Mac Pro (2023) - Tekniset tiedot

Julkaisuvuosi: 2023

Väri

• Hopea

Siru

Applen M2 Ultra ‑siru

• 24-ytiminen prosessori, jossa 16 suoritus­kyky-ydintä ja 8 tehokkuus­ydintä

• 60-ytiminen näytön­ohjain

• 32-ytiminen Neural Engine

• 800 Gt/s muisti­väylän nopeus

• Media Engine

• Laitteisto­kiihdytetty H.264, HEVC, ProRes ja ProRes RAW

• Kaksi videon dekoodaus­moottoria

• Neljä videon koodaus­moottoria

• Neljä ProRes-koodaus‑ ja ‑dekoodaus­moottoria

• Valittavissa:

• M2 Ultra ‑siru, jossa 24-ytiminen prosessori, 76-ytiminen näytön­ohjain ja 32-ytiminen Neural Engine

Muisti

• 64 Gt yhteismuistia

• Valittavissa 128 Gt tai 192 Gt

Tallennus­tila1

• 1 Tt SSD-tallennustilaa

• Valittavissa 2 Tt, 4 Tt tai 8 Tt

Näytön tuki

• Samanaikainen tuki jopa kahdeksalle näytölle:

• Kahdeksan näyttöä, joissa on jopa 4K-tarkkuus 60 Hz taajuudella

• Kuusi näyttöä, joissa on jopa 6K-tarkkuus 60 Hz taajuudella

• Kolme näyttöä, joissa on jopa 8K-tarkkuus 60 Hz taajuudella

• Thunderbolt 4:n digitaalinen videolähtö

• Natiivin DisplayPort-lähdön tuki USB‑C:llä

• HDMI-näytön videolähtö (per portti)

• Tukee yhtä ulkoista näyttöä jopa 8K-tarkkuudella 60 Hz taajuudella tai 4K-tarkkuudella 240 Hz taajuudella

• Tukee vaihtuvaa virkistys­taajuutta (VRR), HDR:ää ja monikanavaista ääntä

Ääni

• Sisäinen kaiutin

• 3,5 mm kuuloke­­liitäntä edistyk­sellisellä suuri-impedans­sisten kuulok­keiden tuella

• Monikanavaista ääntä tukeva HDMI‑portti

Laajennettavuus

• Kuusi täysipituista PCI Express gen 4 ‑paikkaa

• Kaksi x16-paikkaa

• Neljä x8-paikkaa

• Yksi puolipituinen x4 PCI Express gen 3 ‑paikka, jossa on Applen liitäntälevy

• 300 W lisävirtaa saata­villa:

• 75 W virtaa kummankin 6-nastaisen liittimen kautta

• 150 W virtaa 8-nastaisen liittimen kautta

Liitännät

• Kahdeksan Thunderbolt 4 (USB‑C) ‑porttia

• Kuusi porttia rungon taka­osassa ja kaksi porttia tornin yläosassa tai kaksi porttia räkin etuosassa

• Tukee seuraavia:

• Thunderbolt 4 (jopa 40 Gb/s)

• DisplayPort

• USB 4 (jopa 40 Gb/s)

• 2. suku­polven USB 3.1 (jopa 10 Gb/s)

• Sisäiset liitännät

• Yksi USB‑A-portti (jopa 5 Gb/s)

• Kaksi Serial ATA ‑porttia (jopa 6 Gb/s)

• Lisäliitännät

• Kaksi USB‑A-porttia (jopa 5 Gb/s)

• Kaksi HDMI-porttia

• Kaksi 10 Gb Ethernet ‑porttia

• 3,5 mm kuulokeliitäntä

Yhteydet

Wifi

• Wifi 6E (802.11ax)2

Bluetooth

• Bluetooth 5.3

Kaksi 10 Gb Ethernet ‑porttia

• 10 Gb Ethernet (Nbase-T Ethernet, jossa on tuki 1 Gb, 2,5 Gb, 5 Gb ja 10 Gb Ethernetille RJ‑45-liittimellä)

