MacBook Pro (Retina, 15 tum, sent 2013) - Teknisk information

Bildskärm

• Retina-skärm: 15,4-tums (diagonalt) LED-bakbelyst skärm med IPS-teknik, 2880 x 1800 upplösning med 220 pixlar/tum med stöd för miljontals färger

• Optimal upplösning: 2880 x 1800 pixlar (Retina), skalade upplösningar: 1920 x 1200, 1680 x 1050, 1280 x 800 och 1024 x 640 pixlar

Processor

• 2,0 GHz

• 2,0 GHz Quad-Core Intel Core i7-processor (Turbo Boost upp till 3,2 GHz) med 6 MB delad L3-cache

• Kan konfigureras med 2,3 GHz Quad-Core Intel Core i7 (Turbo Boost upp till 3,5 GHz) med 6 MB delad L3-cache eller 2,6 GHz Quad-Core Intel Core i7 (Turbo Boost upp till 3,8 GHz) med 6 MB delad L3-cache.

• 2,3 GHz

• 2,3 GHz Quad-Core Intel Core i7-processor (Turbo Boost upp till 3,5 GHz) med 6 MB delad L3-cache

• Kan konfigureras med 2,6 GHz Quad-Core Intel Core i7 (Turbo Boost upp till 3,8 GHz) med 6 MB delad L3-cache.

Minne

• 8 GB 1 600 MHz inbyggt DDR3L-minne

• Kan utökas till 16 GB.

• 16 GB 1 600 MHz inbyggt DDR3L-minne

Lagring1

• 256 GB

• Kan konfigureras med 512 GB eller 1 TB flashlagring.

• 512 GB

• Kan konfigureras med 1 TB flashlagring.

Mått och vikt

• Höjd: 1,8 cm

• Bredd: 35,89 cm

• Djup: 24,71 cm

• Vikt: 2,02 kg2

Grafik och video

• Intel Iris Pro Graphics

• NVIDIA GeForce GT 750M med 2 GB GDDR5-minne och automatisk grafikväxling

• Utökat skrivbord och skärmdubblering: stöder samtidigt full upplösning på den inbyggda skärmen och upp till 2560 x 1600 pixlar på upp till två externa bildskärmar, båda med miljontals färger

• Thunderbolt-utgång för digitalvideo

• Inbyggd Mini DisplayPort-utgång

• DVI-utgång via Mini DisplayPort-till-DVI-adapter (säljs separat)

• VGA-utgång via Mini DisplayPort-till-VGA-adapter (säljs separat)

• Dubbellänkad DVI-utgång via Mini DisplayPort-till-dubbellänkad DVI-adapter (säljs separat)

• HDMI-videoutgång

• Stöd för 1080p upplösning vid upp till 60 Hz

• Stöd för 3840 x 2160 upplösning vid 30 Hz

• Stöd för 4096 x 2160 upplösning vid 24 Hz

Kamera

• FaceTime HD-kamera med 720p

Anslutningar och utbyggnad

No alt supplied for Image
  • MagSafe 2-strömkontakt

• Två Thunderbolt 2-portar (upp till 20 Gbit/s)

• Två USB 3-portar (upp till 5 Gbit/s)

• HDMI-port

• Uttag för hörlurar

• SDXC-kortplats

• Apple Thunderbolt-till-FireWire-adapter (säljs separat)

• Apple Thunderbolt-till-Gigabit Ethernet-adapter (säljs separat)

Trådlöst

• Wi-Fi

• Trådlös Wi‑Fi-anslutning med 802.11ac3, kompatibel med IEEE 802.11a/b/g/n

• Bluetooth

• Trådlös anslutning med Bluetooth 4.0

Ljud

• Stereohögtalare

• Dubbla mikrofoner

• Uttag för hörlurar

• Stöd för Apple iPhone-hörlurar med fjärrkontroll och mikrofon

• Stöd för ljudutgång (digitalt/analogt)

