Mac Pro (2023) - Tekniske spesifikasjoner

Lanseringsår: 2023

Finish

• sølv

Chip

Apple M2 Ultra-chip

• 24-kjerners CPU med 16 ytelseskjerner og 8 effek­tivitets­­kjerner

• 60-kjerners GPU

• 32-kjerners Neural Engine

• 800 GBps minnebåndbredde

• Mediemotor

• Maskinvareakselerert H.264, HEVC, ProRes og ProRes RAW

• To motorer for videodekoding

• Fire motorer for videokoding

• Fire ProRes-motorer for koding og dekoding

• Kan konfigureres med:

• M2 Ultra med 24-kjerners CPU, 76-kjerners GPU og 32-kjerners Neural Engine

Minne

• 64 GB fellesminne

• Kan konfigureres med 128 GB eller 192 GB

Lagrings­kapasitet1

• 1 TB SSD

• Kan konfigureres med 2 TB, 4 TB eller 8 TB

Skjermstøtte

• Støtte for opptil åtte skjermer sam­tidig:

• Åtte skjermer med opptil 4K-oppløsning ved 60 Hz

• Seks skjermer med opptil 4K-oppløsning ved 60 Hz

• Tre skjermer med opptil 4K-oppløsning ved 60 Hz

• Thunderbolt 4 digital videoutgang

• Støtte for standard DisplayPort-utgang via USB‑C

• Video ut i HDMI-portene (alle)

• Støtte for én skjerm med opptil 8K-oppløsning ved 60 Hz eller 4K-oppløsning ved 240 Hz

• Støtte for variabel oppdaterings­frekvens (VRR), HDR og lyd i flere kanaler

Lyd

• Innebygd høyttaler

• 3,5 mm hodetelefon­­utgang med avansert støtte for hode­telefoner med høy impedans

• HDMI-porten støtter lyd ut i flere kanaler

Utvidelse

• Seks PCI Express gen. 4-spor i full lengde

• To x16-spor

• Fire x8-spor

• Ett x4 PCI Express gen. 3–spor i halv lengde med Apple I/O-kort installert

• 300 watt ekstra strøm tilgjengelig:

• To 6-pinners tilkoblinger med 75 watt strøm hver

• Én 8-pinners tilkobling med 150 watt strøm

Tilkoblinger

• Åtte Thunderbolt 4-porter (USB‑C)

• Seks porter på baksiden av kabinettet og to porter øverst på tårnkabinettet eller to porter foran på rackkabinettet

• Støtte for:

• Thunderbolt 4 (opptil 40 Gbps)

• DisplayPort

• USB 4 (opptil 40 Gbps)

• USB 3.1 gen. 2 (opptil 10 Gbps)

• Interne tilkoblinger

• Én USB‑A-port (opptil 5 Gbps)

• To Serial ATA-porter (opptil 6 Gbps)

• Ytterligere tilkoblinger

• To USB‑A-porter (opptil 5 Gbps)

• To HDMI-porter

• To Ethernet-porter på 10 Gb

• 3,5 mm hodetelefon­utgang

Kommunikasjon

• Wi‑Fi

• Wi‑Fi 6E (802.11ax)2

• Bluetooth

• Bluetooth 5.3

• To Ethernet-porter på 10 Gb

• 10 Gb Ethernet (Nbase-T Ethernet med støtte for 1 Gb, 2‚5 Gb, 5 Gb og 10 Gb Ethernet med RJ‑45-tilkobling)

Inndataenheter

• Magic Keyboard med Touch ID og tall­tastatur

• Magic Mouse

• Magic Trackpad (valgfritt)

Kabinett

• Mac Pro-tårnkabinett med føtter – kan konfigureres med hjul

Størrelse og vekt

• Høyde: 52,9 cm

• Høyde med hjul (valgfritt): 55,7 cm

• Bredde: 21,8 cm

• Dybde: 45,0 cm

• Vekt: 16,86 kg3

Strøm- og driftskrav

• Nettspenning: 100–240 V AC ved 12 A, 220–240 V AC ved 6 A

• Frekvens: 50 til 60 Hz, enkeltfaset

• Maksimal kontinuerlig effekt: 1280 W ved 108–125 V eller 220–240 V, 1180 W ved 100–107 V

