Service och reparation av iPod

Läs mer om servicealternativ, garanti och priser för iPod.

Hur beställer jag service för min iPod?

Apple erbjuder många sätt att få support och service för din iPod. Välj det som passar bäst för dig. Du kanske kan få svar på din fråga i våra supportartiklar. Vi kan även hjälpa dig med batterier, spruckna skärmar och andra problem.

Läs Apple-supportartiklar

Kontakta oss

Kontakta oss om du vill prata med en av Apples supportexperter. Vi hjälper dig att åtgärda problemet eller boka en reparation. Ha serienumret för din iPod, ditt Apple-ID och ditt lösenord i beredskap innan du kontaktar oss.

Hitta produktens serienummer
Påbörja en supportbegäran

Skicka in den

Kontakta oss så skickar vi en låda för din iPod. Du kan skicka din iPod till oss så reparerar eller byter vi den så snart som möjligt. Om du har en iPod shuffle eller iPod nano kan du låta Apple skicka en ersättningsenhet till dig innan du lämnar in din ursprungliga produkt till oss.

Säkerhetskopiera din iPod och förbered den för service
Påbörja en servicebegäran

Ta med den till butiken

Du kan få personlig hjälp genom att ta med din iPod till en av våra auktoriserade Apple-servicepartner eller boka tid i en Apple Store-butik online.

Om du har en iPod touch måste du ha ditt Apple-ID och lösenord före mötet.

Påbörja en supportbegäran
Säkerhetskopiera din iPod och förbered den för service

Hur mycket kostar det?

Du behöver inte betala något om felet omfattas av garantin, AppleCare+ eller konsumentköplagen. Om felet inte täcks beror priset på typen av reparation. Om vi inte kan reparera din iPod kan du behöva ersätta den.

Se Apples reparationspriser
Kontrollera status på din rätt till service

Hur lång tid tar det?

Reparationskälla

Ungefärlig tid

Skicka till Apple

3–5 arbetsdagar

Ta med till en auktoriserad Apple-servicepartner

Fråga din representant

Ta med till en Apple Store-butik

Upp till fem arbetsdagar

Beroende på var du får service kanske du kan kontrollera reparationens status online.

Kontrollera status på din servicebegäran

Täcks din iPod av AppleCare+?

AppleCare+ ger dig teknisk support från experter och rätt till hårdvaruservice från Apple, inklusive skydd mot oavsiktlig skada. För varje fall av oavsiktlig skada tillkommer en extraavgift.

Om du inte har AppleCare+ måste du betala avgiften för service utanför garantin för den typen av reparation.

Modell Oavsiktlig skada (AppleCare+-avgift)
iPod touch 229 kr

Är du inte säker på om garantin gäller? Kontrollera om du har AppleCare+-täckning genom att ange serienumret för din iPod.

Läs mer om AppleCare+

Service utanför garantin

Garantin gäller inte för reparationer när:

• Din iPod är mer än ett år gammal
  • Din iPod har ett fel som inte omfattas av garantin eller konsumentköplagen, till exempel en oavsiktlig skada eller skador som beror på obehöriga ändringar

Vi kanske kan reparera din iPod mot en avgift utanför garantin. Om vi inte kan reparera den kan du behöva ersätta den. Ersättningsenheten kommer att vara ny eller motsvara en ny produkt vad gäller prestanda och pålitlighet. Kontakta din servicerepresentant om du vill ha mer information. Apples begränsade garanti gäller utöver dina rättigheter enligt konsumentköplagen.

Visa Apples avgifter utanför garantin
Läs Apples begränsade garanti
Läs Apples reparationsvillkor

Batteriservice

Apples begränsade garanti täcker ett defekt batteri men inte slitage från normal användning. Vi kan behöva testa din iPod för att ta reda på orsaken till problemet med batteriet.

Om batteriet har ett tillverkningsfel som omfattas av vår garanti, AppleCare+ eller av konsumentköplagen, ersätter vi det utan någon extra kostnad.

Om din iPod touch täcks av AppleCare+ och batteriet bara har kvar mindre än 80 procent av sin ursprungliga kapacitet, utför vi service på den utan kostnad.

Om din batteriservice inte täcks av garantin, AppleCare+ eller konsumentköplagen kan vi reparera eller ersätta din iPod mot en avgift.

Läs om hur du förlänger batteritiden
Visa Apples priser för service av batteri utanför garantin
Läs mer om AppleCare+ för iPod touch

Skärmreparation

Om skärmen på din iPod är trasig kanske vi kan laga den mot en avgift utanför garantin. Oavsiktlig skada omfattas inte av Apples garanti. Kostnaden för att reparera en skadad skärm beror på vilken iPod-modell du har, eventuella ytterligare skador och om den omfattas av AppleCare+. Om skärmen har spruckit på grund av en defekt gäller Apples garanti och konsumentköplagen.

AppleCare+ för iPod touch omfattar upp till två incidenter av oavsiktliga skador, var och en mot en serviceavgift. Du kan använda en av dem för en skärmreparation. Om du inte har AppleCare+ kan du få skärmen reparerad mot en avgift utanför garantin.

Vi utför ett diagnostiktest för att se om din iPod behöver några andra reparationer. Om den behöver det informerar vi dig.

Se Apples reparationspriser
Påbörja en servicebegäran
Läs om AppleCare+ för iPod touch

Apple-tillbehör

Apples egna tillbehör som följer med i lådan till din iPod, inklusive strömadaptern, täcks av vår garanti samt av konsumentköplagen. De omfattas även av AppleCare Protection Plan+ eller AppleCare+. Kontakta Apple eller en auktoriserad Apple-servicepartner om du vill ha mer information om service.

Läs Apples begränsade garanti för tillbehör
Kontakta Apple-supporten

Förbereda en iPod för service

• Säkerhetskopiera din iPod touch med din dator eller använd iCloud. Du måste ha säkerhetskopian för att kunna återskapa innehållet om vi behöver nollställa eller ersätta din iPod touch.
  • Se till att du kan ditt Apple-ID och ditt lösenord.
  • Behåll dina kablar och andra tillbehör när du får service.

Säkerhetskopiera din iPod
Förbereda en iPod touch för service