macOS Sierra: De resolutie van het beeldscherm aanpassen

De resolutie van het beeldscherm aanpassen

De resolutie van uw beeldscherm bepaalt de grootte van de tekst en de objecten op uw scherm. De resolutie van uw beeldscherm is standaard ingesteld op de scherpste weergave van tekst en de meest gedetailleerde weergave van afbeeldingen. Hoewel het verstandig is de standaardresolutie te gebruiken, kunt u de resolutie wel aanpassen, zodat tekst en objecten op uw scherm groter worden weergegeven. U kunt tekst en objecten ook kleiner weergeven, zodat u meer ruimte op uw scherm hebt.

Afhankelijk van de ingestelde resolutie kan het voorkomen dat programmavensters niet volledig op het scherm passen. Het gebruik van een aangepaste resolutie kan de prestaties beïnvloeden.

De resolutie instellen voor uw primaire beeldscherm

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Beeldschermen' en vervolgens op 'Beeldscherm'.

2. Selecteer 'Geschaald' en selecteer vervolgens de gewenste optie.

De resolutie instellen voor een aangesloten beeldscherm

Als u meerdere beeldschermen gebruikt, zijn er aanvullende opties voor de resolutie beschikbaar.

1. Nadat u het beeldscherm hebt aangesloten, kiest u Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klikt u op 'Beeldschermen' en vervolgens op 'Beeldscherm'.

2. Als u de Option-toets houdt ingedrukt wanneer u op 'Geschaald' klikt, ziet u extra resoluties voor het tweede beeldscherm. Selecteer vervolgens een geschaalde resolutie voor het tweede beeldscherm.

Publicatiedatum: 28-apr-2017