iMac (Retina 4K, 21,5-inch, 2019) - Technische specificaties

Display

• Retina 4K-display
  • 21,5‑inch (diagonaal) Retina 4K-display
  • Resolutie van 4096 x 2304 met ondersteuning voor 1 miljard kleuren
  • Helderheid van 500 nits
  • Brede kleur­weer­gave (P3)

Processor

• 3,6 GHz
    3,6-GHz quad‑core Intel Core i3
    Uitbreidbaar tot 3,2-GHz 6‑core Intel Core i7 (Turbo Boost tot 4,6 GHz)
  • 3,0 GHz
    3,0-GHz 6‑core Intel Core i5 (Turbo Boost tot 4,1 GHz)
    Uitbreidbaar tot 3,2-GHz 6‑core Intel Core i7 (Turbo Boost tot 4,6 GHz)

Geheugen

• 3,6 GHz
    8 GB 2400‑MHz DDR4‑geheugen
    Uitbreidbaar tot 16 GB of 32 GB
  • 3,0 GHz
    8 GB 2666‑MHz DDR4‑geheugen
    Uitbreidbaar tot 16 GB of 32 GB

Opslag1

• 3,6 GHz
    5400-rpm harde schijf van 1 TB
    Uitbreidbaar tot Fusion Drive van 1 TB of SSD van 256 GB, 512 GB of 1 TB
  • 3,0 GHz
    Fusion Drive van 1 TB
    Uitbreidbaar tot SSD van 256 GB, 512 GB of 1 TB

Graphics

• 3,6 GHz
    Radeon Pro 555X met 2 GB VRAM
  • 3,0 GHz
    Radeon Pro 560X met 4 GB VRAM
    Uitbreidbaar tot Radeon Pro Vega 20 met 4 GB VRAM

Video-ondersteuning en camera

• FaceTime HD‑camera
  • Gelijktijdige ondersteuning voor volledige native resolutie op het ingebouwde display met miljoenen kleuren (21,5‑inch) of 1 miljard kleuren (21,5‑inch 4K) en:
    • Eén extern display met 5120 x 2880 pixels (5K) bij 60 Hz met ondersteuning voor 1 miljard kleuren, of
    • Twee externe displays met 3840 x 2160 pixels (4K UHD) bij 60 Hz met ondersteuning voor 1 miljard kleuren, of
    • Twee externe displays met 4096 x 2304 pixels (4K) bij 60 Hz met ondersteuning voor miljoenen kleuren
  • Digitale video-uitvoer via Thunderbolt 3
  • Native DisplayPort-uitvoer via USB‑C
  • Thunderbolt 2-, HDMI-, DVI- en VGA-uitvoer via adapters (afzonderlijk verkrijgbaar)

Audio

• Stereo­speakers
  • Microfoon
  • Mini‑jack-aansluiting
    • Ondersteuning voor Apple iPhone-headset met microfoon

Aansluitingen en uitbreiding

• KoptelefoonSDXC-kaartsleufUSB 3Thunderbolt 3 (USB‑C)Gigabit Ethernet
  • Mini‑jack-aansluiting
  • Sleuf voor SDXC-kaart
  • Vier USB 3-poorten (compatibel met USB 2)
  • Twee Thunderbolt 3-poorten (USB‑C) met ondersteuning voor:
    • DisplayPort
    • Thunderbolt (tot 40 Gb/s)
    • USB 3.1 Gen 2 (tot 10 Gb/s)
    • Thunderbolt 2-, HDMI-, DVI- en VGA-uitvoer via adapters (afzonderlijk verkrijgbaar)
  • 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ‑45-connector)
  • Sleuf voor Kensington-slot

