iPod nano (7:a generationen) - Teknisk information

Färger

• Rymdgrå

• Guld

• Silver

• Rosa

• Blå

• Röd - (PRODUCT)RED

Kapacitet1

• 16 GB

Mått och vikt

• Höjd: 76,5 mm

• Bredd: 39,6 mm

• Djup: 5,4 mm

• Vikt: 31 gram2

• Faktisk volym: 15,537 kubikmillimeter

Skärm

• 2,5-tums (diagonalt) Multi-Touch-skärm i widescreenformat

• 240 x 432 pixlars upplösning med 202 pixlar per tum

Trådlöst

• Bluetooth 4.0

• Stöd för Nike+

Ljuduppspelning

• Frekvensomfång: 20 Hz till 20 000 Hz

• Ljudformat som stöds: AAC (8 till 320 Kbit/s), skyddad AAC (från iTunes Store), HE‑AAC, MP3 (8 till 320 Kbit/s), MP3 VBR, Audible (formaten 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX och AAX+), Apple Lossless, AIFF och WAV

• Inställningsbar maximal volymgräns

Utvändiga knappar och anslutningar

• Hem

• Volym ner

• Spela/pausa

• Volym upp

• På/av - Vila/väckning

• 3,5 mm minitele för hörlurar

• Lightning-kontakt

Videoformat som stöds

• H.264-video: 720 x 576 pixlar, 30 bilder per sekund, Baseline, Main och High Profile nivå 3.0 med AAC-LC-ljud upp till 256 Kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov

• MPEG-4-video: upp till 2,5 Mbit/s, 720 x 576 pixlar, 30 bilder per sekund, Simple Profile med AAC-LC-ljud i upp till 256 Kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov

FM-radio

• Regionala inställningar för Nord- och Sydamerika, Asien, Australien, Europa och Japan

• Funktionen Direktsändningspaus gör det möjligt att pausa och spola tillbaka i en radiosändning (inom en 15 minuters buffert)

Sensor

• Accelerometer

Ström och batteri3

• Inbyggt uppladdningsbart litiumjonbatteri

• Musikuppspelning: upp till 30 timmar

• Videouppspelning: upp till 3,5 timmar

• Laddas via USB-anslutning till dator eller strömadapter (säljs separat)

Språk

• 35 språk för gränssnittet:

• Arabiska, brasiliansk portugisiska, danska, engelska (Storbritannien), engelska, finska, franska, grekiska, hebreiska, indonesiska, italienska, japanska, kantonesiska (traditionell kinesiska), katalanska, kinesiska (förenklad), kinesiska (traditionell), koreanska, kroatiska, malajiska, nederländska, norska, polska, portugisiska, rumänska, ryska, slovakiska, spanska, svenska, thailändska, tjeckiska, turkiska, tyska, ukrainska, ungerska, vietnamesiska. För arabiska och hebreiska visas en del element i gränssnittet inte från höger till vänster.

• Talad feedback vid träning finns på sju språk:

• Engelska (USA), franska (Frankrike), italienska, japanska, kinesiska (mandarin), spanska (Spanien), tyska.

• 29 språk för VoiceOver:

• Danska, engelska (Australien, Storbritannien, USA), finska, franska (Kanada och Frankrike), kinesiska (kantonesiska, mandarin), grekiska, italienska, japanska, koreanska, nederländska, norska, polska, portugisiska (Brasilien och Portugal), rumänska, ryska, slovakiska, spanska (Mexiko och Spanien), svenska, thailändska, tjeckiska, turkiska, tyska, ungerska.

Hörlurar

• Apple EarPods4

Hjälpmedel

• VoiceOver, en gestbaserad skärmläsare

• Högupplöst LCD-skärm med justerbar inställning för bakbelysning underlättar läsning vid svag belysning

• Invertera färger

• Monoljud

Systemkrav

• Mac: USB 2- eller 3-port, OS X 10.7.5 eller senare och iTunes 12.2 eller senare5

• PC: USB 2-port, Windows 7 eller senare och iTunes 12.2 eller senare5

• Internetanslutning krävs. Bredband rekommenderas, avgifter kan tillkomma.

Omgivning

• Temperatur vid användning: 0 °C till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: –20 °C till 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 % till 95 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet: testad för användning upp till 3 000 m

Detta ingår

• iPod nano

• Apple EarPods

• Lightning till USB-kabel

• Snabbstartsguide

iPod nano och miljön

På Apple väger vi in produkternas hela livscykel när vi beräknar vår miljöpåverkan. Läs mer

För att minska effekterna på miljön har iPod nano utformats enligt följande principer:

• Arsenikfritt glas i skärmen

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• Kvicksilverfri

• PVC-fri

• Återvinningsbart hölje av aluminium

Apple och miljön

Läs mer om Apples insatser för att minska miljöpåverkan från våra produkter och processer. Eller läs våra miljörapporter för mer information om miljöegenskaperna hos Apples produkter.

Återvinning

Apple har en helhetssyn på materialhantering och avfallsminimering. Läs mer om hur du återvinner din iPod nano.

1. 1 GB = 1 miljard byte. Formaterat utrymme är mindre.

2. Vikten varierar beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

3. Testerna utfördes av Apple i augusti 2012 på iPod nano-enheter med hårdvara och mjukvara som ännu inte var i produktion. Spellistan innehöll 358 unika ljudspår som importerats från CD-skivor med iTunes (128 Kbit/s AAC) samt låtar köpta från iTunes Store (256 Kbit/s AAC). Videor köptes från iTunes Store. Batteritester utförs med specifika iPod-enheter och de faktiska resultaten kan variera. Uppladdningsbara batterier kan laddas upp ett begränsat antal gånger och måste till slut bytas ut (se https://support.apple.com/sv-se/ipod/repair/service). Batteritiden och antalet uppladdningar varierar beroende på användning och inställningar. Mer information finns på www.apple.com/se/batteries.

4. Fjärrkontroll och mikrofon ingår inte.

5. iPod och iTunes får endast användas för laglig kopiering eller kopiering som har godkänts av upphovsrättsinnehavaren. Stjäl inte musik.