MacBook Pro (Retina, 15 tommer, midten av 2014) - Tekniske spesifikasjoner

Skjerm

• Retina-skjerm: 15,4-tommers (diagonalt) LED-bakbelyst-skjerm med IPS-teknologi, 2880 x 1800-oppløsning med 220 bildepunkter per tomme med støtte for millioner av farger

• Optimal oppløsning: 2880 x 1800 bildepunkter (Retina), skalerte oppløsninger: 1920 x 1200, 1680 x 1050, 1280 x 800 og 1024 x 640 bildepunkter

Prosessor

• 2,2 GHz

• 2,2 GHz firekjerners Intel Core i7-prosessor (Turbo Boost opptil 3,4 GHz) med 6 MB delt nivå 3-buffer

• Kan konfigureres med 2,5 GHz firekjerners Intel Core i7 (Turbo Boost opptil 3,7 GHz) med 6 MB delt nivå 3-buffer eller 2,8 GHz firekjerners Intel Core i7 (Turbo Boost opptil 4,0 GHz) med 6 MB delt nivå 3-buffer.

• 2,5 GHz

• 2,5 GHz firekjerners Intel Core i7-prosessor (Turbo Boost opptil 3,7 GHz) med 6 MB delt nivå 3-buffer

• Kan konfigureres med 2,8 GHz firekjerners Intel Core i7 (Turbo Boost opptil 4,0 GHz) med 6 MB delt nivå 3-buffer.

Minne

• 16 GB 1600 MHz DDR3L-minne innebygd

Lagring1

• 2,2 GHz - 256 GB

• 256 GB PCIe-basert flashlagring

• Kan konfigureres med opptil 512 GB eller 1 TB flashlagring.

• 2,5 GHz - 512 GB

• 512 GB PCIe-basert flashlagring

• Kan konfigureres med 1 TB flashlagring.

Størrelse og vekt

• Høyde: 1,8 cm

• Bredde: 35,89 cm

• Dybde: 24,71 cm

• Vekt: 2,02 kg2

Grafikk- og videostøtte

• Intel Iris Pro Graphics

• NVIDIA GeForce GT 750M med 2 GB GDDR5-minne og automatisk veksling mellom grafikkløsninger

• Visning på ekstern skjerm i «utvidet skrivebord»- og «like skjermer»-modus: Støtte for samtidig visning med full oppløsning på den innebygde skjermen og opptil 2560 x 1600 bildepunkter på opptil to eksterne skjermer, begge i millioner av farger

• Thunderbolt digital videotilkobling

• Standard Mini DisplayPort-tilkobling

• DVI-ut med Mini DisplayPort-til-DVI-adapter (selges separat)

• VGA-ut med Mini DisplayPort-til-VGA-adapter (selges separat)

• Dual-link DVI-ut med Mini DisplayPort-til-Dual-Link DVI-adapter (selges separat)

• HDMI-videoutgang

• Støtte for 1080p-oppløsning på opptil 60 Hz

• Støtte for 3840 x 2160-oppløsning på 30 Hz

• Støtte for 4096 x 2160-oppløsning på 24 Hz

Kamera

• 720p FaceTime HD-kamera

Tilkobling og utvidelse

No alt supplied for Image
  • MagSafe 2-strøminntak

• To Thunderbolt 2-porter (opptil 20 Gbps)

• To USB 3-porter (opptil 5 Gbps)

• HDMI-port

• Hodetelefonutgang

• SDXC-kortplass

• Apple Thunderbolt-til-FireWire-adapter (selges separat)

• Apple Thunderbolt-til-Gigabit Ethernet-adapter (selges separat)

Trådløst

• Wi‑Fi

• 802.11ac Wi‑Fi (trådløst nettverk)3, kompatibelt med IEEE 802.11a/b/g/n

• Bluetooth

• Bluetooth 4.0 trådløsteknologi

Lyd

• Stereohøyttalere

• To mikrofoner

• Utgang for hodetelefoner

• Støtter Apple iPhone-hodetelefoner med fjernkontroll og mikrofon

• Støtte for lydutgang (digital/analog)

Tastatur og styreflate

Bakbelyst tastatur i full størrelse med 78 (USA) eller 79 (ISO) taster, inkludert 12 funksjonstaster og 4 piltaster (omvendt «T»-form) med lyssensor

