MacBook Pro (14-tuumainen, M3, marraskuu 2023) - Tekniset tiedot

Julkaisuvuosi: 2023

Väri

• Tähtiharmaa

• Hopea

Siru

Applen M3-siru

• 8-ytiminen prosessori, jossa 4 suoritus­kyky-ydintä ja 4 tehokkuus­ydintä

• 10-ytiminen näytön­ohjain

• Laitteisto­kiihdytetty säteen­seuranta

• 16-ytiminen Neural Engine

• 100 Gt/s muistiväylän nopeus

• Media Engine

• Laitteisto­kiihdytetty H.264, HEVC, ProRes ja ProRes RAW

• Videon dekoodaus­moottori

• Videon koodaus­moottori

• ProRes-koodaus‑ ja ‑dekoodaus­moottori

• AV1-dekoodaus

Näyttö

Liquid Retina XDR ‑näyttö

• 14,2 tuuman (lävistäjä) Liquid Retina XDR ‑näyttö;1 3024 x 1964 natiivi­tarkkuus, 254 pikseliä tuumalla

XDR (erittäin laaja sävyala)

• 1 000 000:1 kontrasti­­­suhde

• XDR-tarkkuus: 1 000 nitin jatkuva kirkkaus (koko näyttö), 1 600 nitin kirkkaus teho­huipuissa2 (vain HDR-sisältö)

• SDR-kirkkaus: 600 nitiä

Väri

• Miljardi väriä

• Laaja väri­skaala (P3)

• True Tone ‑tekno­logia

Virkistys­taajuudet

• ProMotion-tekno­logia ja jopa 120 Hz mukautuva virkistys­taajuus

• Kiinteät virkistys­taajuudet: 47,95 Hz, 48,00 Hz, 50,00 Hz, 59,94 Hz ja 60,00 Hz

Muisti

• 8 Gt tai 16 Gt yhteismuistia

• Valittavissa 16 tai 24 Gt

Akku ja virta3

• Jopa 22 tuntia elokuvien toistoa Apple TV ‑apissa

• Jopa 15 tuntia langa­tonta netin käyttöä

• 70 watti­tunnin litium­polymeeriakku3

• 70 W USB‑C-virta­lähde

• USB‑C–MagSafe 3 ‑johto

• Pikalataus­ominaisuus 96 W USB‑C-virtalähteellä

Tallennus­tila4

• 512 Gt tai 1 Tt SSD-tallennustilaa5

• Valittavissa 1 Tt tai 2 Tt

Lataaminen ja laajennet­­tavuus

• SDXC-korttipaikka

• HDMI‑portti

• 3,5 mm kuulokeliitäntä

• MagSafe 3 ‑portti

• Kaksi Thunderbolt / USB 4 ‑porttia, joissa tuki seuraaville:

• Lataus

• DisplayPort

• Thunderbolt 3 (jopa 40 Gb/s)

• USB 4 (jopa 40 Gb/s)

Näytön tuki

Tuettuna saman­aikaisesti täysi natiivi­­tarkkuus sisäisellä näytöllä miljardissa värissä ja:

• Yksi ulkoinen näyttö, jossa jopa 6K-tarkkuus 60 Hz taajuudella

Digitaalinen HDMI-videolähtö

• Tuki yhdelle näytölle, jossa jopa 4K-tarkkuus 120 Hz taajuudella (M3)

Videon toisto

• Tuettuja muotoja ovat muun muassa HEVC, H.264, AV1 ja ProRes

• HDR (Dolby Vision, HDR10 ja HLG)

Äänen­toisto

• Tuettuja muotoja ovat muun muassa AAC, MP3, Apple Lossless, FLAC, Dolby Digital, Dolby Digital Plus ja Dolby Atmos

Näppäimistö ja ohjauslevy

Taustavalaistu Magic Keyboard, jossa on:

• 78 (Yhdysvallat) tai 79 (ISO) näppäintä, mukaan lukien 12 täysi­kokoista toiminto­näppäintä ja 4 nuoli­näppäintä käänteisessä T-asettelussa

• Touch ID

• Ympäristön valoisuuden tunnistin

• Force Touch ‑ohjaus­levy osoittimen tarkkaan ohjaukseen ja painallus­voiman tunnistamiseen; mahdollistaa voima­klikkaukset, kiihdytys­toiminnot, painallus­herkän piirtämisen ja Multi-Touch-eleet

