iPhone 8 - Tekniset tiedot

Väri

• Kulta

• hopea

• tähtiharmaa

• (PRODUCT)RED

Kapasiteetti1

• 64 Gt

• 128 Gt

• 256 Gt

Mitat ja paino2

• Korkeus: 138,4 mm

• Leveys: 67,3 mm

• Syvyys: 7,3 mm

• Paino: 148 grammaa

Näyttö

• Retina HD ‑näyttö

• 4,7 tuuman (lävistäjä) LCD-Multi-Touch-laajakuvanäyttö IPS-teknologialla

• 1334 x 750 pikselin tarkkuus (326 ppi)

• 1400:1 kontrast­isuhde (tyypillinen)

• True Tone ‑näyttö

• Laaja värinäyttö (P3)

• 3D Touch

• 625 nitin enimmäis­kirkkaus (tyypillinen)

• Dual domain ‑pikselit laajoja katselukulmia varten

• Rasvaisia sormenjälkiä hylkivä oleofobinen pinnoite

• Tukee usean kielen ja kirjoitus­merkistön samanaikaista esittämistä

• Näytön zoomaus

• Saavutettavuus

Vesi- ja pölytiivis3

• Vedenpitävyysluokitus IP67 (IEC-standardi 60529, enimmäissyvyys 1 metri enintään 30 minuutin ajan)

Siru

• A11 Bionic ‑siru

• Neural Engine

Kamera

• Yksi 12 Mpix laajakulmakamera

• Laajakulma: ƒ/1.8 aukko

• Jopa 5x digitaalinen zoomaus

• Optinen kuvan­vakain

• Kuusielementtinen linssi

• LED True Tone ‑salama ja hidas synkroni

• Panoraama jopa 63 Mpix

• Live Photos kuvan­vakautuksella

• Laajan väri­skaalan tallennus kuvissa ja Live Photo ‑kuvissa

• Automaattinen HDR kuville

• Automaattinen kuvan­vakain

• Sarjakuvaus­tila

• Kuvien paikkatietojen merkintä

• Kuvamuodot: HEIF ja JPEG

Videokuvaus

• 24 fps, 30 fps tai 60 fps 4K-video­kuvaus

• 30 fps tai 60 fps 1080p HD-video­kuvaus

• 30 fps 720p HD-video­kuvaus

• Optinen kuvan­vakain videolle

• 2x optinen lähennys, jopa 6x digitaalinen zoom (vain iPhone 8 Plus)

• LED True Tone ‑salama

• Hidastetun videon tuki 1080p (120 fps tai 240 fps)

• Timelapse-nopeutus, jossa videon­­vakautus

• Videokuvan­vakain (1080p ja 720p)

• Jatkuva automaattinen videotarkennus

• 8 Mpix still-kuvien ottaminen 4K-video­kuvauksen aikana

• Toiston zoomaus

• Videomuodot: HEVC ja H.264

FaceTime HD ‑kamera

• 7 Mpix kamera

• ƒ/2.2 aukko

• 30 fps 1080p HD-video­kuvaus

• Retina Flash ‑salama

• Laajan väri­skaalan tallennus kuvissa ja Live Photo ‑kuvissa

• Automaattinen HDR kuville

• Automaattinen kuvan­vakain

• Sarjakuvaus­tila

Touch ID

• Koti-painikkeeseen sisään­rakennettu sormenjälki­tunnistin

Apple Pay

• Maksa iPhonella käyttäen Touch ID:tä myymälöissä, apeissa ja verkossa

• Suorita Apple Paylla tehdyt ostokset loppuun Macilla

Lisätietoa Apple Paysta

Yhteystekniikat5

• Malli A1863*

• FDD-LTE (kaistat 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 12, 13, 17, 18, 19, 20, 25, 26, 28, 29, 30, 66)

• TD-LTE (kaistat 34, 38, 39, 40, 41)

• TD-SCDMA 1900 (F), 2000 (A)

• CDMA EV-DO Rev. A (800, 1900, 2100 MHz)

• UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900, 2100 MHz)

• GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)

• Malli A1905*

• FDD-LTE (kaistat 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 12, 13, 17, 18, 19, 20, 25, 26, 28, 29, 30, 66)

• TD-LTE (kaistat 34, 38, 39, 40, 41)

• UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900, 2100 MHz)

• GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)

