Mac mini (M1, 2020) - Tekniske spesifikasjoner

Finish

• sølv

Chip

• Apple M1-chip

• 8-kjerners prosessor med 4 ytelseskjerner og 4 effek­tivitet­skjerner

• 8-kjerners grafikk­prosessor

• 16-kjerners Neural Engine

Minne

• 8GB

• 8 GB felles minne

• Kan konfigureres med: 16 GB

Lagrings­kapasitet1

• 256GB

• 256 GB SSD

• Kan konfigureres med: 512 GB, 1 TB eller 2 TB

Videostøtte

• Støtter opptil to skjermer sam­tidig:

• én skjerm med en 6K-oppløsning ved 60 Hz via Thunderbolt samt én skjerm med opptil 4K-oppløsning ved 60 Hz via HDMI

• Støtter digital videoutgang med Thunderbolt 3

• Standard DisplayPort-utgang via USB‑C

• Thunderbolt 2, DVI og VGA støttes ved bruk av adaptere (selges separat)

• HDMI-videoutgang

• Støtte for én skjerm med opptil 4K-oppløsning ved 60 Hz

• DVI-utgang med HDMI-til-DVI-adapter (selges separat)

Lyd

• Innebygd høyttaler

• 3,5 mm hodetelefon­utgang

• HDMI-porten støtter lyd ut i flere kanaler

Tilkobling og utvidelse

• To Thunderbolt/USB 4-porter med støtte for:

• DisplayPort

• Thunderbolt 3 (opptil 40 Gbps)

• USB 4 (opptil 40 Gbps)

• USB 3.1 gen. 2 (opptil 10 Gbps)

• Thunderbolt 2, HDMI, DVI og VGA støttes ved bruk av adaptere (selges separat)

• To USB‑A-porter (opptil 5 Gbps)

• HDMI-port

• Gigabit Ethernet-port (kan konfigureres med 10 Gb Ethernet)

• 3,5 mm hodetelefon­utgang

Kommunikasjon

• Wi-Fi

• 802.11ax Wi‑Fi 6 trådløst nettverk

• IEEE 802.11a/b/g/n/ac-kompatibel

• Bluetooth

• Bluetooth 5.0-tekno­logi for trådløs tilkobling

• Ethernet

• 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ‑45-tilkobling)

• kan konfigureres med 10 Gb Ethernet (Nbase-T Ethernet med støtte for 1 Gb, 2‚5 Gb, 5 Gb og 10 Gb Ethernet med RJ‑45-tilkobling)

Størrelse og vekt

• Høyde: 3,6 cm

• Bredde: 19,7 cm

• Dybde: 19,7 cm

• Vekt: 1,2 kg2

Strøm- og driftskrav

• Nettspenning: 100 til 240 V AC

• Frekvens: 50 til 60 Hz, enkeltfaset

• Maksimal kontinuerlig effekt: 150 W

• Temperatur under bruk: 10 til 35 °C

• Oppbevaringstemperatur: -40 til 47 °C

• Relativ fuktighet: 5 til 90 % ikke-kondens­erende

• Høyde under bruk: testet opp til 5000 meter

• Typisk akustisk ytelse: lydtrykknivå (brukerposisjon): 5 dBA når den ikke jobber3

I esken

• Mac mini

• Strømkabel

Operativsystem

macOS

macOS er verdens mest avanserte operativ­system for datamaskiner. Med macOS Ventura blir alt du gjør mest av på Mac enda bedre, slik at du kan jobbe smartere, spille mer intenst og mye mer. Finn ut mer om det nyeste operativsystemet

Tilgjengelighet

Tilgjengelighets­­funksjonene hjelper personer med nedsatt funksjonsevne med å få mest mulig ut av sin nye Mac mini. Med innebygd støtte for syns- og hørselshemninger, nedsatt motorikk og lese- og skrivevansker kan brukerne skape og gjøre utrolige ting. Finn ut mer om Tilgjengelighet

Funksjonene omfatter:

• Talekontroll

• VoiceOver

• Zoom

• Økt kontrast

• Redusert bevegelse

• Siri og Diktering

• Bryter­kontroll

Inkluderte apper4

• Bilder

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Siri

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Meldinger

• Kart

• Aksjer

• Hjem

• Taleopptak

• Notater

• Kalender

• Kontakter

• På­minnelser

• Photo Booth

• Forhånd­svisning

• Bøker

• App Store

• Time Machine

• TV

• Musikk

• Podkaster

• Hvor er?

