MacBook Pro (Retina, 13 tommer, tidlig 2015) - Tekniske spesifikasjoner

Skjerm

• Retina-skjerm

• 13,3-tommers (diagonalt målt) LED-bakbelyst skjerm med IPS-teknologi, oppløsning på 2560 x 1600 med 227 piksler per tomme med støtte for millioner av farger

• Skalerte oppløsninger som støttes:

• 1680 x 1050

• 1440 x 900

• 1024 x 640

• Lysstyrke på 300 nit

• Standard fargerom (sRGB)

• Kontrastforhold på 900:1

Prosessor

• 2,7GHz - 128 GB

• 2,7 GHz tokjerners Intel Core i5-prosessor (Turbo Boost opptil 3,1 GHz) med 3 MB delt nivå 3-buffer

• Kan konfigureres med 2,9 GHz tokjerners Intel Core i5 (Turbo Boost opptil 3,3 GHz) med 3 MB delt nivå 3-buffer eller 3,1 GHz tokjerners Intel Core i7 (Turbo Boost opptil 3,4 GHz) med 4 MB delt nivå 3-buffer.

• 2,7GHz - 256 GB

• 2,7 GHz tokjerners Intel Core i5-prosessor (Turbo Boost opptil 3,1 GHz) med 3 MB delt nivå 3-buffer

• Kan konfigureres med 2,9 GHz tokjerners Intel Core i5 (Turbo Boost opptil 3,3 GHz) med 3 MB delt nivå 3-buffer eller 3,1 GHz tokjerners Intel Core i7 (Turbo Boost opptil 3,4 GHz) med 4 MB delt nivå 3-buffer.

• 2,9GHz

• 2,9 GHz tokjerners Intel Core i5-prosessor (Turbo Boost opptil 3,3 GHz) med 3 MB delt nivå 3-buffer

• Kan konfigureres med 3,1 GHz tokjerners Intel Core i7 (Turbo Boost opptil 3,4 GHz) med 4 MB delt nivå 3-buffer.

Minne

• 8 GB integrert 1866 MHz LPDDR3-minne

• Kan konfigureres med 16 GB minne

Lagring1

• 2,7GHz - 128 GB

• 128 GB PCIe-basert flashlagring

• 2,7GHz - 256 GB

• 256 GB PCIe-basert flashlagring

• 2,9GHz

• 512 GB PCIe-basert flashlagring

• Kan konfigureres med 1 TB flashlagring.

Størrelse og vekt

• Høyde: 1,8 cm

• Bredde: 31,4 cm

• Dybde: 21,9 cm

• Vekt: 1,58 kg2

Grafikk- og videostøtte

• Intel Iris Graphics 6100

• Visning på ekstern skjerm: støtte for samtidig visning med full oppløsning på den innebygde skjermen og opptil 3840 x 2160 piksler på opptil to eksterne skjermer, begge med millioner av farger

• Thunderbolt digital videoutgang

• Standard Mini DisplayPort-utgang

• DVI-, VGA-, Dual-Link DVI- og HDMI-utgang støttes ved bruk av Mini DisplayPort-adaptere (kjøpes separat)

• HDMI-videoutgang

• Støtte for 1080p-oppløsning ved opptil 60 Hz

• Støtte for oppløsning på 3840 x 2160 ved 30 Hz

• Støtte for oppløsning på 4096 x 2160 ved 24 Hz

Kamera

• 720p FaceTime HD-kamera

Tilkobling og utvidelse

• MagSafe 2-port

• To Thunderbolt 2-porter (opptil 20 GB/s)

• To USB 3-porter (opptil 5 GB/s)

• HDMI-port

• 3,5 mm hodetelefonkontakt

• SDXC-kortplass

• Apple Thunderbolt-til-FireWire-adapter (kjøpes separat)

• Apple Thunderbolt-til-Gigabit Ethernet-adapter (kjøpes separat)

Trådløst

• Wi‑Fi

• 802.11ac Wi‑Fi, kompatibelt med IEEE 802.11a/b/g/n

• Bluetooth

• Bluetooth 4.0 trådløsteknologi

Lyd

• Stereohøyttalere

• To mikrofoner

• 3,5 mm hodetelefonkontakt

• Støtter Apple iPhone-øretelefoner med fjernkontroll og mikrofon

• Støtte for lydutgang (digital/analog)