• Kaikki mallit

• 802.11ac Wi‑Fi, jossa MIMO

• Langaton Bluetooth 5.0 ‑teknologia

• NFC lukutilalla

• Express-kortit

Sijainti

• Sisään­rakennettu GPS/GNSS

• Digitaalinen kompassi

• Wi‑Fi

• Mobiiliyhteys

• iBeacon-mikropaikannus

Videopuhelut4

• FaceTime-videopuhelut Wi‑Fi- tai mobiiliverkossa

Äänipuhelut4

• FaceTime-ääni

Äänentoisto

• Tuetut äänimuodot: AAC-LC, HE-AAC, HE-AAC v2, suojattu AAC, MP3, Linear PCM, Apple Lossless, FLAC, Dolby Digital (AC-3), Dolby Digital Plus (E-AC-3) ja Audible (muodot 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX ja AAX+)

• Stereoääni

• Käyttäjä voi asettaa äänen­voi­makkuuden ylärajan

Videon toisto

• Tuetut videomuodot: HEVC, H.264, MPEG-4 Part 2 ja Motion JPEG

• Tukee Dolby Vision- ja HDR10-sisältöä

• AirPlay-peilaus, kuvat ja videolähtö Apple TV:hen (2. tai uudempi sukupolvi)6

• Näytön peilaus ja videolähdön tuki: jopa 1080p Lightning–digitaali-AV-sovittimella tai Lightning–VGA-sovittimella (sovittimet myydään erikseen)6

Siri7

• Lähetä viestejä, aseta muistutuksia ja tee paljon muuta käyttämällä ääntäsi

• Aktivoi pelkällä äänelläsi käyttäen ”Hei Siri” ‑komentoa

• Kuuntele ja tunnista kappaleita

Ulkoiset painikkeet ja liitännät

• Koti/Touch ID ‑tunnistin

• Äänen­voimakkuus ylös/alas

• Soitto/Äänetön

• Sivupainike

• Sisäinen stereo­kaiutin

• Lightning-liitin

• Sisäinen mikrofoni

Virta ja akku8

Akunkesto vastaavaa tasoa kuin iPhone 7:ssä

• Puheaika (langaton): Jopa 14 tuntia

• Internet-käyttö: Jopa 12 tuntia

• Videon toisto (langaton): Jopa 13 tuntia

• Äänen toisto (langaton): Jopa 40 tuntia

• Pikalataus­ominaisuus: Jopa 50 % lataus 30 minuutissa9

• 18 W tai tehok­kaammalla virtalähteellä (myydään erikseen)

• Sisäänrakennettu ladattava litium­ioniakku

• Langaton lataus (toimii Qi-hyväksytyillä latureilla10)

• Lataaminen tieto­koneen USB-liitännän tai virtalähteen avulla

Tunnistimet

• Touch ID ‑sormenjälki­tunnistin

• Barometri

• Kolmiakselinen gyroskooppi

• Kiihtyvyys­anturi

• Etäisyyden tunnistin

• Ympäristön valoisuuden tunnistin

Käyttö­järjestelmä

iOS 13

iOS on maailman henkilö­kohtaisin ja turvallisin mobiilikäyttö­järjestelmä täynnä tehokkaita ominaisuuksia. Se on kauttaaltaan suunniteltu suojelemaan yksityisyyttäsi.

Katso iOS :n uudet ominaisuudet

Käyttöapu

Käyttöapu­ominai­suuk­sien ansiosta erityis­apua tarvitsevat saavat nyt enemmän irti uudesta iPhone 8:sta. Voit nauttia täysillä maailman henkilö­kohtaisimmasta laitteesta. Siinä on sisäinen tuki ominaisuuksille, jotka liittyvät näköön, kuuloon, motorisiin kykyihin ja oppimistaitoon.

Ominaisuuksiin kuuluvat:

• VoiceOver

• Zoomaus

• Suurennuslasi

• Tekstipuhelin­ohjelmisto

• Siri ja sanelu

• Kirjoita Sirille

• Puhu näyttö -toiminto

• Kuvaileva tekstitys

• AssistiveTouch

• Kytkinohjaus

Vakioapit

• Kamera

• Kuvat

• Terveys

• Viestit

• Puhelin

• FaceTime

• Mail

• Musiikki

• Wallet

• Safari

• Kartat

• Siri

• Kalenteri

• iTunes Store

• App Store

• Muistiin­panot

• Yhteys­tiedot

• Kirjat

• Koti

• Sää

• Muistu­tukset

• Kello

• TV

• Pörssi

• Laskin

• Sanelin

• Kompassi

• Podcastit

• Watch

• Vinkit

• Missä on…?

