macOS Sierra: Fortsätta där du var med Handoff

Fortsätta där du var med Handoff

Med Handoff kan du börja med något på en enhet (Mac, iOS eller Apple Watch) och sedan fortsätta med det på en annan utan att tappa koncentrationen. Du kan t.ex. titta på en webbsida på iPhone och sedan direkt fortsätta där du slutat i Safari på datorn. Du kan använda Handoff med många program från Apple, t.ex. Kalender, Kontakter, Pages och Safari. Även vissa program från andra tillverkare kan fungera med Handoff.

Handoff-symbolen för ett program till vänster i Dock

Om du vill använda Handoff måste dina enheter uppfylla systemkraven för kontinuitet. Wi-Fi, Bluetooth och Handoff måste även vara aktiverade i Systeminställningar (på datorn) och i Inställningar (på iOS-enheter). Du måste vara inloggad på iCloud med samma Apple-ID på alla enheter.

Tips: När Handoff är påslaget kan du även använda universella urklipp till att kopiera och klistra in text, bilder, foton och videor mellan olika enheter.

Slå på eller stäng av Handoff

Obs! Om alternativet Handoff inte visas på din enhet, fungerar den inte med Handoff.

• På datorn: Välj Apple-menyn > Systeminställningar, klicka på Allmänt och markera Tillåt Handoff mellan denna Mac och dina iCloud-enheter (under Senaste objekt). Stäng av funktionen genom att avmarkera alternativet.

• På iPad, iPhone eller iPod touch: Öppna Inställningar > Allmänt > Handoff och aktivera Handoff genom att trycka. Stäng av funktionen genom att trycka på alternativet.

• På Apple Watch: Öppna appen Watch på iPhone, gå till Min Watch > Allmänt och slå på Handoff genom att trycka. Stäng av funktionen genom att trycka på alternativet.

Överlämning mellan enheter

• Från datorn till en iOS-enhet: Handoff-symbolen för det program du använder på datorn visas längst ned till vänster på låsskärmen på iPad, iPhone eller iPod Touch. Svep bara uppåt för att fortsätta jobba i appen.

Du kan också gå till multitaskingskärmen genom att trycka snabbt två gånger på enhetens hemknapp och sedan svepa åt höger så att symbolen för Handoff visas.

• Från en iOS-enhet eller Apple Watch till datorn: Handoff-symbolen för den app du använder på iPad, iPhone, iPod Touch eller Apple Watch visas till vänster i Dock på datorn (eller längst upp, beroende på placeringen av Dock). Klicka bara på symbolen så kan du fortsätta jobba i programmet.

Du kan även snabbt växla till programmet med Handoff-symbolen genom att trycka på kommando-tabb.

Publiceringsdatum: 2017-maj-01