Mac mini (2018) - Technische specificaties

Processor

• 4‑core
    3,6‑GHz quad‑core Intel Core i3
    6 MB gedeelde L3‑cache
    Te bestellen met:
    • 6‑core
      3,2‑GHz 6‑core Intel Core i7
      Turbo Boost tot 4,6 GHz
      12 MB gedeelde L3‑cache
  • 6‑core
    3,0‑GHz 6‑core Intel Core i5
    Turbo Boost tot 4,1 GHz
    9 MB gedeelde L3‑cache
    Te bestellen met:
    • 6‑core
      3,2‑GHz 6‑core Intel Core i7
      Turbo Boost tot 4,6 GHz
      12 MB gedeelde L3‑cache

Geheugen

• 8 GB
    2666‑MHz DDR4 SO‑DIMM-geheugen
    Te bestellen met:
    • 16 GB, 32 GB of 64 GB

Opslag1

• 128 GB
    PCIe‑SSD
    Te bestellen met:
    • SSD van 256 GB, 512 GB, 1 TB of 2 TB
  • 256 GB
    PCIe‑SSD
    Te bestellen met:
    • SSD van 512 GB, 1 TB of 2 TB

Graphics

• Intel UHD Graphics 630

Video-ondersteuning

• Ondersteuning voor de volgende combinaties van gelijktijdig aangesloten displays:
    • Tot drie displays:
      Twee displays met een resolutie van 4096 x 2304 pixels bij 60 Hz die zijn aangesloten op Thunderbolt 3 en één display met een resolutie van 4096 x 2160 pixels bij 60 Hz dat is aangesloten op HDMI 2.0
    • Tot twee displays:
      Eén display met een resolutie van 5120 x 2880 pixels bij 60 Hz dat is aangesloten op Thunderbolt 3 en één display met een resolutie van 4096 x 2160 pixels bij 60 Hz dat is aangesloten op HDMI 2.0
  • Digitale video-uitvoer via Thunderbolt 3 ondersteunt:
    Native DisplayPort-uitvoer via USB‑C
    Thunderbolt 2‑, DVI‑ en VGA-uitvoer via adapters (afzonderlijk verkrijgbaar)
  • HDMI 2.0-display-uitvoer
    Ondersteuning voor één display met een resolutie van 4096 x 2160 pixels bij 60 Hz
    DVI-uitvoer via HDMI-naar-DVI-adapter (afzonderlijk verkrijgbaar)

Audio

• Mini‑jack-aansluiting
  • HDMI 2.0-poort ondersteunt meerkanaalsaudio-uitvoer

Aansluitingen en uitbreiding

• Vier Thunderbolt 3-poorten (USB‑C) met ondersteuning voor:
    • DisplayPort
    • Thunderbolt (tot 40 Gb/s)
    • USB 3.1 (2e gen., tot 10 Gb/s)
    • Thunderbolt 2‑, HDMI‑, DVI‑ en VGA-uitvoer via adapters (afzonderlijk verkrijgbaar)
  • Twee USB 3-poorten (tot 5 Gb/s)
  • HDMI 2.0‑poort
  • Gigabit Ethernet-poort (uitbreidbaar tot 10‑Gb Ethernet)
  • Mini‑jack-aansluiting

Communicatie

• Wifi
    • Draadloze 802.11ac wifivoorziening
    • Compatibel met IEEE 802.11a/b/g/n
  • Bluetooth
    • Draadloze Bluetooth 5.0-technologie
  • Ethernet
    • 10/100/1000BASE‑T Gigabit Ethernet (RJ‑45-connector)
    • Te bestellen met 10‑Gb Ethernet (Nbase‑T Ethernet met ondersteuning voor 1‑Gb, 2,5‑Gb, 5‑Gb en 10‑Gb Ethernet via RJ‑45-connector)

Afmetingen

• Hoogte: 3,6 cm
  • Breedte: 19,7 cm
  • Diepte: 19,7 cm

Gewicht2

• 1,3 kg

Voeding en omgeving

• Netspanning: 100-240 V wisselstroom
  • Frequentie: 50-60 Hz, enkelfasig
  • Maximaal continu vermogen: 150 W
  • Temperatuur bij gebruik: 10 tot 35 °C
  • Temperatuur bij opslag: -10 tot 50 °C
  • Relatieve luchtvochtigheid: 5 tot 95%, niet-condenserend
  • Hoogte bij gebruik: getest tot 5000 m
  • Standaard akoestische prestaties: Geluidsdrukniveau (positie van de bediener): 4 dBA (indien niet in gebruik)3

Inhoud verpakking

• Mac mini
  • Netsnoer

Besturingssysteem

macOS
Alles wat jij op je Mac doet, begint bij het besturingssysteem macOS. macOS Mojave bevat nieuwe features die zijn geïnspireerd door professionals, maar die iedereen kan gebruiken. Zo kun je nog meer doen met je Mac.
Meer informatie

