macOS Sierra: De internetverbinding op uw Mac delen

De internetverbinding op uw Mac delen

U kunt de internetverbinding op uw Mac delen met andere gebruikers in het lokale netwerk.

1. Open het paneel 'Delen' in Systeemvoorkeuren (kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Delen').

2. Schakel het aankruisvak 'Internetdeling' in.

3. Klik op het venstermenu 'Deel de verbinding via' en kies de internetverbinding die u wilt delen. Als u bijvoorbeeld verbinding met het internet hebt via Ethernet, kiest u 'Ethernet'.

4. Geef in de lijst 'Met computers die gebruikmaken van' aan hoe u de internetverbinding wilt delen. Als u de internetverbinding bijvoorbeeld wilt delen via wifi, selecteert u 'Wifi'.

Als u uw internetverbinding deelt via wifi, schakelt u het aankruisvak 'Internetdeling' uit, klikt u op 'Wifiopties', geeft u het netwerk een naam en wachtwoord en schakelt u tot slot het aankruisvak 'Internetdeling' weer in.

WAARSCHUWING: Als voor de internetverbinding en het lokale netwerk dezelfde poort wordt gebruikt (bijvoorbeeld Ethernet), moet u nagaan of het inschakelen van internetdeling geen ongewenste effecten geeft. In sommige gevallen kan het delen van uw internetverbinding de werking van het netwerk verstoren. Als u bijvoorbeeld een kabelmodem gebruikt, kan het gebeuren dat u ongewild de netwerkinstellingen van andere internetgebruikers wijzigt. Uw internetaanbieder kan in een dergelijke situatie besluiten uw account op te zeggen.

Published Date: 28-apr-2017
Helpful?