• Asetukset

• Tiedostot

• Mittanauha

• Oikotiet

Ilmaiset apit Applelta

Pages, Numbers, Keynote, iMovie, GarageBand, iTunes U, Clips ja Apple Store ‑appi ovat valmiiksi asennettuina.

• iMovie

• Pages

• Keynote

• Numbers

• iTunes U

• GarageBand

• Apple Store

• Apple TV Remote

• iTunes Remote

• Musiikki­muistio

• Clips

• Tuki

Kuulokkeet

• EarPodit Lightning-liittimellä

SIM-kortti

• Nano-SIM

• iPhone 8 ja iPhone 8 Plus eivät ole yhteensopivia olemassa olevien mikro-SIM-korttien kanssa.

Kuulolaite­arviot

• iPhone 8 (malli A1863, A1905): M3, T4

Sähkö­posti­liitteiden tuki

• Tuetut tiedostomuodot

• .jpg, .tiff, .gif (kuvat); .doc ja .docx (Microsoft Word); .htm ja .html (verkkosivut); .key (Keynote); .numbers (Numbers); .pages (Pages); .pdf (Esikatselu ja Adobe Acrobat); .ppt ja .pptx (Microsoft PowerPoint); .txt (teksti); .rtf (rich text format); .vcf (yhteystieto); .xls ja .xlsx (Microsoft Excel); .zip; .ics; .usdz (USDZ Universal)

Järjestelmä­vaatimukset

• Apple ID (vaaditaan joidenkin ominai­suuk­sien käyttämiseen)

• Internet-yhteys11

• Mac- tai PC-synkronointiin tarvitaan:

• macOS Catalina 10.15; käytä Finderia

• macOS El Capitan 10.11.6, macOS Mojave 10.14.6 tai jokin niiden välillä ilmestynyt käyttö­järjestelmäversio; käytä iTunes 12.8:aa tai uudempaa

• Windows 7 tai uudempi; käytä iTunes 12.9:ää tai uudempaa (ladattavissa ilmaiseksi osoitteesta itunes.com/fi/download)

Ympäristö­vaatimukset

• Käyttö­ympäristön lämpötila: 0–35 °C

• Varastointi­lämpötila: ‑20–45 °C

• Suhteellinen ilmankosteus: 5–95 %, ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus: testattu 3000 metriin saakka

Kielet

• Kielituki

• englanti (Australia, Iso-Britannia, Yhdysvallat), kiina (yksin­kertaistettu, perinteinen, perinteinen Hongkongin kiina), ranska (Kanada, Ranska), saksa, italia, japani, korea, espanja (latinalainen Amerikka, Meksiko, Espanja), arabia, katalaani, kroatia, tšekki, tanska, hollanti, suomi, kreikka, heprea, hindi, unkari, indonesia, malaiji, norja, puola, portugali (Brasilia, Portugali), romania, venäjä, slovakki, ruotsi, thai, turkki, ukraina, vietnam

• QuickType-näppäimistön tuki

• englanti (Australia, Intia, Iso-Britannia, Kanada, Singapore, Yhdysvallat), yksin­kertaistettu kiina (10-näppäiminen pinyin, käsinkirjoitus, piirrot, QWERTY-pinyin, shuangpin), perinteinen kiina (10-näppäiminen pinyin, cangjie, käsinkirjoitus, piirrot, QWERTY-pinyin, shuangpin, sucheng, zhuyin), ranska (Belgia, Kanada, Ranska, Sveitsi), saksa (Itävalta, Saksa, Sveitsi), italia, japani (kana, romaji), korea (2 näppäinryhmää, 10 näppäintä), espanja (Espanja, Latinalainen Amerikka, Meksiko), albania, arabia (standardiarabia, najdi), armenia, assami, azeri, bengali, valkovenäjä, bodo, bulgaria, burma, perinteinen kantoninkiina (cangjie, käsinkirjoitus, piirrot, sucheng), katalaani, cherokee, kroatia, tšekki, tanska, divehi, dogri, hollanti, emoji, viro, fääri, filipino, suomi, flaami, georgia, kreikka, gujarati, havaiji, heprea, hindi (devanagari, latinalainen, translitteroitu), unkari, islanti, indonesia, iiri, kannada, kašmiri (arabialainen, devanagari), kazakki, khmer, konkani (devanagari), kurdi (arabialainen, latinalainen), kirgiisi, lao, latvia, liettua, makedonia, maithili (bengalilainen), malaiji (arabialainen, latinalainen), malajalam, malta, manipuri (bengalilainen, meitei), maori, marathi, mongoli, nepali, norja, orija, paštu, persia, puola, portugali (Brasilia, Portugali), punjabi, romania, venäjä, sanskrit, santali (devanagari, ol chiki), serbia (kyrillinen, latinalainen), sindhi (arabialainen, devanagari), sinhala, slovakki, slovenia, swahili, ruotsi, tadžikki, tamili (anjal, tamil 99), telugu, thai, tiibet, tonga, turkki, turkmeeni, ukraina, urdu, uiguuri, uzbekki (arabialainen, kyrillinen, latinalainen), vietnam, kymri

