iMac (Retina-näyttö 4K, 21,5-tuumainen, 2019) - Tekniset tiedot

Näyttö

• Retina 4K ‑näyttö

• 21,5 tuuman (lävistäjä) Retina 4K -näyttö

• 4096 x 2304 pikselin tarkkuus ja tuki miljardille värille

• 500 nitin kirkkaus

• Laaja värinäyttö (P3)

Prosessori

• 3,6 GHz

• 3,6 GHz 4-ytiminen Intel Core i3

• Valinnaisena 3,2 GHz 6-ytiminen Intel Core i7, Turbo Boost jopa 4,6 GHz

• 3,0 GHz

• 3,0 GHz 6-ytiminen Intel Core i5 (Turbo Boost jopa 4,1 GHz)

• Valinnaisena 3,2 GHz 6-ytiminen Intel Core i7, Turbo Boost jopa 4,6 GHz

Muisti

• 3,6 GHz

• 8 Gt 2400 MHz DDR4-muistia

• Valinnaisena 16 Gt tai 32 Gt

• 3,0 GHz

• 8 Gt 2666 MHz DDR4-muistia

• Valinnaisena 16 Gt tai 32 Gt

Tallennus­tila1

• 3,6 GHz

• 256 Gt SSD-tallennustila

• Valinnaisena 1 Tt Fusion Drive

• 3,0 GHz

• 25 6 Gt SSD-tallennustila

• Valinnaisena 1 Tt Fusion Drive

Näytönohjain

• 3,6 GHz

• Radeon Pro 555X, jossa on 2 Gt GDDR5-muistia

• 3,0 GHz

• Radeon Pro 560X, jossa on 4 Gt GDDR5-muistia

• Valinnaisena Radeon Pro Vega 20, jossa on 4 Gt HBM2-muistia

Videotuki ja kamera

• FaceTime HD ‑kamera

• Tuettuna samanaikaisesti täysi natiivitarkkuus sisäisellä näytöllä miljoonissa väreissä (21,5 tuuman malli) tai miljardissa värissä (21,5 tuuman 4K-malli) ja:

• Yksi ulkoinen 5120 x 2880 (5K) näyttö 60 Hz taajuudella, tuki miljardille värille, tai

• Kaksi ulkoista 3840 x 2160 (4K UHD) näyttöä 60 Hz taajuudella, tuki miljardille värille, tai

• Kaksi ulkoista 4096 x 2304 (4K) näyttöä 60 Hz taajuudella, tuki miljoonille väreille

• Thunderbolt 3:n digitaalinen videolähtö

• Natiivi DisplayPort-lähtö USB‑C:llä

• Tukee Thunderbolt 2-, HDMI-, DVI- ja VGA-lähtöjä sovittimilla (myydään erikseen)

Ääni

• Stereo­kaiut­timet

• Mikrofoni

• 3,5 mm kuulokeliitäntä

Liitännät ja laajennettavuus

• 3,5 mm kuulokeliitäntä

• SDXC-korttipaikka

• Neljä USB-A-porttia

• Kaksi Thunderbolt 3 (USB‑C) ‑porttia, joissa tuki seuraaville:

• DisplayPort

• Thunderbolt (jopa 40 Gb/s)

• 2. suku­polven USB 3.1 (jopa 10 Gb/s)

• Thunderbolt 2-, HDMI-, DVI- ja VGA-lähdöt sovittimilla (myydään erikseen)

• 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ‑45-liitin)

• Kensington-lukituskaapelin paikka

Syöttö­laitteet

• Magic Keyboard

• Magic Mouse 2

• Valinnaisena Magic Keyboard numero­näppäimistöllä

• Valinnaisena Magic Trackpad 2

Langattomat yhteydet

• Wi‑Fi

• Langaton 802.11ac Wi‑Fi -verkkotoiminto

• IEEE 802.11a/b/g/n ‑yhteensopiva

• Bluetooth

• Langaton Bluetooth 4.2 ‑tekno­logia

Mitat ja paino

• Korkeus: 45,0 cm

• Leveys: 52,8 cm

• Jalustan syvyys: 17,5 cm

• Paino: 5,48 kg2

Sähkötekniset ja käyttö­ympäristön vaatimukset

• Verkkojännite: 100–240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50–60 Hz, yksivaiheinen

• Käyttö­lämpötila: 10–35 °C

• Suhteellinen ilmankosteus: 5–90 %, ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus: testattu 5000 metriin saakka

Pakkauksessa

• iMac Retina 4K ‑näytöllä

• Magic Keyboard

• Magic Mouse 2

• Virtajohto

• Lightning–USB-kaapeli

• Kiillotusliina

Käyttö­järjestelmä

macOS

macOS on maailman edistyksellisin tietokonekäyttöjärjestelmä. macOS Big Sur tuo mukanaan uuden upean ulkoasun ja isoja päivityksiä appeihin. Se nostaa macOS:n tehot ja tyylikkyyden aivan uudelle tasolle.

Lisätietoja

Käyttöapu

Käyttöapu­ominai­suuk­sien ansiosta erityis­apua tarvitsevat saavat nyt enemmän irti uudesta iMacistaan. Siinä on sisäinen tuki ominaisuuksille, jotka liittyvät näköön, kuuloon, liikkumiseen ja oppimiseen. Ne auttavat sinua luomaan ja tekemään upeita asioita.

