iMac (21,5-tuumainen, loppuvuosi 2013) - Tekniset tiedot

Näyttö

• 21,5 tuuman (lävistäjä) LED-taustavalaistu näyttö IPS-tekniikalla; 1920 x 1080 pikselin tarkkuus ja tuki miljoonille väreille

Prosessori

• 2,7 GHz

• 2,7 GHz neliytiminen Intel Core i5 -prosessori (Turbo Boost jopa 3,2 GHz) ja 4 Mt L3-välimuistia

• 2,9 GHz

• 2,9 GHz neliytiminen Intel Core i5 -prosessori (Turbo Boost jopa 3,6 GHz) ja 6 Mt L3-välimuistia

• Valinnainen 3,1 GHz neliytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 3,9 GHz).

Muisti

• 8 Gt (kaksi 4 Gt) 1600 MHz DDR3-muistia

• Valinnaisena jopa 16 Gt.

Tallennustila1

• 1 Tt (5400 kierr./min) kovalevy

• Valittavana 1 Tt Fusion Drive tai 256 Gt tai 512 Gt flash-tallennustilaa.

Näytönohjaimet

• 2,7 GHz

• Intel Iris Pro -näytönohjain

• 2,9 GHz

• NVIDIA GeForce GT 750M -näytönohjain, jossa 1 Gt GDDR5-muistia

Videotuki ja kamera

• FaceTime HD -kamera

• Samanaikainen tuki sisäisen näytön täydelle natiivitarkkuudelle ja jopa 30 tuuman (2560 x 1600 pikseliä) ulkoiselle näytölle

• Tuki kahden näytön tilalle ja näytönkahdennustilalle

• Kohdenäyttötilan tuki Thunderbolt-portin kautta käyttäen Thunderbolt–Thunderbolt-kaapelia (myydään erikseen)

Ääni

• Stereokaiuttimet

• Kaksoismikrofoni

• Kuulokeportti

• Kuulokeportti/optinen digitaalinen äänilähtö (miniliitäntä)

• Tukee Applen iPhone-kuulokemikrofonia

Liitännät ja laajennettavuus

• SDXC-korttipaikka

• Neljä USB 3 -porttia (yhteensopivat USB 2:n kanssa)

• Kaksi Thunderbolt-porttia

• Mini-DisplayPort-lähtö, joka tukee DVI-, VGA- ja dual-link DVI -liitäntöjä (sovittimet myydään erikseen).

• 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ-45-liitin)

• Kensington-lukituskaapelin paikka

Syöttölaitteet

Applen langaton näppäimistö

Täysikokoinen näppäimistö, jossa on 78 (US) tai 79 (ISO) näppäintä, mukaan lukien 12 toimintonäppäintä ja 4 nuolinäppäintä (käänteinen T-asettelu)

Magic Mouse

Sileä, yhtenäinen Multi-Touch-pinta, joka tukee yksinkertaisia eleitä (vieritystä ja pyyhkäisyä). Osoita ja kaksoisosoita vapaasti. Sopii niin vasen- kuin oikeakätisillekin käyttäjille.

Magic Trackpad

Lasinen Multi-Touch-ohjauslevy osoittimen tarkkaan ohjaukseen; tukee kineettistä vieritystä, nipistystä ja sormien levittämistä, pyyhkäisyä, kolmen sormen pyyhkäisyä, neljän sormen pyyhkäisyä, napautusta, kaksoisnapautusta, pyöritystä, näytön zoomausta, vieritystä, osoittamista ja vetämistä, osoittamista, vetämistä ja lukitsemista sekä toissijaista osoitusta A ja B.

Langattomat yhteydet

• Wi-Fi

• Langaton 802.11ac Wi-Fi -verkkotoiminto;2IEEE 802.11a/b/g/n -yhteensopiva

• Bluetooth

• Langaton Bluetooth 4.0 -tekniikka

Mitat ja paino

• Korkeus: 45,0 cm

• Leveys: 52,8 cm

• Jalustan syvyys: 17,5 cm

• Paino: 5,68 kg3

Sähkötekniset ja käyttöympäristö-vaatimukset

• Verkkojännite: 100 – 240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50 - 60 Hz, yksivaiheinen

• Käyttölämpötila: 10°–35° C

• Suhteellinen ilmankosteus: 5–95 %, ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus: testattu 3000 m saakka

Takuu ja huolto

Suomessa kuluttajilla on oikeus ilmaiseen korjaukseen, vaihtoon, hinnanalennukseen tai hyvitykseen myyjältä, mikäli tuotteet eivät ole sopimuksenmukaisia Suomen kauppalain mukaan. Tietyissä tilanteissa kuluttaja voi myös esittää vaatimuksensa edeltävälle myyjälle ketjussa. Saat lisätietoja osoittamalla tähän.

iMacin kauppaan kuuluu myös 90 päivän ilmainen tekninen puhelintuki ja yhden vuoden rajoitettu takuu Applelta. Jos haluat lisätietoja siitä, miten Apple huoltaa iMaciasi, osoita tähän.

