iPod – Informationscenter för service

Läs mer om servicealternativ, garanti och priser för iPod.

Hur får jag min iPod lagad?

Apple erbjuder många sätt att få support och service för din iPod. Välj det som passar bäst för dig. Våra supportartiklar kan ge dig ett bättre svar på din fråga. Vi kan också hjälpa dig med batterier, spruckna skärmar och andra problem.

Läs Apples supportartiklar

Kontakta oss

Kontakta oss om du vill prata med en av Apples supportexperter. Vi hjälper dig att ordna problemet eller boka en reparation. Ha serienumret för din iPod, ditt Apple-ID och ditt lösenord i beredskap innan du kontaktar oss.

Hitta produktens serienummer
Hitta en Apple-auktoriserad servicepartner
Starta en supportbegäran

Skicka in den

Kontakta oss så skickar vi en låda för din iPod. Du kan skicka din iPod till oss så ska vi reparera eller byta den så snart som möjligt. Om du har en iPod shuffle eller iPod nano kan du låta Apple skicka en ersättningsenhet innan du skickar in originalprodukten till oss.

Säkerhetskopiera din iPod och förbered dig för service
Starta en servicebegäran

Ta med den till butiken

Om du vill ha personlig hjälp kan du ta med din iPod till en av Apples auktoriserade servicepartners eller boka ett möte i en Apple Store online.

Om du har en iPod touch måste du ha ditt Apple-ID och lösenord före mötet.

Hitta en Apple-auktoriserad servicepartner
Boka ett möte i Apple Store
Säkerhetskopiera din iPod och förbered dig för service

Hur mycket kostar det?

Du behöver inte betala något om felet täcks av garantin, AppleCare+ eller konsumentköplagen. Om felet inte täcks beror priset på typen av reparation. Om vi inte kan laga din iPod kan du behöva ersätta den.

Visa Apples reparationspriser
Kontrollera garantins täckning

Hur lång tid tar det?

Reparationskälla

Ungefärlig tid–

Skicka till Apple

3–5 arbetsdagar

Ta med till en Apple-auktoriserad servicepartner

Fråga din representant

Ta med till Apple Store

Upp till fem arbetsdagar

Ta med gravering vid byte

10 arbetsdagar

Beroende på var du får service kanske du kan kontrollera reparationens status online.

Kontrollera status för din servicebegäran

Rätt till service enligt Apples begränsade garanti

Vår begränsade garanti täcker din iPod och tillbehör från Apple. Den gäller för defekter i ett år från att du köpte dem. Apples begränsade garanti gäller utöver dina rättigheter enligt konsumentköplagen.

Garantin gäller inte för skador som beror på olyckshändelser eller obehöriga ändringar. Komplett information finns i garantivillkoren. Du kan kontrollera din garantistatus online och uppdatera informationen om köpebevis om det är något fel i våra register.

Läs Apples begränsade garanti
Kontrollera din garantistatus
Uppdatera ditt köpebevis
Läs mer om konsumentköplagen

Kan jag köpa mer täckning för min iPod?

Med AppleCare+ får du expertsupport via telefon och extra täckning för maskinvaran i upp till två år från att du köpte din iPod touch. Dessutom täcker den upp till två fall av oavsiktlig skada. För varje fall får du betala en självrisk. Om du inte köpte AppleCare+ till din iPod touch kan du köpa till det inom 60 dagar från köpet.

Du kan också ha rättigheter enligt konsumentköplagen. Apples begränsade garanti och AppleCare+ gäller utöver eventuella rättigheter enligt konsumentköplagen.

Läs mer om AppleCare+ för iPod touch

Service när garantin inte gäller

Garantin gäller inte för reparationer när:

• din iPod är mer än ett år gammal
  • din iPod har ett fel som inte täcks av garantin eller konsumentköplagen, till exempel oavsiktliga skador eller skador som beror på obehöriga ändringar.

Vi kanske kan laga din iPod mot en kostnad när garantin inte gäller. Om vi inte kan laga den kan du behöva byta ut den. Din ersättnings-iPod kan vara ny eller motsvarande ny avseende både prestanda och pålitlighet. Kontakta din servicerepresentant om du vill ha mer information. Apples begränsade garanti gäller utöver dina rättigheter enligt konsumentköplagen.

Visa Apples kostnader för reparationer när garantin inte gäller
Läs Apples begränsade garanti
Läs Apples reparationsvillkor

Batteriservice

Apples begränsade garanti gäller för ett defekt batteri, men inte slitage genom normal användning. Vi kan behöva testa din iPod för att ta reda på vad problemet med ditt batteri beror på.

Om batteriet har ett tillverkningsfel som täcks av vår garanti, AppleCare+ eller av konsumentköplagen byter vi det utan kostnad.

Om du har AppleCare+ för din iPod touch och batteriet bara klarar 80 procent eller mindre av sin ursprungliga kapacitet, byter vi det utan kostnad.

Om batteriservicen inte täcks av garantin, AppleCare+ eller konsumentköplagen kan vi reparera eller byta din iPod mot en avgift.

Läs om hur du förlänger batteritiden
Visa Apples priser för reparationer när garantin inte gäller
Läs mer om AppleCare+ för iPod touch

Skärmreparation

Om skärmen på din iPod är trasig kanske vi kan laga den mot en avgift som inte täcks av garantin. Oavsiktlig skada täcks inte av Apples garanti. Kostnaden för att reparera en skadad skärm beror på vilken iPod-modell du har, om det finns andra skador och om du har AppleCare+. Om skärmen har spruckit på grund av en defekt gäller Apples garanti och konsumentköplagen.

AppleCare+ för iPod touch omfattar två fall av oavsiktlig skada, mot en självrisk i båda fallen. Du kan använda ett sådant fall för att reparera en skärm. Om du inte har AppleCare+ kan du få skärmen reparerad mot en avgift som inte täcks av garantin.

Vi kör ett diagnostest för att se om din iPod behöver någon annan reparation. I så fall meddelar vi dig.

Visa Apples reparationspriser
Starta en servicebegäran
Läs mer om AppleCare+ för iPod touch

Apple-tillbehör

Apples egna tillbehör som följer med i lådan till din iPod, inklusive nätadaptern, täcks av vår garanti och av konsumentköplagen. De täcks även av AppleCare Protection Plan eller AppleCare+. Kontakta Apple eller en Apple-auktoriserad servicepartner om du vill ha mer information om service.

Läs Apples begränsade garanti för tillbehör
Kontakta Apple-supporten
Hitta en Apple-auktoriserad servicepartner

Förbereda en iPod för service

• Säkerhetskopiera din iPod med iTunes eller använd iCloud för en iPod touch. Du måste ha säkerhetskopian för att kunna återskapa innehållet om vi behöver återställa eller ersätta din iPod.
  • Försäkra dig om att du har ditt Apple ID och ditt lösenord.
  • Behåll dina kablar och andra tillbehör när du får service.

Säkerhetskopiera din iPod
Förbereda en iPod touch för service
Läs Apples integritetspolicy

Efter service

När du får tillbaka din iPod från service återskapar du innehållet från din säkerhetskopia.

Vi garanterar vår service och våra reservdelar i 90 dagar, eller den tid du har kvar av din Apple-garanti eller AppleCare, beroende på vilket som är längst. Detta erbjuder vi varje gång du får service av oss eller en Apple-auktoriserad servicepartner. Det påverkar inte dina rättigheter enligt konsumentköplagen.

Återskapa från en säkerhetskopia