iPhone 6 - Teknisk information

Finish

• Silver

• Guld

• Rymdgrå

Kapacitet1

• 16 GB

• 32 GB

• 64 GB

• 128 GB

Mått och vikt2

• Höjd: 138,1 mm

• Bredd: 67,0 mm

• Djup: 6,9 mm

• Vikt: 129 gram

Skärm

• Retina HD-skärm

• 4,7-tums (diagonalt) LED-bakbelyst Multi-Touch-skärm i widescreenformat med IPS-teknik

• 1334 × 750 pixlars upplösning med 326 ppi

• Kontrast (normalt): 1400:1

• Maximal ljusstyrka (normalt): 500 cd/m2

• Full sRGB-standard

• Dual-domain-pixlar för större betraktningsvinklar

• Fingeravtryckstålig och fettavvisande ytbehandling på framsidan

• Stöd för visning av flera språk och teckensystem samtidigt

• Visningszoom

• Funktionen Lätt att nå

Chip

• A8-chip med 64-bitars arkitektur

• M8-rörelsecoprocessor

iSight-kamera

• 8-megapixlars iSight-kamera med 1,5 µ-pixlar

• Autofokus med Focus Pixels

• Bländare på ƒ/2,2

• Optisk bildstabilisering (endast iPhone 6 Plus)

• True Tone Flash

• Objektiv med fem element

• IR-filter av hybridtyp

• Bakbelyst sensor

• Linsskydd i safirglas

• Automatisk bildstabilisering

• Automatisk HDR för bilder

• Ansiktsigenkänning

• Exponeringskontroll

• Panorama (upp till 43 megapixlar)

• Bildserieläge

• Tryck för att fokusera

• Geotaggning av bilder

• Självutlösare

Videoinspelning

• Videoinspelning i 1080p HD (30 eller 60 bilder/sekund)

• True Tone Flash

• Slowmotionvideo (120 eller 240 bilder/sekund)

• Timelapse-video

• Förbättrad videostabilisering

• Kontinuerlig autofokus för video

• Ta stillbilder medan du spelar in video

• Förbättrad ansiktsigenkänning

• 3x zoom

• Geotaggning av video

FaceTime HD-kamera

• Bilder i 1,2-megapixlar

• Bländare på ƒ/2,2

• Videoinspelning i 720p HD

• Bakbelyst sensor

• Automatisk HDR för bilder och video

• Ansiktsigenkänning

• Bildserieläge

• Exponeringskontroll

• Självutlösare

Touch ID

• Fingeravtrycksläsare inbyggd i hemknappen

Mobilnät och trådlöst

• Modell A1549 (GSM)* / Modell A1522 (GSM)*

• UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900 och 2100 MHz)

• GSM/EDGE (850, 900, 1800 och 1900 MHz)

• LTE (band 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 13, 17, 18, 19, 20, 25, 26, 28 och 29)

• Modell A1549 (CDMA)* / Modell A1522 (CDMA)*

• CDMA EV-DO Rev. A och Rev. B (800, 1700/2100, 1900 och 2100 MHz)

• UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900 och 2100 MHz)

• GSM/EDGE (850, 900, 1800 och 1900 MHz)

• LTE (band 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 13, 17, 18, 19, 20, 25, 26, 28 och 29)

• Modell A1586* / Modell A1524*

• CDMA EV-DO Rev. A och Rev. B (800, 1700/2100, 1900 och 2100 MHz)

• UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900 och 2100 MHz)

• TD-SCDMA 1900 (F) och 2000 (A)

• GSM/EDGE (850, 900, 1800 och 1900 MHz)

• FDD-LTE (band 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 13, 17, 18, 19, 20, 25, 26, 28 och 29)

• TD-LTE (band 38, 39, 40 och 41)

• Alla modeller

• Wifi med 802.11a/b/g/n/ac

• Trådlös anslutning med Bluetooth 4.2

• NFC

Platstjänster

• Assisted GPS och GLONASS

• Digital kompass

• Wifi

• Cellular

• iBeacon-mikrolokalisering

Videosamtal3

• FaceTime-video

• Ring videosamtal via wifi eller mobilnät till FaceTime-kompatibla enheter

Röstsamtal3

• FaceTime-röstsamtal

Ljuduppspelning

• Ljudformat som stöds: AAC (8 till 320 Kbit/s), skyddad AAC (från iTunes Store), HE‑AAC, MP3 (8 till 320 Kbit/s), MP3 VBR, Audible (formaten 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX och AAX+), Apple Lossless, AIFF och WAV

