No alt supplied for Image

macOS High Sierra - Technische specificaties

Algemene vereisten

• OS X versie 10.8 of hoger

• 2 GB geheugen

• 14,3 GB vrije opslagruimte om de upgrade uit te voeren*

• Voor een aantal voorzieningen is een Apple ID vereist; onderworpen aan bepaalde voorwaarden.

• Voor bepaalde functies is een compatibele provider nodig, waarvoor je mogelijk moet betalen.

Hardwarevereisten voor Mac

Voor meer informatie over je Mac-model klik je op het Apple symbool linksboven in je scherm en kies je ‘Over deze Mac’. De volgende Mac-modellen zijn compatibel met macOS High Sierra:

• MacBook (eind 2009 of nieuwer)

• MacBook Pro (medio 2010 of nieuwer)

• MacBook Air (eind 2010 of nieuwer)

• Mac mini (medio 2010 of nieuwer)

• iMac (eind 2009 of nieuwer)

• Mac Pro (medio 2010 of nieuwer)

Specifieke vereisten

Siri

Vereist een breedbandinternet­verbinding en een microfoon (ingebouwd of extern).

Dicteerfunctie

Vereist een microfoon (ingebouwd of extern).

Spotlight-suggesties

Vereist een breedbandinternet­verbinding.

Vingerbewegingen

Vereist een Multi-Touch-trackpad, Force Touch-trackpad, Magic Trackpad of Magic Mouse.

Force Touch vereist een Force Touch-trackpad.

VoiceOver vereist een Multi-Touch-trackpad, Force Touch-trackpad of Magic Trackpad.

Photo Booth

Vereist een FaceTime- of iSight-camera (ingebouwd of extern) of een UVC-camera (USB Video Class).

FaceTime

Video­gesprekken vereisen een ingebouwde FaceTime-camera, iSight-camera (ingebouwd of extern) of UVC-camera (USB Video Class) en een breedbandinternet­verbinding.

Meer informatie over FaceTime

Handoff, Instant Hotspot en Universeel klembord

Wordt ondersteund door de volgende Mac-modellen:

• MacBook (begin 2015 of nieuwer)

• MacBook Pro (2012 of nieuwer)

• MacBook Air (2012 of nieuwer)

• Mac mini (2012 of nieuwer)

• iMac (2012 of nieuwer)

• Mac Pro (eind 2013)

Voor Handoff is een iPhone, iPad of iPod touch met Lightning-connector en iOS 8 of hoger vereist.

Voor Instant Hotspot is een iPhone of iPad met mobiel internet, een Lightning-connector en iOS 8.1 of hoger vereist. Persoonlijke hotspot moet worden ondersteund door je provider.

Automatische ontgrendeling

Wordt ondersteund door Mac-modellen die zijn geïntroduceerd in 2013 of later.

Vereist een Apple Watch met watchOS 3 of nieuwer en een iPhone 5 of nieuwer.

Apple Pay op het web

Wordt ondersteund door de volgende Mac-modellen:

• MacBook (begin 2015 of nieuwer)

• MacBook Pro (2012 of nieuwer)

• MacBook Air (2012 of nieuwer)

• Mac mini (2012 of nieuwer)

• iMac (2012 of nieuwer)

• Mac Pro (eind 2013)

Vereist MacBook Pro met Touch Bar, iPhone 6 of nieuwer met iOS 10 of hoger of Apple Watch met watchOS 3 of hoger.

Bellen

Vereist een iPhone met iOS 8 of hoger en een actief abonnement.

Sms

Vereist een iPhone met iOS 8.1 of hoger en een actief abonnement.

AirDrop

AirDrop tussen Macs en iOS-apparaten wordt ondersteund door de volgende Mac-modellen:

• MacBook (begin 2015 of nieuwer)

• MacBook Pro (2012 of nieuwer)

• MacBook Air (2012 of nieuwer)

• Mac mini (2012 of nieuwer)

• iMac (2012 of nieuwer)

• Mac Pro (eind 2013)

Voor AirDrop naar iOS-apparaten is een iPhone, iPad of iPod touch met Lightning-connector en iOS 7 of hoger vereist.

AirDrop tussen twee Macs wordt ondersteund door de volgende Mac-modellen:

• MacBook (begin 2015 of nieuwer)

• MacBook (eind 2008, aluminium of nieuwer)

• MacBook Pro (eind 2008 of nieuwer)

• MacBook Air (eind 2010 of nieuwer)

• Mac mini (medio 2010 of nieuwer)

• iMac (begin 2009 of nieuwer)

• Mac Pro (begin 2009 met AirPort Extreme-kaart, of medio 2010 of nieuwer)

AirPlay

Voor synchrone AirPlay-weergave is een Apple TV (2e generatie of nieuwer) vereist. Wordt ondersteund door de volgende Mac-modellen:

• MacBook (begin 2015 of nieuwer)

• MacBook Pro (begin 2011 of nieuwer)

• MacBook Air (medio 2011 of nieuwer)

• Mac mini (medio 2011 of nieuwer)

• iMac (medio 2011 of nieuwer)

• Mac Pro (eind 2013)

AirPlay voor webvideo vereist een Apple TV (2e generatie of nieuwer).

