iMac (Retina 5K, 27-tuumainen, loppuvuosi 2014) - Tekniset tiedot

Näyttö

• 27 tuuman (lävistäjä) Retina-näyttö IPS-teknologialla

• 5120 x 2880 tarkkuus ja tuki miljoonille väreille

Prosessori

• 3,5 GHz neliytiminen Intel Core i5 -prosessori (Turbo Boost jopa 3,9 GHz)

• Valinnaisena 4,0 GHz neliytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 4,4 GHz).

Muisti

• 8 Gt (kaksi 4 Gt) 1600 MHz DDR3-muistia, neljä käyttäjän vaihdettavissa olevaa SO-DIMMiä

• Valinnaisena jopa 16 Gt tai 32 Gt.

Tallennustila1

• 1 Tt Fusion Drive

• Valittavana 3 Tt Fusion Drive tai 256 Gt, 512 Gt tai 1 Tt flash-muistia (SSD).

Grafiikka

• AMD Radeon R9 M290X -näytönohjain, jossa 2 Gt GDDR5-muistia

• Valinnaisena AMD Radeon R9 M295X, jossa 4 Gt GDDR5-muistia.

Videotuki ja kamera

• FaceTime HD -kamera

• Samanaikainen tuki sisäisen näytön täydelle natiivitarkkuudelle ja jopa 3840 x 2160 pikselin ulkoiselle näytölle

• Tuki kahden näytön tilalle ja näytönkahdennustilalle

Ääni

• Stereokaiuttimet

• Kaksi mikrofonia

• Kuulokeportti

• Kuulokeportti / optinen digitaalinen äänilähtö (miniliitäntä)

• Tukee Applen iPhone-kuulokemikrofonia

Liitännät ja laajennettavuus

No alt supplied for Image
  • Kuulokeportti

• SDXC-korttipaikka

• Neljä USB 3 -porttia (yhteensopivat USB 2:n kanssa)

• Kaksi Thunderbolt 2 -porttia

• Mini-DisplayPort-lähtö

• Tuki DVI-, VGA- ja dual-link DVI -liitännöille (sovittimet myydään erikseen)

• 10/100/1000BASE‑T Gigabitin Ethernet (RJ-45-liitin)

• Kensington-lukituskaapelin paikka

Syöttölaitteet

• Applen langaton näppäimistö

• Täysikokoinen näppäimistö, jossa on 78 (US) tai 79 (ISO) näppäintä, mukaan lukien 12 toimintonäppäintä ja 4 nuolinäppäintä (käänteinen T-asettelu)

• Magic Mouse

• Sileä, yhtenäinen Multi-Touch-pinta, joka tukee yksinkertaisia eleitä (vieritystä ja pyyhkäisyä). Klikkaa ja kaksoisklikkaa vapaasti. Sopii niin vasen- kuin oikeakätisillekin käyttäjille.

• Magic Trackpad

• Lasinen Multi-Touch-ohjauslevy osoittimen tarkkaan ohjaukseen. Tukee kineettistä vieritystä, nipistystä ja sormien levittämistä, pyyhkäisyä, kolmen sormen pyyhkäisyä, neljän sormen pyyhkäisyä, napautusta, kaksoisnapautusta, pyöritystä, näytön zoomausta, vieritystä, klikkaamista ja vetämistä, klikkaamista, vetämistä ja lukitsemista sekä toissijaista klikkausta A ja B.