Ominaisuuksiin kuuluvat:

• Ääniohjaus

• VoiceOver

• Zoomaus

• Suurempi kontrasti

• Liikkeen vähennys

• Siri ja sanelu

• Kytkinohjaus

• Kuvaileva tekstitys

• Teksti puheeksi

Vakioapit3

• Kuvat

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Siri

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Viestit

• Kartat

• Pörssi

• Koti

• Sanelin

• Muistiin­panot

• Kalenteri

• Yhteys­tiedot

• Muistu­tukset

• Photo Booth

• Esikatselu

• Kirjat

• App Store

• Time Machine

• TV

• Musiikki

• Podcastit

• Missä on…?

• QuickTime Player

Tilaus­kokoonpanot

Valitse iMac-kokoonpanosi näistä vaihtoehdoista.

Etsitkö seinälle kiinnitettävää tai säädettävällä varrella varustettua iMacia? Valitse kiinteällä VESA-kiinnitys­sovittimella varustettu iMac

• 3,6 GHz

• Magic Trackpad 2

• Magic Keyboard numero­­näppäimi­stöllä

• 3,2 GHz 6-ytiminen Intel Core i7 ‑päivitys

• 16 Gt tai 32 Gt muistipäivitys

• 1 Tt Fusion Drive

• 512 Gt tai 1 Tt SSD-tallennustila

• 3,0 GHz

• Magic Trackpad 2

• Magic Keyboard numero­­näppäimi­stöllä

• 3,2 GHz 6-ytiminen Intel Core i7 ‑päivitys

• 16 Gt tai 32 Gt muistipäivitys

• 512 Gt tai 1 Tt SSD-tallennustila

• Radeon Pro Vega 20, jossa on 4 Gt HBM2-muistia

iMac ja ympäristö

Vastaamme tuotteidemme ympäristöjalanjäljestä niiden koko elinkaaren ajan.

Retina 4K ‑näytöllä varustetussa 21,5 tuuman iMacissa on seuraavat ympäristö­vaikutuksia vähentävät ominaisuudet:4

Valmistettu paremmista materiaaleista

• Runko on valmistettu kierrätettävästä vähähiilisestä alumii­nista

• Vähintään 50 % kierrätettyä muovia useissa komponenteissa

Energiatehokas

• Täyttää ENERGY STAR ‑vaatimukset

Fiksumpaa kemiaa

• Arseeniton näytön lasi

• Elohopeaton LED-taustavalaistu näyttö

• Ei bromattuja palonesto­aineita, PVC:tä5 eikä berylliumia

Ympäristöystävällinen valmistustapa

• Lopullisesta kokoonpanosta vastaavien toimittajien toimipaikoilla ei tuoteta kaatopaikoille toimitettavaa jätettä6

Vastuulliset pakkaukset

• 100 % ensiöpuukuidusta tulee vastuullisesti hoidetuista metsistä

Akustinen suorituskyky

Ilmoitetut meluntuottoarvot ECMA-109:n mukaan

Äänitehon taso

L W A,m (B)

Äänenpaineen taso

Käyttäjän asema

L p A,m (dB)

Toimeton

2,0 (K V = 0,3)

12

Kovalevyn haku

2,0 (K V = 0,3)

12

Langaton verkkoselaaminen

2,1 (K V = 0,3)

13

1. L W A,m on A-painotettu keskimääräinen äänitehon taso pyöristettynä lähimpään 0,1 B:hen.

2. L p A,m on A-painotettu keskimääräinen äänenpaineen taso mitattuna käyttäjän asemasta (pyöristettynä lähimpään 1 dB:hen).

3. 1 B (beli) = 10 dB (desibeli)

4. K v on tilastollinen lisäys A-painotetun äänenpaineen tason ylärajan laskemiseen.

5. Määrä L W A,c (kutsuttiin aiemmin nimellä L W Ad) voidaan laskea summasta L W A,m ja K v.

6. Langaton verkkoselaamistesti selaa 25 suosittua sivustoa.

7. Testattu seuraavalla laitekokoonpanolla: 3,0 GHz 6-ytiminen Intel Core i5 -prosessori, 8 Gt muistia, 1 Tt Fusion Drive, Radeon Pro 560X.

1. 1 Gt = miljardi tavua ja 1 Tt = biljoona tavua. Todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

2. Paino vaihtelee kokoon­panon ja valmistus­prosessin mukaan.

3. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers ja Keynote ovat ladattavissa Mac App Storesta. Appien lataaminen edellyttää Apple ID:tä ja laitetta, joka on yhteensopiva kunkin apin edellyttämän käyttö­järjestelmä­version kanssa.

4. Tiedot vastaavat tuotejulkistuksen aikaista tilannetta.

5. Kaikki Applen tuotteet on valmistettu ilman PVC:tä ja ftalaatteja lukuun ottamatta virtajohtoja Intiassa, Thaimaassa (kaksinastaiset virtajohdot) ja Etelä-Koreassa. Yritämme saada viranomaisten hyväksynnän PVC:n ja ftalaatit korvaaville materiaaleille näissä maissa.

6. Retina 4K ‑näytöllä varustetun 21,5 tuuman iMacin ja Retina 5K ‑näytöllä varustetun 27 tuuman iMacin lopullisesta kokoonpanosta vastaavien toimittajien toimipaikoilla on UL LLC:n myöntämä kolmannen osapuolen sertifiointi jätteettömyydestä (UL 2799 ‑standardi).