Service och reparation av iPod

Läs mer om servicealternativ, garanti och priser för iPod.

Hur får jag min iPod lagad?

Apple erbjuder många sätt att få support och service för din iPod. Välj det som passar bäst för dig. Våra supportartiklar kan ge dig ett bättre svar på din fråga. Vi kan även hjälpa dig med batterier, spruckna skärmar och andra problem.

Läs Apple-supportartiklar

Kontakta oss

Kontakta oss om du vill prata med en av Apples supportexperter. Vi hjälper dig att ordna problemet eller boka en reparation. Ha serienumret för din iPod, ditt Apple-ID och ditt lösenord i beredskap innan du kontaktar oss.

Hitta produktens serienummer
Hitta en Apple-auktoriserad servicepartner
Starta en supportbegäran

Skicka in den

Kontakta oss så skickar vi en låda för din iPod. Du kan skicka din iPod till oss så reparerar eller byter vi den så snart som möjligt. Om du har en iPod shuffle eller iPod nano kan du låta Apple skicka en ersättningsenhet till dig innan du lämnar in din ursprungliga produkt till oss.

Säkerhetskopiera din iPod och förbered den för service
Starta en servicebegäran

Ta med den till butiken

Du kan få personlig hjälp genom att ta med din iPod till en av våra Apple-auktoriserade servicepartner eller boka tid i en Apple Store-butik på webben.

Om du har en iPod touch måste du ha ditt Apple-ID och lösenord före mötet.

Hitta en Apple-auktoriserad servicepartner
Boka ett möte i Apple Store
Säkerhetskopiera din iPod och förbered den för service

Hur mycket kostar det?

Du behöver inte betala något om felet omfattas av garantin, AppleCare+ eller konsumentköplagen. Om felet inte täcks beror priset på typen av reparation. Om vi inte kan laga din iPod kan du behöva ersätta den.

Se Apples reparationspriser
Kontrollera ditt garantiskydd

Hur lång tid tar det?

Reparationskälla

Ungefärlig tid

Skicka till Apple

3–5 arbetsdagar

Ta med till en Apple-auktoriserad servicepartner

Fråga din representant

Ta med till Apple Store

Upp till fem arbetsdagar

Ta med gravering vid byte

Tio arbetsdagar

Beroende på var du får service kanske du kan kontrollera reparationens status online.

Kontrollera status för din servicebegäran

Rätt till service enligt Apples begränsade garanti

Vår begränsade garanti täcker din iPod och tillbehör från Apple. Den gäller för defekter i ett år från att du köpte dem. Apples begränsade garanti gäller utöver dina rättigheter enligt konsumentköplagen.

Garantin gäller inte för skador som beror på olyckshändelser eller obehöriga ändringar. Komplett information finns i garantivillkoren. Du kan kontrollera din garantistatus online och uppdatera informationen om köpebevis om det är något fel i våra register.

Läs Apples begränsade garanti
Kontrollera din garantistatus
Uppdatera ditt köpebevis
Läs mer om konsumentköplagen

Kan jag köpa mer täckning för min iPod?

Med AppleCare+ får du expertsupport via telefon och extra täckning för hårdvaran i upp till två år från att du köpte din iPod touch. Dessutom täcker den upp till två incidenter av oavsiktliga skador. För varje fall får du betala en extraavgift. Om du inte köpte AppleCare+ till din iPod touch kan du köpa till det inom 60 dagar från köpet.

Du kan också ha rättigheter enligt konsumentköplagen. Apples begränsade garanti och AppleCare+ gäller utöver eventuella rättigheter enligt konsumentköplagen.

Läs mer om AppleCare+ för iPod touch

Service utanför garantin

Garantin gäller inte för reparationer när:

• Din iPod är mer än ett år gammal
  • Din iPod har ett fel som inte omfattas av garantin eller konsumentköplagen, till exempel en oavsiktlig skada eller skador som beror på obehöriga ändringar

Vi kanske kan laga din iPod mot en kostnad utanför garantin. Om vi inte kan laga den kan du behöva ersätta den. Ersättningsenheten kommer att vara ny eller motsvara en ny produkt vad gäller prestanda och pålitlighet. Kontakta din servicerepresentant om du vill ha mer information. Apples begränsade garanti gäller utöver dina rättigheter enligt konsumentköplagen.

Visa Apples avgifter för reparationer utanför garantin
Läs Apples begränsade garanti
Läs Apples reparationsvillkor

Batteriservice

Apples begränsade garanti täcker ett defekt batteri men inte slitage från normal användning. Vi kan behöva testa din iPod för att ta reda på orsaken till problemet med batteriet.

Om batteriet har ett tillverkningsfel som omfattas av vår garanti, AppleCare+ eller av konsumentköplagen, ersätter vi det utan någon extra kostnad.

Om din iPod touch täcks av AppleCare+ och batteriet endast har kvar 80 procent eller mindre av sin ursprungliga kapacitet utför vi service på den utan kostnad.

Om batteriservice inte täcks av garantin, AppleCare+ eller konsumentköplagen kan vi reparera eller ersätta din iPod mot en avgift.

Läs om hur du förlänger batteritiden
Visa Apples priser för batterier utanför garantin
Läs mer om AppleCare+ för iPod touch

Skärmreparation

Om skärmen på din iPod är trasig kanske vi kan laga den mot en avgift utanför garantin. Oavsiktlig skada omfattas inte av Apples garanti. Kostnaden för att reparera en skadad skärm beror på vilken iPod-modell du har, eventuella ytterligare skador och om den omfattas av AppleCare+. Om skärmen har spruckit på grund av en defekt gäller Apples garanti och konsumentköplagen.

AppleCare+ för iPod touch omfattar upp till två incidenter av oavsiktliga skador, var och en mot en extraavgift. Du kan använda en av dem för en skärmreparation. Om du inte har AppleCare+ kan du få skärmen reparerad mot en avgift utanför garantin.

Vi utför ett diagnostiktest för att se om din iPod behöver några andra reparationer. Om den behöver det informerar vi dig.

Se Apples reparationspriser
Starta en servicebegäran
Läs om AppleCare+ för iPod touch

Apple-tillbehör

Apples egna tillbehör som följer med i lådan till din iPod, inklusive strömadaptern, täcks av vår garanti samt av konsumentköplagen. De omfattas även av AppleCare Protection Plan+ eller AppleCare+. Kontakta Apple eller en Apple-auktoriserad servicepartner om du vill ha mer information om service.

Läs Apples begränsade garanti för tillbehör
Kontakta Apple-supporten
Hitta en Apple-auktoriserad servicepartner

Förbereda en iPod för service

• Säkerhetskopiera din iPod med iTunes eller med iCloud för en iPod touch. Du måste ha säkerhetskopian för att kunna återskapa innehållet om vi behöver nollställa eller ersätta din iPod.
  • Se till att du kan ditt Apple-ID och ditt lösenord.
  • Behåll dina kablar och andra tillbehör när du får service.

Säkerhetskopiera din iPod
Förbereda en iPod touch för service
Läs Apples integritetspolicy

Efter service

När du får tillbaka din iPod från service ska du återskapa data från säkerhetskopian.

Vi garanterar vår service och våra reservdelar i 90 dagar, eller den tid du har kvar av Apples garanti eller din AppleCare-produkt, beroende på vilket som är längst. Detta erbjuder vi varje gång du får service av oss eller en Apple-auktoriserad servicepartner. Det påverkar inte dina rättigheter enligt konsumentköplagen.

Återskapa från en säkerhetskopia