iMac (Retina-näyttö 5K, 27-tuumainen, 2019) - Tekniset tiedot

Näyttö

• Retina 5K ‑näyttö

• 27 tuuman (lävistäjä) Retina 5K -näyttö

• 5120 x 2880 tarkkuus, tuki miljardille värille

• 500 nitin kirkkaus

• Laaja värinäyttö (P3)

Prosessori

• 3,0 GHz

• 3,0 GHz 6‑ytiminen Intel Core i5 (Turbo Boost jopa 4,1 GHz)

• 3,1 GHz

• 3,1 GHz 6‑ytiminen Intel Core i5 (Turbo Boost jopa 4,3 GHz)

• Valinnaisena 3,6 GHz 8-ytiminen Intel Core i9 (Turbo Boost jopa 5,0 GHz)

• 3,7 GHz

• 3,7 GHz 6‑ytiminen Intel Core i5 (Turbo Boost jopa 4,6 GHz)

• Valinnaisena 3,6 GHz 8-ytiminen Intel Core i9 (Turbo Boost jopa 5,0 GHz)

Muisti

• 3,0 GHz

• 8 Gt (2 x 4 Gt) 2666 MHz DDR4-muistia; neljä käyttäjän vaihdettavissa olevaa SO-DIMMiä

• Valinnaisena 16 Gt tai 32 Gt

• 3,1 GHz

• 8 Gt (2 x 4 Gt) 2666 MHz DDR4-muistia; neljä käyttäjän vaihdettavissa olevaa SO-DIMMiä

• Valinnaisena 16 Gt, 32 Gt tai 64 Gt

• 3,7 GHz

• 8 Gt (2 x 4 Gt) 2666 MHz DDR4-muistia; neljä käyttäjän vaihdettavissa olevaa SO-DIMMiä

• Valinnaisena 16 Gt, 32 Gt tai 64 Gt

Tallennustila1

• 3,0 GHz

• 1 Tt Fusion Drive

• Valinnaisena 2 Tt Fusion Drive tai 256 Gt, 512 Gt tai 1 Tt SSD-muisti

• 3,1 GHz

• 1 Tt Fusion Drive

• Valinnaisena 2 Tt tai 3 Tt Fusion Drive tai 256 Gt, 512 Gt tai 1 Tt SSD-muisti

• 3,7 GHz

• 2 Tt Fusion Drive

• Valinnaisena 3 Tt Fusion Drive tai 512 Gt, 1 Tt tai 2 Tt SSD-muisti

Näytönohjain

• 3,0 GHz

• Radeon Pro 570X, jossa 4 Gt VRAM-muistia

• 3,1 GHz

• Radeon Pro 575X, jossa 4 Gt VRAM-muistia

• 3,7 GHz

• Radeon Pro 580X, jossa 8 Gt VRAM-muistia

• Valinnaisena Radeon Pro Vega 48, jossa 8 Gt VRAM-muistia

Videotuki ja kamera

• FaceTime HD ‑kamera

• Tuettuna samanaikaisesti täysi natiivitarkkuus sisäisellä näytöllä miljardissa värissä ja:

• Yksi ulkoinen 5120 x 2880 (5K) näyttö 60 Hz taajuudella, tuki miljardille värille, tai

• Kaksi ulkoista 3840 x 2160 (4K UHD) näyttöä 60 Hz taajuudella, tuki miljardille värille, tai

• Kaksi ulkoista 4096 x 2304 (4K) näyttöä 60 Hz taajuudella, tuki miljoonille väreille

• Thunderbolt 3:n digitaalinen videolähtö

• Natiivi DisplayPort-lähtö USB‑C:llä

• Tukee Thunderbolt 2-, HDMI-, DVI- ja VGA-lähtöjä sovittimilla (myydään erikseen)

Ääni

• Stereokaiuttimet

• Mikrofoni

• 3,5 mm kuulokeliitäntä

• Tukee Applen iPhone-kuulokemikrofonia

Liitännät ja laajennettavuus

• 3,5 mm kuulokeliitäntä

• SDXC-korttipaikka

• Neljä USB 3 -porttia (yhteensopivat USB 2:n kanssa)

