SP701-specs_display_21-5inch_imac

iMac (21,5 tum, mitten av 2014) - Teknisk information

Bildskärm

• 21,5-tums (diagonalt) LED-bakbelyst skärm med IPS-teknik och 1920 x 1080 pixlars upplösning med stöd för miljontals färger

Processor

• 1,4 GHz

• dubbelkärnig Intel Core i5-processor (Turbo Boost upp till 2,7 GHz) med 3 MB delad L3-cache

Minne

• 8 GB 1600 MHz inbyggt LPDDR3-minne

Lagring1

• 500 GB hårddisk (5400 varv/min)

• Kan konfigureras med 1 TB hårddisk, 1 TB Fusion Drive eller 256 GB PCIe-baserad flashlagring.

Grafik

• Intel HD Graphics 5000

Videostöd och kamera

• FaceTime HD-kamera

• Samtidigt stöd för full upplösning på den inbyggda skärmen och upp till 2560 x 1600 pixlar på en extern 30-tumsskärm

• Stöd för utökat skrivbord och skärmdubblering

• Stöd för Target Display-läge via Thunderbolt-porten med hjälp av en Thunderbolt-till-Thunderbolt-kabel (säljs separat)

Ljud

• Stereohögtalare

• Dubbla mikrofoner

• Hörlursuttag

• Uttag för hörlurar/optiskt digitalt ljud (ministereokontakt)

• Stöd för Apple iPhone-hörlurar med mikrofon

Anslutningar och utbyggnad

sp667_imac-27inch_late2012_ports-sv
  • Hörlurar

• SDXC-kortplats

• Fyra USB 3-portar (kompatibla med USB 2)

• Två Thunderbolt-portar

• Mini DisplayPort-utgång

• Stöd för DVI, VGA och dubbellänkad DVI (adaptrar säljs separat)

• 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ-45-kontakt)

• Fäste för stöldskydd

Inmatning

Apple Wireless Keyboard

Tangentbord i full storlek, med 78 (USA) eller 79 (ISO) tangenter, inklusive 12 funktions- och 4 piltangenter (upp-och-nedvänt T).

Magic Mouse

Slät Multi-Touch-yta med stöd för enkla gester (skrollning och svepning). Klicka och dubbelklicka var som helst. Design som passar både vänster- och högerhänta.

Magic Trackpad

Multi-Touch-styrplatta av glas låter dig styra pekaren med precision och stödjer stötvis skrollning, nyp ihop och dra isär, svep, svep med tre och fyra fingrar, klick, dubbelklick, rotera, zoom, skrolla, klicka och dra, klicka och dra med draglås, sekundärklick A och B.

Trådlöst

• Wi-Fi

• Trådlös Wi-Fi-anslutning med 802.11ac,2 kompatibel med IEEE:s 802.11a/b/g/n

• Bluetooth

• Trådlös anslutning med Bluetooth 4.0

Mått och vikt

• Höjd: 45,0 cm

• Bredd: 52,8 cm

• Stativets djup: 17,5 cm

• Vikt: 5,68 kg3

Strömförsörjning och omgivning

• Nätspänning: 100–240 V växelström

• Frekvens: 50–60 Hz, enfas

• Temperatur vid användning: 10 °C till 35 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 % till 95 % icke-kondenserande

• Höjd över havet: Testad och använd upp till 3000 m

Begränsad garanti och service

I Sverige har kunden, enligt konsumentköplagen, rätt till kostnadsfri reparation, byte, prisavdrag eller återbetalning från säljaren om varan inte stämmer överens med säljavtalet inom tre år från leverans. Konsumenten kan även rikta sina anspråk mot tillverkaren om försäljaren saknar medel, har lagt ned verksamheten eller inte kan hittas. Mer information finns här.

Din iMac levereras dessutom med 90 dagars kostnadsfri telefonsupport och ett års begränsad garanti från Apple. Mer information om hur Apple tar hand om din iMac finns här.

Med AppleCare Protection Plan får du teknisk support per telefon och fler servicealternativ för hårdvaran från Apple i upp till tre år. Mer information finns här.