Syöttö­laitteet

• Magic Keyboard Touch ID:llä ja numero­näppäimistöllä

• Magic Mouse

• Valittavissa Magic Trackpad

Runko

• Mac Pro ‑torni jaloilla, muunnettavissa pyörillä varustetuksi torniksi

Mitat ja paino

• Korkeus: 52,9 cm

• Korkeus valinnaisilla pyörillä: 55,7 cm

• Leveys: 21,8 cm

• Syvyys: 45,0 cm

• Paino: 16,86 kg3

Sähkötekniset ja käyttö­ympäristön vaatimukset

• Verkkojännite: 100–240 V 12 A vaihtovirralla; 220–240 V 6 A vaihtovirralla

• Taajuus: 50–60 Hz, yksi­vaiheinen

• Suurin yhtäjaksoinen tehonkulutus: 1 280 W 108–125 V tai 220–240 V jännitteellä; 1 180 W 100–107 V jännitteellä

• Käyttö­lämpötila: 10–35 °C

• Varastointi­lämpötila: -40–47 °C

• Suhteellinen ilmankosteus: 5–95 %, ei-kondensoituva

• Korkeus enintään: testattu 5 000 metriin saakka

• Tyypillinen akustinen suorituskyky: äänenpaine (käyttäjän paikalla): 5 dBA toimettomana4

Pakkauksessa

• Mac Pro

• Magic Keyboard Touch ID:llä ja numero­näppäimistöllä

• Magic Mouse

• Virtajohto (2 m)

• USB‑C–Lightning-johto (1 m)

Käyttö­järje­stelmä

macOS

macOS on maailman edistyk­sellisin tieto­kone­käyttö­järjestelmä. Ja macOS Sonoma tekee niin työstä kuin huvista Macilla tehokkaampaa – koe uudet tavat nostaa video­esityksesi seuraavalle tasolle, pelata näyttävämmin ja mukauttaa laite itsellesi sopivaksi.

Lue lisätietoja uusimmasta käyttöjärjestelmästä

Käyttöapu

Käyttöapu­ominai­suuk­sien ansiosta erityis­apua tarvitsevat saavat enemmän irti uudesta Mac Prostaan. Siinä on valmiina näköön, kuuloon, liikkumiseen ja oppimiseen liittyviä tuki­ominai­suuksia, joiden avulla saat hienoja asioita aikaan.

Ominaisuuksiin kuuluvat:

• Ääniohjaus

• VoiceOver

• Zoom

• Suurempi kontrasti

• Liikkeen vähennys

• Siri ja sanelu

• Kytkinohjaus

Vakioapit5

• App Store

• Kirjat

• Kalenteri

• Yhteys­tiedot

• FaceTime

• Etsi

• Freeform

• GarageBand

• Koti

• iMovie

• Keynote

• Mail

• Kartat

• Viestit

• Musiikki

• Muistiin­panot

• Numbers

• Pages

• Photo Booth

• Kuvat

• Podcastit

• Esikatselu

• QuickTime Player

• Muistu­tukset

• Safari

• Pika­­komennot

• Siri

• Pörssi

• Time Machine

• TV

• Sanelin

Tilaus­kokoon­panot

• Nämä vaihtoehdot Mac Pro ‑kokoonpanoosi saat osoitteessa apple.com:

• M2 Ultra ‑siru, jossa 24-ytiminen prosessori, 76-ytiminen näytön­ohjain ja 32-ytiminen Neural Engine

• 128 Gt yhteis­muistia

• 192 Gt yhteis­­muistia

• 2 Tt, 4 Tt tai 8 Tt SSD-tallennustilaa

• Pyörät (torni)

Mac Pro ja ympäristö

Mac Prossa on seuraavat ympäristö­kuormitusta vähentävät ominaisuudet:6

Valmistettu paremmista materiaaleista

• 30% kierrätys­materiaalia koko tuotteessa,7 mukaan lukien:

• 70 % kierrätys­alumiinia rungossa

• 100 % kierrätettyjä harvinaisia maa­metalleja kaiutin­magneeteissa

• 100 % kierrätettyä kultaa useiden piiri­levyjen pinnoitteissa

• 100 % kierrätys­tinaa useiden piiri­levyjen juotoksissa

• 35 % tai enemmän kierrätys­muovia useissa komponenteissa

Energiatehokas

• ENERGY STAR® ‑sertifioitu8

Fiksumpaa kemiaa9

• Ei elohopeaa, bromattuja palon­esto­aineita, PVC:tä eikä berylliumia

Ympäristö­ystävällinen valmistus­tapa

• Yli 20 % toimittajien valmistuksessa käyttämästä energiasta on peräisin puhtaista energialähteistä10

• Minkään lopullisesta kokoon­panosta vastaavien vakiintuneiden toimittajien toimi­paikoilla ei tuoteta kaato­paikkajätettä11

Vastuulliset pakkaukset

• 100 % ensiö­puu­kuidusta tulee vastuullisesti hoidetuista metsistä12

• Vähintään 95 % kuitu­pohjainen pakkaus13

Vuoden 2030 tavoitteemme edistäminen

• Vähemmän Mac Prohon liittyviä päästöjä: 34 % suhteessa vertailutasoon14

Apple ja ympäristö

Applen maailmanlaajuiset yritystoiminnot ovat nyt hiilineutraaleja, ja pyrimme Applen 2030 tavoitteessa tekemään jokaisesta tuotteesta hiilineutraalin.

Akustinen suorituskyky

Ilmoitetut meluntuottoarvot ECMA-109:n mukaan

Äänitehon taso

L W A,m (B)

Äänenpaineen taso

Käyttäjän asema

L p A,m (dB)

Toimeton

2,6 (K V = 0,3)

11

Langaton verkkoselaaminen

2,6 (K V = 0,3)

11

1. L W A,m on A-painotettu keskimääräinen äänitehon taso pyöristettynä lähimpään 0,1 B:hen.

2. L p A,m on A-painotettu keskimääräinen äänenpaineen taso mitattuna käyttäjän asemasta (pyöristettynä lähimpään 1 dB:hen).

3. 1 B (beli) = 10 dB (desibeli).

4. K v on tilastollinen lisäys A-painotetun äänenpaineen tason ylärajan laskemiseen.

5. Määrä L W A,c (kutsuttiin aiemmin nimellä L W Ad) voidaan laskea summasta L W A,m ja K v .

6. Langattoman verkkoselauksen testissä selataan kuudella välilehdellä erityyppisiä sisältöjä, esimerkiksi mediasisältöä.

7. Testikoneen tekniset tiedot: M2 Ultra -sirulla varustettu Mac Pro, jossa 24-ytiminen prosessori, 60-ytiminen näytönohjain, 64 Gt yhteismuistia, 1 Tt tallennustilaa, tornikotelo.

1. 1 Tt = biljoona tavua, todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

2. Wifi 6E ei saata­villa Manner-Kiinassa.

3. Paino vaihtelee kokoon­panon ja valmistus­prosessin mukaan.

4. Akustiikka on mitattu tyypillisestä käyttö­paikasta istuttaessa tavallisen Mac Pro ‑järjestelmän edessä. Akustiikka voi vaihdella kokoon­panosta riippuen.

5. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers ja Keynote ovat ladattavissa Mac App Storesta. Appien lataaminen edellyttää Apple ID:tä ja laitetta, joka on yhteen­sopiva kunkin apin edellyttämän käyttö­järjestelmä­version kanssa.

6. Tiedot vastaavat tuote­julkistuksen aikaista tilannetta.

7. Tuotteen kierrätysmateriaalin tai uusiutuvan materiaalin sisältö on sertifioidun kierrätysmateriaalin massa suhteessa laitteen kokonaismassaan ilman pakkausta tai pakkauksessa olevia lisävarusteita.

8. ENERGY STAR ja ENERGY STAR ‑merkki ovat Yhdysvaltain ympäristön­suojelu­viraston omistamia rekisteröityjä tavaramerkkejä.