Invoer

• Magic Keyboard
    Je iMac wordt standaard geleverd met Magic Keyboard. Dit toetsen­bord is draadloos en oplaadbaar (dus je hoeft geen batterijen te vervangen) en heeft een ultracompact design dat geen millimeter onbenut laat. Het schaar­mechanisme is heel stabiel, de manier waarop de toets wordt ingedrukt is geoptimaliseerd en het toetsen­bord is laag. Zo kun je nog prettiger en preciezer typen. En het Magic Keyboard wordt meteen na het uitpakken automatisch met je iMac gekoppeld. Wel zo gemakkelijk.
  • Magic Keyboard met numeriek toetsenblok
    Je krijgt alle functionaliteit van Magic Keyboard, met een uitgebreide indeling die alles wat je met je iMac doet nog makkelijker maakt. Het Magic Keyboard met numeriek toetsenblok heeft knoppen om door documenten te navigeren (Page Up, Page Down, Home en End). De pijltoetsen van normale grootte vereenvoudigen de navigatie in profes­sionele apps en spreadsheets, en zijn ook geschikt om mee te gamen.
  • Magic Mouse 2
    Je iMac wordt standaard geleverd met Magic Mouse 2. Hij is zo ontworpen dat hij soepel over je bureau glijdt. En aangezien hij Multi-Touch ondersteunt, kun je met eenvoudige bewegingen op het oppervlak bijvoorbeeld van de ene naar de andere webpagina swipen en door documenten scrollen.
  • Magic Trackpad 2
    Werk je liever met een trackpad? Magic Trackpad 2 ondersteunt alle Multi-Touch-bewegingen én Force Touch. De sensoren onder het oppervlak herkennen hoeveel druk je op het trackpad uitoefent. Zo kunnen je vingers nog beter uit de voeten en heb je nog meer mogelijk­heden om je content te bewerken. Het design met zijn lage profiel zorgt voor een ongekend gebruiksgemak.

Draadloos

• Wi‑Fi
    Draadloze 802.11ac wifivoorziening
    Compatibel met IEEE 802.11a/b/g/n
  • Bluetooth
    Draadloze Bluetooth 4.2-technologie

Afmetingen en gewicht

• Hoogte: 45 cm
  • Breedte: 52,8 cm
  • Diepte incl. standaard: 17,5 cm
  • Gewicht: 5,6 kg2

Voeding en omgeving

• Netspanning: 100–240 V wisselstroom
  • Frequentie: 50–60 Hz, enkelfasig
  • Temperatuur bij gebruik: 10 tot 35 °C
  • Relatieve luchtvochtigheid: 5-95%, niet-condenserend
  • Hoogte bij gebruik: getest tot 3000 m

Inhoud verpakking

• 21,5‑inch iMac met Retina 4K-display
  • Magic Keyboard
  • Magic Mouse 2
  • Netsnoer
  • Lightning-naar-USB‑kabel

Besturings­­­­systeem

macOS
macOS is het besturings­systeem van je Mac. Alles wat je zo fijn vindt aan Mac. En nog veel meer. Dat is macOS Catalina. Zo kun je verder gaan in alles wat je doet. Volle kracht vooruit dus.
Meer informatie

Toegankelijk­heid

Dankzij de toegankelijkheids­­­features halen mensen met een beperking het meeste uit hun nieuwe iMac. Er zijn features die je helpen met zien, horen, bewegen en leren, waardoor je de meest geweldige dingen voor elkaar krijgt.
Meer informatie

Features zijn onder meer:

• Stembediening
  • VoiceOver
  • Zoomen
  • Verhoog contrast
  • Verminder beweging
  • Siri en dicteer­functie
  • Schakel­bediening
  • Ondertitels voor spraak en geluiden
  • Tekst naar spraak

Inge­bouwde apps3

• Foto’s
  • iMovie
  • GarageBand
  • Pages
  • Numbers
  • Keynote
  • Siri
  • Safari
  • Mail
  • FaceTime
  • Berichten
  • Kaarten
  • Aandelen
  • Woning
  • Dictafoon
  • Notities
  • Agenda
  • Contacten
  • Herinner­ingen
  • Photo Booth
  • Voorvertoning
  • Boeken
  • App Store
  • Time Machine
  • TV
  • Muziek
  • Podcasts
  • Zoek mijn
  • QuickTime Player