Detta ingår

• iMac

• Apple Wireless Keyboard

• Apple Magic Mouse

• Strömsladd

Operativsystem

• OS X Mavericks

• Det är lätt att använda, otroligt kraftfullt och fullt av funktioner som du kommer att gilla. OS X Mavericks är världens mest avancerade operativsystem för datorer. Läs mer

OS X Mavericks innehåller

• AirDrop

• AirPlay

• Diktering

• Gatekeeper

• Notiscenter

• Facebook-integrering

• Twitter-integrering

• Stöd för flera bildskärmar

• Finder-flikar och -taggar

• iCloud

• iCloud-nyckelring

• Dashboard

• Mission Control

• Spotlight-sökning

• Safari-strömsparare

• App Nap

• Power Nap

• Komprimerat minne

• Inbyggd delning

Inbyggda appar4

• iPhoto

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Keynote

• Numbers

• Kartor

• iBooks

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Meddelanden

• Kalender

• Kontakter

• Påminnelser

• Time Machine

• Photo Booth

• iTunes

• Game Center

• Förhandsvisning

• Anteckningar

• Mac App Store

Beställningsbyggen

Konfigurera din iMac med extra tillval, bara på Apple Online Store.

Letar du efter en iMac att montera på väggen eller på en ledad arm? Välj en iMac med inbyggd VESA-monteringsadapter.

• Magic Trackpad

• 1 TB hårddisk

• 1 TB Fusion Drive

• 256 GB flashlagring

iMac och miljön

Apple väger in produkternas hela livscykel vid beräkning av företagets miljöpåverkan. Läs mer

För att minska effekterna på miljön har iMac utformats enligt följande principer:

• Arsenikfritt glas i skärmen

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• PVC-fri5

• Kvicksilverfri LED-bakbelyst skärm

• Höljen av återvinningsbart aluminium och glas

• Uppfyller kraven för ENERGY STAR 6.0

• EPEAT Gold-klassad6

Apple och miljön

Läs mer om Apples arbete för att minska produkternas och processernas påverkan på miljön. Eller läs våra miljörapporter för mer information om miljöegenskaperna hos Apples produkter.

Återvinning

Apple har en helhetssyn på materialhantering och avfallsminimering. Läs mer om hur du återvinner din Mac.

Akustiska prestanda

Deklarerade ljudnivåer i enlighet med ECMA-109

Ljudstyrka

LWA,m (B)

Ljudtryck

Användarens plats

LpA,m (dB)

Overksam

2,00 (Kv=0,25)

11,0

Hårddisksökning

2,00 (Kv=0,25)

11,0

Trådlös surfning

2,00 (Kv=0,25)

11,0

1. LWA,m är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket, avrundat till närmaste 0,05 B.

2. LpA,m är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket uppmätt vid användarens plats (avrundat till närmaste 0,5 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel)

4. KV är det statistiska tillägget för att beräkna den övre gränsen för A-viktat ljudtryck.

5. Mängden, LWA,c (kallades tidigare för LWAd) kan beräknas från summan av LWA,m och KV.

6. Det trådlösa webbtestet testar 25 populära webbplatser.

Tillbehör och mjukvara

Mac-appar

• Aperture

• Logic Pro X

• Final Cut Pro X

Adaptrar

• Apple Mini DisplayPort-till-DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-till-VGA-adapter

• Apple Mini DisplayPort-till-dubbellänkad DVI-adapter

AirPort och trådlöst

• AirPort Express

• AirPort Extreme

• AirPort Time Capsule

Andra tillbehör

• Magic Trackpad

• Apple USB SuperDrive

• Apples batteriladdare

• AppleCare Protection Plan

1. 1 GB = 1 miljard byte och 1 TB = 1 biljon byte. Formaterat utrymme är mindre.

2. Bygger på ett utkast till IEEE:s 802.11ac-specifikation.

3. Vikten kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

4. Pages, Numbers och Keynote kan hämtas utan kostnad på Mac App Store för berättigade Mac-datorer som har köpts på eller efter den 1 oktober 2013. OS X Mavericks krävs. Ett Apple-ID krävs för nerladdning av appar.

5. PVC-fri strömsladd finns i alla länder utom Indien och Sydkorea.

6. iMac har certifierats med EPEAT Gold i USA och Kanada.