Tangentbord och styrplatta

• Bakbelyst tangentbord i full storlek med 79 (ISO) tangenter, inklusive 12 funktionstangenter och 4 piltangenter (placerade som ett upp-och-nervänt T) och inbyggd ljussensor

• Multi‑Touch-styrplatta med exakt styrning av pekaren och stötvis rullning. Nyp, rotera, svep, svep med tre eller fyra fingrar, tryck, tryck snabbt två gånger och dra

Ström och batteri4

• Upp till 8 timmars trådlös surf

• Upp till 8 timmars filmuppspelning i iTunes

• Upp till 30 dagars standby-tid

• Inbyggt 95 Wh litiumpolymerbatteri

• 85 W MagSafe 2-strömadapter med sladdvinda, MagSafe 2-strömkontakt

Strömförsörjning och omgivning

• Nätspänning: 100 V till 240 V växelström

• Frekvens: 50 Hz till 60 Hz

• Temperatur vid användning: 10 °C till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: -25 °C till 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 0 % till 90 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet vid användning: högst 3 000 m

• Höjd över havet vid förvaring: högst 4 500 m

• Höjd över havet vid transport: högst 10 500 m

Operativsystem

OS X Mavericks: Det är lätt att använda, otroligt kraftfullt och fullt av funktioner du kommer att gilla. OS X Mavericks är världens mest avancerade operativsystem för datorer. Läs mer om det senaste operativsystemet

OS X Mavericks innehåller:

• AirDrop

• AirPlay

• Diktering

• Gatekeeper

• Notiscenter

• Facebook-integrering

• Twitter-integrering

• Stöd för flera skärmar

• Flikar och taggar i Finder

• iCloud

• iCloud-nyckelring

• Dashboard

• Mission Control

• Spotlight-sökning

• Safari Power Saver

• App Nap

• Power Nap

• Komprimerat minne

• Inbyggd delning

Inbyggda appar5

• iPhoto

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Kartor

• iBooks

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Meddelanden

• Kalender

• Kontakter

• Påminnelser

• Time Machine

• Photo Booth

• iTunes

• Game Center

• Förhandsvisning

• Anteckningar

• Mac App Store

Begränsad garanti och service

I Sverige har kunden enligt konsumentköplagen rätt till kostnadsfri reparation, byte, prisavdrag eller återbetalning från säljaren om varan inte stämmer överens med säljavtalet inom tre år från leverans. Konsumenten kan även rikta sina anspråk mot tillverkaren om försäljaren saknar medel, har lagt ned verksamheten eller inte kan hittas. Mer information finns här.

Din MacBook Pro med Retina-skärm levereras dessutom med 90 dagars kostnadsfri telefonsupport och ett års begränsad garanti från Apple. Mer information om hur Apple tar hand om din Mac finns här.

Med AppleCare Protection Plan får du teknisk support per telefon och fler servicealternativ för hårdvaran från Apple i upp till tre år. Mer information finns här.

Detta ingår

• MacBook Pro med Retina-skärm

• MagSafe 2-strömadapter

• Stickkontakt

• Strömsladd

Beställningsbyggen

Anpassa din MacBook Pro med dessa tillval som bara finns på Apple Online Store:

• Upp till 2,6 GHz Quad-Core Intel Core i7 (Turbo Boost upp till 3,8 GHz) med 6 MB delad L3-cache

• Upp till 16 GB minnesuppgradering

• Upp till 1 TB flashlagring1

MacBook Pro med Retina-skärm och miljön

På Apple väger vi in produkternas hela livscykel när vi beräknar vår miljöpåverkan. Läs mer om MacBook Pro med Retina-skärm och miljön

För att minska effekterna på miljön har MacBook Pro med Retina-skärm utformats enligt följande principer:

• Återvinningsbart hölje i aluminium

• Kvicksilverfri LED-bakbelyst skärm

• Arsenikfritt glas i skärmen

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• PVC-fri6

• Mindre förpackning

• Uppfyller kraven för ENERGY STAR 6

• EPEAT Gold-klassad7

Apple och miljön

Läs mer om Apples insatser för att minska miljöpåverkan från våra produkter och processer. Eller läs våra miljörapporter för mer information om miljöegenskaperna hos Apples produkter.