• Inställningsbar maximal volymgräns

TV och video

• AirPlay-dubblering, bild-, ljud- och videoutsignal till Apple TV (andra generationen eller senare)

• Skärmdubblering och videoutsignal: Upp till 1080p med Lightning till digital AV-adapter och Lightning till VGA-adapter (adaptrar säljs separat)

• Videoformat som stöds: H.264-video upp till 1080p, 60 bilder/sekund, High Profile nivå 4.2 med AAC-LC-ljud upp till 160 Kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov; MPEG-4-video upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 pixlar, 30 bilder/sekund, Simple Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 Kbit/s per kanal, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov; Motion JPEG (M-JPEG) upp till 35 Mbit/s, 1280 x 720 pixlar, 30 bilder/sekund, ljud i ulaw, PCM-stereoljud i filformatet .avi

Siri4

• Använd din röst för att skicka meddelanden, ställa in påminnelser och mycket mer

• Få proaktiva förslag

• Använd handsfree

• Identifiera låtar

Läs mer om Siri

Utvändiga knappar och anslutningar

• Hemknapp/Touch ID-sensor

• Volym upp/ner

• Ringsignal/​ljud av

• På/av - Vila/​väckning

• Mikrofon

• Lightning-kontakt

• 3,5 mm minitele för hörlurar

• Inbyggd högtalare

Ström och batteri5

• Inbyggt uppladdningsbart litiumjonbatteri

• Laddas via USB-anslutning till dator eller strömadapter

• Samtalstid: Upp till 14 timmar med 3G

• Internetanvändning: Upp till 10 timmar med 3G, upp till 10 timmar med 4G LTE, upp till 11 timmar med wifi

• Videouppspelning i HD: Upp till 11 timmar

• Ljuduppspelning: Upp till 50 timmar

• Standby-tid: Upp till 10 dagar

Sensorer

• Touch ID

• Barometer

• Gyro med tre axlar

• Accelerometer

• Avståndssensor

• Sensor för omgivande ljus

Operativsystem

iOS 9

Världens mest avancerade mobila OS innehåller viktiga förbättringar för inbyggda appar, smartare Siri, smartare sökningar och mycket mer. Läs mer om iOS

iOS 9 innehåller:

• AirDrop

• AirPlay

• AirPrint

• Kontrollcenter

• Notiscenter

• Siri

• Spotlight-sökning

• Facebook-integrering

• Twitter-integrering

• iCloud

• iCloud-nyckelring

• Multitasking

• Wallet

De inbyggda apparna

• Kamera

• Bilder

• Hälsa

• Meddelanden

• Telefon

• FaceTime

• Mail

• Musik

• Wallet

• Safari

• Kartor

• Kalender

• iTunes Store

• App Store

• Anteckningar

• Kontakter

• iBooks

• Game Center

• Väder

• Påminnelser

• Röstmemon

• Klocka

• Videor

• Aktier

• Kalkylator

• Kompass

• Podcaster

• Watch

• Tips

• iCloud Drive

• Hitta min iPhone

• Hitta mina vänner

Kostnadsfria appar från Apple6

• iMovie

• Pages

• Keynote

• Numbers

• iTunes U

• GarageBand

• Apple Store

• Fjärrkontroll

Hörlurar

• Apple EarPods med fjärrkontroll och mikrofon

• Fodral

SIM-kort

• Nano-SIM-kort

iPhone 6 och iPhone 6 Plus är inte kompatibla med befintliga mikro-SIM-kort.

