iMac (Retina-skärm 4K, 21,5 tum, 2019) - Teknisk information

Skärm

• Retina 4K-skärm
  • 21,5-tums (diagonalt) Retina 4K-skärm
  • 4096 × 2304 pixlars upplösning och stöd för en miljard färger
  • Ljusstyrka på 500 cd/m2
  • Stort färgomfång (P3)

Processor

• 3,6 GHz
    3,6 GHz fyrkärnig Intel Core i3
    Kan konfigureras med 3,2 GHz sexkärnig Intel Core i7 (Turbo Boost upp till 4,6 GHz)
  • 3,0 GHz
    3,0 GHz sexkärnig Intel Core i5 (Turbo Boost upp till 4,1 GHz)
    Kan konfigureras med 3,2 GHz sexkärnig Intel Core i7 (Turbo Boost upp till 4,6 GHz)

Minne

• 3,6 GHz
    8 GB 2400 MHz ddr4-minne
    Kan konfigureras med 16 GB eller 32 GB
  • 3,0 GHz
    8 GB 2666 MHz ddr4-minne
    Kan konfigureras med 16 GB eller 32 GB

Lagring1

• 3,6 GHz
    1 TB hårddisk (5 400 varv/min)
    Kan konfigureras med 1 TB Fusion Drive, eller 256 GB, 512 GB eller 1 TB ssd
  • 3,0 GHz
    1 TB Fusion Drive
    Kan konfigureras med 256 GB, 512 GB eller 1 TB ssd

Grafik

• 3,6 GHz
    Radeon Pro 555X med 2 GB vram
  • 3,0 GHz
    Radeon Pro 560X med 4 GB vram
    Kan konfigureras med Radeon Pro Vega 20 med 4 GB vram

Videostöd och kamera

• FaceTime HD-kamera
  • Hanterar sam­tidigt full upplösning på den inbyggda skärmen med miljontals färger (21,5 tum) eller miljarder färger (21,5 tum 4K) och:
    • En extern bildskärm med 5120 × 2880 (5K) pixlars upplösning vid 60 Hz och stöd för en miljard färger, eller:
    • Två externa bildskärmar med 3840 × 2160 (4K uhd) pixlars upplösning vid 60 Hz och stöd för en miljard färger, eller:
    • Två externa bildskärmar med 4096 × 2304 (4K) pixlars upplösning vid 60 Hz och stöd för miljontals färger
  • Digital videoutgång via Thunderbolt 3
  • Inbyggd DisplayPort-utgång via usb‑c
  • Stöd för Thunderbolt 2-, hdmi-, dvi- och vga-utgång med adaptrar (säljs separat)

Ljud

• Stereo­högtalare
  • Mikrofon
  • 3,5 mm hörlursuttag
    • Stöd för Apple iPhone-hörlurar med mikrofon

Anslutningar och utbyggnad

• 3,5 mm hörlursuttag
  • Sdxc-kortplats
  • Fyra usb 3-portar (kompatibla med usb 2)
  • Två Thunderbolt 3-portar (usb‑c) med stöd för:
    • DisplayPort
    • Thunderbolt (upp till 40 Gbit/s)
    • Usb 3.1 Gen 2 (upp till 10 Gbit/s)
    • Stöd för Thunderbolt 2, hdmi, dvi och vga med adaptrar (säljs separat)
  • 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ‑45-kontakt)
  • Fäste för stöldskydd

Inmatning

• Magic Keyboard
    Magic Keyboard levereras som standard med iMac. Tangentbordet är trådlöst och laddningsbart (så du slipper byta batterier), med en superkompakt design som tar vara på hela ytan, från kant till kant. Det har en förbättrad saxmekanism som ger effektivare tangentrörelser och en låg profil för ökad kontroll och komfort. Och det fungerar direkt med din iMac så fort du har packat upp det.
  • Magic Keyboard med numerisk del
    Magic Keyboard med numerisk del har navigeringstangenter för dokument, både sida upp, sida ner, början och slut. Dessutom piltangenter i full storlek för navigering i proffsappar, i kalkylblad och för att spela spel.
  • Magic Mouse 2
    Magic Mouse 2 levereras som standard med iMac. Magic Mouse 2 har en design som gör att den glider jämnare på underlaget. Och eftersom den även stöder Multi-Touch kan du använda enkla gester på ytan och till exempel svepa mellan webbsidor eller skrolla i dokument.
  • Magic Trackpad 2
    För dig som hellre vill ha en styrplatta finns Magic Trackpad 2. Den stöder alla Multi-Touch-gester och gör att du kan använda Force Touch även på stationära datorer. Sensorerna under styrplattans yta känner av små skillnader i hur hårt du trycker, så att du kommer åt fler funktioner och kan interagera med innehållet på fler sätt. Designen i kombination med en låg profil gör den extra bekväm att använda.

