MacBook Pro (15", medio 2009) og (15", 2,53 GHz, medio 2009) - Tekniske specifikationer

Størrelse og vægt

• Højde: 2,4 cm

• Bredde: 36,4 cm

• Dybde: 24,9 cm

• Vægt: 2,49 kg1

Tilslutnings- og udvidelsesmuligheder

• MagSafe-port til strømforsyning

• Gigabit Ethernet-port

• En FireWire 800-port (op til 800 Mbps)

• Mini DisplayPort

• To USB 2.0-porte (op til 480 Mbps)

• Plads til SD-kort

• Lydindgang

• Lydudgang

• Plads til Kensington-lås

Kommunikation

• Indbygget trådløst AirPort Extreme Wi-Fi-netværk2 (baseret på udkast til IEEE 802.11n-specifikation); kompatibel med IEEE 802.11a/b/g

• Indbygget Bluetooth 2.1+EDR (Enhanced Data Rate)

• Indbygget 10/100/1000Base-T GigabitEthernet (RJ-45-stik)

Lyd

• Indbyggede stereohøjttalere

• Indbygget mikrofon, der ikke er retningsbestemt (under det venstre højttalerdæksel)

• Kombineret optisk digital lydindgang/linjeindgang (minijackstik)

• Kombineret optisk digital lydudgang/linjeudgang til lyd (minijackstik)

Miljømæssig statusrapport

MacBook Pro er designet med følgende funktioner, som mindsker den skadelige indflydelse på miljøet:

• Aluminiums- og glaskabinet, der kan genbruges i vid udstrækning

• Kviksølvfri LED-skærm med baggrundsbelysning

• Skærmglas, der er fri for arsen

• Fri for bromerede flammehæmmere (BFR)

• Uden PVC i interne kabler

• Mindre emballage

• Opfylder kravene til ENERGY STAR version 5.0

• Har fået vurderingen EPEAT Gold

Akustisk ydeevne

ANGIVNE STØJEMISSIONER i henhold til ISO 9296

Lydeffektniveau

LWAd (B)

1 B = 10 dB

Lydtryksniveau

Brugerplacering

LpAm (dB)

2,53 GHz

2,66 GHz

2,8 GHz

2,53 GHz

2,66 GHz

2,8 GHz

Passiv tilstand

2,6

2,8

2,8

13

17

17

Harddisktilgang

2,6

2,8

2,8

12

17

16

CD-drevtilgang

-

-

-

-

-

-

1. LWAd er den statistiske øvre grænse for det A-vægtede lydeffektniveau (afrundet til nærmeste 0,1 B).

2. LpAm er middeltallet for det A-vægtede lydtryksniveau målt ved brugerens placering (afrundet til nærmeste dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel).

Skærm

• 15,4" (diagonalt) blank og bred LED-skærm med baggrundsbelysning og understøttelse af millioner af farver

• Understøttede opløsninger: 1440 x 900 (original), 1280 x 800, 1152 x 720, 1024 x 640 og 800 x 500 pixels ved 16:10; 1024 x 768, 800 x 600 og 640 x 480 pixels ved 4:3; 1024 x 768, 800 x 600 og 640 x 480 pixels ved 4:3 (strakt); 720 x 480 pixels ved 3:2; 720 x 480 pixels ved 3:2 (strakt)

Grafik- og skærmunderstøttelse

• Alle modeller: NVIDIA GeForce 9400M-grafikprocessor med 256 MB DDR3 SDRAM fælles med hovedhukommelsen3

• Udvalgte modeller: NVIDIA GeForce 9600M GT-grafikprocessor med 256 MB GDDR3-hukommelse i 2,66 GHz konfigurationer; eller 512 MB GDDR3-hukommelse i 2,8 og 3,06 GHz konfigurationer

• Udvidet skrivebord og skærmdublering: Understøtter samtidig fuld originalopløsning på den indbyggede skærm og op til 2560 x 1600 pixels på en ekstern skærm – begge med millioner af farver

• Indbygget iSight-kamera

• Mini DisplayPort

Rent digital videoudgang

DVI-udgang med mini DisplayPort til DVI-mellemstik (ekstraudstyr)

VGA-udgang med mini DisplayPort til VGA-mellemstik (ekstraudstyr)

Dual-Link DVI-udgang med mini DisplayPort til Dual-Link DVI-mellemstik understøtter 30" Apple Cinema HD Display (ekstraudstyr)