Kontakt

• Lightning

Kompatibilitet med hörapparater

• iPhone 6 (modell A1549, A1586): M3, T4

E-postbilagor som stöds

• Visningsbara dokumenttyper

• .jpg, .tiff, .gif (bilder), .doc och .docx (Microsoft Word), .htm och .html (webbsidor), .key (Keynote), .numbers (Numbers), .pages (Pages), .pdf (Förhandsvisning och Adobe Acrobat), .ppt och .pptx (Microsoft PowerPoint), .txt (text), .rtf (formaterad text), .vcf (kontaktinformation), .xls och .xlsx (Microsoft Excel), .zip, .ics

Systemkrav

• Apple-ID (krävs för vissa funktioner)

• Internetanslutning7

Synkning med iTunes på en Mac eller PC kräver:

• Mac: OS X 10.8.5 eller senare

• PC: Windows 7 eller senare

• iTunes 12.3 eller senare (kan laddas ner kostnadsfritt från www.itunes.com/se/download)

Omgivning

• Temperatur vid användning: 0 °C till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: –20 °C till 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 % till 95 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet: testad för användning upp till 3 000 m

Språk

• Språkstöd

• Engelska (Australien, Kanada, Storbritannien, USA), kinesiska (förenklad, traditionell, traditionell från Hongkong), franska (Kanada, Frankrike), tyska, arabiska, danska, finska, grekiska, hebreiska, hindi, indonesiska, italienska, japanska, katalanska, koreanska, kroatiska, malajiska, nederländska, norska, polska, portugisiska (Brasilien, Portugal), rumänska, ryska, slovakiska, spanska (Mexiko, Spanien), svenska, thailändska, tjeckiska, turkiska, ukrainska, ungerska, vietnamesiska

• QuickType-tangentbordsstöd

• Arabiska, bengali, bulgariska, cherokesiska, danska, emoji, engelska (Australien, Kanada, Indien, Singapore, Storbritannien, USA), estniska, filipino, finska, flamländska, franska (Belgien, Kanada, Frankrike, Schweiz), grekiska, gujarati, hawaiiska, hebreiska, hindi (devanagari, translitteration), hinglish, indonesiska, isländska, italienska, japanska (kana, romaji), katalanska, kinesiska – förenklad (handskrift, pinyin, streck), kinesiska – traditionell (cangjie, handskrift, pinyin, streck, sucheng, zhuyin), koreanska, kroatiska, lettiska, litauiska, makedonska, malajiska, marathi, nederländska, norska, polska, portugisiska (Brasilien, Portugal), punjabi, rumänska, ryska, serbiska (kyrilliska, latin), slovakiska, slovenska, spanska (Mexiko, Spanien), svenska, tamil, telugu, thailändska, tjeckiska, turkiska, tyska (Schweiz, Tyskland, Österrike), ukrainska, ungerska, urdu, vietnamesiska

• QuickType-tangentbordsstöd med förutseende textinmatning8

• Engelska (Australien, Indien, Kanada, Singapore, Storbritannien, USA), franska (Belgien, Frankrike, Kanada, Schweiz), italienska, japanska, kinesiska (förenklad, traditionell), koreanska, portugisiska (Brasilien, Portugal), ryska, spanska (Mexiko, Spanien), thailändska, turkiska, tyska (Schweiz, Tyskland, Österrike)

• Siri-språk

• Engelska (Australien, Indien, Kanada, Nya Zeeland, Singapore, Storbritannien, USA), arabiska (Förenade Arabemiraten, Saudiarabien), danska (Danmark), franska (Belgien, Frankrike, Kanada, Schweiz), italienska (Italien, Schweiz), japanska, kantonesiska (Hongkong), koreanska, mandarin (Kina, Taiwan), nederländska (Belgien, Nederländerna), norska (Norge), portugisiska (Brasilien), ryska (Ryssland), spanska (Mexiko, Spanien, USA), svenska (Sverige), thailändska (Thailand), turkiska (Turkiet), tyska (Schweiz, Tyskland, Österrike)

• Dikteringsspråk

• Engelska (Australien, Filippinerna, Indien, Irland, Kanada, Nya Zeeland, Singapore, Storbritannien, Sydafrika, USA), arabiska (Förenade Arabemiraten, Saudiarabien), danska (Danmark), finska, franska (Belgien, Frankrike, Kanada, Schweiz), grekiska, hebreiska (Israel), indonesiska, italienska (Italien, Schweiz), japanska, kantonesiska (Hongkong), katalanska, koreanska, kroatiska, malajiska, mandarin (Kina, Taiwan), nederländska (Belgien, Nederländerna), norska (Norge), polska, portugisiska (Brasilien, Portugal), rumänska, ryska (Ryssland), slovakiska, spanska (Chile, Colombia, Mexiko, Spanien, USA), svenska (Sverige), thailändska (Thailand), tjeckiska, turkiska (Turkiet), tyska (Tyskland, Schweiz, Österrike), ukrainska, ungerska, vietnamesiska