Langattomat yhteydet

• Wi-Fi

• Langaton 802.11ac Wi‑Fi -verkkotoiminto, IEEE 802.11a/b/g/n -yhteensopiva

• Bluetooth

• Langaton Bluetooth 4.0 -teknologia

Mitat ja paino

• Korkeus: 51,6 cm

• Leveys: 65,0 cm

• Jalustan syvyys: 20,3 cm

• Paino: 9,54 kg2

Sähkötekniset ja käyttöympäristön vaatimukset

• Verkkojännite: 100–240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50–60 Hz, yksivaiheinen

• Käyttölämpötila: 10°–35°C

• Suhteellinen ilmankosteus: 5–95 % ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus: testattu 3000 metriin saakka

Rajoitettu takuu ja huolto

Suomessa kuluttajilla on oikeus ilmaiseen korjaukseen, vaihtoon, hinnanalennukseen tai hyvitykseen myyjältä, mikäli tuotteet eivät ole sopimuksenmukaisia Suomen kauppalain mukaan. Tietyissä tilanteissa kuluttaja voi myös esittää vaatimuksensa edeltävälle myyjälle ketjussa. Lisätietoja saat tästä.

iMacin kauppaan kuuluu myös 90 päivän ilmainen tekninen puhelintuki ja yhden vuoden rajoitettu takuu Applelta. Lisätietoja siitä, miten Apple huoltaa iMaciasi, saat tästä.

Ostamalla AppleCare Protection Planin saat kolmen vuoden ajaksi asiantuntevan teknisen puhelintuen ja laitteistohuollon lisävaihtoehdot Applelta. Lisätietoja saat tästä.

Pakkauksessa

No alt supplied for Image
  • iMac Retina 5K -näytöllä

• Applen langaton näppäimistö

• Applen Magic Mouse

• Virtajohto

Käyttöjärjestelmä

OS X Yosemite

OS X Yosemite on intuitiivinen ja helppokäyttöinen ja se on suunniteltu ottamaan täysi hyöty irti Macin laitteistosta. Siinä on tyylikäs design, parannuksia eniten käyttämiisi ohjelmiin ja se saa Macin ja iOS-laitteet pelaamaan saumattomasti yhteen.

Lisätietoja

OS X Yosemiten mukana tulevat:

• AirDrop

• AirPlay

• Sanelu

• Gatekeeper

• Ilmoituskeskus

• Facebook-integrointi

• Twitter-integrointi

• Usean näytön tuki

• Finderin välilehdet ja tunnisteet

• iCloud

• iCloudin avainnippu

• iCloud Drive

• Perhejako

• Dashboard

• Mission Control

• Spotlight-haku

• Safarin virransäästäjä

• App Nap

• Power Nap

• Pakattu muisti

• Sisäänrakennettu jakaminen

Vakio-ohjelmat3

• iPhoto

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Kartat

• iBooks

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Viestit

• Kalenteri

• Yhteystiedot

• Time Machine

• Photo Booth

• Mac App Store

• iTunes

• Game Center

• Esikatselu

• Muistiinpanot

• Muistutukset

Tilauksesta

Valitse iMac -kokoonpanoosi nämä vaihtoehdot, vain Apple Online Storesta.

Etsitkö seinälle kiinnitettävää tai säädettävällä varrella varustettua iMacia Retina 5K -näytöllä? Valitse kiinteällä VESA-kiinnityssovittimella varustettu iMac Retina 5K -näytöllä.

27 tuuman iMac Retina 5K -näytöllä 3,5 GHz

• Magic Trackpad

• 16 Gt muistipäivitys (2x 8 Gt)

• 32 Gt muistipäivitys (4x 8 Gt)

• 3 Tt Fusion Drive

• 256 Gt, 512 Gt tai 1 Tt flash-muistia (SSD)

• 4,0 GHz neliytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 4,4 GHz).

• AMD Radeon R9 M295X -näytönohjain, jossa 4 Gt GDDR5-muistia

1. 1 Gt = miljardi tavua ja 1 Tt = biljoona tavua, todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

2. Paino vaihtelee kokoonpanon ja valmistusprosessin mukaan.

3. Pages, Numbers ja Keynote ovat saatavilla ilmaiseksi Mac App Storesta tähän oikeuttaville Mac-tietokoneille, jotka on ostettu 1. lokakuuta 2013 tai sen jälkeen. OS X Yosemite vaaditaan. Ohjelmien lataaminen edellyttää Apple ID:tä.