Multi‑Touch-styreflate som gir nøyaktig markørkontroll; støtter akselerasjonssensitiv rulling og bevegelsene knipe, rotere, dra, dra med tre fingre, dra med fire fingre, trykke, dobbelttrykke og flytte

Batteri og strøm4

• Opptil 8 timer trådløs surfing

• Opptil 8 timer iTunes-filmavspilling

• Opptil 30 dager standbytid

• Innebygd 95-wattimers litiumpolymerbatteri

• MagSafe 2-strømforsyningsenhet på 85 watt med kabelkontrollmekanisme, MagSafe 2-strøminntak

Strøm- og driftskrav

• Nettspenning: 100 til 240 volt vekselstrøm

• Frekvens: 50 til 60 Hz

• Temperatur under bruk: 10 til 35 °C

• Oppbevaringstemperatur: -25 til 45 °C

• Relativ fuktighet: 0 % til 90 % ikke-kondenserende

• Høyde ved bruk: 3000 meter

• Maksimal høyde for lagring: 4 500 meter

• Maksimal høyde for frakt: 10 500 meter

Operativsystem

OS X Mavericks: Enkel å bruke, utrolig kraftig og fullpakket med funksjoner du vil elske – OS X Mavericks er verdens mest avanserte operativsystem. Finn ut mer om det nyeste operativsystemet

OS X Mavericks inkluderer

• AirDrop

• AirPlay

• Diktering

• Gatekeeper

• Varslingssenter

• Facebook-integrering

• Twitter-integrering

• Støtte for flere skjermer

• Faner og etiketter i Finder

• iCloud

• iCloud-nøkkelring

• Dashboard

• Mission Control

• Spotlight-søk

• Safari Power Saver

• App Nap

• Power Nap

• Komprimert minne

• Innebygd deling

Innebygde apper5

• iPhoto

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Kart

• iBooks

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Meldinger

• Kalender

• Kontakter

• Påminnelser

• Time Machine

• Photo Booth

• iTunes

• Game Center

• Forhåndsvisning

• Notater

• Mac App Store

Kundestøtte og begrenset garanti

I Norge har forbrukere rett til gratis reparasjon, erstatning, prisreduksjon eller refusjon fra selgeren eller en tidligere selger i distribusjonskjeden, av varer som ikke samsvarer med salgsavtalen innen to år fra levering, eller opptil fem år fra levering for varer som er beregnet å vare betydelig lenger enn to år, i henhold til forbrukerkjøpsloven av 2002. Klikk her for flere detaljer.

En Mac leveres også med 90 dagers gratis kundestøtte via telefon og ett års begrenset garanti fra Apple. Klikk her for å lese mer om hvilken service Apple tilbyr for Mac.

Kjøp AppleCare Protection Plan for å få opptil tre år med teknisk kundestøtte via telefon fra eksperter og flere alternativer for maskinvareservice fra Apple. Klikk her for mer informasjon.

I esken

• MacBook Pro med Retina-skjerm

• MagSafe 2-strømforsyningsenhet

• Nettstrømplugg

• Strømkabel

Spesialkonfigurasjoner

Konfigurer MacBook Pro med alternativene nedenfor, kun på Apple Store på nettet:

• Opptil 2,8 GHz firekjerners Intel Core i7 (Turbo Boost opptil 4,0 GHz) med 6 MB delt nivå 3-buffer

• Opptil 1 TB flashlagring1

MacBook Pro med Retina-skjerm og miljøet

Apple tar hensyn til hele livssyklusen til produktet når de vurderer påkjenningen på miljøet. Finn ut mer om MacBook Pro med Retina-skjerm og miljøet

MacBook Pro med Retina-skjerm har følgende egenskaper som reduserer miljøpåvirkningen:

• Utførelse i aluminium som er lett å gjenvinne

• Kvikksølvfri LED-skjerm

• Skjermglass uten arsen

• Ingen bromerte flammehemmere

• Ingen PVC-stoffer6

• Redusert emballasjevolum

• Oppfyller kravene til ENERGY STAR 6.0

• EPEAT Gold-vurdering7

Apple og miljøet

Mer om Apples engasjement for å redusere miljøpåkjenningen fra selskapets produkter og prosesser. Eller les Miljørapportene for produkter for detaljert miljøinformasjon om hvert enkelt Apple-produkt.