• QuickType-näppäimistö­tuki ennakoivalla syötöllä

• englanti (Australia, Intia, Iso-Britannia, Kanada, Singapore, Yhdysvallat), kiina (yksin­kertaistettu, perinteinen), ranska (Belgia, Kanada, Ranska, Sveitsi), saksa (Itävalta, Saksa, Sveitsi), italia, japani, korea, espanja (Espanja, Latinalainen Amerikka, Meksiko), arabia (najdi), kantoninkiina (perinteinen), hollanti, hindi (devanagari, latinalainen), portugali (Brasilia, Portugali), venäjä, ruotsi, thai, turkki, vietnam

• Siri-kielet

• englanti (Australia, Kanada, Intia, Irlanti, Uusi-Seelanti, Singapore, Etelä-Afrikka, Iso-Britannia, Yhdysvallat), espanja (Chile, Meksiko, Espanja, Yhdysvallat), ranska (Belgia, Kanada, Ranska, Sveitsi), saksa (Itävalta, Saksa, Sveitsi), italia (Italia, Sveitsi), japani, korea, mandariinikiina (Manner-Kiina, Taiwan), kantoninkiina (Manner-Kiina, Hongkong), arabia (Saudi-Arabia, Yhdistyneet arabiemiiri­kunnat), tanska (Tanska), hollanti (Belgia, Alankomaat), suomi (Suomi), heprea (Israel), malaiji (Malesia), norja (Norja), portugali (Brasilia), venäjä (Venäjä), ruotsi (Ruotsi), thai (Thaimaa), turkki (Turkki)

• Sanelukielet

• englanti (Australia, Kanada, Intia, Indonesia, Irlanti, Malesia, Uusi-Seelanti, Filippiinit, Saudi-Arabia, Singapore, Etelä-Afrikka, Yhdistyneet arabi­emiirikunnat, Iso-Britannia, Yhdysvallat), espanja (Argentiina, Chile, Kolumbia, Costa Rica, Dominikaani­nen tasavalta, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Meksiko, Panama, Paraguay, Peru, Espanja, Uruguay, Yhdysvallat), ranska (Belgia, Kanada, Ranska, Luxemburg, Sveitsi), saksa (Itävalta, Saksa, Luxemburg, Sveitsi), italia (Italia, Sveitsi), japani, korea, mandariinikiina (Manner-Kiina, Taiwan), kantoninkiina (Manner-Kiina, Hongkong, Macao), arabia (Kuwait, Qatar, Saudi-Arabia, Yhdistyneet arabi­emiirikunnat), katalaani, kroatia, tšekki, tanska, hollanti (Belgia, Alankomaat), suomi, kreikka, heprea, hindi (Intia), unkari, indonesia, malaiji, norja, puola, portugali (Brasilia, Portugali), romania, venäjä, shanghainkiina (Manner-Kiina), slovakki, ruotsi, thai, turkki, ukraina, vietnam

• Määritelmä­sanakirjan tuki

• englanti, kiina (yksin­kertaistettu, perinteinen), tanska, hollanti, ranska, saksa, hindi, italia, japani, korea, norja, portugali, venäjä, espanja, ruotsi, thai, turkki

• Synonyymisanakirja

• Englanti (Iso-Britannia, Yhdysvallat)

• Kaksikielisen sanakirjan tuki, toisena kielenä englanti

• arabia, kiina (yksin­kertaistettu, perinteinen), ranska, saksa, italia, japani, espanja, korea, hollanti, hindi, portugali, venäjä, thai, vietnam

• Oikein­kirjoituksen tarkistus

• englanti, ranska, saksa, italia, espanja, tanska, hollanti, suomi, korea, norja, puola, portugali, venäjä, ruotsi, turkki

