iMac (24-tums, M1, 2021) - Teknisk information

Färger

• Blå

• Grön

• Rosa

• Silver

• Gul

• Orange

• Lila

Chip

• Apple M1-chip

• 8-kärnig processor med 4 prestanda­kärnor och 4 effek­tivitetskärnor

• 7-kärnig grafik­

• 16-kärnig Neural Engine

Lagring2

• 256 GB SSD eller 512 GB SSD

• Kan konfigureras med: 512 GB, 1 TB eller 2 TB

Minne

• 8 GB enhetligt minne

• Kan konfigureras med 16 GB enhetligt minne

Skärm

• 24-tums Retina 4,5K-skärm

• 4480 × 2520 pixlars upplösning med 218 pixlar/tum och stöd för en miljard färger

• Ljusstyrka på 500 cd/m²

• Stort färgomfång (P3)

• True Tone-teknik

Faktisk skärmdiagonal är 23,5 tum.

Kamera

• FaceTime HD-kamera med 1080p

• Avancerad bildsignal­processor med beräknad video

Videostöd

• Samtidigt som den visar full upplösning på den inbyggda skärmen med en miljard färger stöder den:

• En extern skärm med upp till 6K-upplösning vid 60 Hz

• Digital videoutgång via Thunderbolt 3

• Inbyggd DisplayPort-utgång via usb‑c

• Stöd för VGA-, HDMI-, DVI- och Thunderbolt 2-utgång med adaptrar (säljs separat)

Ljud

• Högupplöst ljud med sex högtalare och kraftutjämnande baselement

• Brett stereoljud

• Stöd för rumsligt ljud när du spelar upp video med Dolby Atmos

• Uppsättning med tre mikrofoner av studiokvalitet med högt signal-brusförhållande och riktad strålformning

• Stöd för ”Hej Siri”

Anslutningar och utbyggnad

• Två Thunderbolt-/usb 4-portar med stöd för:

• DisplayPort

• Thunderbolt 3 (upp till 40 Gbit/s)

• Usb 4 (upp till 40 Gbit/s)

• Usb 3.1 Gen 2 (upp till 10 Gbit/s)

• Stöd för Thunderbolt 2, HDMI, DVI och VGA med adaptrar (säljs separat)

• 3,5 mm hörlursuttag

• Gigabit Ethernet

• Två usb 3-portar (upp till 10 Gbit/s)

Inmatning

• Magic Keyboard

• Magic Mouse

Kan konfigureras med: Magic Keyboard med Touch ID, Magic Keyboard med Touch ID och numerisk del, Magic Trackpad

Trådlöst

• Wifi

• Trådlös anslutning med 802.11ax wifi 6

• Kompatibel med IEEE 802.11a/b/g/n/ac

• Bluetooth

• Trådlös Bluetooth 5.0-teknik

Mått och vikt

• Höjd: 46,1 cm

• Bredd: 54,7 cm

• Fotens djup: 14,7 cm

• Vikt: 2-portar: 4,46 kg3 , 4-portar: 4,48 kg3

Strömför­sörj­ning och driftskrav

• Nätspänning: 100–240 V växelström

• Frekvens: 50–60 Hz, enfas

• Temperatur vid användning: 10 °C till 35 °C

• Relativ luftfuktighet:5 % till 90 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet: testad för användning upp till 5 000 meter

Detta ingår

• iMac

• Magic Keyboard

• Magic Mouse

• 143 W-strömadapter

• Strömkabel (2 m)

• Usb-c till Lightning-kabel

Operativ­system

macOS

macOS är världens mest avancerade operativ­system för datorer. macOS Ventura gör din Mac ännu vassare, så att du kan jobba smartare, spela bättre och komma ännu längre. Läs mer om det senaste operativsystemet

Hjälpmedel

Hjälpmedelsfunktioner hjälper personer med särskilda behov att få ut det mesta av sin nya iMac. Med inbyggt stöd för syn, hörsel, rörlighet och lärande kan du skapa och göra fantastiska saker.