Tastatur og styreflate

• Bakbelyst tastatur i full størrelse med 78 (USA) eller 79 (ISO) taster, inkludert 12 funksjonstaster og fire piltaster (omvendt T-form) med lyssensor

• Force Touch-styreflaten gir presis markørkontroll og trykkfølsom funksjonalitet – for harde klikk, for akselerasjon, trykkfølsom tegning og Multi-Touch-bevegelser

Batteri og strøm3

• Opptil 10 timer trådløs surfing

• Opptil 12 timer iTunes-filmavspilling

• Opptil 30 dager i dvale

• Innebygd 74,9-wattimers litiumpolymerbatteri

• MagSafe 2-lader på 60 watt med kabelkontroll, MagSafe 2-strøminntak

Strøm- og driftskrav

• Nettspenning: 100 til 240 V vekselstrøm

• Frekvens: 50 til 60 Hz

• Temperatur under bruk: 10 til 35 °C

• Temperatur ved oppbevaring: -25 til 45 °C

• Relativ fuktighet: 0 til 90 prosent ikke-kondenserende

• Høyde under bruk: testet opp til 3000 meter

• Maksimal høyde for lagring: 4500 meter

• Maksimal høyde for frakt: 10 500 meter

Operativsystem

macOS Sierra

macOS er operativsystemet som gir kraft til alt du gjør på Macen. Med macOS Sierra kommer Siri til Mac4 – sammen med ny funksjonalitet for bilder, sikker netthandel og sømløs veksling mellom enheter.

Finn ut mer om det nyeste operativsystemet

Tilgjengelighet

Tilgjengelighetsfunksjonene hjelper personer med nedsatt funksjonsevne med å få mest mulig ut av sin nye MacBook Pro. Med innebygd støtte for brukere med syns- og hørselshemninger, nedsatt motorikk eller lese- og skrivevansker kan du skape og gjøre fantastiske ting.

Funksjonene omfatter:

• VoiceOver

• Zoom

• Økt kontrast

• Redusert bevegelse

• Siri og Diktering

• Bryterkontroll

• Skjult teksting

• Tekst-til-tale

Inkluderte apper5

• Bilder

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Siri

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Meldinger

• Kart

• Notater

• Kalender

• Kontakter

• Påminnelser

• Photo Booth

• Forhåndsvisning

• iTunes

• iBooks

• App Store

• Time Machine

Begrenset garanti og service

I Norge har forbrukere rett til gratis reparasjon, erstatning, prisreduksjon eller refusjon fra selgeren eller en tidligere selger i distribusjonskjeden, av varer som ikke samsvarer med salgsavtalen innen to år fra levering, eller opptil fem år fra levering for varer som er beregnet å vare betydelig lenger enn to år, i henhold til forbrukerkjøpsloven av 2002. Klikk her for flere detaljer.

En Mac leveres også med 90 dagers gratis kundestøtte via telefon og ett års begrenset garanti fra Apple. Klikk her for å lese mer om hvilken service Apple tilbyr for Mac.

Kjøp AppleCare Protection Plan for å få opptil tre år med teknisk kundestøtte via telefon fra eksperter og flere alternativer for maskinvareservice fra Apple. Klikk her for mer informasjon.

I esken

• MacBook Pro

• MagSafte 2-lader

• Strømkabel

• Støpsel

Spesial-konfigurasjoner

Tilpass MacBook Pro med disse alternativene, kun på apple.com:

• Tokjerners Intel Core i7 på 3,1 GHz, Turbo Boost på 3,4 GHz, med 4 MB delt nivå 3-buffer

• 16 GB integrert 1866 MHz LPDDR3-minne

• Opptil 1 TB PCIe-basert integrert SSD1

MacBook Pro og miljøet.

Apple tenker på hele livssyklusen til produktet når vi vurderer påvirkningen på miljøet.