Ostamalla AppleCare Protection Planin saat kolmen vuoden ajaksi asiantuntevan teknisen puhelintuen ja laitteistohuollon lisävaihtoehdot Applelta. Saat lisätietoja osoittamalla tähän.

Pakkauksessa

• iMac

• Applen langaton näppäimistö

• Applen Magic Mouse

• Virtajohto

Mukana tulevat ohjelmat

• OS X Mountain Lion: Maailman edistyksellisin käyttöjärjestelmä. Lue lisätietoja uusimmasta käyttöjärjestelmästä

• Mac App Store

• Safari

• Mail

• Viestit

• Kalenteri

• Yhteystiedot

• Muistutukset

• Muistiinpanot

• Time Machine

• FaceTime

• Photo Booth

• Game Center

• iTunes

• iLife: iPhoto, iMovie ja GarageBand

Tilauksesta

Valitse iMac -kokoonpanoosi nämä vaihtoehdot, vain Apple Online Storesta

Etsitkö seinälle kiinnitettävää tai säädettävällä varrella varustettua iMacia? Valitse kiinteällä VESA-kiinnityssovittimella varustettu iMac.

• 21,5 tuuman iMac 2,7 GHz

• Magic Trackpad

• 16 Gt muistipäivitys (2x 8 Gt)

• 1 Tt Fusion Drive

• 256 Gt tai 512 Gt flash-muistia

• 21,5 tuuman iMac 2,9 GHz

• Magic Trackpad

• 16 Gt muistipäivitys (2x 8 Gt)

• 1 Tt Fusion Drive

• 256 Gt tai 512 Gt flash-muistia

• 3,1 GHz neliytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 3,9 GHz) ja 8 Mt L3-välimuistia

iMac ja ympäristö.

Apple ottaa tuotteen koko elinkaaren huomioon ympäristökuormitustaan määrittäessään. Lue lisätietoja iMac ja ympäristö

iMacissa on seuraavat ympäristövaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• Arseeniton näytön lasi

• Ei BFR-aineita

• Ei PVC:tä4

• Elohopeaton LED-taustavalaistu näyttö

• Helposti kierrätettävät alumiini- ja lasikotelot

• Täyttää ENERGY STAR 5.2 -vaatimukset

• EPEAT Gold -luokitus5

Apple ja ympäristö

Lisätietoja Applen pyrkimyksistä vähentää tuotteidensa ja prosessiensa aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Tai lue tuotteiden ympäristöraportit, kun haluat yksityiskohtaista tietoa Apple-tuotteiden ympäristövaikutuksista.

Kierrätys

Apple tarkastelee materiaalien hallintaa ja jätteen määrän minimointia kokonaisvaltaisesti. Lisätietoja Macin kierrättämisestä.

Akustinen suorituskyky

ILMOITETUT MELUPÄÄSTÖT ISO 9296:n mukaisesti

Äänitehon taso

LWAd (B)

1 B = 10 dB

Äänenpaineen taso

Käyttäjän asema

LpAm (dB)

Vapaa

2,9

12

Kovalevyn käyttö

2,9

12

CD-aseman käyttö

N/A

N/A

1. LWAd on tilastollinen A-painotettu äänitehon tason yläraja (pyöristettynä lähimpään 0,1 B:iin).

2. LpAm on A-painotettu keskimääräinen äänenpaineen taso mitattuna käyttäjän asemasta (pyöristettynä lähimpään dB:iin).

3. 1 B (beli) = 10 dB (desibeli).

Lisävarusteet

Mac-ohjelmat

• iWork

• Aperture

• Logic Pro

• Final Cut Pro X

Grafiikka ja näytöt

• Applen Mini-DisplayPort–DVI-sovitin

• Applen mini-DisplayPort–VGA-sovitin

• Applen mini-DisplayPort–Dual-Link DVI -sovitin

AirPort ja langattomuus

• AirPort Time Capsule

• AirPort Express -tukiasema

• AirPort Extreme -tukiasema

Muut lisävarusteet

• Magic Trackpad

• Applen USB SuperDrive

• Applen akkulaturi

• AppleCare Protection Plan

1. 1 Gt = miljardi tavua ja 1 Tt = biljoona tavua; todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

2. Perustuu IEEE 802.11ac -standardiluonnokseen.

3. Paino vaihtelee kokoonpanon ja valmistusprosessin mukaan.

4. PVC-vapaa virtajohto saatavilla kaikilla muilla alueilla paitsi Etelä-Koreassa.

5. iMac on saavuttanut EPEAT Gold -luokituksen Yhdysvalloissa ja Kanadassa.