Trådlöst

• Wifi
    Trådlös wifi-anslutning med 802.11ac
    Kompatibel med IEEE 802.11a/b/g/n
  • Bluetooth
    Trådlös anslutning med Bluetooth 4.2

Mått och vikt

• Höjd: 45,0 cm
  • Bredd: 52,8 cm
  • Stativets djup: 17,5 cm
  • Vikt: 5,60 kg2

Strömför­sörj­ning och driftskrav

• Nätspänning: 100–240 V växelström
  • Frekvens: 50–60 Hz, enfas
  • Temperatur vid användning: 10° till 35° C
  • Relativ luftfuktighet: 5 % till 95 % (icke-kondenserande)
  • Höjd över havet: testad för användning upp till 3 000 m

Detta ingår

• 21,5-tums iMac med Retina 4K-skärm
  • Magic Keyboard
  • Magic Mouse 2
  • Strömsladd
  • Lightning till usb-kabel

Operativ­system

macOS
macOS är operativ­systemet som driver alla Mac-datorer. macOS Catalina ger dig mer av allt det du gillar med Mac. Så nu kan du ta allt du gör till högre nivåer.
Läs mer

Hjälpmedel

Hjälpmedels­funktioner hjälper personer med särskilda behov att få ut det mesta av sin nya iMac. Med inbyggt stöd för syn, hörsel, rörlighet och lärande kan du skapa och göra fantastiska saker.

Bland funktionerna finns:

• Röststyrning
  • VoiceOver
  • Zoom
  • Ökad kontrast
  • Minska rörelse
  • Siri och diktering
  • Reglagestyrning
  • Dold textning
  • Text till tal

Inbyggda appar3

• Bilder
  • iMovie
  • GarageBand
  • Pages
  • Numbers
  • Keynote
  • Siri
  • Safari
  • Mail
  • FaceTime
  • Meddelan­den
  • Kartor
  • Aktier
  • Hem
  • Röstmemon
  • Anteck­ningar
  • Kalender
  • Kontakter
  • På­minnelser
  • Photo Booth
  • Förhand­svisning
  • Böcker
  • App Store
  • Time Machine
  • TV
  • Musik
  • Poddar
  • Hitta
  • QuickTime Player

Beställnings­byggen

Konfigurera din iMac med följande tillval.
Letar du efter en iMac att montera på väggen eller på en ledad arm? Välj en iMac med inbyggd VESA monteringsadapter

• 3,6 GHz
    • Magic Trackpad 2
    • Magic Keyboard med numerisk del
    • Uppgradering till 3,2 GHz sexkärnig Intel Core i7
    • 16 GB eller 32 GB minnes­uppgradering
    • 1 TB Fusion Drive
    • 256 GB, 512 GB eller 1 TB ssd
  • 3,0 GHz
    • Magic Trackpad 2
    • Magic Keyboard med numerisk del
    • Uppgradering till 3,2 GHz sexkärnig Intel Core i7
    • 16 GB eller 32 GB minnes­uppgradering
    • 256 GB, 512 GB eller 1 TB ssd
    • Radeon Pro Vega 20 med 4 GB vram

iMac och miljön

På Apple väger vi in produkternas hela livscykel när vi beräknar vår miljöpåverkan. Läs mer

För att minska effekterna på miljön har iMac utformats enligt följande principer:

• Arsenikfritt glas i skärmen
  • Fri från bromerade flamskyddsmedel
  • Pvc-fri4
  • Berylliumfri
  • Kvicksilverfri LED-bakbelyst skärm
  • Återvinningsbart hölje av aluminium
  • Högtalarhöljet är gjort av 60 procent återvunnen plast
  • Fläktenheten är gjord av 27 procent bioplast
  • Uppfyller kraven i ENERGY STAR
  • Klassad som EPEAT Gold5

Apple och miljön
Läs våra miljörapporter för mer information om miljöegenskaperna hos Apples produkter.

Akustiska prestanda

Deklarerade ljudnivåer i enlighet med ECMA-109

Ljudstyrka
A,m (B)
Ljudtryck
Användarens plats
A,m (dB)
Overksam 2,0 (K V = 0,3) 12
Hårddisksökning 2,0 (V = 0,3) 12
Trådlös surfning 2,1 (V = 0,3) 13
  1. A,m är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket, avrundat till närmaste 0,1 B.
  2. A,m är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket uppmätt vid användarens plats (avrundat till närmaste 1 dB).
  3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel)
  4. v är det statistiska tillägget för att beräkna den övre gränsen för A-viktat ljudtryck.
  5. Mängden, A,c (kallades tidigare för Ad) kan beräknas från summan av A,m och v.
  6. Det trådlösa webbtestet testar 25 populära webbplatser.
  7. Testad konfiguration: 3,0 GHz sexkärnig Intel Core i5, 8 GB RAM, 1 TB Fusion Drive, Radeon Pro 560X.

1. 1 GB = 1 miljard byte och 1 TB = 1 biljon byte. Formaterat utrymme är mindre.
  2. Vikten varierar beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.
  3. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers och Keynote finns på Mac App Store. För att ladda ner appar behöver du ett Apple-ID och en enhet som är kompatibel med OS-versionen som krävs för varje app.
  4. Pvc-fri strömsladd finns i alla länder utom Indien och Sydkorea.
  5. iMac har certifierats med EPEAT Gold i USA och Kanada.
Publiceringsdatum: 30 okt. 2019