iMovie voor Mac: Een of meer fragmenten selecteren

Een of meer fragmenten selecteren

De eerste stap bij het samenstellen van een film is het selecteren van fragmenten.

Zie Een gedeelte van een fragment selecteren voor informatie over het selecteren van een gedeelte van een fragment.

Een fragment selecteren

• Klik op het fragment in de kiezer of tijdbalk.

In de kiezer verschijnt een gele rand rond het fragment met grepen om het fragment in te korten. Als u de aanwijzer op het fragment plaatst, wordt de duur van het fragment linksboven in de filmstrip weergegeven.

Kiezer met geselecteerd fragment met gele rand en de duur van het fragment linksbovenin

In de tijdbalk verschijnt een gele rand rond het fragment en de afspeelkop gaat naar de positie waarop u hebt geklikt.

Geselecteerd fragment in de tijdbalk met gele rand en de afspeelkop boven het fragment

Meerdere fragmenten selecteren

• Een groep fragmenten selecteren: Houd de Command-toets ingedrukt terwijl u op elk gewenst fragment klikt, of sleep een selectierechthoek om de fragmenten heen.

• Alle videofragmenten in uw film selecteren: Selecteer een fragment en kies 'Wijzig' > 'Selecteer in film' > 'Videofragmenten'.

De selectie van fragmenten ongedaan maken

• De selectie van een fragment ongedaan maken: Selecteer een ander fragment of klik op de grijze achtergrond van de kiezer of de tijdbalk.

• De selectie van alle fragmenten ongedaan maken: Kies 'Wijzig' > 'Maak selectie ongedaan'.

Specifieke typen inhoud in een film selecteren

U kunt niet alleen alle fragmenten in een film selecteren, maar ook alle overgangen, foto's, bewegende reiskaarten en achtergronden.

• Kies 'Wijzig' > 'Selecteer in film' en kies een type inhoud uit het submenu.

Publicatiedatum: 7-nov-2017