Bland funktionerna finns:

• Röststyrning

• VoiceOver

• Zoom

• Öka kontrast

• Minska rörelse

• Siri och diktering

• Reglagestyrning

Inbyggda appar4

• App Store

• Böcker

• Kalender

• Kontakter

• FaceTime

• Hitta

• GarageBand

• Hem

• iMovie

• Keynote

• Mail

• Kartor

• Meddelan­den

• Musik

• Anteck­ningar

• Numbers

• Pages

• Photo Booth

• Bilder

• Podcaster

• Förhand­svisning

• QuickTime Player

• På­minnelser

• Safari

• Genvägar

• Siri

• Aktier

• Time Machine

• TV

• Röstmemon

Beställnings­byggen

Konfigurera din iMac med följande tillval. Letar du efter en iMac att montera på väggen eller på en ledad arm? Välj en iMac med inbyggd VESA-monteringsadapter

• Magic Keyboard med Touch ID

• Magic Keyboard med Touch ID och numerisk del

• Magic Trackpad

• 16 GB enhetligt minne

• 512 GB, 1 TB eller 2 TB SSD

• Gigabit Ethernet

iMac och miljön

För att minska effekterna på miljön har iMac 24 tum utformats enligt följande principer:5 Läs miljörapporten för iMac 24 tum

Tillverkad med bättre material

• 100 % återvunna sällsynta jordartsmetaller i alla magneter, vilket motsvarar 99 % av alla sällsynta jordartsmetaller i enheten

• 100 % återvunnet tenn i lödningarna på huvudlogikkortet

• Hölje av återvinningsbart aluminium med lågt koldioxidutsläpp vid tillverkningen

• Minst 35 % återvunnen plast i flera komponenter

Energieffektiv

• ENERGY STAR®-certifierad6

Smartare kemi7

• Arsenikfritt glas i skärmen

• Fri från kvicksilver, bromerade flamskyddsmedel, pvc och beryllium

Grön tillverkning

• Apples nollavfallsprogram hjälper leverantörer att eliminera sin avfallsdeponering

• Alla leverantörers anläggningar för slutmontering övergår till 100 % förnybar energi för Apple-tillverkning

Ansvarsfullt tillverkade förpackningar

• All ny träfiber kommer från ansvarsfullt skogsbruk

• Återvinningsbara förpackningar främst tillverkade av fiber

Apple och miljön

Vi strävar efter att tillverka produkter utan att tära på jordens resurser. Vårt mål är att hela vår verksamhet och alla våra produkter ska vara koldioxidneutrala år 2030. Läs mer om Apples åtagande

Akustiska prestanda

Deklarerade ljudnivåer i enlighet med ECMA-109

Ljudstyrka

L W A,m (B)

Ljudtryck

Användarens plats

L p A,m (dB)

Overksam

1,7 (K V = 0,3)

7

Trådlös surfning

1,7 (K V = 0,3)

7

1. L W A,m är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket, avrundat till närmaste 0,1 B.

2. L p A,m är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket uppmätt vid användarens plats (avrundat till närmaste 1 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel)

4. K v är det statistiska tillägget för att beräkna den övre gränsen för A-viktat ljudtryck.

5. Mängden, L W A,c (kallades tidigare för L W Ad) kan beräknas från summan av L W A,m och K v .

6. Det trådlösa webbtestet testar 25 populära webbplatser.

7. Testade konfigurationer: a) Apple M1-chip, 8-kärnig CPU/8-kärnig GPU, 8 GB minne, 512 GB lagring, 4 portar b) Apple M1-chip, 8-kärnig CPU/7-kärnig GPU, 8 GB minne, 256 GB lagring, 2 portar.

1. Magic Keyboard med Touch ID följer med iMac 24 tum med Apple M1-chip och åttakärnig grafikprocessor, och finns som tillval för iMac med sjukärnig grafikprocessor.

2. 1 GB = 1 miljard byte och 1 TB = 1 biljon byte. Formaterat utrymme är mindre.

3. Vikten varierar beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers och Keynote finns på Mac App Store. För att ladda ner appar behöver du ett Apple-ID och en enhet som är kompatibel med den OS-version som krävs för varje app.

5. Uppgifterna stämmer vid produktlanseringen.

6. ENERGY STAR och ENERGY STAR-märket är registrerade varumärken som tillhör den amerikanska miljöskyddsmyndigheten (U.S. Environmental Protection Agency).

7. Apples specifikation om reglerade ämnen innehåller definitioner av begränsningar som gäller för skadliga ämnen samt definitioner av vad Apple anser att ”fritt från” innebär. Alla Apples produkter är pvc- och ftalatfria, med undantag för AC-strömsladdar i Indien, Thailand (AC-strömsladdar med två stift) och Sydkorea där vi väntar på att myndigheterna ska godkänna våra ersättningar för pvc och ftalater.