iMovie for Mac: Siirrosten lisääminen projektiin

Siirrosten lisääminen projektiin

Voit pehmentää kahden kipin välistä siirtoa tai yhdistää niiden alun ja lopun lisäämällä siirroksia klippien väliin. Voit häivyttää klipin sisään, ulos tai toiseen klippiien, zoomata toiseen klippiin ja niin edelleen. Voit asettaa iMovien lisäämään siirrokset automaattisesti tai voit lisätä siirroksia käsin.

Siirrosten lisääminen klippien väliin automaattisesti

1. Varmista, että projekti on valittuna aikajanalla ja klikkaa sitten Asetukset aikajanan oikeassa yläkulmassa ja valitse Automaattinen sisältö -valintaneliö.

Jos käytät elokuvassa teemaa, iMovie lisää normaaleja ristihäivytyssiirroksia ja joitakin teemaan perustuvia siirroksia klippien väliin. Kaikkien klippien väliin ei lisätä siirrosta.

iMovie lisää myös teeman mukaisen alkuotsikon ensimmäiseen klippiin ja loppuotsikon viimeiseen.

2. Jos haluat sisällyttää elokuvaan ainoastaan normaaleja teemattomia vakiosiirroksia, klikkaa Teema-painiketta, valitse Ei teemaa, klikkaa Muuta ja poista Automaattinen sisältö -valintaneliön valinta.

Huomaa: Jos olet jo ottanut käyttöön teeman elokuvassa ja valitset sitten Ei teemaa, kaikki teemaelementit poistetaan elokuvasta. Lisätietoja teemoista annetaan aiheessa Elokuvan teeman asettaminen tai vaihtaminen.

Siirroksen lisääminen klippien väliin käsin

Jotta voisit lisätä siirroksia käsin, sinun on ensin poistettava automaattiset siirrokset käytöstä. Jos haluat lisätietoja, katso Automaattisten siirrosten poistaminen käytöstä.

1. Kun elokuva on avoinna aikajanalla, klikkaa selaimen yläpuolella olevaa Siirrokset-painiketta.

Jos haluat esikatsella siirrosta, selaa sitä.

Selain näyttää käytettävissä olevat siirrokset
  2. Tee jokin seuraavista:

• Lisää siirros kahden klipin väliin: Vedä siirros kahden klipin väliin aikajanalla.

• Lisää siirros klipin molempiin päihin: Valitse klippi aikajanalla ja kaksoisklikkaa sitten siirrosta selaimessa.

Klippien väliin tulee näkyviin siirroskuvake .

Ristihäivytyssiirroksen lisääminen klippien väliin

Jos haluat lisätä ristihäivytyssiirroksen, jossa ensimmäinen otos häipyy ulos ja toinen sisään, sinun on ensin laitettava automaattiset siirrokset pois päältä. Jos haluat lisätietoja, katso Automaattisten siirrosten poistaminen käytöstä.

1. Klikkaa aikajanalla jommankumman ristihäivytyksellä yhdistettävän klipin reunaa.

2. Valitse Muokkaa > Lisää ristihäivytys (tai paina komento-T).

Kahden klipin väliin aikajanalla tulee näkyviin ristihäivytyssiirros.

Huomaa: Jos valitset klipin aikajanalla ja valitset Muokkaa > Lisää ristihäivytys, klipin molemmille puolille lisätään ristihäivytys.

Siirroksen oletuskeston asettaminen elokuvassa

iMovie tekee oletusarvoisesti elokuvan kaikista siirroksista samanpituisia. Vakiosiirrokset ovat puolen sekunnin pituisia, ja teemasiirrokset (jotka ovat käytettävissä vain, jos olet asettanut elokuvalle teeman) ovat kahden sekunnin pituisia. Voit muuttaa oletuskestoa iMovien asetuksissa. Tätä asetusta käytetään kaikkien elokuvaprojektiesi käsin lisätyissä siirroksissa.

1. Valitse iMovie > Asetukset.

2. Kaksoisklikkaa Siirrokset-kentän numeroa ja syötä sekuntien määrä.

Huomaa: Jos asettamasi siirroksen oletuskesto on pidempi kuin elokuvan vierekkäisissä klipeissä käytettävissä oleva media sallii, oletuskeston sijasta käytetään pisintä mahdollista kestoa.

Published Date: 20.8.2019
Helpful?