iMovie for Mac: Siirrosten lisääminen projektiin

Siirrosten lisääminen projektiin

Voit pehmentää kahden leikkeen välistä siirtoa tai yhdistää niiden alun ja lopun lisäämällä siirroksia leikkeiden väliin. Voit häivyttää leikkeen sisään, ulos tai toiseen leikkeeseen, zoomata toiseen leikkeeseen ja niin edelleen. Voit asettaa iMovien lisäämään siirrokset automaattisesti tai voit lisätä siirroksia käsin.

Siirrosten lisääminen leikkeiden väliin automaattisesti

1. Varmista, että projekti on valittuna aikajanalla ja klikkaa sitten Asetukset aikajanan oikeassa yläkulmassa ja valitse Automaattinen sisältö -valintaneliö.

Jos käytät elokuvassa teemaa, iMovie lisää normaaleja ristihäivytyssiirroksia ja joitakin teemaan perustuvia siirroksia leikkeiden väliin. Kaikkien leikkeiden väliin ei lisätä siirrosta.

iMovie lisää myös teeman mukaisen alkuotsikon ensimmäiseen leikkeeseen ja loppuotsikon viimeiseen.

2. Jos haluat sisällyttää elokuvaan ainoastaan normaaleja teemattomia vakiosiirroksia, klikkaa Teema-painiketta, valitse Ei teemaa, klikkaa Muuta ja poista Automaattinen sisältö -valintaneliön valinta.

Huomaa: Jos olet jo ottanut käyttöön teeman elokuvassa ja valitset sitten Ei teemaa, kaikki teemaelementit poistetaan elokuvasta. Lisätietoja teemoista annetaan aiheessa Elokuvan teeman asettaminen tai vaihtaminen.

Siirroksen lisääminen leikkeiden väliin käsin

Jotta voisit lisätä siirroksia käsin, sinun on ensin poistettava automaattiset siirrokset käytöstä. Jos haluat lisätietoja, katso Automaattisten siirrosten poistaminen käytöstä.

1. Kun elokuva on avoinna aikajanalla, klikkaa selaimen yläpuolella olevaa Siirrokset-painiketta.

Jos haluat esikatsella siirrosta, selaa sitä.

Selain näyttää käytettävissä olevat siirrokset
  2. Tee jokin seuraavista:

• Lisää siirros kahden leikkeen väliin: Vedä siirros kahden leikkeen väliin aikajanalla.

• Lisää siirros leikkeen molempiin päihin: Valitse leike aikajanalla ja kaksoisklikkaa sitten siirrosta selaimessa.

Leikkeiden väliin tulee näkyviin siirroskuvake .

Ristihäivytyssiirroksen lisääminen leikkeiden väliin

Jos haluat lisätä ristihäivytyssiirroksen, jossa ensimmäinen otos häipyy ulos ja toinen sisään, sinun on ensin laitettava automaattiset siirrokset pois päältä. Jos haluat lisätietoja, katso Automaattisten siirrosten poistaminen käytöstä.

1. Klikkaa aikajanalla jommankumman ristihäivytyksellä yhdistettävän leikkeen reunaa.

2. Valitse Muokkaa > Lisää ristihäivytys (tai paina komento-T).

Kahden leikkeen väliin aikajanalla tulee näkyviin ristihäivytyssiirros.

Huomaa: Jos valitset leikkeen aikajanalla ja valitset Muokkaa > Lisää ristihäivytys, leikkeen molemmille puolille lisätään ristihäivytys.

Siirroksen oletuskeston asettaminen elokuvassa

iMovie tekee oletusarvoisesti elokuvan kaikista siirroksista samanpituisia. Vakiosiirrokset ovat puolen sekunnin pituisia, ja teemasiirrokset (jotka ovat käytettävissä vain, jos olet asettanut elokuvalle teeman) ovat kahden sekunnin pituisia. Voit muuttaa oletuskestoa iMovien asetuksissa. Tätä asetusta käytetään kaikkien elokuvaprojektiesi käsin lisätyissä siirroksissa.

1. Valitse iMovie > Asetukset.

2. Kaksoisklikkaa Siirrokset-kentän numeroa ja syötä sekuntien määrä.

Huomaa: Jos asettamasi siirroksen oletuskesto on pidempi kuin elokuvan vierekkäisissä leikkeissä käytettävissä oleva media sallii, oletuskeston sijasta käytetään pisintä mahdollista kestoa.

Published Date: 7.11.2017
Helpful?