Langaton

Wifi

• Wifi 6E (802.11ax)6

Bluetooth

• Bluetooth 5.3

Kamera

• 1080p FaceTime HD ‑kamera

• Edistyk­sellinen kuva­prosessori ja lasken­nallinen video

Ääni

• Hifi-tason kuuden kaiuttimen järjestelmä, jossa tärinän vaimentavat basso­­kaiuttimet

• Laaja stereoääni

• Tukee tila­ääntä, kun sisään­rakennetuilla kaiuttimilla toiste­taan musiikkia tai videota Dolby Atmosilla

• Tila­ääni dynaamisella pään liikkeiden seurannalla käytettäessä AirPods‑ (3. sukupolvi), AirPods Pro‑ tai AirPods Max ‑kuulokkeita

• Kolme suuntaavaa studio­tason mikrofonia, joissa korkea signaali-kohinasuhde

• 3,5 mm kuuloke­liitäntä edistyk­sellisellä suuri-impedans­sisten kuulok­keiden tuella

• Monikanavaista ääntä tukeva HDMI‑portti

Käyttö­­vaatimukset

• Verkkojännite: 100–240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50–60 Hz

• Käyttö­lämpötila: 10–35 °C

• Varastointi­lämpötila: -25–45 °C

• Suhteellinen ilman­kosteus: 0–90 %, ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus: testattu 3 000 metriin saakka

• Varastointi­korkeus enintään: 4 500 m

• Kuljetus­korkeus enintään: 10 500 metriä

Mitat ja paino

• Korkeus: 1,55 cm

• Leveys: 31,26 cm

• Syvyys: 22,12 cm

• Paino: 1,55 kg7

Käyttö­­järjestelmä

macOS

macOS on maailman edistyk­sellisin tieto­kone­käyttö­järjestelmä. Ja macOS Sonoma tekee niin työstä kuin huvista Macilla tehokkaampaa – koe uudet tavat nostaa video­esityksesi seuraavalle tasolle, pelata näyttävämmin ja mukauttaa laite itsellesi sopivaksi.

Lue lisätietoja uusimmasta käyttöjärjestelmästä

Käyttöapu

Käyttöapu­ominai­suuk­sien ansiosta erityis­apua tarvitsevat saavat nyt enemmän irti uudesta MacBook Prostaan. Siinä on valmiina näköön, kuuloon, liikkumiseen ja oppimiseen liittyviä tuki­toimintoja, joiden avulla saat hienoja asioita aikaan.

Ominaisuuksiin kuuluvat:

• Zoom

• Suurempi kontrasti

• Liikkeen vähennys

• Siri ja sanelu

• Kytkinohjaus

• Kuvaileva tekstitys

• Teksti puheeksi

Vakioapit8

• App Store

• Kirjat

• Kalenteri

• Yhteys­tiedot

• FaceTime

• Etsi

• Freeform

• GarageBand

• Koti

• iMovie

• Keynote

• Mail

• Kartat

• Viestit

• Musiikki

• Muistiin­panot

• Numbers

• Pages

• Photo Booth

• Kuvat

• Podcastit

• Esikatselu

• QuickTime Player

• Muistu­tukset

• Safari

• Pika­komennot

• Siri

• Pörssi

• Time Machine

• TV

• Sanelin

Pakkauksessa

• 14 tuuman MacBook Pro

• 70 W USB‑C-virta­lähde (M3 tai M3 Pro 11-ytimisellä prosessorilla)

• USB‑C–MagSafe 3 ‑johto (2 m)

Tilaus­­kokoon­panot

• Nämä vaihto­ehdot MacBook Pro ‑kokoon­panoosi saat osoitteessa apple.com:

• 16 Gt tai 24 Gt yhteismuistia

• 1 Tt tai 2 Tt SSD-tallennustilaa

• 96 W USB‑C-virtalähde

MacBook Pro ja ympäristö

14 tuuman MacBook Prossa on seuraavat ympäristö­kuormitusta vähentävät ominaisuudet:9

Valmistettu paremmista materiaaleista

• 32 % kierrätys­materiaalia tai uusiutuvaa materiaalia laitteessa,10 mukaan lukien:

• 100 % kierrätys­alumiinia rungossa

• 100 % kierrätettyä kultaa useiden piiri­levyjen pinnoitteissa

• 100 % kierrätettyjä harvinaisia maa­metalleja kaikissa magneeteissa, mikä on 98 % koko laitteessa käytetyistä harvinaisista maametalleista

• 100 % kierrätys­tinaa useiden piiri­levyjen juotoksissa

• 35 % tai enemmän kierrätys­muovia useissa komponenteissa

Energiatehokas

• ENERGY STAR® ‑sertifioitu11

Fiksumpaa kemiaa12

• Arseeniton näytön lasi

• Ei elohopeaa, bromattuja palon­esto­aineita, PVC:tä eikä berylliumia

Ympäristö­ystävällinen valmistus­tapa

• Yli 27 % toimittajien valmistuksessa käyttämästä energiasta on peräisin puhtaista energia­lähteistä13

• Applen jätteet­tömyys­ohjelma auttaa toimittajia vähentämään kaato­paikka­jätteen määrää

Vastuulliset pakkaukset

• 100 % ensiö­puu­kuidusta tulee vastuullisesti hoidetuista metsistä

• 99 % kuitu­pohjainen pakkaus

Vuoden 2030 tavoitteemme edistäminen

• Yli 40 % vähemmän päästöjä suhteessa vertailutasoon14

Apple ja ympäristö

Applen maailmanlaajuiset yritystoiminnot ovat nyt hiilineutraaleja, ja pyrimme Applen 2030 tavoitteessa tekemään jokaisesta tuotteesta hiilineutraalin.

Akustinen suorituskyky

Ilmoitetut meluntuottoarvot ECMA-109:n mukaan

Äänitehon taso

L W A,m (B)

Äänenpaineen taso

Käyttäjän asema

L p A,m (dB)

Toimeton

1,3 (K V = 0,3)

3

Langaton verkkoselaaminen

1,3 (K V = 0,3)

4

1. L W A,m on A-painotettu keskimääräinen äänitehon taso pyöristettynä lähimpään 0,1 B:hen.

2. L p A,m on A-painotettu keskimääräinen äänenpaineen taso mitattuna käyttäjän asemasta (pyöristettynä lähimpään 1 dB:hen).

3. 1 B (beli) = 10 dB (desibeli).

4. K v on tilastollinen lisäys A-painotetun äänenpaineen tason ylärajan laskemiseen.

5. Määrä L W A,c (kutsuttiin aiemmin nimellä L W Ad) voidaan laskea summasta L W A,m ja K v .

6. Langattoman verkkoselauksen testissä selataan kuudella välilehdellä erityyppisiä sisältöjä, esimerkiksi mediasisältöä.

7. Testikoneen tekniset tiedot: M3, 8-ytiminen prosessori, 10-ytiminen näytönohjain, 16 Gt yhteismuistia, 1 Tt tallennustilaa.

1. 14 tuuman ja 16 tuuman MacBook Pron näytöissä on pyöristetyt yläkulmat. Suora­kaiteena mitattuina niiden lävistäjät ovat 14,2 tuumaa ja 16,2 tuumaa (näyttö­alueen koko on pienempi).

2. Alle 25 °C lämpötiloissa.

3. Todellinen luokitus 69,6 wattituntia (14 tuuman malli) tai 99,6 wattituntia (16 tuuman malli). Apple suoritti testauksen syys- ja lokakuussa 2023 käyttäen 14 tuuman MacBook Pro ‑tieto­koneiden ennakko­versioita, joissa oli Applen M3-siru, 8-ytiminen prosessori, 10-ytiminen näytön­ohjain, 8 Gt RAM-muistia ja 512 Gt SSD-tallennus­tilaa; 14 tuuman MacBook Pro ‑tieto­koneiden ennakko­versioita, joissa oli Applen M3 Pro ‑siru, 12-ytiminen prosessori, 18-ytiminen näytön­ohjain, 18 Gt RAM-muistia ja 1 Tt SSD-tallennus­tilaa; ja 16 tuuman MacBook Pro ‑tietokoneiden ennakko­versioita, joissa oli Applen M3 Pro ‑siru, 12-ytiminen prosessori, 18-ytiminen näytön­ohjain, 36 Gt RAM-muistia ja 512 Gt SSD-tallennus­tilaa. Langattoman internetin käytön testi mittaa akun­kestoa selattaessa langattomasti 25:tä suosittua verkko­sivustoa, kun näytön kirkkaus on asetettu 8 pykälään minimistä. Apple TV ‑apin elokuvien toisto­testi mittaa akun­kestoa toistettaessa 1080p HD-sisältöä, kun näytön kirkkaus on asetettu 8 pykälään minimistä. Akun­kesto vaihtelee käytön ja kokoon­panon mukaan. Lisä­tietoja osoitteessa apple.com/fi/batteries.

