MacBook Pro (13-tommer, M2, 2022) - Tekniske spesifikasjoner

Lanseringsår: 2022

Slik identifiserer du MacBook Pro-modellen din

Finish

• sølv

• stellargrå

Chip

Apple M2-chip

• 8-kjerners CPU med 4 ytelseskjerner og 4 effek­tivitet­skjerner

• 10-kjerners GPU

• 16-kjerners Neural Engine

• 100 GBps minnebåndbredde

Mediamotor

• Maskinvareakselerert H.264, HEVC, ProRes og ProRes RAW

• Videodekodingsmotor

• Videokodingsmotor

• ProRes-kodings- og -dekodingsmotor

Skjerm

Retina-skjerm

• 13,3-tommer (diagonalt) LED-bakbelyst skjerm med IPS-tekno­logi, oppløsning på 2560 x 1600 med 227 piksler per tomme og støtte for millioner av farger

• Lysstyrke på 500 nit

• Stort fargerom (P3)

• True Tone-tekno­logi

Batteri og strøm1

• Opptil 20 timer med filmavspilling i Apple TV-appen

• Opptil 17 timer med trådløs surfing

• 58,2-wattimers litiumpolymer­batteri

• 67-watts USB‑C-lader

Minne

• 8 GB fellesminne

• Kan konfigureres med 16 GB eller 24 GB

Lagringsplass2

• 256 GB SSD

• Kan konfigureres med 512 GB, 1 TB eller 2 TB

Lading og utvidelser

No alt supplied for Image
No alt supplied for Image

To Thunderbolt- / USB 4-porter med støtte for:

• Lading

• DisplayPort

• Thunderbolt 3 (opptil 40 Gbps)

• USB 4 (opptil 40 Gbps)

• USB 3.1 gen. 2 (opptil 10 Gbps)

• 3,5 mm hodetelefon­utgang

Tastatur og styreflate

Bak­belyst Magic Keyboard med:

• 65 (USA) eller 66 (ISO) taster, inkludert fire piltaster i en omvendt T-form

• Touch Bar

• Touch ID

• Lyssensor

• Force Touch-styreflate som gir presis markør­kontroll og trykkfølsom funksjonalitet – for harde klikk, akselerasjon, trykkfølsom tegning og Multi-Touch-bevegelser

Trådløs tilkobling

Wi‑Fi

• 802.11ax Wi‑Fi 6 trådløst nettverk

• Kompatibelt med IEEE 802.11a/b/g/n/ac

Bluetooth

• Bluetooth 5.0-tekno­logi for trådløs tilkobling

Kamera

• 720p FaceTime HD-kamera

• Avansert bilde­signal­prosessor med digital videotekno­logi

Lyd

• Stereo­høyttalere med stort frekvensområde

• Fyldig stereolyd

• Støtte for romtilpasset lyd ved avspilling av musikk eller video med Dolby Atmos på innebygde høyt­talere

• Romtilpasset lyd med sporing av hode­bevegelser når AirPods (3. gen.), AirPods Pro og AirPods Max brukes

• Tre mikrofoner i studiokvalitet med høyt signal-til-støy-forhold og retnings­bestemt stråle­forming

• 3,5 mm hodetelefon­utgang med avansert støtte for hode­telefoner med høy impedans

Skjermstøtte

Støtte for sam­tidig visning i full oppløsning på den innebygde skjermen med millioner av farger og:

• Én ekstern skjerm med opptil 6K oppløsning ved 60 Hz

Thunderbolt 3 digital videoutgang

• Standard DisplayPort-utgang via USB‑C

• VGA, HDMI, DVI og Thunderbolt 2 støttes ved bruk av adaptere (selges separat)

Videoavspilling

• Formater som støttes: HEVC, H.264 og ProRes

• HDR i Dolby Vision, HDR10 og HLG

Lydavspilling

• Formater som støttes: AAC, MP3, Apple Lossless, FLAC, Dolby Digital, Dolby Digital Plus og Dolby Atmos

Driftskrav

• Nettspenning: 100 til 240 V AC

• Frekvens: 50 til 60 Hz

• Temperatur under bruk: 10 til 35 °C

• Oppbevaringstemperatur: –25 til +45 °C

• Relativ fuktighet: 0 til 90 % ikke-kondenserende

• Høyde under bruk: testet opp til 3000 meter

• Maksimal høyde for lagring: 4500 meter

• Maksimal høyde for frakt: 10 500 meter

Størrelse og vekt

• Høyde: 1,56 cm

• Bredde: 30,41 cm

• Dybde: 21,24 cm

• Vekt: 1,4 kg3

Operativ­system

macOS

macOS er verdens mest avanserte operativ­system for datamaskiner. Med macOS Ventura blir alt du gjør mest av på Mac enda bedre, slik at du kan jobbe smartere, spille mer intenst og mye mer.

Finn ut mer om det nyeste operativsystemet

Brukerveiledning for macOS

Tilgjengelighet

Funksjoner for tilgjengelighet hjelper personer med nedsatt funksjons­evne med å få mest mulig ut av MacBook Pro. Med innebygd støtte for syns- og hørselshemninger, nedsatt motorikk og lese- og skrivevansker kan brukerne skape og gjøre utrolige ting.