• Kaksi Thunderbolt 3 (USB‑C) -porttia, joissa tuki seuraaville:

• DisplayPort

• Thunderbolt (jopa 40 Gb/s)

• 2. sukupolven USB 3.1 (jopa 10 Gb/s)

• Thunderbolt 2-, HDMI-, DVI- ja VGA-lähdöt sovittimilla (myydään erikseen)

• 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ‑45-liitin)

• Kensington-lukituskaapelin paikka

Syöttölaitteet

• Magic Keyboard

• Magic Keyboard tulee vakiona iMacin mukana. Se on langaton ja ladattava (paristoja ei siis tarvitse vaihtaa), ja sen kompakti muotoilu ei hukkaa tilaa. Siinä on vakaa saksimekanismi, optimoitu näppäinliike ja matalampi profiili, mikä lisää hallintamahdollisuuksia ja käyttömukavuutta. Lisäksi se muodostaa heti parin iMacin kanssa.

• Magic Keyboard numeronäppäimistöllä

• Saat käyttöösi Magic Keyboardin koko toiminnallisuuden laajennetulla asettelulla, mikä helpottaa entisestään sekä työtä että hupia. Numeronäppäimistöllä varustetussa Magic Keyboardissa on myös dokumenttien selaamiseen tarkoitetut näppäimet – sivu ylös, sivu alas, alkuun ja loppuun – sekä täysikokoiset nuolinäppäimet, jotka soveltuvat erinomaisesti ammattilaisapeissa ja laskentataulukoissa liikkumiseen tai pelien pelaamiseen.

• Magic Mouse 2

• iMacin mukana tulee vakiona Magic Mouse 2, jonka muotoilu takaa sulavan liikkeen työpöydällä. Multi-Touch-tuen ansiosta voit käyttää sen pinnalla yksinkertaisia eleitä, kuten pyyhkäistä verkkosivulta toiselle ja selata dokumentteja vierittämällä.

• Magic Trackpad 2

• Jos käytät mieluiten ohjauslevyä, Magic Trackpad 2 tarjoaa käyttöösi Multi-Touch-eleiden koko skaalan ja tuo uutuutena Force Touch ‑ohjauslevyn pöytäkoneeseesi. Ohjauslevyn tunnistimet havaitsevat painallusvoiman vaihtelun, joten voit käyttää useampia toimintoja ja saat syvällisemmän yhteyden sisältöösi. Matalaprofiilinen muotoilu on suunniteltu erityisen miellyttäväksi käyttää.

Langattomat yhteydet

• Wi‑Fi

• Langaton 802.11ac Wi‑Fi -verkkotoiminto

• IEEE 802.11a/b/g/n -yhteensopiva

• Bluetooth

• Langaton Bluetooth 4.2 ‑teknologia

Mitat ja paino

• Korkeus: 51,6 cm

• Leveys: 65,0 cm

• Jalustan syvyys: 20,3 cm

• Paino: 9,42 kg2

Sähkötekniset ja käyttöympäristön vaatimukset

• Verkkojännite: 100–240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50–60 Hz, yksivaiheinen

• Käyttölämpötila: 10–35 °C

• Suhteellinen ilmankosteus: 5–95 %, ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus: testattu 3 000 metriin saakka

Pakkauksessa

• iMac Retina 5K -näytöllä

• Magic Keyboard

• Magic Mouse 2

• Virtajohto

• Lightning–USB-kaapeli

Käyttöjärjestelmä

macOS

Jokaisen Macin suoritus­kyvyn takana on macOS-käyttö­järjestelmä. macOS Catalina antaa sinulle enemmän sitä kaikkea, mistä Macissa pidät. Voit viedä kaiken tekemäsi aivan uusiin sfääreihin.

Lisätietoja

Käyttöapu

Käyttöapu­ominai­suuk­sien ansiosta erityis­apua tarvitsevat saavat nyt enemmän irti uudesta iMacistaan. Siinä on sisäinen tuki ominaisuuksille, jotka liittyvät näköön, kuuloon, liikkumiseen ja oppimiseen. Ne auttavat sinua luomaan ja tekemään upeita asioita.