Indtastningsenhed

• Indbygget, oplyst tastatur i fuld størrelse med 78 (USA) eller 79 (ISO) taster, inklusive 12 funktionstaster og 4 piletaster (omvendt “T”)

• Multi-Touch-pegefelt sikrer præcis styring af markøren; understøtter rul med to fingre, knib, roter, skub, skub med tre fingre, skub med fire fingre, tryk, dobbelttryk og træk

Processor og hukommelse

• 2,53 GHz eller 2,66 GHz Intel Core 2 Duo-processor med 3 MB fælles L2-bufferhukommelse på processoren, som afvikles 1:1 med processorhastigheden; eller 2,8 GHz eller 3,06 GHz Intel Core 2 Duo-processor med 6 MB fælles L2-buffer

• 1066 MHz frontsidebus

• 4 GB (to 2 GB SO-DIMM-enheder) 1066 MHz DDR3-hukommelse; to SO-DIMM-pladser understøtter op til 8 GB

Lagringskapacitet

• 250, 320 eller 500 GB Serial ATA-harddisk (5400 o./min.); mulighed for 320 eller 500 GB harddisk (7200 o./min.) eller 128 eller 256 GB fast hukommelse4

• 8x SuperDrive, slot-loading (dvd±r dl/dvd±rw/cd-rw)

• Maks. skrivehastighed: 8x dvd-r, dvd+r; 4x dvd-r dl (to lag), dvd+r dl (to lag), dvd-rw, dvd+rw; 24x cd-r; 10x cd-rw

• Maks. læsehastighed: 8x dvd-r, dvd+r, dvd-rom; 6x dvd-rom (to lag DVD-9), dvd-r dl (to lag), dvd+r dl (to lag), dvd-rw, dvd+rw; 24x cd

Batteri og strøm5

• Indbygget 73 WH litiumpolymerbatteri

• 60 eller 85 W MagSafe-strømforsyning med kabeloprul

• MagSafe-port til strømforsyning

Elektriske krav og driftskrav

• Spænding: 100 V til 240 V AC

• Frekvens: 50 Hz til 60 Hz

• Driftstemperatur: 10° til 35° C

• Opbevaringstemperatur: -24° til 45° C

• Relativ luftfugtighed: 0% til 90% (ikke kondenserende)

• Maks. højde i drift: 3.000 m

• Maks. højde (opbevaring): 4.500 m

• Maks. højde (transport): 10.500 m

Hvad er der i kassen?

• MacBook Pro

• Klud til skærm

• 60 eller 85 W MagSafe-strømforsyning, netstik og netledning

• Dvd'er til installering/gendannelse

• Trykt og elektronisk dokumentation

Software

• Mac OS X v10.5 Leopard (inklusive iTunes, Time Machine, Vis, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Adressebog, QuickTime, iCal, Dvd-afspiller, Photo Booth, Front Row, Xcode Developer Tools)

• iLife ’09 (inkluderer iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb, GarageBand)

Konfigurationer af 15" modellen

2,53 GHz MacBook Pro

(MC118*/A)

2,66 GHz MacBook Pro

(MB985*/A)

2,8 GHz MacBook Pro

(MB986*/A)

Kabinet

Præcist fremstillet unibody-kabinet af aluminium

Processor

2,53 GHz Intel Core 2 Duo

2,66 GHz Intel Core 2 Duo

2,8 GHz Intel Core 2 Duo

L2-buffer

3 MB fælles

3 MB fælles

6 MB fælles

Systembus

1066 MHz

1066 MHz

1066 MHz

Hukommelse

4 GB (to 2 GB SO-DIMM-enheder) 1066 MHz DDR3 SDRAM; understøtter op til 8 GB

Harddisk4

250 GB Serial ATA; 5400 o./min.

320 GB Serial ATA; 5400 o./min.

500 GB Serial ATA; 5400 o./min.

Slot-loading optisk drev

8x SuperDrive (dvd±r dl/dvd±rw/cd-rw)

Grafik

NVIDIA GeForce 9400M-grafikprocessor med 256 MB DDR3 SDRAM fælles med hovedhukommelsen3

NVIDIA GeForce 9600M GT-grafikprocessor; og NVIDIA GeForce 9400M-grafikprocessor med 256 MB DDR3 SDRAM fælles med hovedhukommelsen3

Grafikhukommelse

256 MB GDDR3

512 MB GDDR3

Video

Indbygget iSight-kamera; Mini DisplayPort med understøttelse af DVI, VGA og Dual-Link DVI (kræver mellemstik, sælges separat)

