macOS Mojave - Tekniset tiedot

Yleiset vaatimukset

• OS X 10.8 tai uudempi

• 2 Gt muistia

• 12,5 Gt käytettävissä olevaa tallennustilaa (OS X El Capitan 10.11.5 tai uudempi)*

• Jotkin ominaisuudet vaativat Apple ID:n. Ehtojen alainen.

• Jotkin ominaisuudet vaativat internet-yhteyden sopivalta palveluntarjoajalta. Saattaa olla maksullinen.

Macin laitteisto­vaatimukset

Saat lisätietoja Mac-mallistasi klikkaamalla ensin näytön vasemmassa yläkulmassa Omenavalikko-kuvaketta ja valitsemalla sitten Tietoja tästä Macista. Nämä Mac-mallit ovat yhteensopivia macOS Mojaven kanssa:

• MacBook (alkuvuosi 2015 tai uudempi)

• MacBook Air (vuoden 2012 puoliväli tai uudempi)

• MacBook Pro (vuoden 2012 puoliväli tai uudempi)

• Mac mini (loppuvuosi 2012 tai uudempi)

• iMac (loppuvuosi 2012 tai uudempi)

• iMac Pro (2017)

• Mac Pro (loppuvuosi 2013; vuoden 2010 puolivälin ja vuoden 2012 puolivälin mallit, joissa on suositellut Metal-yhteensopivat näytönohjaimet)

Ominaisuuksiin liittyvät vaatimukset

Siri

Vaatii laajakaista­yhteyden ja mikrofonin (sisäisen tai ulkoisen).

Hei Siri

Tuetaan seuraavissa Mac-malleissa:

• MacBook Pro Touch Barilla (2018)

• iMac Pro (2017)

Sanelu ja Sanelin

Vaatii mikrofonin (sisäisen tai ulkoisen).

Spotlight-ehdotukset

Vaatii laajakaista­yhteyden.

Eleet

Vaativat Multi‑Touch‑ohjauslevyn, Force Touch ‑ohjauslevyn, Magic Trackpadin tai Magic Mousen.

Force Touch ‑eleet vaativat Force Touch ‑ohjauslevyn.

VoiceOver-eleet vaativat Multi‑Touch-ohjauslevyn, Force Touch ‑ohjauslevyn tai Magic Trackpadin.

Photo Booth

Vaatii FaceTime- tai iSight‑kameran (sisäisen tai ulkoisen) tai UVC-kameran.

FaceTime

Äänipuhelut vaativat mikrofonin (sisäisen tai ulkoisen) ja laajakaista­yhteyden.

Videopuhelut vaativat sisäisen FaceTime-kameran, iSight-kameran (sisäisen tai ulkoisen) tai UVC-kameran sekä laaja­kaista­­yhteyden.

Jatkuvuuskamera, Handoff, Instant Hotspot ja universaali leikepöytä

Tuetaan seuraavissa Mac-malleissa:

• MacBook (alkuvuosi 2015 tai uudempi)

• MacBook Pro (2012 tai uudempi)

• MacBook Air (2012 tai uudempi)

• Mac mini (2012 tai uudempi)

• iMac (2012 tai uudempi)

• iMac Pro (2017)

• Mac Pro (loppuvuosi 2013)

Jatkuvuuskamera vaatii iPhonen tai iPadin, jossa on Lightning-liitin ja iOS 12 tai uudempi.

Handoff vaatii iPhonen tai iPadin, jossa on Lightning-liitin ja iOS 8 tai uudempi.

Instant Hotspot vaatii iPhonen tai iPadin, jossa on mobiili­yhteys, Lightning-liitin ja iOS 8.1 tai uudempi. Vaatii Personal Hotspot -palvelun operaattorisi kautta.

Automaattinen lukituksen avaus

Tuetaan Mac-malleissa, jotka on julkaistu vuoden 2013 puolivälissä tai myöhemmin.

Vaatii Apple Watchin, jossa on watchOS 3 tai uudempi, ja iPhone 5:n tai uudemman.

Apple Pay verkossa

Tuetaan seuraavissa Mac-malleissa:

• MacBook (alkuvuosi 2015 tai uudempi)

• MacBook Pro (2012 tai uudempi)

• MacBook Air (2012 tai uudempi)

• Mac mini (2012 tai uudempi)

• iMac (2012 tai uudempi)

• iMac Pro (2017)

• Mac Pro (loppuvuosi 2013)

Vaatii MacBook Pron, jossa on Touch Bar, iPhone 6:n tai uudemman, jossa on iOS 10 tai uudempi, tai Apple Watchin, jossa on watchOS 3 tai uudempi.

Puheluiden soittaminen

Vaatii iPhonen, jossa on iOS 8 tai uudempi, ja aktivoidun operaattori­sopimuksen.

Tekstiviestit

Vaativat iPhonen, jossa on iOS 8.1 tai uudempi, ja aktivoidun operaattori­sopimuksen.

Koti

Vaatii iPhonen, jossa on iOS 12 tai uudempi ja käyttöön otettu Koti-appi.

AirDrop

Seuraavat Mac-mallit tukevat AirDropia Mac-tietokoneiden ja iOS-laitteiden välillä:

• MacBook (alkuvuosi 2015 tai uudempi)

• MacBook Pro (2012 tai uudempi)

• MacBook Air (2012 tai uudempi)

• Mac mini (2012 tai uudempi)

• iMac (2012 tai uudempi)

• iMac Pro (2017)

• Mac Pro (loppuvuosi 2013)

AirDrop iOS-laitteisiin vaatii iPhonen tai iPadin, jossa on Lightning-liitin ja iOS 7 tai uudempi.