Finn ut mer om Tilgjengelighet

Funksjonene omfatter:

• Talekontroll

• VoiceOver

• Zoom

• Økt kontrast

• Redusert bevegelse

• Siri og Diktering

• Bryter­kontroll

Inkluderte apper4

• App Store

• Bøker

• Kalender

• Kontakter

• FaceTime

• Hvor er?

• GarageBand

• Hjem

• iMovie

• Keynote

• Mail

• Kart

• Meldinger

• Musikk

• Notater

• Numbers

• Pages

• Photo Booth

• Bilder

• Podkaster

• Forhånd­svisning

• QuickTime Player

• På­minnelser

• Safari

• Snarveier

• Siri

• Aksjer

• Time Machine

• TV

• Taleopptak

I esken

• 13-tommers MacBook Pro

• 67-watts USB‑C-lader

• USB‑C-ladekabel (2 m)

Spesial­konfiguras­joner

• Konfigurer MacBook Pro med alternativene nedenfor, kun på apple.com:

• 16 GB eller 24 GB fellesminne

• 512 GB, 1 TB eller 2 TB SSD

MacBook Pro og miljøet

13-tommers MacBook Pro har følgende egen­skaper som reduserer miljøpåvirkningen:5

Laget med bedre materialer

• 100 % resirkulerte sjeldne jordmetaller i kabinett­magnetene utgjør 46 % av alle sjeldne jord­metaller i enheten

• 100 % resirkulert tinn i loddemetallet i hovedkortet

• Aluminium med lavt karbonavtrykk i kabinettet

• 35 % eller mer resirkulert plast i flere komponenter

Energieffektiv

• ENERGY STAR®-sertifisert6

Smartere kjemi7

• Skjermglass uten arsen

• Uten kvikk­sølv, bromerte flammehemmere, PVC og beryllium

Grønn produksjon

• Apples Zero Waste-program hjelper leverandører med å eliminere avfall som må sendes til søppel­fyllingen

• Alle leverandørfabrikker er i ferd med å gå over til 100 % fornybar energi for Apple-produksjon

Miljøvennlig emballasje

• 100 % av de primære trefibrene kommer fra bære­kraftige skoger

• Minimum 90 % fiberbasert emballasje

Apple og miljøet

Vi har som mål å lage produkter uten å utarme jorden og å gjøre hele selskapet, forsynings­kjeden og livssyklusen for produkter karbon­nøytrale innen 2030.

Akustisk ytelse

Fastsatt støyutsendelse i henhold til ECMA-109

Lydstyrkenivå

L W A,m (B)

Lydtrykksnivå

Operatørplassering

L p A,m (dB)

Uvirksom

1,3 (K V = 0,3)

4

Trådløst Internett

1,3 (K V = 0,3)

4

1. L W A,m er gjennomsnittlig A-vektet lydtrykksnivå, avrundet til nærmeste 0,1 B.

2. L p A,m er gjennomsnittlig A-vektet lydtrykksnivå som er målt ved operatørplasseringen (avrundet til nærmeste 1 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (desibel).

4. K v er det statistiske tillegget for å beregne den øvre grensen for A-vektet lydstyrkenivå.

5. Verdien L W a,c (som tidligere ble kalt L W Ad) kan beregnes ved å summere L W A,m og K v .

6. Testen surfer i seks faner med en blanding av innhold, inkludert media.

7. Konfigurasjon testet: M2, 8-kjerners CPU, 10-kjerners GPU, 8 GB fellesminne, 512 GB lagringsplass

1. Testene ble utført av Apple i mai 2022 med førproduksjons­enheter av 13-tommers MacBook Pro med Apples M2-chip, 8-kjerners CPU, 10-kjerners GPU, 8 GB RAM og 256 GB SSD. Testen måler batteritiden ved å surfe trådløst på 25 popu­lære nettsteder med skjermlys­styrken satt 8 trinn fra null. I testen for filmavspilling i Apple TV-appen måles batteri­­tiden ved å spille av HD-innhold i 1080p med skjermlys­styrken satt til 8 trinn fra null. Batteritiden varierer avhengig av bruk og konfigurasjon. Du finner mer informa­sjon på apple.com/no/batteries.

2. 1 GB = 1 milliard byte, og 1 TB = 1 billion byte. Kapasiteten er mindre når harddisken er forma­tert.

3. Vekten varierer avhengig av konfigurasjon og produksjons­­­prosess.

4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers og Keynote kan lastes ned fra Mac App Store. For å kunne laste ned apper må du ha en Apple ID og en enhet som er kompatibel med OS-versjonen som kreves for hver app.

5. Opplysningene er korrekte ved produktlansering.

6. ENERGY STAR og ENERGY STAR-merket er vare­merker registrert av U.S. Environmental Protection Agency.

7. Apple definerer restriksjoner på skadelige stoffer, inkludert definisjoner av hva Apple anser som «uten», i Apples forskrifter for innskrenking av bruk av enkelte stoffer. Ingen Apple-produkter inneholder PVC eller ftalater, med unntak av strømkabler i India, Thailand (for strømkabler med to poler) og Sør-Korea, der vi fortsatt søker myndig­hetenes godkjenning for å erstatte PVC og ftalater.