Maatwerk­opties

Configureer je iMac met deze opties.
Ben je op zoek naar een iMac die je aan de muur of op een scharnierende arm kunt bevestigen? Kies dan voor de iMac met geïntegreerde VESA-montageadapter

• 3,6 GHz
    • Magic Trackpad 2
    • Magic Keyboard met numeriek toetsenblok
    • 3,2‑GHz 6-core Intel Core i7-uitbreiding
    • Geheugen­uitbreiding tot 16 GB of 32 GB
    • Fusion Drive van 1 TB
    • SSD van 256 GB, 512 GB of 1 TB
  • 3,0 GHz
    • Magic Trackpad 2
    • Magic Keyboard met numeriek toetsenblok
    • 3,2‑GHz 6-core Intel Core i7-uitbreiding
    • Geheugen­uitbreiding tot 16 GB of 32 GB
    • SSD van 256 GB, 512 GB of 1 TB
    • Radeon Pro Vega 20 met 4 GB VRAM

iMac en het milieu

Bij het bepalen van het effect van onze producten op het milieu nemen we de complete levenscyclus in beschouwing. Meer informatie

De volgende kenmerken beperken de schadelijke gevolgen van iMac voor het milieu:

• Arseenvrij displayglas
  • Geen broomhoudende vlam­vertragers
  • Pvc-vrij4
  • Beryllium-vrij
  • Kwikvrij display met led-achter­grond­­verlichting
  • Recyclebare behuizing van aluminium
  • Speakerbehuizingen van 60% gerecycled plastic
  • Ventilatorunit van 27% bioplastic
  • Voldoet aan ENERGY STAR-norm
  • EPEAT-beoordeling ‘Gold’5

Apple en het milieu
In onze Milieurapportages voor producten vind je gedetailleerde informatie over de milieu­prestaties van elk Apple product.

Akoestische prestatie

Weergegeven geluidsemissiewaarden in overeenstemming met ECMA-109

Geluidsvermogensniveau
A,m (B)
Geluidsdrukniveau
Bedieningspaneel
A,m (dB)
Inactief 2,0 (K V = 0,3) 12
Toegang tot harde schijf 2,0 (V = 0,3) 12
Draadloos web 2,1 (V = 0,3) 13
  1. A,m is het gemiddelde A-gewogen geluidsvermogensniveau afgerond naar de dichtste 0,1 B.
  2. A,m is het gemiddelde A-gewogen geluidsdrukniveau gemeten bij de positie van de bediener (afgerond naar de dichtste 1 dB).
  3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel)
  4. v is de statistische bovengrens van het A-gewogen geluidsvermogensniveau.
  5. Het aantal, A,c (dat eerder Ad werd genoemd) kan worden berekend met behulp van de som van A,m en v.
  6. Tijdens de test van het draadloze web worden 25 populaire websites bezocht.
  7. Geteste configuratie: 3,0-GHz 6‑core Intel Core i5, 8 GB geheugen, Fusion Drive van 1 TB, Radeon Pro 560X.

1. 1 GB is gelijk aan 1 miljard bytes en 1 TB is gelijk aan 1 biljoen bytes; werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.
  2. Gewicht kan variëren, afhankelijk van configuratie en fabricageproces.
  3. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers en Keynote kunnen worden gedownload in de Mac App Store. Voor het downloaden van apps is een Apple ID vereist en een device dat compatibel is met de OS‑versie waar de apps op draaien.
  4. Pvc-vrije netsnoeren zijn verkrijgbaar in alle landen, behalve India en Zuid‑Korea.
  5. iMac heeft de EPEAT-beoordeling ‘Gold’ gekregen in de Verenigde Staten en Canada.
Publicatiedatum: 22 jan. 2020