iMac (Retina 5K, 27-tommer, 2019) - Tekniske spesifikasjoner

Skjerm

• Retina 5K-skjerm

• 27-tommers Retina 5K-skjerm

• Oppløsning på 5120 x 2880 med støtte for en milliard farger

• Lysstyrke på 500 nit

• Stort fargerom (P3)

Prosessor

• 3,0 GHz

• 3,0 GHz 6‑kjerners Intel Core i5-prosessor (Turbo Boost opptil 4,1 GHz)

• 3,1 GHz

• 3,1 GHz 6‑kjerners Intel Core i5-prosessor (Turbo Boost opptil 4,3 GHz)

• Kan konfigureres med 3,6 GHz 8-kjerners Intel Core i9-prosessor (Turbo Boost opptil 5,0 GHz)

• 3,7 GHz

• 3,7 GHz 6‑kjerners Intel Core i5-prosessor (Turbo Boost opptil 4,6 GHz)

• Kan konfigureres med 3,6 GHz 8-kjerners Intel Core i9-prosessor (Turbo Boost opptil 5,0 GHz)

Minne

• 3,0 GHz

• 8 GB (2x 4 GB) 2666 MHz DDR4-minne, fire SO-DIMM-plasser som er tilgjengelige for brukeren

• Kan konfigureres med 16 eller 32 GB

• 3,1 GHz

• 8 GB (2x 4 GB) 2666 MHz DDR4-minne, fire SO-DIMM-plasser som er tilgjengelige for brukeren

• Kan konfigureres med 16 GB, 32 GB eller 64 GB

• 3,7 GHz

• 8 GB (2x 4 GB) 2666 MHz DDR4-minne, fire SO-DIMM-plasser som er tilgjengelige for brukeren

• Kan konfigureres med 16 GB, 32 GB eller 64 GB

Lagring1

• 3,0 GHz

• 1 TB Fusion Drive

• Kan konfigureres med 2 TB Fusion Drive, eller 256 GB, 512 GB eller 1 TB SSD

• 3,1 GHz

• 1 TB Fusion Drive

• Kan konfigureres med 2 TB eller 3 TB Fusion Drive, eller 256 GB, 512 GB eller 1 TB SSD

• 3,7 GHz

• 2 TB Fusion Drive

• Kan konfigureres med 3 TB Fusion Drive, eller 512 GB, 1 TB eller 2 TB SSD

Grafikk

• 3,0 GHz

• Radeon Pro 570X med 4 GB VRAM

• 3,1 GHz

• Radeon Pro 575X med 4 GB VRAM

• 3,7 GHz

• Radeon Pro 580X med 8 GB VRAM

• Kan konfigureres med Radeon Pro Vega 48 med 8 GB VRAM

Videostøtte og kamera

• FaceTime HD-kamera

• Støtte for samtidig visning med full oppløsning på den innebygde skjermen med en milliard farger og

• én ekstern 5K-skjerm med oppløsning på 5120 x 2880 ved 60 Hz og støtte for en milliard farger, eller

• to eksterne 4K UDH-skjermer med oppløsning på 3840 x 2160 ved 60 Hz og støtte for en milliard farger, eller

• to eksterne 4K-skjermer med oppløsning på 4096 x 2304 ved 60 Hz og støtte for millioner av farger

• Thunderbolt 3 digital videoutgang

• Standard DisplayPort-utgang via USB‑C

• Thunderbolt 2, HDMI, DVI og VGA støttes ved bruk av adaptere (selges separat)

Lyd

• Stereohøyttalere

• Mikrofon

• 3,5 mm hodetelefonutgang

• Støtter Apple iPhone-hodetelefoner med mikrofon

Tilkobling og utvidelse

• 3,5 mm hodetelefonutgang

• SDXC-kortplass

• Fire USB 3-porter (kompatible med USB 2)

• To Thunderbolt 3-porter (USB‑C) med støtte for:

• DisplayPort

• Thunderbolt (opptil 40 Gbps)

• USB 3.1 gen. 2 (opptil 10 Gbps)

• Thunderbolt 2, HDMI, DVI og VGA støttes ved bruk av adaptere (selges separat)

• 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ‑45-tilkobling)

• Feste for Kensington-lås

Inndata

• Magic Keyboard

• iMac leveres med Magic Keyboard som standard. Det er trådløst og oppladbart (slik at du ikke trenger å bytte batteri). Designen er superkompakt og utnytter hele flaten fra kant til kant. Den stabile saksemekanismen gjør at hver tast beveger seg mer effektivt, og den lavere profilen gir deg kontroll og komfort. Og det sammenkobles automatisk med iMacen din straks du har pakket det ut av esken.

• Magic Keyboard med talltastatur

• Du får all funksjonaliteten til Magic Keyboard, og med den utvidede layouten blir det enda enklere å jobbe og å spille. Magic Keyboard med talltastatur har navigeringskontroller for dokumenter – side opp, side ned, hjem og slutt – og taster i full størrelse som er perfekte når du skal navigere i Pro-apper, gå gjennom regneark og spille dataspill.

• Magic Mouse 2

• iMac leveres med Magic Mouse 2 som standard. Magic Mouse 2 er utviklet for å gli jevnt på pulten din. Og siden den har støtte for Multi-Touch, kan du sveipe fra nettside til nettside og bla gjennom dokumenter med enkle bevegelser.

• Magic Trackpad 2

• Hvis du foretrekker å bruke en styreflate, har Magic Trackpad 2 støtte for Force Touch i tillegg til alle Multi-Touch-bevegelsene. Sensorer under styreflaten registrerer ørsmå forskjeller i hvor hardt du trykker. Dette gir deg mer og bedre funksjonalitet, og en tydeligere opplevelse av interaksjon med innholdet. Styreflaten er designet med en lav profil som gjør den svært behagelig å bruke.