Ominaisuuksiin kuuluvat:

• Ääniohjaus

• VoiceOver

• Zoomaus

• Suurempi kontrasti

• Liikkeen vähennys

• Siri ja sanelu

• Kytkinohjaus

• Kuvaileva tekstitys

• Teksti puheeksi

Vakio-ohjelmat3

• Kuvat

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Siri

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Viestit

• Kartat

• Pörssi

• Koti

• Sanelin

• Muistiinpanot

• Kalenteri

• Yhteystiedot

• Muistutukset

• Photo Booth

• Esikatselu

• Kirjat

• App Store

• Time Machine

• TV

• Musiikki

• Podcastit

• Missä on…?

• QuickTime Player

Tilauskokoonpanot

Valitse iMac-kokoonpanosi näistä vaihtoehdoista.

Etsitkö seinälle kiinnitettävää tai säädettävällä varrella varustettua iMacia? Valitse kiinteällä VESA-kiinnityssovittimella varustettu iMac

• 3,0 GHz

• Magic Trackpad 2

• Magic Keyboard numeronäppäimistöllä

• 16 Gt tai 32 Gt muistipäivitys

• 2 Tt Fusion Drive

• 256 Gt, 512 Gt tai 1 Tt SSD-muisti

• 3,1 GHz

• Magic Trackpad 2

• Magic Keyboard numeronäppäimistöllä

• 3,6 GHz 8-ytiminen Intel Core i9 ‑päivitys

• 16 Gt, 32 tai 64 Gt muistipäivitys

• 2 tai 3 Tt Fusion Drive

• 256 Gt, 512 Gt tai 1 Tt SSD-muisti

• 3,7 GHz

• Magic Trackpad 2

• Magic Keyboard numeronäppäimistöllä

• 3,6 GHz 8-ytiminen Intel Core i9 ‑päivitys

• 16 Gt, 32 Gt tai 64 Gt muistipäivitys

• 3 Tt Fusion Drive

• 512 Gt, 1 Tt tai 2 Tt SSD-muisti

• Radeon Pro Vega 48, jossa 8 Gt VRAM-muistia

Akustinen suorituskyky

Ilmoitetut meluntuottoarvot ECMA-109:n mukaan

Äänitehon taso

L W A,m (B)

Äänenpaineen taso

Käyttäjän asema

L p A,m (dB)

Toimeton

2,4 (K V = 0,3)

16

Kovalevyn haku

2,4 (K V = 0,3)

16

Langaton verkkoselaaminen

2,4 (K V = 0,3)

16

1. L W A,m on A-painotettu keskimääräinen äänitehon taso pyöristettynä lähimpään 0,1 B:hen.

2. L p A,m on A-painotettu keskimääräinen äänenpaineen taso mitattuna käyttäjän asemasta (pyöristettynä lähimpään 1 dB:hen).

3. 1 B (beli) = 10 dB (desibeli)

4. K v on tilastollinen lisäys A-painotetun äänenpaineen tason ylärajan laskemiseen.

5. Määrä L W A,c (kutsuttiin aiemmin nimellä L W Ad) voidaan laskea summasta L W A,m ja K v.

6. Langaton verkkoselaamistesti selaa 25 suosittua sivustoa.

7. Testattu seuraavalla laitekokoonpanolla: 3,7 GHz 6‑ytiminen Intel Core i5, 8 Gt muistia, 2 Tt Fusion Drive, Radeon Pro 580X.

1. 1 Gt = miljardi tavua ja 1 Tt = biljoona tavua. Todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

2. Paino vaihtelee kokoon­panon ja valmistus­prosessin mukaan.

3. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers ja Keynote ovat ladattavissa Mac App Storesta. Appien lataaminen edellyttää Apple ID:tä ja laitetta, joka on yhteensopiva kunkin apin edellyttämän käyttö­järjestelmä­version kanssa.