MacBook Pro har følgende egenskaper som reduserer miljøpåvirkningen:

• Kvikksølvfri LED-skjerm

• Skjermglass uten arsen

• Uten bromerte flammehemmere

• Ingen PVC-stoffer6

• Inneholder ikke beryllium

• Aluminiumskabinett som er lett å gjenvinne

• Oppfyller ENERGY STAR 6.1-kravene

• EPEAT Gold-vurdering7

Resirkulering

Apple har et helhetlig syn på resirkulering og reduksjon av avfall. Lær mer om hvordan du resirkulerer din Mac.

Akustisk ytelse

Fastsatt støyutsendelse i henhold til ECMA-109

Lydstyrkenivå

L W A,m (B)

Lydtrykksnivå

Operatørplassering

L p A,m (dB)

Uvirksom

1.25 (K V = 0.25)

3.5

Trådløst Internett

1.25 (K V = 0.25)

3.5

1. L W A,m er gjennomsnittlig A-vektet lydtrykksnivå, avrundet til nærmeste 0,05 B.

2. L p A,m er gjennomsnittlig A-vektet lydtrykksnivå som er målt ved operatørplasseringen (avrundet til nærmeste 0,5 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (desibel).

4. K v er det statistiske tillegget for å beregne den øvre grensen for A-vektet lydstyrkenivå.

5. Verdien L W a,c (som tidligere ble kalt L W Ad) kan beregnes ved å summere L W A,m og K v .

6. Trådløst Internett-testen laster inn 25 populære nettsteder.

7. Testet konfigurasjon: 2,9 GHz tokjerners Intel Core i5-prosessor, 8 GB minne, 512 GB flashlagring, Intel Iris Graphics 6100.

Tilbehør

Mac-programvare

• Final Cut Pro X

• Logic Pro X

Skjermer og adaptere

• Apple Mini DisplayPort til DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort til VGA-adapter

• Apple Mini DisplayPort-til-Dual-Link DVI-adapter

• MagSafe to MagSafe 2 Converter

AirPort og trådløs kommunikasjon

• AirPort Express

• AirPort Extreme

• AirPort Time Capsule

Annet tilbehør

• Apple USB SuperDrive

• Thunderbolt-til-Gigabit Ethernet-adapter

• Thunderbolt-til-FireWire-adapter

• 60-watts MagSafe 2-lader

• AppleCare Protection Plan

1. 1 GB = 1 milliard byte, og 1 TB = 1 billion byte. Kapasiteten er mindre når harddisken er formatert.

2. Vekten varierer avhengig av konfigurasjon og produksjonsprosess.

3. Testene ble utført av Apple i april 2015 med førproduksjonsenheter av 15-tommers MacBook Pro med firekjerners Intel Core i7-prosessor på 2,2 GHz med 256 GB flashlagring og 16 GB RAM. Testene ble utført av Apple i februar 2015 med førproduksjonsenheter av 13-tommers MacBook Pro med tokjerners Intel Core i5-prosessor på 2,9 GHz (test av trådløst nettverk og HD-filmavspilling) og førproduksjonsenheter av 13-tommers MacBook Pro med tokjerners Intel Core i5-prosessor på 2,7 GHz (test av dvalemodus). I testen av trådløst nettverk måles batteritiden ved å surfe trådløst på 25 populære nettsteder med skjermlysstyrken satt tolv trinn fra null (75 prosent). I testen for HD-filmavspilling måles batteritiden ved å spille av HD-innhold i 1080p med skjermlysstyrken satt til tolv trinn fra null (75 prosent). I testen av dvalemodus måles batteritiden ved å la et system som er koblet til et trådløst nettverk og logget på en iCloud-konto, gå i dvalemodus med appene Safari og Mail aktive og alle systeminnstillinger satt til standard. Batteritiden varierer avhengig av konfigurasjon og bruk. Du finner mer informasjon på www.apple.com/no/batteries.

4. Det er mulig at Siri ikke er tilgjengelig på alle språk eller i alle områder. Funksjonene kan variere fra område til område.

5. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers og Keynote kan lastes ned fra Mac App Store. For å kunne laste ned apper må du ha en Apple ID og en enhet som er kompatibel med OS‑versjonen som kreves for hver app.

6. Strømkabel uten PVC er tilgjengelig i alle områder bortsett fra India og Sør-Korea.

7. MacBook Pro oppnådde Gold-vurderingen fra EPEAT i USA og Canada.