Pakkauksessa

• iPhone, jossa iOS 13

• EarPodit Lightning-liittimellä

• Lightning–USB-kaapeli

• USB-virtalähde

• Dokumentaatio

iPhone ja ympäristö

Apple huomioi tuotteen koko elinkaaren määrittäessään ympäristö­kuormitustaan.

iPhone 8:ssa ja iPhone 8 Plussassa kiteytyy Applen jatkuva kehitys ympäristö­asioissa. Niissä on seuraavat ympäristö­vaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• Arseeniton näytön lasi

• Elohopeaton LED-taustavalaistu näyttö

• Ei bromattuja palonesto­aineita

• Ei PVC:tä

• Ei berylliumia

• Kierrätettävä alumiini

* Apua iPhone-puhelimesi mallinumeron selvittämisessä saat osoitteessa support.apple.com/fi-fi/HT201296. Lisätietoja LTE-tuesta saat operaattoriltasi tai osoitteesta apple.com/iphone/LTE. Mobiiliteknologian tuki perustuu iPhonen mallinumeroon ja siihen, onko puhelin määritetty CDMA- vai GSM-verkkoon.

1. Vapaata tilaa on vähemmän, ja sen määrä riippuu monesta tekijästä. Vakiokokoonpanossa tilaa käytetään noin 11–14 Gt (sisältäen iOS:n ja esiasennetut apit) mallista ja asetuksista riippuen. Esiasennetut apit käyttävät noin 4 Gt. Voit poistaa ja palauttaa niitä.

2. Koko ja paino vaihtelevat kokoonpanon ja valmistus­prosessin mukaan.

3. iPhone 8 ja iPhone 8 Plus ovat vesi- ja pölytiiviitä. Ne on testattu hallituissa laboratorio-olosuhteissa, ja niiden vedenpitävyys­luokitus on IP67 (IEC-standardi 60529, enimmäissyvyys 1 metri enintään 30 minuutin ajan). Vesi- ja pölytiiviys eivät ole pysyviä tiloja, ja tiiviys saattaa heikentyä tavallisen kulumisen seurauksena. Älä yritä ladata kastunutta iPhonea. Katso käyttöoppaasta puhdistus- ja kuivausohjeet. Takuu ei kata kosteusvaurioita.

4. FaceTime-puhelut edellyttävät soittajalta ja vastaanottajalta FaceTimea tukevaa laitetta sekä Wi‑Fi-yhteyttä. Saatavuus mobiiliverkossa riippuu operaattorista, datasiirto saattaa olla maksullista.

5. Vaatii dataliittymän. 4G LTE Advanced ja 4G LTE ovat saata­villa valituilla markkinoilla ja valituilta operaattoreilta. Nopeudet perustuvat oletettuihin siirtonopeuksiin ja vaihtelevat paikallisten olosuhteiden ja operaattoreiden mukaan. Lisätietoja LTE -tuesta saat operaattoriltasi tai osoitteesta apple.com/iphone/LTE.

6. Vain SDR-videosisältö.

7. Siri ei välttämättä ole saata­villa kaikilla kielillä tai kaikilla alueilla, ja sen ominaisuudet voivat vaihdella alueittain. Edellyttää internet-yhteyttä. Mobiilikäyttö saattaa olla maksullista.

8. Kaikki akkua koskevat väitteet riippuvat verkon kokoonpanosta ja monista muista tekijöistä. Todelliset tulokset vaihtelevat. Akun latauskertojen määrä on rajallinen, ja voit joutua vaihdattamaan sen ennen pitkää Applen palveluntarjoajalla. Akun käyttöaika ja latauskertojen määrä riippuvat käyttötavasta ja asetuksista. Lisätietoja löytyy osoitteista apple.com/fi/batteries ja apple.com/fi/iphone/battery.html.

9. Apple suoritti testauksen elokuussa 2017 iPhone 8:n ja iPhone 8 Plussan ennakkoversioilla ja ohjelmistoilla käyttäen lisävarusteena Applen USB-C-virtalähteitä (18 W malli A1720, 29 W malli A1540, 30 W malli A1882, 61 W malli A1718 ja 87 W malli A1719). Pikalataustesti suoritettiin virrattomilla iPhone-laitteilla. Latausaika vaihtelee ympäristö­tekijöiden mukaan. Todelliset tulokset vaihtelevat.

10. Langattomat Qi-laturit myydään erikseen.

11. Langatonta laajakaista­yhteyttä suositellaan, saattaa olla maksullinen.

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole saata­villa kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Katso koko luettelo.