No alt supplied for Image

Mac mini (2023) - Technische specificaties

Introductiejaar: 2023

Uitvoering

• Zilver

Chip

Apple M2‑chip

• 8‑core CPU met 4 performance-cores en 4 efficiency-cores

• 10‑core GPU

• 16‑core Neural Engine

• 100 GB/s geheugen­­­bandbreedte

• Media engine

• H.264, HEVC, ProRes en ProRes RAW met hardware-acceleratie

• Video decoding-engine

• Video encoding-engine

• ProRes encoding- en decoding-engine

Apple M2 Pro-chip

• 10‑core CPU met 6 performance-cores en 4 efficiency-cores

• 16‑core GPU

• 16‑core Neural Engine

• 200 GB/s geheugen­bandbreedte

• Media engine

• H.264, HEVC, ProRes en ProRes RAW met hardware-acceleratie

• Video decoding-engine

• Video encoding-engine

• ProRes encoding- en decoding-engine

• Configureerbaar met:

• M2 Pro met 12‑core CPU en 19‑core GPU

Geheugen

Apple M2‑chip

• 8 GB centraal geheugen

• Configureerbaar met: 16 GB of 24 GB

Apple M2 Pro-chip

• 16 GB centraal geheugen

• Configureerbaar met: 32 GB

Opslag1

Apple M2‑chip

• SSD van 256 GB

• Configureerbaar met: SSD van 512 GB, 1 TB of 2 TB

Apple M2 Pro-chip

• SSD van 512 GB

• Configureerbaar met: 1 TB, 2 TB, 4 TB of 8 TB

Display-ondersteuning

Apple M2‑chip

• Gelijktijdige ondersteuning voor maximaal 2 displays:

• Eén display met een resolutie tot 6K bij 60 Hz via Thunderbolt en één display met een resolutie tot 5K bij 60 Hz via Thunderbolt of een resolutie tot 4K bij 60 Hz via HDMI

• Digitale video-uitvoer via Thunderbolt 4

• Ondersteuning voor native DisplayPort-uitvoer via USB‑C

• HDMI-display-uitvoer

• Ondersteuning voor één display met een resolutie tot 4K bij 60 Hz

Apple M2 Pro-chip

• Gelijktijdige ondersteuning voor maximaal 3 displays:

• Tot drie displays: twee displays met een resolutie tot 6K bij 60 Hz via Thunderbolt en één display met een resolutie tot 4K bij 60 Hz via HDMI

• Tot twee displays: één display met een resolutie tot 6K bij 60 Hz via Thunderbolt en één display met een resolutie tot 4K bij 144 Hz via HDMI

• Eén display met een resolutie tot 8K bij 60 Hz of een resolutie tot 4K bij 240 Hz via HDMI

• Digitale video-uitvoer via Thunderbolt 4

• Ondersteuning voor native DisplayPort-uitvoer via USB‑C

• HDMI-display-uitvoer

• Ondersteuning voor één display met een resolutie tot 8K bij 60 Hz of een resolutie tot 4K bij 240 Hz

Video afspelen

• Ondersteunde structuren zijn onder meer HEVC, H.264 en ProRes

• HDR met Dolby Vision, HDR10 en HLG

Audio­ afspelen

• Ondersteunde structuren zijn onder meer AAC, MP3, Apple Lossless, FLAC, Dolby Digital, Dolby Digital Plus en Dolby Atmos

Audio

• Inge­bouwde speaker

• Mini‑jack-aansluiting met geavanceerde ondersteuning voor koptelefoons met een hoge impedantie

• HDMI-poort ondersteunt meerkanaalsaudio-uitvoer

Aansluitingen en uitbreiding

• Twee Thunderbolt 4-poorten (M2) of vier Thunderbolt 4-poorten (M2 Pro) met ondersteuning voor:

• DisplayPort

• Thunderbolt 4 (tot 40 Gb/s)

• USB 4 (tot 40 Gb/s)

• USB 3.1, 2e gen. (tot 10 Gb/s)

• Thunderbolt 2-, HDMI-, DVI- en VGA-uitvoer via adapters (afzonderlijk verkrijgbaar)

• Twee USB‑A-poorten (tot 5 Gb/s)

• HDMI-poort

• Gigabit Ethernet-poort (configureerbaar met 10‑Gb Ethernet)