• Temperatur under bruk: 10 til 35 °C

• Oppbevaringstemperatur: -40 til 47 °C

• Relativ fuktighet: 5 til 95 % ikke-kondenserende

• Maksimal høyde: testet opp til 5000 meter

• Typisk akustisk ytelse: Lydtrykknivå (bruker­posisjon): 5 dBA når den ikke jobber4

I esken

• Mac Pro

• Magic Keyboard med Touch ID og tall­tastatur

• Magic Mouse

• Strømledning (2 m)

• USB‑C-til-Lightning-kabel (1 m)

Operativ­system

macOS

macOS er verdens mest avanserte operativ­system for data­maskiner. Og med macOS Sonoma blir Macen enda bedre til både jobb og fritid, slik at du kan ta videopresentasjoner til nye høyder, oppnå enda bedre resultater i spill samt tilpasse enheten din.

Finn ut mer om det nyeste operativsystemet

Tilgjengelighet

Tilgjengelighets­­funksjonene hjelper personer med nedsatt funksjonsevne med å få mest mulig ut av sin nye Mac Pro. Med innebygd støtte for syns- og hørselshemninger, nedsatt motorikk og lese- og skrivevansker kan brukerne skape og gjøre utrolige ting.

Finn ut mer om Tilgjengelighet

Funksjonene omfatter:

• Talekontroll

• VoiceOver

• Zoom

• Økt kontrast

• Redusert bevegelse

• Siri og Diktering

• Bryter­kontroll

Inkluderte apper5

• App Store

• Bøker

• Kalender

• Kontakter

• FaceTime

• Hvor er?

• Freeform

• GarageBand

• Hjem

• iMovie

• Keynote

• Mail

• Kart

• Meldinger

• Musikk

• Notater

• Numbers

• Pages

• Photo Booth

• Bilder

• Podkaster

• Forhånd­svisning

• QuickTime Player

• På­minnelser

• Safari

• Snarveier

• Siri

• Aksjer

• Time Machine

• TV

• Taleopptak

Spesial­konfiguras­joner

• Mac Pro kan konfigureres med disse alternativene på apple.com:

• M2 Ultra med 24-kjerners CPU, 76-kjerners GPU og 32-kjerners Neural Engine

• 128 GB fellesminne

• 192 GB fellesminne

• 2 TB, 4 TB eller 8 TB SSD

• Hjul (tårn)

Mac Pro og miljøet

Mac Pro har følgende egenskaper som reduserer miljøpåvirkningen:6

Laget med bedre materialer

• 30 prosent resirkulert innhold i hele produktet,7 inkludert:

• 70 prosent resirkulert aluminium i kabinettet

• 100 prosent resirkulerte sjeldne jordmetaller i høyttalermagnetene

• 100 prosent resirkulert gull på flere kretskort

• 100 prosent resirkulert tinn i loddemetallet på flere kretskort

• 35 prosent eller mer resirkulert plast i flere komponenter

Energieffektiv

• ENERGY STAR-sertifisert8

Smartere kjemi9

• Uten kvikk­sølv, bromerte flammehemmere, PVC og beryllium

Grønn produksjon

• Over 20 prosent av produksjonsrelatert strømforbruk kommer fra leverandørenes ren energiprosjekter10

• Ingen av leverandørene som står for sluttmon­teringen genererer avfall som sendes til søppelfyllingen11

Miljøvennlig emballasje

• 100 prosent av de nye trefibrene kommer fra bærekraftig skogsdrift12

• 95 prosent fiberbasert emballasje13

Fremskritt på veien mot målet for 2030

• Reduserte utslipp for Mac Pro med 34 prosent sammenlignet med referansepunktet14

Apple og miljøet

Alle Apples kontorbygg over hele verden er allerede karbonnøytrale, og selskapet har nå fullt fokus på å nå målet om karbonnøytrale produkter innen 2023.

Akustisk ytelse

Fastsatt støyutsendelse i henhold til ECMA-109

Lydstyrkenivå

L W A,m (B)

Lydtrykksnivå

Operatørplassering

L p A,m (dB)

Uvirksom

2,6 (K V = 0,3)

11

Trådløst Internett

2,6 (K V = 0,3)

11

1. L W A,m er gjennomsnittlig A-vektet lydtrykksnivå, avrundet til nærmeste 0,1 B.

2. L p A,m er gjennomsnittlig A-vektet lydtrykksnivå som er målt ved operatørplasseringen (avrundet til nærmeste 1 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (desibel).

