iMovie til Mac: Føj overgange til din film

Føj overgange til din film

Du kan tilføje overgange mellem klip for at udjævne overgangen fra et klip til et andet. Du kan få et klip til at tone ind eller ud, opløse til et andet klip, zoome ind i et andet klip osv. Du kan indstille iMovie til at tilføje overgange automatisk, eller du kan tilføje dem manuelt.

Tilføj automatisk overgange mellem klip

1. Klik på Indstillinger i øverste højre hjørne af tidslinjen, mens dit projekt er åbent på tidslinjen, og vælg derefter afkrydsningsfeltet “Automatisk indhold”.

Hvis du har anvendt et tema på din film, indsætter iMovie standardovergange med krydsopløsning mellem klippene og af og til overgange baseret på temaet. Det er ikke alle mellemrum mellem klip, der får en overgang.

iMovie føjer også en temaformateret starttitel til det første klip og en sluttitel til det sidste.

2. Hvis du kun vil inkludere standardovergange uden temaer i filmen, skal du klikke på knappen Tema, vælge Intet tema, klikke på Skift og derefter fravælge afkrydsningsfeltet “Automatisk indhold”.

Bemærk: Hvis der allerede er anvendt et tema på filmen, og du vælger Intet tema, fjernes alle temaelementer fra filmen. Der findes flere oplysninger om temaer i Indstil eller skift tema til en film.

Tilføj en overgang mellem klip manuelt

Hvis du vil tilføje overgange manuelt, skal du først slå automatiske overgange fra. Du kan få flere oplysninger i Slå automatiske overgange fra.

1. Vælg Overgange over browseren, mens filmen er åben på tidslinjen.

Du ser et eksempel på en overgang ved at skimme den.

Browser viser tilgængelige overgange
  2. Gør et af følgende:

• Tilføj en overgang mellem to klip: Træk en overgang ind mellem to klip på tidslinjen.

• Føj en overgang til begge ender af et klip: Vælg et klip på tidslinjen, og dobbeltklik derefter på en overgang i browseren.

Et overgangssymbol vises mellem klippene.

Tilføj en overgang med krydsopløsning mellem klip

Hvis du vil tilføje en overgang med krydsopløsning, hvor det første skud toner ud, mens det andet skud toner ind, skal du først slå automatiske overgange fra. Du kan få flere oplysninger i Slå automatiske overgange fra.

1. Klik på kanten af et af de klip, der skal forbindes med en krydsopløsning, på tidslinjen.

2. Vælg Rediger > Tilføj krydsopløsning (eller tryk på Kommando-T).

Der vises en overgang med krydsopløsning mellem de to klip på tidslinjen.

Bemærk: Hvis du vælger et klip på tidslinjen og vælger Rediger > Tilføj krydsopløsning, tilføjes der en krydsopløsning på begge sider af klippet.

Indstil standardvarigheden af overgange i en film

iMovie giver som standard alle overgangene i din film den samme længde. Standardovergange har en varighed på et halvt sekund, og temaformaterede overgange (som kun er tilgængelige, hvis du har anvendt et tema på filmen) på 2 sekunder. Du kan ændre standardvarigheden i iMovie-indstillingerne. Denne indstilling anvendes på overgange, du tilføjer manuelt i et filmprojekt.

1. Vælg iMovie > Indstillinger.

2. Dobbeltklik på tallet i feltet Overgange, og skriv antallet af sekunder.

Bemærk: Hvis standardvarigheden af overgange er længere end den tilladte varighed af de tilgængelige medier i klip ved siden af hinanden i filmen, bruges i stedet den længst mulige varighed.

Published Date: 07-11-2017
Helpful?