tai uudempi)
  • MacBook Pro (vuoden 2012 puoliväli tai uudempi)
  • Mac mini (loppuvuosi 2012 tai uudempi)
  • iMac (loppuvuosi 2012 tai uudempi)
  • iMac Pro (2017)
  • Mac Pro (loppuvuosi 2013)

AirPlay verkkovideoita varten vaatii Apple TV:n (2. sukupolvi tai uudempi).
Vertaisverkossa käytettävä AirPlay edellyttää Macia (2012 tai uudempi) ja Apple TV:tä (3. suku­polven rev A, malli A1469 tai uudempi), jossa on Apple TV ‑ohjelmisto 7.0 tai uudempi.

Time Machine

Vaatii ulkoisen tallennuslaitteen (myydään erikseen).
Lisätietoja

Power Nap

Tuetaan seuraavissa Mac-malleissa:

• MacBook (alkuvuosi 2015 tai uudempi)
  • MacBook Air (vuoden 2012 puoliväli tai uudempi)
  • MacBook Pro, jossa on Retina-näyttö (vuoden 2012 puoliväli tai uudempi)
  • Mac mini (loppuvuosi 2012 tai uudempi)
  • iMac (loppuvuosi 2012 tai uudempi)
  • iMac Pro (2017)
  • Mac Pro (loppuvuosi 2013)

Boot Camp

Sallii Windows 10:n Boot Camp ‑asennukset tuettuihin Mac-malleihin.
Lisätietoja

Exchange-tuki

Vaatii Microsoft Office 365:n, Exchange 2016:n, Exchange 2013:n tai Exchange Server 2010:n. Uusimpien Service Packien asennusta suositellaan.

App Store

Vähintään 13-vuotiaiden henkilöiden käytettävissä Yhdysvalloissa ja monissa muissa maissa ja alueilla.

Sisältö

Apit

• Kirjat
  • App Store
  • Automator
  • Laskin
  • Kalenteri
  • Shakki
  • Yhteys­tiedot
  • Dashboard
  • Sanakirja
  • DVD-soitin
  • FaceTime
  • Kirjasinkirja
  • Koti
  • Kuvansiirtäjä
  • iTunes
  • Launchpad
  • Mail
  • Kartat
  • Viestit
  • Mission Control
  • Muistiin­panot
  • Photo Booth
  • Kuvat
  • Esikatselu
  • QuickTime Player
  • Muistu­tukset
  • Safari
  • Siri
  • Tarralaput
  • Pörssi
  • Järjestelmä­asetukset
  • TeXturi
  • Time Machine
  • Sanelin

Lisäohjelmat

• Järjestelmän valvonta
  • AirPort-työkalu
  • Ääni- ja MIDI-asetukset
  • Bluetooth-tiedostojako
  • Boot Camp ‑apuri
  • ColorSync-työkalu
  • Konsoli
  • Digitaalinen värimittari
  • Levytyökalu
  • Grapher
  • Avainnipun käyttö
  • Siirtymisapuri
  • Näyttökuva
  • Skriptieditori
  • Järjestelmän tiedot
  • Pääte
  • VoiceOver-työkalu

Kielet

• arabia
  • katalaani
  • kroatia
  • kiina (yksin­kertaistettu)
  • kiina (perinteinen)
  • kiina (perinteinen, Hongkong)
  • tšekki
  • tanska
  • hollanti
  • englanti
  • englanti (Australia)
  • englanti (Iso-Britannia ja Pohjois-Irlanti)
  • suomi
  • ranska
  • ranska (Kanada)
  • saksa
  • kreikka
  • heprea
  • hindi
  • unkari
  • indonesia
  • italia
  • japani
  • korea
  • malaiji
  • norja
  • puola
  • brasilian­portugali
  • portugali
  • romania
  • venäjä
  • slovakki
  • espanja
  • espanja (Latinalainen Amerikka)
  • ruotsi
  • thai
  • turkki
  • ukraina
  • vietnam

* Aiemmista versioista päivittämiseen vaaditaan enintään 18,5 Gt käytettävissä olevaa tallennustilaa.

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole saata­villa kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Tästä näet koko luettelon.

iCloud vaatii iOS 5:n tai uudemman iPhone 3GS:ssä tai uudemmassa, iPod touchissa (3. sukupolvi tai uudempi), iPad Prossa, iPad Airissa tai uudemmassa, iPadissa tai uudemmassa tai iPad minissä tai uudemmassa; Mac-tieto­koneen, jossa on OS X Lion 10.7.5 tai uudempi; tai PC:n, jossa on Windows 7 tai Windows 8 (sähköpostin, yhteystietojen ja kalentereiden käyttöön tarvitaan Outlook 2007 tai uudempi, tai päivitetty selain). Jotkin ominaisuudet edellyttävät iOS 12:tä ja macOS Mojavea. Jotkin ominaisuudet edellyttävät Wi‑Fi-yhteyttä. Jotkin ominaisuudet eivät ole saata­villa kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Joidenkin palveluiden käyttö on rajoitettu 10 laitteeseen.

Julkaisupäivämäärä: 24.9.2018