4. K v er det statistiske tillegget for å beregne den øvre grensen for A-vektet lydstyrkenivå.

5. Verdien L W a,c (som tidligere ble kalt L W Ad) kan beregnes ved å summere L W A,m og K v .

6. Testen surfer i seks faner med en blanding av innhold, inkludert media.

7. Testet konfigurasjon: Mac Pro med M2 Ultra-chip, 24-kjerners CPU / 60-kjerners GPU, 64 GB fellesminne, 1 TB lagringsplass, tårnkabinett.

1. 1 TB = 1 billion byte. Kapasiteten er mindre etter formatering.

2. Wi‑Fi 6E er tilgjengelig i land der denne teknologien er støttet.

3. Vekten varierer avhengig av konfigurasjon og produksjons­prosess.

4. Lydforhold målt fra en vanlig sittende brukerstilling foran en standard Mac Pro-maskin. Lydforhold kan variere etter konfigurasjon.

5. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers og Keynote kan lastes ned fra Mac App Store. For å kunne laste ned apper må du ha en Apple ID og en enhet som er kompatibel med OS-versjonen som kreves for hver app.

6. Opplysningene er korrekte ved produktlansering.

7. Resirkulert eller fornybart innhold i et produkt består av delen med sertifisert resirkulert materiale i hele enheten, ikke inkludert emballasje eller medfølgende tilbehør.

8. ENERGY STAR og ENERGY STAR-merket er vare­merker registrert av U.S. Environmental Protection Agency.

9. Apples forskrifter for innskrenking av bruk av enkelte stoffer beskriver Apples restriksjoner for bruk av enkelte kjemiske stoffer i materialer i Apples produkter, tilbehør, produksjons­prosesser og emballasje som brukes ved frakt av produkt­ene til Apples sluttkunder. Restriksjonene er basert på internasjonale lover eller forskrifter, offentlige myndigheter, krav til miljømerking, miljøstandarder og Apples retningslinjer. Ingen Apple-produkter inneholder PVC eller ftalater, med unntak av strømkabler i India, Thailand (for strømkabler med to poler) og Sør-Korea, hvor vi fortsatt søker myndig­hetenes godkjenning for å erstatte PVC og ftalater. Apples produkter overholder EU-direktivet 2011/65/EU med vedlegg, inkludert unntak for bruk av bly, for eksempel i form av loddetinn for høye temperaturer. Apple arbeider med å fase ut disse unntatte stoffene i nye produkter der det er teknisk mulig.

10. Vi anslår prosentandelen av strømrelaterte utslipp i produksjonen vår som kommer fra ren strøm, ved å inkludere all ren strøm kjøpt av leverandørene våre i forrige regnskapsår i karbonmodellen vår, basert på leverandørenes produksjon ved produktlansering. Kun ren energi som Apple eller dets leverandører har kjøpt som en del av Apple Supplier Clean Energy Program, er inkludert i dette tallet.

11. Alle etablerte leverandørfabrikker – de som har vært Apple-leverandører i mer enn ett år – for Mac Pro er tredjepartsverifiserte som Zero Waste av UL LLC (UL-standard 2799). UL krever at minst 90 prosent av avfallet (90–94 for sølv, 95–99 for gull og 100 for platina) brukes til noe annet enn energi for å oppnå utmerkelsen Zero Waste to Landfill.

12. Ansvarlig anskaffelse av trefiber er definert i Apples Sustainable Fiber Specification. Vi klassifiserer bambus som en form for trefiber.

13. Beregning av emballasje som sendes i USA, basert på vekt. Lim, blekk og belegg er ikke inkludert i beregningene våre for plastinnhold og emballasjevekt.

14. Karbonreduksjonen beregnes mot følgende: (1) Ingen bruk av ren energi skal gå til produksjonen utenom det som allerede er tilgjengelig på nettet (basert på regionale utslippsfaktorer). (2) Apples karbonavtrykk fra viktige materialer per 2015 (som er vårt referansepunkt for målet om karbonnøytralitet i 2030). Karbonavtrykk fra materialer reflekterer bruken av resirkulert innhold og produksjonstekno­logi. (3) Apples gjennomsnittlige bruk av transportmetoder (fly, tog, skip, kjøretøy) over tre år sortert etter produktlinje (regnskapsårene 2017–2019), som best gir et referansepunkt for transportutslipp fra produktene våre.