macOS Sierra: Onderdelen automatisch openen bij het inloggen

Onderdelen automatisch openen bij het inloggen

U kunt instellen dat programma's, documenten, mappen en serververbindingen automatisch worden geopend wanneer u inlogt op uw Mac.

Inlogonderdelen toevoegen of verwijderen

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Gebruikers en groepen'.

2. Selecteer uw gebruikersaccount en klik boven in het venster op 'Inloggen'.

3. Voer een van de volgende stappen uit:

• Een inlogonderdeel toevoegen: Klik op de knop met het plusteken  onder de lijst met onderdelen, selecteer een document, map, programma, server of ander onderdeel en klik op 'Voeg toe'.

• Een inlogonderdeel verwijderen: Selecteer de naam van het onderdeel dat u niet meer automatisch wilt openen en klik op de knop met het minteken  onder de lijst.

• Een inlogonderdeel verbergen: Als u niet wilt dat de vensters voor een onderdeel na het inloggen zichtbaar zijn, schakelt u het aankruisvak 'Verberg' naast het onderdeel in.

Opmerking: (Deze optie is niet beschikbaar voor servers; die worden na het inloggen namelijk altijd weergegeven in de Finder.)

Tijdelijk voorkomen dat onderdelen automatisch worden geopend tijdens het inloggen

• Als het inlogvenster wordt weergegeven, drukt u op de Shift-toets terwijl u op de knop 'Log in' klikt en laat u de Shift-toets los wanneer het Dock wordt weergegeven.

• Als het inlogvenster niet wordt weergegeven, start u de Mac opnieuw op, houdt u de Shift-toets ingedrukt wanneer de voortgangsbalk in het opstartvenster verschijnt en laat u de Shift-toets los wanneer u het bureaublad ziet.

Publicatiedatum: 28-apr-2017