Toegankelijkheid

Dankzij de toegankelijkheidsfeatures halen mensen met een beperking het meeste uit hun nieuwe Mac mini. Er zijn features die je helpen met zien, horen, lezen, schrijven en leren, en die motorische vaardigheden ondersteunen. Zo krijg je de meest geweldige dingen voor elkaar.
Meer informatie

Features zijn onder meer:

• VoiceOver
  • Zoomen
  • Verhoog contrast
  • Verminder beweging
  • Siri en dicteerfunctie
  • Schakelbediening
  • Ondertitels voor spraak en geluiden
  • Tekst naar spraak

Ingebouwde apps4

• Foto’s
  • iMovie
  • GarageBand
  • Pages
  • Numbers
  • Keynote
  • Siri
  • Safari
  • Mail
  • FaceTime
  • Berichten
  • Kaarten
  • Aandelen
  • Woning
  • Dictafoon
  • Notities
  • Agenda
  • Contacten
  • Herinneringen
  • Photo Booth
  • Voorvertoning
  • iTunes
  • Boeken
  • App Store
  • Time Machine

Maatwerkopties

Voor Mac mini zijn de volgende maatwerkopties te bestellen (alleen via apple.com):

• 3,2‑GHz 6‑core Intel Core i7-processor
    16 GB, 32 GB of 64 GB 2666‑MHz DDR4-geheugen
    SSD van 256 GB, 512 GB, 1 TB of 2 TB
    10‑Gb Ethernet

Mac mini en het milieu

Bij het bepalen van het effect van onze producten op het milieu nemen we de complete levenscyclus in beschouwing. Meer informatie

Bij het ontwerp is rekening gehouden met het volgende om de invloed van Mac mini op het milieu te beperken:

• Geen broomhoudende vlamvertragers
  • Pvc-vrij5
  • Beryllium-vrij
  • 100% recyclebare behuizing van aluminium6
  • Milieuvriendelijke verpakking
  • Voldoet aan ENERGY STAR-norm
  • EPEAT-beoordeling ‘Gold’7

Apple en het milieu
In onze Milieurapportages voor producten vind je gedetailleerde informatie over de milieuprestaties van elk Apple product.

Accessoires

Mac‑software

• Logic Pro X
  • Final Cut Pro X

Displays en adapters

• LG UltraFine 4K‑display
  • LG UltraFine 5K‑display
  • USB‑C-naar-USB-adapter
  • USB‑C-naar-SD-kaartlezer
  • USB‑C-naar-digitale‑AV-multipoort-adapter
  • USB‑C-naar-VGA‑multipoort-adapter
  • USB‑C-naar-Gigabit Ethernet-adapter
  • Adapter voor Thunderbolt 3 (USB‑C) naar Thunderbolt 2

Overige accessoires

• Spacegrijs Magic Keyboard met numeriek toetsenblok
  • Spacegrijze Magic Mouse 2
  • Spacegrijs Magic Trackpad 2
  • USB‑C-naar-Lightning-kabel
  • Thunderbolt 3-kabel (USB‑C) (0,8 m)
  • Blackmagic eGPU
  • Blackmagic eGPU Pro
  • AppleCare+ voor Mac

Akoestische prestatie

Weergegeven geluidsemissiewaarden in overeenstemming met ECMA-109

Geluidsvermogensniveau
A,m (B)
Geluidsdrukniveau
Bedieningspaneel
A,m (dB)
Inactief 1,3 (V = 0,3) 5
Draadloos web 1,4 (V = 0,3) 5
  1. A,m is het gemiddelde A-gewogen geluidsvermogensniveau afgerond naar de dichtste 0,1 B.
  2. A,m is het gemiddelde A-gewogen geluidsdrukniveau gemeten bij de positie van de bediener (afgerond naar de dichtste 1 dB).
  3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel)
  4. v is de statistische bovengrens van het A-gewogen geluidsvermogensniveau.
  5. Het aantal, A,c (dat eerder Ad werd genoemd) kan worden berekend met behulp van de som van A,m en .
  6. Tijdens de test van het draadloze web worden 25 populaire websites bezocht.
  7. Geteste configuratie: 3,0‑GHz 6‑core Intel Core i5, 8 GB geheugen, 256 GB opslag, Intel UHD Graphics 630.

1. 1 GB is gelijk aan 1 miljard bytes en 1 TB is gelijk aan 1 biljoen bytes; werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.
  2. Gewicht kan variëren, afhankelijk van configuratie en fabricageproces.
  3. Geluidsniveau is gemeten met een standaarduitvoering van Mac mini en een normale bureausetting. Geluidsniveau kan variëren, afhankelijk van configuratie.
  4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers en Keynote kunnen worden gedownload in de Mac App Store. Voor het downloaden van apps is een Apple ID vereist en een device dat compatibel is met de OS‑versie waar de apps op draaien.
  5. Pvc‑vrije netsnoeren zijn verkrijgbaar in alle landen, behalve India en Zuid‑Korea.
  6. Bewering over gerecycled materiaal heeft betrekking op de behuizing.
  7. Mac mini heeft de EPEAT-beoordeling ‘Gold’ gekregen in de Verenigde Staten en Canada.
Publicatiedatum: 9-aug-2019