• QuickTime Player

• Snarveier

Spesial­konfigurasjoner

Konfigurer Mac mini med disse alternativene, kun på apple.com:

• 16 GB felles minne

• 512 GB, 1 TB eller 2 TB SSD

• 10 Gb Ethernet

Mac mini og miljøet

Mac mini har følgende egenskaper for å redusere miljøpåvirkningen:5

Laget med bedre materialer

• 100 % resirkulert aluminium i kabinettet10

• 100 % resirkulert tinn i loddemetallet i hovedkortet

• 35 % eller mer resirkulert plast i flere komponenter

Energieffektiv

• ENERGY STAR®-sertifisert6

Smartere kjemi7

• Uten kvikk­sølv

• Uten bromerte flammehemmere, PVC og beryllium9

Grønn produksjon

• Apples Zero Waste-program hjelper leverandører med å eliminere avfall som må sendes til søppel­fyllingen

• Alle leverandørfabrikker er i ferd med å gå over til 100 % fornybar energi for Apple-produksjon

Miljøvennlig emballasje

• 100 % av de primære trefibrene kommer fra bærekraftige skoger

• Resirkulerbar emballasje utført hovedsakelig i fiber

Akustisk ytelse

Fastsatt støyutsendelse i henhold til ECMA-109

Lydstyrkenivå

L W A,m (B)

Lydtrykksnivå

Operatørplassering

L p A,m (dB)

Uvirksom

1,4 (K V = 0,3)

5

Trådløst Internett

1,4 (K V = 0,3)

5

1. L W A,m er gjennomsnittlig A-vektet lydtrykksnivå, avrundet til nærmeste 0,1 B.

2. L p A,m er gjennomsnittlig A-vektet lydtrykksnivå som er målt ved operatørplasseringen (avrundet til nærmeste 1 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (desibel).

4. K v er det statistiske tillegget for å beregne den øvre grensen for A-vektet lydstyrkenivå.

5. Verdien L W a,c (som tidligere ble kalt L W Ad) kan beregnes ved å summere L W A,m og K v .

6. Trådløst Internett-testen laster inn 25 populære nettsteder.

7. Testet konfigurasjon: Apples M1-chip, 8 GB minne, 512 GB lagringsplass.

1. 1 GB = 1 milliard byte, og 1 TB = 1 billion byte. Kapasiteten er mindre når harddisken er formatert.

2. Vekten varierer avhengig av konfigurasjon og produksjons­­prosess.

3. Akustikk ble målt fra vanlig brukerstilling sittende foran et standard Mac mini-system. Akustikk kan variere etter konfigurasjon.

4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers og Keynote kan lastes ned fra Mac App Store. For å kunne laste ned apper må du ha en Apple ID og en enhet som er kompatibel med OS-versjonen som kreves for hver app.

5. Opplysningene er korrekte ved produktlansering.

6. ENERGY STAR og ENERGY STAR-merket er varemerker registrert av U.S. Environmental Protection Agency.

7. Apple definerer restriksjoner på skadelige stoffer, inkludert definisjoner av hva Apple anser som «uten», i Apples forskrifter for innskrenking av bruk av enkelte stoffer. Ingen Apple-produkter inneholder PVC eller ftalater, med unntak av strømkabler i India, Thailand (for strømkabler med to poler) og Sør-Korea, der vi fortsatt søker myndighetenes godkjenning for å erstatte PVC og ftalater.

8. Strømkabel uten PVC er tilgjengelig i alle områder bortsett fra India og Sør-Korea.

9. Bruk av resirkulerte materialer gjelder for kabinettet.

10. Mac mini oppnådde Gold-vurderingen fra EPEAT i USA og Canada.