iMac (Retina 5K, 27 tommer, midten av 2015) - Tekniske spesifikasjoner

Skjerm

• 27-tommers Retina-skjerm med IPS-teknologi,

• 5120 x 2880‑oppløsning med støtte for millioner av farger

Prosessor

• 3,3 GHz firekjerners Intel Core i5-prosessor (Turbo Boost opptil 3,7 GHz)

Minne

• 8 GB (2 x 4 GB) 1600 MHz DDR3-minne, fire SO-DIMM-plasser tilgjengelig for brukeren

• Kan konfigureres med 16 GB eller 32 GB

Lagring1

• 1 TB harddisk (7200 o/min)

• Kan settes opp med 3 TB harddisk, 1 TB eller 3 TB Fusion Drive, eller 256 GB, 512 GB eller 1 TB flashlagring (SSD).

Grafikk

• AMD Radeon R9 M290-grafikkprosessor med 2 GB GDDR5-minne

Videostøtte og kamera

• FaceTime HD-kamera

• Støtte for full standard oppløsning på den innebygde skjermen og opptil 3840 x 2160 på en ekstern skjerm samtidig

• Støtte for utvidet skrivebord- og like skjermer-modus

Lyd

• Stereohøyttalere

• To mikrofoner

• Hodetelefonutgang

• Hodetelefonutgang / optisk digital lydutgang (minijacktilkobling)

• Støtter Apple iPhone-hodetelefoner med mikrofon

Tilkobling og utvidelse

No alt supplied for Image
  • Hodetelefonutgang

• SDXC-kortplass

• Fire USB 3-porter (kompatible med USB 2)

• To Thunderbolt 2-porter

• Mini DisplayPort-utgang

• Støtte for DVI, VGA og dual-link-DVI (adaptere selges separat)

• 10/100/1000BASE‑T Gigabit Ethernet (RJ-45-tilkobling)

• Feste for Kensington-lås

Inndata

• Apple Wireless Keyboard

• Tastatur i full størrelse med 78 (USA) eller 79 (ISO) taster, inkludert 12 funksjonstaster og 4 piltaster (omvendt «T»-form)

• Magic Mouse

• Glatt og sømløs Multi-Touch-styreflate med støtte for enkle bevegelser (rulle og sveipe). Klikk og dobbeltklikk hvor som helst. Konstruert for både venstre- og høyrehendte.

• Magic Trackpad

• Multi-Touch-styreflaten av glass gir deg presis kontroll over markøren og støtter akselerasjonssensitiv rulling og bevegelser som å knipe, sveipe, sveipe med tre fingre, sveipe med fire fingre, trykke, dobbelttrykke, rotere, zoome på skjerm, rulle, klikke og dra, klikke, dra og låse samt sekundærklikk A og B.

Trådløst

• Wi-Fi

• 802.11ac Wi‑Fi trådløst nettverk, kompatibelt med IEEE 802.11a/b/g/n

• Bluetooth

• Bluetooth 4.0 trådløsteknologi

Størrelse og vekt

• Høyde: 51.6 cm

• Bredde: 65.0 cm

• Fotdybde: 20.3 cm

• Vekt: 9.54 kg2

Strøm- og driftskrav

• Nettspenning: 100–240 V AC

• Frekvens: 50 til 60 Hz, enkeltfaset

• Temperatur under bruk: 10 til 35 °C

• Relativ fuktighet: 5 til 95 prosent ikke-kondenserende

• Høyde under bruk: testet opp til 10 000 fot

Kundestøtte og begrenset garanti

I Norge har forbrukere rett til gratis reparasjon, erstatning, prisreduksjon eller refusjon fra selgeren eller en tidligere selger i distribusjonskjeden, av varer som ikke samsvarer med salgsavtalen innen to år fra levering, eller opptil fem år fra levering for varer som er beregnet å vare betydelig lenger enn to år, i henhold til forbrukerkjøpsloven av 2002. Klikk her for mer informasjon.

En Mac leveres også med 90 dagers gratis kundestøtte via telefon og ett års begrenset garanti fra Apple. Klikk her for å lese mer om hvilken service Apple tilbyr for Mac.

Kjøp AppleCare Protection Plan for å få opptil tre år med teknisk support via telefon fra eksperter og flere alternativer for maskinvareservice fra Apple. Klikk her for mer informasjon.