Trådløst

• Wi‑Fi

• 802.11ac trådløst nettverk, kompatibelt med IEEE 802.11a/b/g/n

• Bluetooth

• Bluetooth 4.2-teknologi for trådløs tilkobling

Størrelse og vekt

• Høyde: 51,6 cm

• Bredde: 65,0 cm

• Fotdybde: 20,3 cm

• Vekt: 9,42 kg2

Strøm- og driftskrav

• Nettspenning: 100 til 240 V AC

• Frekvens: 50 til 60 Hz, enkeltfaset

• Temperatur under bruk: 10 til 35 °C

• Relativ fuktighet: 5 til 95 % ikke-kondenserende

• Høyde under bruk: testet opp til 3000 meter

I esken

• iMac med Retina 5K-skjerm

• Magic Keyboard

• Magic Mouse 2

• Strømkabel

• Lightning-til-USB-kabel

Operativsystem

macOS

macOS er operativ­systemet som driver Macen. macOS Catalina gir deg mer av alt du er glad i med Mac. Så du kan ta alt du gjør til et helt nytt nivå.

Mer

Tilgjengelighet

Tilgjengelighetsfunksjonene hjelper personer med nedsatt funksjonsevne med å få mest mulig ut av iMacen. Med innebygd støtte for syn, hørsel, bevegelse og læring kan brukerne skape og gjøre utrolige ting.

Mer

Funksjonene omfatter:

• Talekontroll

• VoiceOver

• Zoom

• Økt kontrast

• Redusert bevegelse

• Siri og Diktering

• Bryterkontroll

• Skjult teksting

• Tekst-til-tale

Inkluderte apper3

• Bilder

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Siri

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Meldinger

• Kart

• Aksjer

• Hjem

• Taleopptak

• Notater

• Kalender

• Kontakter

• Påminnelser

• Photo Booth

• Forhåndsvisning

• Bøker

• App Store

• Time Machine

• TV

• Musikk

• Podkaster

• Hvor er?

• QuickTime Player

Spesialkonfigurasjoner

Velg hvordan du vil konfigurere iMacen.

På utkikk etter en iMac som kan monteres på veggen eller på en bevegelig arm? Velg en iMac med innebygd VESA-monteringsadapter

• 3,0 GHz

• Magic Trackpad 2

• Magic Keyboard med talltastatur

• Minneoppgradering på 16 GB eller 32 GB

• 2 TB Fusion Drive

• 256 GB, 512 GB eller 1 TB SSD

• 3,1 GHz

• Magic Trackpad 2

• Magic Keyboard med talltastatur

• Oppgradering til 3,6 GHz 8-kjerners Intel Core i9

• Minneoppgradering på 16 GB, 32 GB eller 64 GB

• 2 TB eller 3 TB Fusion Drive

• 256 GB, 512 GB eller 1 TB SSD

• 3,7 GHz

• Magic Trackpad 2

• Magic Keyboard med talltastatur

• Oppgradering til 3,6 GHz 8-kjerners Intel Core i9

• Minneoppgradering på 16 GB, 32 GB eller 64 GB

• 3 TB Fusion Drive

• 512 GB, 1 TB eller 2 TB SSD

• Radeon Pro Vega 48 med 8 GB VRAM

iMac og miljøet

Apple tenker på hele livssyklusen til produktet når vi vurderer påvirkningen på miljøet.

iMac har følgende egenskaper som reduserer miljøpåvirkningen:

• skjermglass uten arsen

• inneholder ikke bromerte flammehemmere

• ingen PVC-stoffer4

• inneholder ikke beryllium

• LED-skjerm uten kvikksølv

• resirkulerbart aluminiumskabinett

• høyttalerkabinettet er laget av 60 prosent resirkulert plast

• viften er laget av 27 prosent bioplast

• oppfyller kravene til ENERGY STAR

• EPEAT Gold-vurdering5

Akustisk ytelse

Fastsatt støyutsendelse i henhold til ECMA-109

Lydstyrkenivå

L W A,m (B)

Lydtrykksnivå

Operatørplassering

L p A,m (dB)

Uvirksom

2,4 (K V = 0,3)

16

Harddisksøk

2,4 (K V = 0,3)

16

Trådløst Internett

2,4 (K V = 0,3)

16

1. L W A,m er gjennomsnittlig A-vektet lydtrykksnivå, avrundet til nærmeste 0,1 B.

2. L p A,m er gjennomsnittlig A-vektet lydtrykksnivå som er målt ved operatørplasseringen (avrundet til nærmeste 1 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (desibel).

4. K v er det statistiske tillegget for å beregne den øvre grensen for A-vektet lydstyrkenivå.

5. Verdien L W a,c (som tidligere ble kalt L W Ad) kan beregnes ved å summere L W A,m og K v.

6. Trådløst Internett-testen laster inn 25 populære nettsteder.

7. Testet konfigurasjon: 3,7 GHz 6‑kjerners Intel Core i5-prosessor, 8 GB minne, 2 TB Fusion Drive, Radeon Pro 580X.

1. 1 GB = 1 milliard byte, og 1 TB = 1 billion byte. Kapasiteten er mindre når disken er formatert.

2. Vekten varierer avhengig av konfigurasjon og produksjonsprosess.

3. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers og Keynote kan lastes ned fra Mac App Store. For å kunne laste ned apper må du ha en Apple ID og en enhet som er kompatibel med OS-versjonen som kreves for hver app.

4. Strømkabel uten PVC er tilgjengelig i alle områder bortsett fra India og Sør-Korea.

5. iMac oppnådde Gold-vurderingen fra EPEAT i USA og Canada.