9. Applen säädeltyjä aineita käsittelevä dokumentti listaa rajoitukset, joita Applella on liittyen tiettyjen kemiallisten aineiden käyttöön Applen tuotteissa, li­sä­varusteissa, valmistus­prosesseissa ja pakkauksissa, joiden avulla tuotteita toimitetaan Applen loppu­asiakkaille. Rajoitukset ovat peräisin kansain­välisistä laeista tai direktiiveistä, sääntely­viranomaisilta, ympäristö­merkkien vaatimuksista, ympäristö­­standardeista ja Applen omista käytännöistä. Kaikki Applen tuotteet on valmistettu ilman PVC:tä ja ftalaatteja lukuun ottamatta virtajohtoja Intiassa, Thaimaassa (kaksi­nastaiset virta­johdot) ja Etelä-Koreassa. Yritämme saada viran­omaisten hyväksynnän PVC:n ja ftalaatit korvaaville materiaaleille näissä maissa. Applen tuotteet ovat Euroopan unionin direktiivin 2011/65/EU ja sen muutosten mukaisia, mukaan lukien lyijyn käyttöön liittyvät poikkeukset esimerkiksi korkeiden lämpötilojen juotoksissa. Apple pyrkii lopettamaan vaiheittain näiden poikkeus­aineiden käytön uusissa tuotteissa niissä kohteissa, joissa se on teknisesti mahdollista.

10. Arvioimme valmistuksessa käytetystä sähköstä aiheutuvien päästöjen puhtaan sähkön prosenttiosuuden sisällyttämällä hiilimalliimme puhtaan energian, jota toimittajamme ovat käyttäneet edellisen tilikauden aikana, ja tämä perustuu toimittajien valmistuksessa käyttämään osuuteen tuotteen julkistamisen aikaan. Tähän lukuun on sisällytetty vain puhdas sähkö, jonka käyttöön Apple tai sen toimittajat ovat siirtyneet Applen Supplier Clean Energy Program ‑ohjelman myötä.

11. Kaikilla sellaisilla Mac Pron asiakastilausten kokoon­panosta vastaavien toimittajien toimipaikoilla, jotka ovat olleet Applen toimittajina yli vuoden ajan, on UL LLC:n myöntämä kolmannen osapuolen sertifiointi jätteettömyydestä (UL 2799 ‑standardi). UL:n jätteettömyystasot (hopea 90–94 prosenttia, kulta 95–99 prosenttia ja platina 100 prosenttia) edellyttävät, että vähintään 90 prosenttia kierrätetään muulla tavoin kuin jätteitä hyödyntävässä energiatuotannossa.

12. Puukuitujen vastuullinen käyttö on määritelty Applen Sustainable Fiber Specification ‑dokumentissa. Laskemme myös bambun mukaan puukuituihin.

13. Yhdysvalloissa käytettävien myyntipakkausten erittely painon mukaan. Kiinnitysaineet, musteet ja pinnoitteet on jätetty pois muovisisällön laskelmista ja pakkauksen painosta.

14. Hiilipäästöjen vähennykset lasketaan vertailutasotilanteen mukaisesti: 1) Tuotteen valmistuksessa tai käytössä ei ole käytetty puhdasta sähköä enempää kuin sen verran, mitä sähköverkossa on tarjolla (perustuu alueellisiin päästötekijöihin). 2) Applen vuonna 2015 käyttämien tärkeimpien materiaalien hiili-intensiteetti (vuoden 2030 hiilineutraaliustavoitteessa käyttämämme vertailuvuosi). Materiaalien hiili-intensiteetti kuvastaa kierrätysmateriaalin käyttöä ja tuotannossa käytettävää tekno­logiaa. 3) Applen keskimääräinen yhdistelmä eri kuljetustapoja (ilma-, raide-, meri-, maakuljetus) tuotelinjoittain kolmen vuoden aikana (tilikaudet 2017–2019). Yhdistelmällä kuvataan tuotteidemme kuljetuspäästöjen vertailutasoa.