• Mini‑jack-aansluiting

Communicatie

Wifi

• Wifi 6E (802.11ax)2

Bluetooth

• Bluetooth 5.3

Ethernet

• 10/100/1000BASE‑T Gigabit Ethernet (RJ‑45-connector)

• Configureerbaar met 10‑Gb Ethernet (Nbase‑T Ethernet met ondersteuning voor 1‑Gb, 2,5‑Gb, 5‑Gb en 10‑Gb Ethernet via RJ‑45-connector)

Afmetingen en gewicht

• Hoogte: 3,58 cm

• Breedte: 19,70 cm

• Diepte: 19,70 cm

• Gewicht (M2): 1,18 kg3

• Gewicht (M2 Pro): 1,28 kg3

Voeding en omgeving

• Netspanning: 100‑240 V wisselstroom

• Frequentie: 50‑60 Hz, enkelfasig

• Maximaal continu vermogen (M2): 150 W

• Maximaal continu vermogen (M2 Pro): 185 W

• Temperatuur bij gebruik: 10 tot 35 °C

• Temperatuur bij opslag: ‑40 tot 47 °C

• Relatieve luchtvochtigheid: 5 tot 90%, niet‑condenserend

• Hoogte bij gebruik: getest tot 5000 m

• Standaard akoestische prestaties: Geluidsdrukniveau (positie van de gebruiker): 5 dBA (indien niet in gebruik)4

Inhoud verpakking

• Mac mini

• Netsnoer

Besturings­­­­systeem

macOS

macOS is het meest geavanceerde desktop­besturings­­systeem ter wereld. En met macOS Sonoma heeft je Mac alles in huis om nog meer uit je werk en je vrije tijd te halen, met nieuwe manieren om je videopresentaties te verbeteren, gameprestaties te boosten en je device helemaal van jou te maken.

Meer informatie over het nieuwste besturingssysteem

Toegankelijk­heid

Dankzij de toegankelijkheids­­­features kunnen ook mensen met een beperking hun nieuwe Mac mini optimaal benutten. Er zijn features die je helpen met zien, horen, bewegen en leren, waardoor je de meest geweldige dingen voor elkaar krijgt.

Meer informatie over Toegankelijk­heid

Features zijn onder meer:

• Stembediening

• VoiceOver

• Zoomen

• Verhoog contrast

• Verminder beweging

• Siri en dicteer­functie

• Schakel­bediening

• Bijschriften voor spraak en geluiden

• Tekst naar spraak

Inge­bouwde apps5

• App Store

• Boeken

• Agenda

• Contacten

• FaceTime

• Zoek mijn

• Freeform

• GarageBand

• Woning

• iMovie

• Keynote

• Mail

• Kaarten

• Berichten

• Muziek

• Notities

• Numbers

• Pages

• Photo Booth

• Foto’s

• Podcasts

• Voorvertoning

• QuickTime Player

• Herinner­ingen

• Safari

• Opdrachten

• Siri

• Aandelen

• Time Machine

• TV

• Dictafoon

Maatwerk­opties

Configureer zelf je Mac mini met de volgende opties via apple.com:

Apple M2‑chip

• 16 GB of 24 GB centraal geheugen

• SSD van 512 GB, 1 TB of 2 TB

• 10‑Gb Ethernet

Apple M2 Pro-chip

• M2 Pro met 12‑core CPU, 19‑core GPU en 16‑core Neural Engine

• 32 GB centraal geheugen

• SSD van 1 TB, 2 TB, 4 TB of 8 TB

• 10‑Gb Ethernet

Mac mini en het milieu

De volgende kenmerken beperken de schadelijke gevolgen van Mac mini voor het milieu6:

Bekijk de milieurapportage voor Mac mini (pdf)

Gemaakt van betere materialen

• Meer dan 40% gerecycled materiaal in het hele product7, waaronder:

• 100% gerecycled aluminium in de behuizing van Mac mini met M2 en M2 Pro en in de thermische module van Mac mini met M2 Pro.