Resirkulering

Apple har et helhetlig perspektiv på resirkulering og reduksjon av avfall. Mer informasjon om hvordan du kan resirkulere din Mac.

Akustisk ytelse

Fastsatt støyutsendelse i henhold til ECMA-109

Lydstyrkenivå

LWA,m (B)

Lydtrykksnivå

Operatørplassering

LpA,m (dB)

Uvirksom

1,40 (KV=0.25)

6,0

Trådløst Internett

1,40 (KV=0.25)

5,5

1. LWA,m er gjennomsnittlig A-vektet lydtrykksnivå, avrundet til nærmeste 0,05 B.

2. LpA,m er gjennomsnittlig A-vektet lydtrykksnivå som er målt ved operatørplasseringen (avrundet til nærmeste 0,5 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (desibel).

4. KV er det statistiske tillegget for å beregne den øvre grensen for A-vektet lydstyrkenivå.

5. Verdien LWa,c (som tidligere ble kalt LWAd) kan beregnes ved å summere LWA,m og KV.

6. Trådløst Internett-testen laster inn 25 populære nettsteder.

7. Testet konfigurasjon: 2,5 GHz tokjerners Intel Core i7-prosessor, 16 GB minne, 512 GB flashlagring, Intel Iris Pro & NVIDIA GeForce GT 750M.

Tilbehør

Mac-programvare

• Aperture

• Logic Pro X

• Final Cut Pro X

Skjermer og adaptere

• Apple Thunderbolt Display

• Apple Mini DisplayPort-til-DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-til-VGA-adapter

• Apple Mini DisplayPort_til-Dual-Link DVI-adapter

• MagSafe-til-MagSafe 2-adapter

AirPort og trådløs kommunikasjon

• AirPort Express

• AirPort Extreme

• AirPort Time Capsule

Annet tilbehør

• Apple USB SuperDrive

• Thunderbolt-til-Gigabit Ethernet-adapter

• Thunderbolt-til-FireWire-adapter

• 60 watts MagSafe 2-strømforsyningsenhet

• 85 watts MagSafe 2-strømforsyningsenhet

• AppleCare Protection Plan

1. 1 GB = 1 milliard byte og 1 TB = 1 billion byte. Kapasiteten er mindre når disken er formatert.

2. Vekten varierer etter konfigurasjon og produksjonsprosess.

3. Krever internettilgang. 802.11ac er basert på et utkast til IEEE‑spesifikasjonen.

4. Testene ble utført av Apple i juli 2014 med førproduksjonsenheter av 15-tommers MacBook Pro med firekjerners Intel Core i7-prosessor på 2,5 GHz, førproduksjonsenheter av 15-tommers MacBook Pro med firekjerners Intel Core i7-prosessor på 2,2 GHz og førproduksjonsenheter av 13-tommers MacBook Pro med tokjerners Intel Core i5-prosessor på 2,8 GHz. Testen måler batteritiden ved å surfe trådløst på 25 populære nettsteder med skjermlysstyrken satt tolv trinn fra null (75 %). Testen av HD-filmavspilling måler batteritiden ved å spille av HD-innhold i 720p med skjermlysstyrken satt til 12 trinn fra bunnen (75 %). Standbytesten måler batteritid ved å la et system som er koblet til et trådløst nettverk og logget på en iCloud-konto, gå i standbymodus med appene Safari og Mail aktive og alle systeminnstillinger satt til standard. Batteritiden varierer etter konfigurasjon og bruk. Du finner mer informasjon på www.apple.com/no/batteries.

5. Pages, Numbers og Keynote kan lastes ned gratis fra Mac App Store på kvalifiserte Mac-er enheter som er kjøpt 1. oktober 2013 eller senere. OS X Mavericks kreves. Du må ha en Apple‑ID for å laste ned apper.

6. Strømkabel uten PVC er tilgjengelig i alle områder bortsett fra India og Sør-Korea.

7. MacBook Pro oppnådde Gold-vurderingen fra EPEAT i USA og Canada.