• Stöd för ordbok med definitioner

• Engelska, franska, hindi, italienska, japanska, kinesiska (förenklad), koreanska, nederländska, norska, portugisiska (Brasilien), ryska, spanska, svenska, thailändska, turkiska, tyska

• Stöd för tvåspråkig ordbok

• Franska, japanska, kinesiska (förenklad), koreanska, spanska, tyska

• Stavningskontroll

• Danska, engelska (Australien, Kanada, Storbritannien, USA), finska, franska, italienska, koreanska, nederländska, polska, portugisiska (Brasilien, Portugal), ryska, spanska, svenska, turkiska, tyska

Detta ingår

• iPhone med iOS 9

• Apple EarPods med fjärrkontroll och mikrofon

• Lightning till USB-kabel

• USB-strömadapter

• Dokumentation

iPhone och miljön

På Apple väger vi in produkternas hela livscykel när vi beräknar vår miljöpåverkan. Läs mer om iPhone och miljön

iPhone 6 och iPhone 6 Plus är exempel på Apples fortlöpande miljöengagemang. För att minska effekterna på miljön har de utformats enligt följande principer:

• Kvicksilverfri LED-bakbelyst skärm

• Arsenikfritt glas i skärmen

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• PVC-fri

• Berylliumfri

• Återvinningsbart hölje av aluminium

• Strömadapterns strömförbrukning understiger globala strömsparstandarder

• Högtalarhölje av 30 procent återvunnen plast

Apple och miljön

Läs mer om Apples insatser för att minska miljöpåverkan från våra produkter och processer. Eller läs våra miljörapporter för mer information om miljöegenskaperna hos Apples produkter.

Återvinning

Apple har en helhetssyn på materialhantering och avfallsminimering. Läs mer om hur du återvinner din iPhone.

*Se https://support.apple.com/sv-se/HT201296 för information om hur du identifierar modellnumret på din iPhone. Kontakta din operatör eller besök www.apple.com/iphone/LTE för mer information om LTE‑stöd.

iPhone 6 kan levereras med iOS 8. iOS 9 är tillgängligt som kostnadsfri nerladdning.

1. 1 GB = 1 miljard byte. Formaterat utrymme är mindre.

2. Mått och vikt kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

3. För FaceTime-samtal krävs att både den som ringer och den som svarar har en FaceTime-kompatibel enhet och wifi-anslutning. Möjligheten att använda tjänsten via mobilnät varierar med mobiloperatörens villkor. Dataavgifter kan tillkomma.

4. Det är inte säkert att Siri är tillgängligt på alla språk och i alla områden. Funktioner kan variera mellan olika områden. Internetanslutning krävs. Mobildataavgifter kan tillkomma.

5. Batteritiden beror på nätverkskonfigurationen och många andra faktorer. De faktiska resultaten varierar. Batteriet har ett begränsat antal laddningscykler och kan så småningom behöva bytas ut av ett Apple-serviceställe. Batteritiden och antalet uppladdningar varierar beroende på användning och inställningar. Mer information finns på www.apple.com/se/batteries och www.apple.com/se/iphone/battery.html.

6. iMovie, Pages, Numbers och Keynote kan laddas ner gratis från App Store till berättigande iOS 9-kompatibla enheter som aktiverats den 1 september 2013 eller senare. GarageBand kan laddas ner gratis från App Store till berättigande iOS 9-kompatibla enheter som aktiverats den 1 september 2014 eller senare. Information om iOS 9-kompatibla enheter finns på www.apple.com/se/ios/whats-new. Ett Apple-ID krävs för nerladdning av appar.

7. Bredband rekommenderas, avgifter kan tillkomma.

8. Anpassade förslag som baseras på mottagare och app är inte tillgängliga för kinesiska (förenklad, traditionell), japanska, koreanska och thai.

Vissa funktioner är inte tillgängliga i alla länder eller områden. Klicka här om du vill se hela listan.

Priser och tillgänglighet för appar och tjänster kan komma att ändras.