AirPlay

AirPlay-peilaus vaatii Apple TV:n (2. sukupolvi tai uudempi). Tuetaan seuraavissa Mac-malleissa:

• MacBook (alkuvuosi 2015 tai uudempi)

• MacBook Air (vuoden 2012 puoliväli tai uudempi)

• MacBook Pro (vuoden 2012 puoliväli tai uudempi)

• Mac mini (loppuvuosi 2012 tai uudempi)

• iMac (loppuvuosi 2012 tai uudempi)

• iMac Pro (2017)

• Mac Pro (loppuvuosi 2013)

AirPlay verkkovideoita varten vaatii Apple TV:n (2. sukupolvi tai uudempi).

Vertaisverkossa käytettävä AirPlay edellyttää Macia (2012 tai uudempi) ja Apple TV:tä (3. suku­polven rev A, malli A1469 tai uudempi), jossa on Apple TV ‑ohjelmisto 7.0 tai uudempi.

Time Machine

Vaatii ulkoisen tallennuslaitteen (myydään erikseen).

Lue lisätietoja Time Machine

Power Nap

Tuetaan seuraavissa Mac-malleissa:

• MacBook (alkuvuosi 2015 tai uudempi)

• MacBook Air (vuoden 2012 puoliväli tai uudempi)

• MacBook Pro, jossa on Retina-näyttö (vuoden 2012 puoliväli tai uudempi)

• Mac mini (loppuvuosi 2012 tai uudempi)

• iMac (loppuvuosi 2012 tai uudempi)

• iMac Pro (2017)

• Mac Pro (loppuvuosi 2013)

Boot Camp

Sallii Windows 10:n Boot Camp ‑asennukset tuettuihin Mac-malleihin.

Lue lisätietoja Boot Camp

Exchange-tuki

Vaatii Microsoft Office 365:n, Exchange 2016:n, Exchange 2013:n tai Exchange Server 2010:n. Uusimpien Service Packien asennusta suositellaan.

App Store

Vähintään 13-vuotiaiden henkilöiden käytettävissä Yhdysvalloissa ja monissa muissa maissa ja alueilla.

Sisältö

Apit

• Kirjat

• App Store

• Automator

• Laskin

• Kalenteri

• Shakki

• Yhteys­tiedot

• Dashboard

• Sanakirja

• DVD-soitin

• FaceTime

• Kirjasinkirja

• Koti

• Kuvansiirtäjä

• iTunes

• Launchpad

• Mail

• Kartat

• Viestit

• Mission Control

• Muistiin­panot

• Photo Booth

• Kuvat

• Esikatselu

• QuickTime Player

• Muistu­tukset

• Safari

• Siri

• Tarralaput

• Pörssi

• Järjestelmä­asetukset

• TeXturi

• Time Machine

• Sanelin

Lisäohjelmat

• Järjestelmän valvonta

• AirPort-työkalu

• Ääni- ja MIDI-asetukset

• Bluetooth-tiedostojako

• Boot Camp ‑apuri

• ColorSync-työkalu

• Konsoli

• Digitaalinen värimittari

• Levytyökalu

• Grapher

• Avainnipun käyttö

• Siirtymisapuri

• Näyttökuva

• Skriptieditori

• Järjestelmän tiedot

• Pääte

• VoiceOver-työkalu

Kielet

• arabia

• katalaani

• kroatia

• kiina (yksin­kertaistettu)

• kiina (perinteinen)

• kiina (perinteinen, Hongkong)

• tšekki

• tanska

• hollanti

• englanti

• englanti (Australia)

• englanti (Iso-Britannia ja Pohjois-Irlanti)

• suomi

• ranska

• ranska (Kanada)

• saksa

• kreikka

• heprea

• hindi

• unkari

• indonesia

• italia

• japani

• korea

• malaiji

• norja

• puola

• brasilian­portugali

• portugali

• romania

• venäjä

• slovakki

• espanja

• espanja (Latinalainen Amerikka)

• ruotsi

• thai

• turkki

• ukraina

• vietnam

* Aiemmista versioista päivittämiseen vaaditaan enintään 18,5 Gt käytettävissä olevaa tallennustilaa.

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole saata­villa kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Tästä näet koko luettelon.

iCloud vaatii iOS 5:n tai uudemman iPhone 3GS:ssä tai uudemmassa, iPod touchissa (3. sukupolvi tai uudempi), iPad Prossa, iPad Airissa tai uudemmassa, iPadissa tai uudemmassa tai iPad minissä tai uudemmassa; Mac-tieto­koneen, jossa on OS X Lion 10.7.5 tai uudempi; tai PC:n, jossa on Windows 7 tai Windows 8 (sähköpostin, yhteystietojen ja kalentereiden käyttöön tarvitaan Outlook 2007 tai uudempi, tai päivitetty selain). Jotkin ominaisuudet edellyttävät iOS 12:tä ja macOS Mojavea. Jotkin ominaisuudet edellyttävät Wi‑Fi-yhteyttä. Jotkin ominaisuudet eivät ole saata­villa kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Joidenkin palveluiden käyttö on rajoitettu 10 laitteeseen.