macOS Sierra: De taal van uw Mac wijzigen

De taal van uw Mac wijzigen

Hoewel op uw Mac automatisch de taal wordt weergegeven van het land waarin u de Mac hebt gekocht, kunt u ook een andere taal kiezen voor de gebruikersinterface. Als u uw Mac bijvoorbeeld in Nederland hebt gekocht, maar u voornamelijk in het Engels werkt, kunt u de taal wijzigen in Engels.

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Taal en regio'.

2. Voer een van de volgende stappen uit:

• Een taal toevoegen: Klik op de knop met het plusteken , selecteer een of meer talen in de lijst en klik op de knop met het plusteken.

De lijst wordt opgesplitst door een scheidingslijn. De talen boven de lijn zijn systeemtalen die volledig in macOS worden ondersteund en die bijvoorbeeld in menu's, in berichten en op websites worden weergegeven. De talen onder de lijn worden niet volledig in macOS ondersteund, maar worden mogelijk wel ondersteund door bepaalde websites en programma's die u gebruikt. In dat geval worden de menu's en berichten van het programma in die taal weergegeven.

Als u de invoerbron die in het invoermenu is geselecteerd, niet kunt gebruiken voor een geselecteerde taal, ziet u een lijst met beschikbare invoerbronnen. Als u nu geen invoerbron toevoegt, kunt u die later toevoegen via het paneel 'Invoerbronnen' van het paneel 'Toetsenbord' in Systeemvoorkeuren.

• De hoofdtaal wijzigen: Sleep een andere taal die u weleens gebruikt naar het begin van de lijst 'Voorkeurstalen'.

Als de hoofdtaal wordt ondersteund door macOS of een programma, worden menu's en berichten in die taal weergegeven. Als dat niet het geval is, wordt de tweede taal in de lijst gebruikt, enzovoort. De taal kan ook worden gebruikt op websites die de taal ondersteunen.

U kunt andere taal- en regio-opties instellen in het paneel 'Taal en regio' in Systeemvoorkeuren.

Publicatiedatum: 28-apr-2017