Skærm

15,4" (diagonalt) blank og bred LED-skærm, opløsning på 1440 x -900

Udvidelsesmuligheder

En FireWire 800-port (op til 800 Mbps), to USB 2.0-porte (op til 480 Mbps), plads til SD-kort

Lyd

Indbyggede stereohøjttalere, indbygget mikrofon (ikke retningsbestemt), kombineret optisk digital indgang/analog linjeindgang, kombineret optisk digital udgang/analog linjeudgang

Netværk

Indbygget 10/100/1000BASE-T (Gigabit) Ethernet

Trådløs

Indbygget AirPort Extreme Wi-Fi (baseret på udkast til IEEE 802.11n-specifikationen)2; indbygget Bluetooth 2.1+EDR-modul (Enhanced Data Rate)

Hardwaretilbehør

60 W MagSafe-strømforsyning, netstik, netledning

85 W MagSafe-strømforsyning, netstik og netledning

Begrænset garanti

og service

MacBook Pro leveres med 90 dages gratis telefonsupport og et års begrænset garanti. Køb AppleCare Protection Plan for at udvide din service og support til tre år fra den dato, hvor computeren er købt. Det er kun med AppleCare Protection Plan, at du får direkte telefonsupport fra Apples tekniske eksperter og sikkerhed for, at reparationer udføres af autoriserede Apple-teknikere og med originale reservedele fra Apple. Du kan få flere oplysninger hos AppleCare Support eller ringe til 70 10 20 07.

Apple og det globale

miljø

Læs mere om Apples arbejde med at mindske produkters og processers skadelige påvirkning af miljøet. Apples miljøspecifikation for produkter (Apple Product Environmental Specifications) indeholder oplysninger om de miljømæssige egenskaber ved alle vores produkter.

Genbrug

Apple har en holistisk tilgang til brug af materialer og affaldsminimering. Læs mere om, hvordan du kan genbruge din Mac.

Ekstraudstyr

Time Capsule

Time Capsule er en komplet AirPort Extreme-base med indbygget harddisk. Sikkerhedskopier trådløst, og opret et Wi-Fi-netværk med en enhed.

• 500 GB eller 1 TB harddisk i serverklasse

• Wi-Fi-certificeret til 802.11n, udkast 2.0

• USB-port til en USB-printer eller en ekstern USB-harddisk

Specielle konfigurationer

• 320 eller 5000 GB harddisk (5400 o./min.)

• 320 eller 5000 GB harddisk (7200 o./min.)

• 128 eller 256 GB fast hukommelse

• Op til 8 GB 1066 MHz DDR3 SDRAM

• Apple Remote

• Apple Mini DisplayPort til DVI-mellemstik

• Apple Mini DisplayPort til Dual-Link DVI-mellemstik

• Apple Mini DisplayPort til VGA-mellemstik

• MagSafe Airline-strømforsyning

• AppleCare Protection Plan

• Aperture

• Final Cut Express

• Logic Express

• iWork ’09

Tilbehør

• Apple LED Cinema Display

• AirPort Extreme-base

• AirPort Express-base

• Apple Wireless Keyboard

• Trådløs Apple Mighty Mouse

• Apple-tastatur med numerisk blok

• Apple Mighty Mouse (med kabel)

1. Faktisk vægt afhænger af konfiguration og fremstillingsproces.

2. Til trådløs Internetadgang kræves en base eller et andet trådløst adgangspunkt og en konto hos en Internetudbyder (evt. mod betaling). Visse Internetudbyderes udstyr er ikke kompatibelt med AirPort.

3. Tilgængelig hukommelse for Mac OS X kan variere afhængigt af skærmens hukommelsesbehov. Min. brug af grafikhukommelse er 256 MB.

4. 1 GB = 1 mia. byte. Den faktiske kapacitet efter formatering af disken er mindre.

5. Test udført af Apple i maj 2009 med testmodeller af 2,8 GHz Intel Core 2 Duo–baserede MacBook Pro-computere indstillet til bedre batteritid. Batteriets levetid afhænger af konfiguration og brug. Se www.apple.com/dk/batteries , hvis du vil vide mere. Testen af trådløs produktivitet måler batteritiden ved trådløs surf på forskellige websteder og redigering af tekst i et tekstbehandlingsdokument med skærmens lysstyrke indstillet til 50%.