4. 1 Gt = miljardi tavua ja 1 Tt = biljoona tavua. Todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

5. Hinta vaihtelee tallennus­tilan mukaan.

6. Wifi 6E saata­villa maissa ja alueilla, joissa sitä tuetaan.

7. Paino vaihtelee kokoon­panon ja valmistus­prosessin mukaan.

8. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers ja Keynote ovat ladattavissa Mac App Storesta. Appien lataaminen edellyttää Apple ID:tä ja laitetta, joka on yhteen­sopiva kunkin apin edellyttämän käyttö­järjestelmä­version kanssa.

9. Tiedot vastaavat tuote­julkistuksen aikaista tilannetta.

10. Tuotteen kierrätys­materiaalin tai uusiutuvan materiaalin sisältö on sertifioidun kierrätys­materiaalin massa suhteessa laitteen kokonais­massaan ilman pakkausta tai pakkauksessa olevia lisävarusteita.

11. ENERGY STAR ja ENERGY STAR ‑merkki ovat Yhdysvaltain ympäristön­suojelu­viraston omistamia rekisteröityjä tavara­merkkejä.

12. Applen säädeltyjä aineita käsittelevä dokumentti listaa rajoitukset, joita Applella on liittyen tiettyjen kemiallisten aineiden käyttöön Applen tuotteissa, lisä­varusteissa, valmistus­prosesseissa ja pakkauksissa, joiden avulla tuotteita toimitetaan Applen loppu­asiakkaille. Rajoitukset ovat peräisin kansain­välisistä laeista tai direktiiveistä, sääntely­viranomaisilta, ympäristö­merkkien vaatimuksista, ympäristö­standardeista ja Applen omista käytännöistä. Kaikki Applen tuotteet on valmistettu ilman PVC:tä ja ftalaatteja lukuun ottamatta virta­johtoja Intiassa, Thaimaassa (kaksi­nastaiset virta­johdot) ja Etelä-Koreassa. Yritämme saada viran­omaisten hyväksynnän PVC:n ja ftalaatit korvaaville materiaaleille näissä maissa. Applen tuotteet ovat Euroopan unionin direktiivin 2011/65/EU ja sen muutosten mukaisia, mukaan lukien lyijyn käyttöön liittyvät poikkeukset esimerkiksi korkeiden lämpö­tilojen juotoksissa. Apple pyrkii lopettamaan vaiheittain näiden poikkeus­aineiden käytön uusissa tuotteissa niissä kohteissa, joissa se on teknisesti mahdollista.

13. Når vi estimerer CO₂-besparelserne, som stammer fra vores leverandørers anvendelse af ren elektricitet, medregner vi den rene elektricitet vores leverandører har generet i sidste regnskabsår. I vores CO₂-model tager vi hensyn til, hvor stor leverandørernes produktion er ved produkt­lanceringen

14. Reduktionen af CO₂-udslip beregnes i forhold til et referencescenarie: 1) Ingen brug af ren elektricitet til produktion eller anvendelse af produkter ud over det, som allerede findes på elnettet (baseret på regionale udslipsfaktorer). 2) Vigtige Apple-materialers CO₂-intensitet fra og med 2015 (vores referenceår for vores mål om at blive CO₂-neutral inden 2030). Materialers CO₂-intensitet afspejler brugen af genanvendt indhold og produktionstekno­logi. 3) Apples gennemsnitlige kombination af transportmetoder (fly, tog, skib, køretøj) efter produktserie over tre år (regnskabsårene 2017-2019) for at give et retvisende referencepunkt for CO₂-belastningen fra vores produkttransport.