Återvinning

Apple har en helhetssyn på materialhantering och avfallsminimering. Läs mer om hur du återvinner din Mac.

Akustik

DEKLARERADE LJUDNIVÅER i enlighet med ISO 9296

Ljudeffekt

LWAd (B)

1 B = 10 dB

Ljudtryck

Användarens plats

LpAm (dB)

2,0 GHz

2,3 GHz

2,0 GHz

2,3 GHz

Overksam

2,5

2,5

8,0

7,0

Vid hårddiskåtkomst

N/A

N/A

N/A

N/A

Vid CD-enhetsåtkomst

N/A

N/A

N/A

N/A

1. LWAd är det statistiska övre A-viktade gränsvärdet för ljudeffekt (avrundat till närmaste 0,1 B).

2. LpAm är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket uppmätt vid användarens plats (avrundat till närmaste dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel).

Tillbehör

Mjukvara för Mac

• Aperture

• Logic Pro X

• Final Cut Pro X

Bildskärmar och adaptrar

• Apple Thunderbolt Display

• Apple Mini DisplayPort-till-DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-till-VGA-adapter

• Apple Mini DisplayPort-till-dubbellänkad DVI-adapter

• MagSafe-till-MagSafe 2-adapter

AirPort och trådlöst

• AirPort Express

• AirPort Extreme

• AirPort Time Capsule

Andra tillbehör

• Apple USB SuperDrive

• Thunderbolt-till-Gigabit Ethernet-adapter

• Thunderbolt-till-FireWire-adapter

• 60 W MagSafe 2-strömadapter

• 85 W MagSafe 2-strömadapter

• AppleCare Protection Plan

1. 1 GB = 1 miljard byte och 1 TB = 1 biljon byte. Formaterat utrymme är mindre.

2. Vikten varierar beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

3. Kräver en internetanslutning. 802.11ac bygger på ett utkast till IEEE:s specifikation.

4. Testerna utfördes av Apple i oktober 2013 med 2,3 GHz Quad-Core Intel Core i7-baserade 15-tums MacBook Pro-enheter som ännu inte var i produktion, 2,0 GHz Quad-Core Intel Core i7-baserade 15-tums MacBook Pro-enheter som ännu inte var i produktion och 2,6 GHz Dual-Core Intel Core i5-baserade 13-tums MacBook Pro-enheter som ännu inte var i produktion. Testet av trådlös internetanslutning mäter batteritiden genom att surfa trådlöst på 25 populära webbplatser med bildskärmens ljusstyrka inställd på 12 klick från nederkanten eller 75 procent. HD-uppspelningstestet mäter batteritiden genom att spela upp HD 720p-innehåll med bildskärmens ljusstyrka inställd på 12 klick från nederkanten eller 75 procent. Standby-testerna mäter batteritid genom att låta en dator som är ansluten till ett trådlöst nätverk försättas i standby-läge när programmen Safari och Mail är öppna och alla systeminställningar har sina förvalda värden. Batteritiden varierar beroende på inställningar och användning. Mer information finns på www.apple.com/se/batteries.

5. Pages, Numbers och Keynote kan hämtas utan kostnad på Mac App Store för berättigade Mac-datorer som har köpts efter den 1 oktober 2013. OS X Mavericks krävs. Ett Apple-ID krävs för hämtning av appar.

6. Pvc-fri strömsladd finns i alla regioner förutom Fastlandskina, Indien och Sydkorea.

7. MacBook Pro har fått miljöutmärkelsen EPEAT Gold i USA och Kanada.