• 100% gerecyclede zeldzame aardmetalen in alle magneten

• 100% gerecycled tin in het soldeer van meerdere printplaten

• 100% gerecycled goud in het verguldsel van meerdere printplaten

• Ten minste 35% gerecycled plastic in meerdere onderdelen

Energiezuinig

• ENERGY STAR®-gecertificeerd8

Slimmere chemie9

• Vrij van kwik, broom­houdende vlam­vertragers, pvc en beryllium

Groene productie

• Het Zero Waste-programma van Apple helpt toeleveranciers om geen afval te produceren dat op een stortplaats terechtkomt

• Alle eindassemblage­­­­­fabrieken van toeleveranciers schakelen om naar 100% hernieuwbare energie voor hun productie voor Apple

Milieuvriendelijke verpakking

• 100% van de nieuwe hout­vezels is afkomstig van duurzaam beheerde bossen

• Verpakking van 96% vezels en geen plastic om de verpakking10

Apple en het milieu

We zijn vastbesloten om producten te maken zonder dat het ten koste gaat van de aarde. Ook willen we dat het hele bedrijf en al onze producten vóór 2030 CO₂‑neutraal zijn.

Lees meer over de inspanningen van Apple

Akoestische prestatie

Weergegeven geluidsemissiewaarden in overeenstemming met ECMA-109

Geluidsvermogensniveau

L W A,m (B)

Geluidsdrukniveau

Bedieningspaneel

L p A,m (dB)

Inactief

1,4 (K V = 0,3)

5

Draadloos web

1,4 (K V = 0,3)

5

1. L W A,m is het gemiddelde A-gewogen geluidsvermogensniveau afgerond naar de dichtste 0,1 B.

2. L p A,m is het gemiddelde A-gewogen geluidsdrukniveau gemeten bij de positie van de bediener (afgerond naar de dichtste 1 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel).

4. K v is de statistische bovengrens van het A-gewogen geluidsvermogensniveau.

5. Het aantal, L W A,c (dat eerder L W Ad werd genoemd) kan worden berekend met behulp van de som van L W A,m en K v .

6. De test voor draadloos internet bladert door 6 tabbladen met een mix van materiaal, waaronder media.

7. Geteste configuratie: Mac mini met Apple M2-chip, 8-core CPU/10-core GPU, 8 GB centraal geheugen, 512 GB opslag, 2 poortenen Mac mini met Apple M2 Pro-chip, 10-core CPU/16-core GPU, 16 GB centraal geheugen, 2 TB opslag, 4 poorten.

1. 1 GB is gelijk aan 1 miljard bytes en 1 TB is gelijk aan 1 biljoen bytes; werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

2. Wifi 6E beschikbaar in landen waar dit wordt ondersteund.

3. Gewicht kan variëren, afhankelijk van configuratie en fabricageproces.

4. Geluidsniveau is gemeten met een standaarduitvoering van Mac mini en een normale bureausetting. Geluidsniveau kan variëren, afhankelijk van configuratie.

5. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers en Keynote kunnen worden gedownload in de Mac App Store. Voor het downloaden van apps is een Apple ID vereist en een device dat compatibel is met de OS‑versie waar de apps op draaien.

6. Informatie geldig vanaf product­lancering.

7. De hoeveelheid gerecycled materiaal in het product staat in verhouding tot de totale massa van het device, exclusief de verpakking of meegeleverde accessoires.

8. ENERGY STAR en het ENERGY STAR-logo zijn gedeponeerde handelsmerken van de U.S. Environmental Protection Agency.

9. In de Regulated Substances Specification van Apple staan de beperkingen beschreven voor het gebruik van bepaalde chemische stoffen in materialen in Apple producten, accessoires, productie­processen en de verpakkingen die worden gebruikt om producten naar eindklanten te vervoeren. Deze beperkingen vloeien voort uit internationale wetten of richtlijnen, voorschriften van regelgevende instanties, vereisten van ecolabels, milieunormen en het beleid van Apple zelf. Alle Apple producten zijn vrij van pvc en ftalaten, met uitzondering van netsnoeren in India, Thailand (netsnoer met twee pennen) en Zuid‑Korea, waar we nog wachten op goedkeuring van de overheid voor onze pvc- en ftalaten­vervanger. De producten van Apple voldoen aan Richtlijn 2011/65/EU van de Europese Unie (plus amendementen), inclusief de vrijstellingen voor lood, bijvoorbeeld in de vorm van soldeer met hoge smelttemperatuur. Apple is bezig met het uitfaseren van deze vrijgestelde stoffen in nieuwe producten waar dat technisch mogelijk is.

10. Gebaseerd op de verpakking zoals verkocht door Apple. Vezelgehalte is gebaseerd op een analyse van het gewicht van de Amerikaanse verpakking. Lijm, inkt en coatings worden niet meegenomen bij het berekenen van het plasticgehalte en het gewicht van de verpakking.