Peer-to-peer AirPlay vereist een Mac (2012 of nieuwer) en een Apple TV (3e generatie rev. A, model A1469 of nieuwer) met Apple TV-software 7.0 of hoger.

Apple File System

Vereist een Mac met 100% interne flashopslag.

Metal 2

Wordt ondersteund door de volgende Mac-modellen:

• MacBook (begin 2015 of nieuwer)

• MacBook Pro (medio 2012 of nieuwer)

• MacBook Air (medio 2012 of nieuwer)

• Mac mini (eind 2012 of nieuwer)

• iMac (eind 2012 of nieuwer)

• Mac Pro (eind 2013)

Time Machine

Vereist een aparte harde schijf (afzonderlijk verkrijgbaar).

Power Nap

Wordt ondersteund door de volgende Mac-modellen:

• MacBook (begin 2015 of nieuwer)

• MacBook Pro met Retina-display (medio 2012 of nieuwer)

• MacBook Air (eind 2010 of nieuwer)

• Mac mini (eind 2012 of nieuwer)

• iMac (eind 2012 of nieuwer)

• Mac Pro (eind 2013)

Boot Camp

Voor Boot Camp-installaties van Windows 10, Windows 8.1 en Windows 7 op ondersteunde Mac-modellen.

Meer informatie over Boot Camp

Exchange-ondersteuning

Vereist Microsoft Office 365, Exchange 2016, Exchange 2013 of Exchange Server 2010.

Mac App Store

Uitsluitend beschikbaar voor gebruikers van 13 jaar en ouder in de VS en andere landen en regio’s.

Standaard meegeleverd

Apps

• Agenda

• App Store

• Automator

• Berichten

• Calculator

• Contacten

• Dashboard

• Dvd-speler

• FaceTime

• Foto’s

• Fotolader

• Herinner­ingen

• iBooks

• iTunes

• Kaarten

• Launchpad

• Lettertype­catalogus

• Mail

• Mission Control

• Notities

• Photo Booth

• Plaknotities

• QuickTime Player

• Safari

• Schaakspel

• Siri

• Systeem­voorkeuren

• Teksteditor

• Time Machine

• Voorvertoning

• Woordenboek

Hulpprogramma’s

• Activiteiten­weergave

• AirPort-configuratie-programma

• Audio/MIDI-configuratie

• Bluetooth-bestands­uitwisseling

• Boot Camp-assistent

• ColorSync-hulp­programma

• Console

• Digitale-kleurenmeter

• Grapher

• Migratie-assistent

• Scherm­afbeelding

• Schijfhulp­programma

• Scripteditor

• Sleutelhanger­toegang

• Systeem­informatie

• Terminal

• VoiceOver-hulpprogramma

Talen

• Arabisch

• Catalaans

• Deens

• Duits

• Engels

• Fins

• Frans

• Grieks

• Hebreeuws

• Hindi

• Hongaars

• Indonesisch

• Italiaans

• Japans

• Koreaans

• Kroatisch

• Maleis

• Nederlands

• Noors

• Oekraïens

• Pools

• Portugees

• Portugees (Brazilië)

• Roemeens

• Russisch

• Slowaaks

• Spaans

• Spaans (Latijns-Amerika)

• Thai

• Traditioneel Chinees

• Tsjechisch

• Turks

• Vereenvoudigd Chinees

• Vietnamees

• Zweeds

* Na de upgrade heeft macOS High Sierra ongeveer 1,5 GB meer opslagruimte nodig dan macOS Sierra 10.12.6.

Sommige features zijn mogelijk niet in alle landen of regio’s beschikbaar. Klik hier voor de volledige lijst.

Voor iCloud is iOS 5 of hoger vereist op iPhone 3Gs of nieuwer, iPod touch (3e generatie of nieuwer), iPad Pro, iPad Air of nieuwer, iPad of nieuwer, of iPad mini of nieuwer; een Mac met OS X Lion versie 10.7.5 of hoger of een pc met Windows 7 of Windows 8 (Outlook 2007 of hoger of een actuele browser is vereist voor toegang tot e-mail, contacten en agenda’s). Voor sommige features zijn iOS 11 en macOS High Sierra vereist. Voor sommige features is een wifi­verbinding vereist. Sommige features zijn niet in alle landen of regio’s beschikbaar. De toegang tot sommige diensten is beperkt tot tien devices.