I esken

No alt supplied for Image
  • iMac med Retina 5K-skjerm

• Apple Wireless Keyboard

• Apple Magic Mouse

• Strømkabel

Operativsystem

OS X Yosemite

OS X Yosemite er utviklet for å være intuitivt og enkelt å bruke, og det utnytter Mac-maskinvaren på best mulig måte. Designen er elegant, og appene du bruker mest, er blitt enda bedre. Måten Macen og iOS-enhetene samarbeider på, er utrolig effektiv. Mer

OS X Yosemite har

• AirDrop

• AirPlay

• Diktering

• Gatekeeper

• Varslingssenter

• Facebook-integrering

• Twitter-integrering

• Støtte for flere skjermer

• Faner og etiketter i Finder

• iCloud

• iCloud-nøkkelring

• iCloud Drive

• Familiedeling

• Dashboard

• Mission Control

• Spotlight-søk

• Safari-strømsparing

• App Nap

• Power Nap

• Komprimert minne

• Innebygd deling

Inkluderte apper3

• Bilder

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Kart

• iBooks

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Meldinger

• Kalender

• Kontakter

• Time Machine

• Photo Booth

• Mac App Store

• iTunes

• Game Center

• Forhåndsvisning

• Notater

• Påminnelser

Spesial-konfigurasjoner

Konfigurer iMacen din med disse alternativene, kun tilgjengelig på Apple Online Store.

På utkikk etter en iMac med Retina 5K-skjerm som kan monteres på veggen eller på en bevegelig arm? Gå for en iMac med Retina 5K-skjerm og innebygd VESA-monteringsadapter.

27-tommers iMac med Retina 5K-skjerm

• Magic Trackpad

• 16 GB minneoppgradering (2 x 8 GB)

• 32 GB minneoppgradering (4 x 8 GB)

• 3 TB Fusion Drive

• 256 GB, 512 GB eller 1 TB flashlagring (SSD)

• 4,0 GHz firekjerners Intel Core i7 (Turbo Boost opptil 4,4 GHz)

• AMD Radeon R9 M295X-grafikkprosessor med 4 GB GDDR5-minne

iMac og miljøet

Apple analyserer hele livssyklusen til produktet når vi vurderer hvilken virkning det vil ha på miljøet. Mer

iMac har følgende miljøvennlige egenskaper:

• Skjermglass uten arsen

• Ingen BFR-stoffer

• Ingen PVC4

• LED-bakbelyst skjerm uten kvikksølv

• Utførelse i aluminium og glass som er lett å gjenvinne

• Oppfyller kravene til ENERGY STAR, versjon 6.1

• EPEAT Gold-vurdering5

Apple og miljøet

Her kan du finne ut mer om Apples engasjement for å redusere miljøbelastningen fra selskapets produkter og prosesser. Eller les Miljørapportene for produkter for detaljert miljøinformasjon om hvert enkelt Apple-produkt.

Resirkulering

Apple har et helhetlig perspektiv på resirkulering og reduksjon av avfall. Mer om hvordan du resirkulerer Macen.

Tilbehør og programvare

Mac-programvare

• Aperture

• Logic Pro X

• Final Cut Pro X

Adaptere

• Apple Mini DisplayPort-til-DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-til-VGA-adapter

• Apple Mini DisplayPort-til-Dual-Link DVI-adapter

AirPort og trådløs kommunikasjon

• AirPort Express

• AirPort Extreme

• AirPort Time Capsule

Annet tilbehør

• Magic Trackpad

• Apple USB SuperDrive

• Apple-batterilader

• AppleCare Protection Plan

1. 1 GB = 1 milliard byte og 1 TB = 1 billion byte. Kapasiteten er mindre når disken er formatert.

2. Vekten varierer etter konfigurasjon og produksjonsprosess.

3. Pages, Numbers og Keynote kan lastes ned gratis fra Mac App Store på kvalifiserte Macer som er kjøpt 1. oktober 2013 eller senere. Krever OS X Yosemite. Nedlasting av apper krever en Apple-ID.

4. Strømkabel uten PVC er tilgjengelig i alle områder bortsett fra India og Sør-Korea.

5. iMac oppnådde Gold-vurderingen fra EPEAT i USA og Canada.