No alt supplied for Image

Mac Pro (Eind 2013) - Technische specificaties

Afmetingen

• Hoogte: 25,1 cm

• Diameter: 16,7 cm

• Gewicht: 5 kg1

Processor

• 3,7 GHz Quad-core

• Intel Xeon E5 met 10 MB L3-cache en Turbo Boost tot 3,9 GHz

• Uitbreidbaar tot 3,5-GHz 6‑coreprocessor met 12 MB L3‑cache, 3,0-GHz 8‑coreprocessor met 25 MB L3‑cache of 2,7-GHz 12‑coreprocessor met 30 MB L3‑cache

• 3,5 GHz 6-core

• Intel Xeon E5 met 12 MB L3‑cache en Turbo Boost tot 3,9 GHz

• Uitbreidbaar tot 3,0‑GHz 8‑core­­processor met 25 MB L3‑cache of 2,7‑GHz 12‑core­­processor met 30 MB L3‑cache

• 3,0 GHz 8-core

• Intel Xeon E5 met 25 MB L3‑cache en Turbo Boost tot 3,9 GHz

• Uitbreidbaar tot 2,7‑GHz 12‑core­processor met 30 MB L3-cache

Geheugen

• 3,7 GHz Quad-core

• 12 GB (3x 4 GB) 1866-MHz DDR3 ECC-geheugen

• Uitbreidbaar tot 16 GB (4x 4 GB), 32 GB (4x 8 GB) of 64 GB (4x 16 GB)

• 3,5 GHz 6-core

• 16 GB (4x 4 GB) 1866-MHz DDR3 ECC-geheugen

• Uitbreidbaar tot 32 GB (4x 8 GB) of 64 GB (4x 16 GB)

• 3,0 GHz 8-core

• 16 GB (4x 4 GB) 1866‑MHz DDR3 ECC-geheugen

• Uitbreidbaar tot 32 GB (4x 8 GB) of 64 GB (4x 16 GB)

Grafische voorzieningen

• 3,7 GHz Quad-core

• Twee AMD FirePro D300 grafische processors met elk 2 GB GDDR5 VRAM

• 1280 streamprocessors

• 256‑bits brede geheugenbus

• Geheugen-bandbreedte van 160 GB/s

• Rekensnelheid van 2 teraflop

• Uitbreidbaar tot twee stuks AMD FirePro D500, elk met 3 GB GDDR5 VRAM, 1526 streamprocessors, 384‑bits brede geheugenbus, een geheugen-bandbreedte van 240 GB/s en een rekensnelheid van 2,2 teraflop, of twee stuks AMD FirePro D700, elk met 6 GB GDDR5 VRAM, 2048 streamprocessors, 384‑bits brede geheugenbus, een geheugen-bandbreedte van 264 GB/s en een rekensnelheid van 3,5 teraflop

• 3,5 GHz 6-core

• Twee AMD FirePro D500 grafische processors met elk 3 GB GDDR5 VRAM

• 1526 streamprocessors

• 384‑bits brede geheugenbus

• Geheugen­bandbreedte van 240 GB/s

• Rekensnelheid van 2,2 teraflop

• Uitbreidbaar tot twee stuks AMD FirePro D700, elk met 6 GB GDDR5 VRAM, 2048 streamprocessors, 384‑bits brede geheugenbus, een geheugen-bandbreedte van 264 GB/s en een rekensnelheid van 3,5 teraflop

• 3,0 GHz 8-core

• Twee AMD FirePro D700 grafische processors met elk 6 GB GDDR5 VRAM

• 2048 streamprocessors

• 384‑bit brede geheugenbus

• Geheugen­bandbreedte van 264 GB/s

• Rekensnelheid van 3,5 teraflop​

Ondersteuning beeldschermen

• Aansluiting van maximaal:

• Drie 5K beeldschermen met dubbele kabel

• Zes Thunderbolt beeldschermen

Opslag

• 256 GB

• PCIe-SSD

• Uitbreidbaar tot 512 GB of 1 TB2

Audio

• Gecombineerde optische digitale geluidsuitvoer/analoge lijnuitvoer (mini‑aansluiting)

• 3,5-mm koptelefoonaansluiting met ondersteuning voor headset

• HDMI-poort ondersteunt meerkanaalsaudio-uitvoer

• Ingebouwde luidspreker

Poorten en uitbreiding

• 4x USB 3

• 6x Thunderbolt 2

• 2x Gigabit Ethernet

• HDMI 1.4 Ultra HD

Draadloze voorzieningen

• Draadloze 802.11ac Wi‑Fi-voorzieningen3; compatibel met IEEE 802.11a/b/g/n

• Draadloze Bluetooth 4.0-technologie

Voedings- en omgevingsvereisten

• Netspanning: 100 tot 240 V wisselstroom

• Frequentie: 50-60 Hz, enkelfasig

• Maximaal continu vermogen: 450 W

• Temperatuur bij gebruik: 10 tot 35 °C

• Relatieve luchtvochtigheid: 5 tot 95%, niet-condenserend

• Maximale hoogte: 5000 m

• Standaard akoestische prestaties, geluidsdrukniveau (gebruikerspositie): 12 dBA (indien niet in gebruik)

Inhoud van de verpakking

• Mac Pro, netsnoer

Meegeleverde software

macOS Mojave

Alles wat jij op je Mac doet, begint bij het besturings­systeem macOS. macOS Mojave bevat nieuwe features die zijn geïnspireerd door professionals, maar die iedereen kan gebruiken. Zo kun je nog meer doen met je Mac. Meer informatie

Akoestische prestatie

Weergegeven geluidsemissiewaarden in overeenstemming met ECMA-109

Geluidsvermogensniveau

L W A,m (B)

Geluidsdrukniveau

Bedieningspaneel

L p A,m (dB)

Inactief

2,05 (K V = 0,25)

14,0

Toegang tot harde schijf

2,05 (K V = 0,30)

14,5

1. L W A,m is het gemiddelde A-gewogen geluidsvermogensniveau afgerond naar de dichtste 0,05 B.

2. L p A,m is het gemiddelde A-gewogen geluidsdrukniveau gemeten bij de positie van de bediener (afgerond naar de dichtste 0,5 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel)

4. K v is de statistische bovengrens van het A-gewogen geluidsvermogensniveau.

5. Het aantal, L W A,c (dat eerder L W Ad werd genoemd) kan worden berekend met behulp van de som van L W A,m en K v.

6. Tijdens de test van het draadloze web worden 25 populaire websites bezocht.

Mac Pro en het milieu

Bij het bepalen van het effect van onze producten op het milieu nemen we de complete levenscyclus in beschouwing.

• ENERGY STAR 6

• EPEAT Gold4

• Geen broomhoudende vlamvertragers

• Pvc-vrij5

• Geschikt voor recycling

1. Het gewicht kan variëren, afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.

2. 1 GB is gelijk aan 1 miljard bytes en 1 TB is gelijk aan 1 biljoen bytes; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

3. Internettoegang is vereist. 802.11ac is gebaseerd op een IEEE‑conceptspecificatie.

4. Mac Pro heeft de EPEAT-beoordeling “Gold” gekregen in de Verenigde Staten en Canada.

5. Pvc-vrije netsnoeren zijn verkrijgbaar in alle landen behalve India en Zuid-Korea.